پیام فارس

آخرين مطالب

استاندار فارس: سعدی باید در مدرسه، مسجد و مدیریت بازآفرینی شود سیاسی

استاندار فارس: سعدی باید در مدرسه، مسجد و مدیریت بازآفرینی شود
  بزرگنمايي:

پیام فارس - استاندار فارس گفت: بزرگداشت سعدی نباید صرفاً یک مناسبت تقویمی باشد بلکه باید سعدی را در مدرسه، مسجد، خیابان و رسانه، در بازار و مدیریت بازخوانی و بازآفرینی کنیم.
دکتر حسینعلی امیری شامگاه شنبه در آیین بزرگداشت هفته سعدی اظهار کرد: سعدی حکیمی است که گرچه قرن‌ها از عمر خاکی‌اش می‌گذرد اما اندیشه‌هایش، پیامش و شعرش همچنان در رگ‌های این دیار بزرگ جاری است.
استاندار فارس ادامه داد: سعدی فرزند شیراز است اما به جغرافیای شیراز محدود نمی‌شود؛ او آموزگاری جهانی است، سخنش از دمشق تا دهلی، از بلخ تا بخارا و از پاریس تا پکن رفت و دل‌ها را تسخیر کرد.
جهان امروز بیش از هر زمان نیاز به اندیشه سعدی دارد
او اضافه کرد: جهان امروز بیش از هر زمان دیگر به اندیشه سعدی نیاز دارد؛ به زبان اخلاق، به مدارا و به حکمت زیستن در کنار یکدیگر چراکه به قول شیخ « بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند» آیا این پیام جهانی نیست؟ آیا در عصری که خشونت، تبعیض و بی‌عدالتی سیمای جهان را در هم کشیده ما بیش از هر زمان دیگر به سعدی و اندیشه‌هایش نیاز نداریم؟
امیری یادآور شد: سعدی که کلامش زینت‌بخش سازمان‌های جهانی است باید در جان ما نیز خانه کرده باشد.
او سعدی را شاعری چندوجهی دانست و گفت: سعدی هم در بوستان و هم در گلستان معلم اخلاق است و هم در غزل‌های عاشقانه‌هایش مرشد دل‌های شکسته است هم زبان عقل است و هم سخنگوی دل؛ این جامعیت و توازن راز ماندگاری اوست؛ سخنش ساده است اما ژرف، شیرین است و اما استوار.
استاندار فارس گفت: امروز در استان فارس و پایتخت فرهنگی ایران زمین وظیفه بزرگ بر دوش خود احساس می‌کنیم؛ باید میراث سعدی را از سطح شعار و ستایش به بطن زندگی ببریم؛ باید حکمت و اخلاق را از قاب‌های طلایی بیرون کشیده و در رفتار شهروندی، در تعلیم و تربیت، در مدیریت شهری و روابط اجتماعی حاری کنیم.
گلستان و بوستان سعدی راهنمای زندگی است
امیری که معتقد است شعر سعدی فقط برای انجمن‌های ادبی نیست بلکه برای زیستن است، افزود: گلستان و بوستان تنها برای آزمون سراسری و جشنواره‌های شعر نیستند بلکه راهنمای زندگی هستند؛ او به ما می‌آموزد که در ارتباط با دیگران و در ارتباط با طبیعت، با خود و با آفریدگار بزرگ چگونه انسان باشیم؟
استاندار فارس اضافه کرد: بزرگداشت سعدی نباید صرفاً یک مناسبت تقویمی باشد بلکه باید سعدی را در مدرسه، مسجد، خیابان و رسانه، در بازار و مدیریت بازخوانی و بازآفرینی کنیم.
امیری گفت: سعدی در جهان متلاطم امروز ادبیات و فرهنگ می‌تواند رساترین پیام‌های صلح، انسانیت و همبستگی را منتقل کند و پیام چه کسی رساتر از پیام سعدی است؟
او ادامه داد: در استان فارس در کنار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری، نهادهای علمی و فرهنگی، اداره میراث فرهنگی با هم افزایی دانشگاهیان و فرهیختگان مصمم هستیم تا شیراز را نه تنها به نام سعدی بلکه به روش سعدی با حکمت، با مهر و محبت و فرهنگ اداره کنیم.
