پیام فارس

آخرين مطالب

پرونده باز تدریس زبان‌های غیرانگلیسی در مدارس سیاسی

پرونده باز تدریس زبان‌های غیرانگلیسی در مدارس
  بزرگنمايي:

پیام فارس - به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهرب، بحث آموزش زبان‌های خارجی غیراز انگلیسی در مدارس، داستان امروز و دیروز نیست؛ نزدیک به 12سال است که پرونده این موضوع در آموزش و پرورش باز شده اما هنوز هیچ خروجی‌ای نداشته است؛ موضوعی که رهبر انقلاب هم 9سال پیش درباره آن صحبت کرده بودند.
آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب در سخنرانی روز معلم در اردیبهشت 1395در این‌باره گفته بودند: «اصرار بر ترویج زبان انگلیسی در کشور ما یک کار ناسالم است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بله، زبان خارجی را باید بلد بود اما زبان خارجی و زبان علم که فقط انگلیسی نیست. چرا زبان‌های دیگر را در مدارس به‌عنوان درس زبان معین نمی‌کنند؟ چه اصراری است؟ این میراث دوران طاغوت و دوران پهلوی است. مثلاً زبان اسپانیولی؛ امروز کسانی که به زبان اسپانیولی حرف می‌زنند، کمتر از کسانی نیستند که به زبان انگلیسی حرف می‌زنند؛ در کشورهای مختلف در آمریکای لاتین یا در آفریقا کسان زیادی هستند. چرا زبان فرانسه یا زبان آلمانی تعلیم داده نمی‌شود؟ زبان‌های کشورهای پیشرفته شرقی هم زبان بیگانه است، اینها هم زبان علم است.»
بعد از این سخنرانی چه اتفاقی افتاد؟
شورای‌عالی آموزش و پرورش که از قبل در این‌باره مصوبه‌ای داشت، بار دیگر پرونده این موضوع را باز کرد اما مصوبات این شورا تاکنون به مرحله اجرا نرسیده است. اردیبهشت 1402یعنی درست 7سال بعد از سخنرانی رهبر انقلاب، حجت‌الاسلام علی لطیفی، رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در گفت‌وگویی درباره آخرین اقدامات در زمینه تالیف کتاب‌های آموزش زبان‌های خارجی غیرانگلیسی گفته بود: «اکنون کتاب‌های فرانسه و آلمانی برای 2پایه، تالیف‌شده اما مسئله، رسیدن به یک مدل اجرایی قابل اجرا در مدارس است و همه چالش این است که با چه مدلی این موضوع را در مدارس اجرا کنیم. طرحی را با هماهنگی با شورای‌عالی آموزش و پرورش تهیه کردیم که اگر در جلسه این شورا مصوب شود، امیدواریم بتوانیم یک مدل عملیاتی را هم برای تدریس این دو زبان در مدارس داشته باشیم.»
چالش اصلی چه بود؟
لطیفی استقبال و درخواست دانش‌آموزان از یک سو و حضور معلم مسلط به زبان فرانسه، آلمانی و... را از سوی دیگر 2چالش اصلی در این زمینه عنوان کرده و گفته بود: « دانش‌آموزان علاقه‌مند می‌توانند به جای زبان انگلیسی، یکی از این دو زبان را در مدارس انتخاب کنند و اکنون همه چالش و ملاحظات این است که یک مدل اجرایی مناسبی را پیش ببریم تا دانش‌آموزان حق انتخاب داشته باشند. به‌طور مثال اگر در یک مدرسه فقط 2 یا 3دانش‌آموز این زبان‌ها را انتخاب کنند، به‌کارگیری یک دبیر زبان به‌صرفه نیست و باید دید این زبان‌ها چه تعداد مخاطب دارد و چطور می‌توانیم برای آنها نیروی تدریس بیاوریم.»
وعده تدریس آزمایشی در سال 1403
