نوروزگاههای عشایری فارس؛ نگین فرهنگ قشقایی در تقاطع تمدنهای جنوب ایران
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - نوروزگاههای عشایری فارس، نه تنها به عنوان تجلیگاه فرهنگ عشایری شناخته میشود، بلکه با موقعیت استراتژیک خود در تقاطع جادههای مواصلاتی استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، اصفهان، یزد و...، به کانونی برای جذب گردشگران از سراسر ایران تبدیل شده است.
مسئول گردشگری سازمان امور عشایر کشور در بازدید از نوروزگاههای عشایری استان فارس بر نقش بیبدیل آنها در حفظ سنتها و معرفی ظرفیتهای عشایر جنوب ایران تأکید کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
سیدمحمد میرتقیان با بیان اینکه فارس هرساله پذیرای جامعه عشایری از جنوب استان و استان بوشهر است، عنوان کرد: ایلات مختلف عشایر با چادرهای رنگین، صنایع دستی منحصرب به فرد و غذاهای اصیل خود، چشماندازی زنده از زندگی کوچ نشینی را به نمایش میگذارند.
او اضافه کرد: عشایر که در مناطق ییلاقی به فعالیتهای دامداری مشغول هستند، در ابتدای سال جدید و در نوروزگاهها، فرهنگ و هنر خود را با گردشگران به اشتراک میگذارند.
مسئول گردشگری سازمان امور عشایر کشور با اشاره به اینکه این نوروزگاهها با برپایی چهار چادر اصلی، هر یک نمادی از فرهنگ عشایری محسوب میشوند، ادامه داد: چادر صنایع دستی نمایشگاههایی از دستبافتهای پشمی، گلیمهای نقش دار، و زیورآلات سنتی که بازدیدکنندگان را به خرید سوغاتیهای اصیل ترغیب میکند.
میرتقیان خاطرنشان کرد: همچنین غذاهای قشقایی، پخت نان تیری، آش محلی، و کبابهای عشایری که عطر و طعمی فراموش نشدنی دارند.
او خاطرنشان کرد: در نورزگاه عشایری چادر راهنمایی و رانندگی ارائه خدمات ایمنی به مسافران و کاهش حوادث جادهای در ایام پرتردد نوروز برپا شده و همچنین اجرای موسیقی سنتی قشقایی با ساز و نقاره، همراه با رقصهای محلی که روح فرهنگ کوچ نشینی را زنده نگه میدارد.
این مقام مسئول اظهار کرد: نوروزگاههای فارس به عنوان نقطه اتصال استانهای جنوبی و شمالی ایران عمل میکنند و این موقعیت آن را به مقصدی ایدهآل برای مسافرانی تبدیل کرده که قصد دارند از جاذبههای استانهای جنوبی مانند فارس به مناطق خوش آبوهوای شمال سفر کنند. همچنین، نزدیکی به جاذبههای طبیعی و تاریخی فارس بر جذابیت این نوروزگاه افزوده است.
میرتقیان در خاتمه با اشاره به اینکه هدف نوروزگاهها تنها پذیرایی از مسافران نیست، گفت سازمان امور عشایر کشور بر آن بوده که نوروزگاه، پنجرهای به سوی زندگی اصیل عشایر باشد.
در بازدیدهای اخیر مسئولان از این نوروزگاه، بر لزوم حفظ و توسعه صنایع دستی عشایری به عنوان میراث فرهنگی تأکید شده است.
کارگاههای آموزشی در محل نوروزگاه، فرصتی برای انتقال مهارتهای سنتی مانند قالیبافی و سبدسازی به نسل جوان فراهم میکند.
علاوه بر این، هر منطقه از اقلید، ظرفیتهای خاص خود را در قالب محصولات محلی یا هنرهای بومی به نمایش میگذارد که این تنوع، نوروزگاه را به موزهای زنده از فرهنگ عشایری تبدیل کرده است.
منبع: امور عشایر فارس
-
پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۶:۵۸
-
۱۱ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/941123/