استاندار فارس افزود: فرزندان ما باید بیاموزند که چگونه در این جهان پرشتاب پیوندی عمیق با ریشه‌های هویتی‌شان داشته باشند و چه ریشه‌ای استوارتر از اندیشه‌های سعدی است؟ او که انسانیت را با ایمان پیوند زد و شعر را به اخلاق و معنویت آراست.
امیری گفت: من باور دارم شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) شهری جهانی در صنایع دستی، پایتخت کتاب ایران و خواهر خوانده بسیاری از شهرهای فرهنگی دنیا رسالتی جهانی دارد رسالتی برای نشان دادن چهره دیگر از ایران دارد.
برای اینکه سعدی را خوب بفهمیم بایستی به وحی، قرآن و حدیث آشنا شویم
آیت‌الله لطف‌الله دژکام امام جمعه شیراز در این مراسم اظهار کرد: فضای سعدیه فضای میراث ملی است؛ همه می‌دانند سعدی بزرگ است و این نام بزرگ از کلام و سخن او ایجاد شده است.
او با طرح این پرسش که اگر بخواهیم سعدی را بفهمیم باید چه کنیم، گفت: هرچند ما از سعدی بسیار تجلیل می‌کنیم اما اگر بخواهیم سعدی را بیش از پیش درون زندگی وارد کنیم باید سعدی را بفهمیم و الا با حلوا حلوا کردن دهان کسی شیرین نمی‌شود.
دژکام ادامه داد: اگر می‌خواهیم سعدی را بفهمیم باید حکمت فارسی و حکمت خسروانی را خوب بفهمیم؛ از زمانی که ترجمه‌های حکمت یونانی در کشور ما به بحث و بررسی و نقد گذاشته شد بزرگان حکمت همیشه از حکمت خسروانی فارسی یاد کردند اما سعدی حکمت عملی را در مجموعه دیوان‌های خود به ویژه در بوستان و گلستان به میدان آورده و این نیاز را برای مسایل تربیتی، ارزشها و بایدهای زندگی بشر مطرح کرده است.
امام جمعه شیراز گفت: نمی‌شود حکمت باستان ایران را ندانیم و بخواهیم سعدی را بفهمیم اما کار سعدی که همه را به اعجاب آورده و او را جاودانه کرده این است که در مرز میراث کهن نمانده؛ او از سرچشمه زلال وحی بهره مند شده و به گونه ای حکمت قدیمی را با وحی و قرآن آمیخته که تشخیص مرز آن را دشوار کرده است.
او افزود: سعدی مسیر را بسیار دقیق پیموده و یک نگاه کثرت‌گرایانه اما بدون فروکاستن دانش نوین داشته؛ برای اینکه سعدی را خوب بفهمیم بایستی به وحی، قرآن و حدیث آشنا شویم؛اگر آشنا با قرآن و حدیث اهل بیت (ع) نباشیم نمی‌توانیم بوستان و گلستان را بخوانیم و بفهمیم.
امام جمعه شیراز گفت: برای اینکه بالندگی دوران جدید ایران را آغاز کنیم باید سعدی را خوب بفهمیم و این را آغازی برای جلوه‌گری چهره‌های دیگر بدانیم.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/946762/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رضایت رییس فدراسیون ووشو از شرایط سالن برگزاری مسابقات قهرمانی‌کشور جوانان و گروه‌های سنی در شیراز

کمین سخت مقاومت برای صهیونیست‌ها و هلاکت سه نظامی ارتش رژیم/ ابوعبیده: سرنوشت اسیر اسرائیلی همچنان نامشخص است/ انهدام یک پهپاد دیگر آمریکا توسط انصارالله یمن/ بیش از 50 درصد صهیونیست‌ها خواهان توقف جنگ و بازگرداندن اسرا هستند