معاون وزیر آموزش و پرورش در نهایت گفته بود که « امیدواریم سال آینده (یعنی سال 1403) آموزش زبان‌های غیرانگلیسی در یکسری از مدارس- اجرای آزمایشی- را داشته باشیم؛ توجه ما به‌صورت جدی این است که این اجرای آزمایشی، بخشی از مدارس دولتی را تحت پوشش قرار دهد و اصلا قرار نیست که به‌عنوان یک امتیاز خاص برای مدارس خاص استفاده شود. یکی از گزینه‌هایی که برای اجرای این طرح بررسی می‌شود، استفاده از نیروهای کانون زبان ایران است اما اگر بخواهیم کار آموزش زبان‌های فرانسه و آلمانی را انجام دهیم باید به‌عنوان بخشی از آموزش رایگان انجام شود و این ظرفیت طوری به‌کار گرفته شود که دانش‌آموزان، هزینه‌ای متحمل نشوند.»
نقطه سرخط
حالا دقیقا یک سال از وعده معاون وزیر و رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی درباره اجرای آزمایشی تدریس زبان‌های فرانسه، آلمانی و... در مدارس می‌گذرد اما لطیفی باز هم درباره همان موانع و مسائل صحبت می‌کند. او در این‌باره گفته است: «‌مکلف هستیم برنامه درسی و کتاب‌های زبان‌های فرانسه و آلمانی را تولید کنیم، اما مشکل اصلی در اجرای این برنامه‌ها در مدارس است. برای اجرای موفق این برنامه‌ها، نیاز به حداقل تعداد دانش‌آموزان متقاضی و دبیران متخصص داریم که متأسفانه در حال حاضر با کمبود در این زمینه مواجه هستیم. این موضوع باعث شده است که اجرای برنامه‌های آموزش زبان‌های غیرانگلیسی در مدارس با چالش‌های جدی روبه‌رو شود.»
همکاری با کانون زبان به کجا رسید؟
لطیفی در این‌باره گفت: « براساس این مصوبه، موظف شده‌ایم چارچوب برنامه درسی زبان‌های فرانسه و آلمانی را تهیه کنیم. این چارچوب آماده و همکاری خوبی با کانون زبان ایران در این زمینه انجام شده است. کانون زبان ایران در حال تهیه برنامه‌های تفصیلی برای هر یک از این زبان‌هاست و بخش زیادی از کار پیش رفته است.» لطیفی می‌گوید که 950عنوان درسی در این زمینه و 9500قطعه چند رسانه‌ای شامل فیلم، موشن‌گرافی و محتوای صوتی تولید شده که از طریق کیوآرکدهای موجود در کتاب‌ها در دسترس دانش‌آموزان قرار می‌گیرد و به‌عنوان مکمل آموزشی استفاده می‌شود.
مکث
چرا آموزش زبان غیرانگلیسی به جایی نرسید؟
روایت کارشناسان آموزشی همان روایت لطیفی است؛ آنها می‌گویند که معاونت آموزش متوسطه و منابع انسانی وزارت آموزش و پرورش بنایی برای استخدام و تربیت معلم در آموزش زبان‌های دیگر ندارند. علی پورمحمدی، معلم بازنشسته زبان و کارشناس‌ارشد آموزش زبان انگلیسی در این‌باره می‌گوید: « این موضوع در اولویت دانشگاه فرهنگیان یا منابع انسانی آموزش و پرورش قرار ندارد که البته تا حدودی حق دارند؛ چون آنقدر مشکلات اساسی‌تر و مهم‌تری در بحث کمبود معلم در مقاطع مختلف وجود دارد که اهمیت بالاتری نسبت به آموزش زبان فرانسوی و آلمانی در مدارس دارد.»
او می‌گوید: « هر زمان که کمبود معلم در زمینه‌های دیگر حل شد، می‌توان در این زمینه نیز ورود کرد؛ گرچه مدارس خاص و غیردولتی آموزش زبان فرانسوی، کره‌ای و... را دارند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/946550/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس سال 2025؛ مامان حالا می‌توانم اشک‌هایم را پاک کنم؟