تصاویر؛ عطر بهار نارنج، جان شیراز را تازه می‌کند

صهیونیست‌ها از وحدت مسلمانان واهمه دارند

برگزاری پیش همایش جشنواره شعر «آستانه خورشید» در حرم مطهر سید علاءالدین حسین شیراز

حرم مطهر شاهچراغ میزبان نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت کشور

نمایشگاه عکس آیت‌الله طالقانی در شیراز برگزار می‌شود

وظیفه مسئولان گره گشایی از کار مردم است

سعدی صدای رنج تهیدستان و پیام‌آور مهر بود

پدر ادبیات ناصح؛ سایه بلند سعدی بر زبان و زیست ما

شیراز با تالو و ساندا به پیشواز اردیبهشت رفت

سعدی؛ آمیزه‌ای بی‌نظیر از وحی و حکمت ایرانی

معرفی ایران به عنوان نماد صلح، با تکیه بر میراث سعدی

به همت خیریه خلیل عقاب از ترویج کنندگان فرهنگ پهلوانی تجلیل شد

سعدی؛ از شعار تا عمل در مدیریت شهری

عکس سال 2025؛ مامان حالا می‌توانم اشک‌هایم را پاک کنم؟

معمای ولادیمیر

آیا نتانیاهو بازنده مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود؟

روحش را به دست گرفت؛ درباره فاطمه، عکاسی که در بمباران اسرائیل شهید شد

مدیرکل ارشاد فارس: بازگشت به سعدی، بازگشت به گفت‌وگوی اصیل انسانی‌است

سعدی را در مدرسه و رسانه بازخوانی و بازآفرینی کنیم

طرح نظامی ترامپ را ماسک عملی می‌کند؟

معاون ترامپ در رم چه می‌کند

سایه روشن روابط

جاده‌‌کشی در قلب زیستگاه پلنگ و خرس

دست دوستی سعودی

زیدآبادی نوشت: کلاه گشادی تحت نام عدالت‌خواهی

در مسیری پرپیچ و خم؛ چشم انداز مذاکره با آمریکا

استراتژی چندوجهی و مذاکره ایران و امریکا

امگا3 موجود در گردو به اندازه یک ماهی است!

تاثیرات مغزها در بدن انسان

توصیه دکتر برای خوردن گردو با خوراکی‌های دیگر

پیش بینی قیمت طلا و سکه 31 فروردین 1404

نجات در دل تاریکی؛ عملیات 10 ساعته برای بازگرداندن 19 کوهنورد گرفتار در کندازی

وزیر راه و شهرسازی:پروژه 234 واحدی مسکن نایین تعیین تکلیف شد

روسیه و اوکراین 500 اسیر جنگی را مبادله کردند

وحید نام‌نیک سرپرست مدیرعاملی پتروشیمی صدف شد

تبادل مجدد اسرا بین روسیه و اوکراین

تقدیر از مبلغ هجرت روستای حاجی آباد تویسرکان

امام جمعه شیراز: خوب فهمیدن سعدی در گرو آشنایی با وحی، قرآن و حدیث است

نوکری حضرات معصومین (ع) بالاترین و عالی‌ترین عنوان در این عالم است

وزیر میراث‌ فرهنگی: سعدی، سفیر صلح ایران در جهان

تجلیل جهانی از سعدی در شیراز

آغاز بیست و هشتمین پاسداشت جهانی استاد سخن در شیراز

میراث سعدی باید در همه ابعاد زندگی جاری شود

استاندار فارس: سعدی باید در مدرسه، مسجد و مدیریت بازآفرینی شود

سفره‏‌های فقیر، بدن‌‏های بیمار

دسته گل مجریان صداوسیما در عرض کمتر از یک هفته

چین، روسیه و ایران را دور می‌‏زند

جدال پزشکیان و افراطی‌ها