معمای ولادیمیر

آیا نتانیاهو بازنده مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود؟

روحش را به دست گرفت؛ درباره فاطمه، عکاسی که در بمباران اسرائیل شهید شد

مدیرکل ارشاد فارس: بازگشت به سعدی، بازگشت به گفت‌وگوی اصیل انسانی‌است

سعدی را در مدرسه و رسانه بازخوانی و بازآفرینی کنیم

طرح نظامی ترامپ را ماسک عملی می‌کند؟

معاون ترامپ در رم چه می‌کند

سایه روشن روابط

جاده‌‌کشی در قلب زیستگاه پلنگ و خرس

دست دوستی سعودی

زیدآبادی نوشت: کلاه گشادی تحت نام عدالت‌خواهی

در مسیری پرپیچ و خم؛ چشم انداز مذاکره با آمریکا

استراتژی چندوجهی و مذاکره ایران و امریکا

امگا3 موجود در گردو به اندازه یک ماهی است!

تاثیرات مغزها در بدن انسان

توصیه دکتر برای خوردن گردو با خوراکی‌های دیگر

پیش بینی قیمت طلا و سکه 31 فروردین 1404

نجات در دل تاریکی؛ عملیات 10 ساعته برای بازگرداندن 19 کوهنورد گرفتار در کندازی

وزیر راه و شهرسازی:پروژه 234 واحدی مسکن نایین تعیین تکلیف شد

روسیه و اوکراین 500 اسیر جنگی را مبادله کردند

وحید نام‌نیک سرپرست مدیرعاملی پتروشیمی صدف شد

تبادل مجدد اسرا بین روسیه و اوکراین

تقدیر از مبلغ هجرت روستای حاجی آباد تویسرکان

امام جمعه شیراز: خوب فهمیدن سعدی در گرو آشنایی با وحی، قرآن و حدیث است

نوکری حضرات معصومین (ع) بالاترین و عالی‌ترین عنوان در این عالم است

وزیر میراث‌ فرهنگی: سعدی، سفیر صلح ایران در جهان

تجلیل جهانی از سعدی در شیراز

آغاز بیست و هشتمین پاسداشت جهانی استاد سخن در شیراز

میراث سعدی باید در همه ابعاد زندگی جاری شود

استاندار فارس: سعدی باید در مدرسه، مسجد و مدیریت بازآفرینی شود

سفره‏‌های فقیر، بدن‌‏های بیمار

دسته گل مجریان صداوسیما در عرض کمتر از یک هفته

چین، روسیه و ایران را دور می‌‏زند

جدال پزشکیان و افراطی‌ها

عبور از دوقطبی مذاکره

فرق فیبروم و آندومتریوز چیست؟

از چه زمانی فرد وارد سالمندی می شود؟

پیش بینی بورس یکشنبه 31 فروردین 1404

پیش بینی قیمت دلار 31 فروردین 1404

یارانه خانوارهای دهکهای چهارتا نهم واریز شد

تبادل 246 سرباز اسیر میان روسیه و اوکراین + فیلم

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، شنبه 30فروردین +ساعت اکران دایناسور در تهران

246 اسیر اوکراینی با 246 اسیر روس تبادل شدند

خانواده اسیران اسرائیلی برای شرکت در تظاهرات گسترده فراخوان دادند

سهل‌انگاری، عامل پنج آتش‌سوزی در یک روز

درک سعدی مستلزم آشنایی با حکمت‌های ایرانی و اسلامی است

میانجیگری امارات جواب داد؛ تبادل 492 اسیر جنگی میان روسیه و اوکراین

ثبت‌نام کتاب‌های درسی آغاز می‌شود

نه یک رام و نه دو رام، کمبود اونم هفت رام!!