پیام فارس

آخرين مطالب

شادی در کوچه مقالات

شادی در کوچه
  بزرگنمايي:

پیام فارس - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رفتارهای خودسرانه باعث لغو “فستیوال کوچه” در بوشهر شد، اما با ورود رئیس‌جمهوری و وزارت ارشاد قرار شد این فستیوال دوباره برگزار شود. “سازندگی” به این موضوع پرداخته است
فائزه مومنی| فستیوال موسیقی «کوچه» یکی از بزرگ‌ترین جشنواره‌های موسیقی نواحی در ایران با وجود تاریخچه‌ای موفق و محبوبیت گسترده در میان هنرمندان و مردم، تنها چهار روز پیش از آغاز این فستیوال با وجود دریافت مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مقامات محلی لغو شد. این لغو فستیوال نه‌تنها موجب نارضایتی شدید هنرمندان و فعالان فرهنگی شد بلکه نشان‌دهنده نگرانی‌هایی درباره رفتارهای خودسرانه در برخورد با فعالیت‌های فرهنگی و هنری بود. با این حال پس از جنجال‌های گسترده و کارزارهای مردمی در نهایت فستیوال کوچه تایید مجدد شد و قرار است طبق برنامه از پنجم تا دهم اردیبهشت برگزار شود.‌
محمدحسین زندویان،‌ سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر اعلام کرد که مجوز برگزاری این فستیوال صادر شده است و می‌تواند طبق قانون در تالار لیان برگزار شود. او ادامه داد: «‌در حقیقت این فستیوال قبل‌تر اصلاً مجوزی دریافت نکرده بود که بخواهد لغو شود و اکنون پس از گذراندن مراحل قانونی توانسته است مجوز برگزاری را دریافت کند؛ به هر حال باید یک مجوز صادر شود که بعداً لغو شود، البته که مجوز پس از صدور لغو نمی‌شود».
فستیوال «کوچه» از سال 1396 در بوشهر آغاز به کار کرد و خیلی ‌ سریع تبدیل به یکی از برجسته‌ترین رویدادهای فرهنگی در زمینه موسیقی نواحی شد. این فستیوال که عمدتاً توسط هنرمندان بومی و بدون حمایت دولتی برگزار می‌شود به ‌عنوان یک رویداد غیردولتی شناخته می‌شود و هدف آن معرفی موسیقی نواحی جنوب ایران و بوشهر به مردم سراسر کشور است.
چرا لغو شد؟
اما درحالی که این فستیوال قرار بود در تاریخ پنجم اردیبهشت آغاز شود، خبر لغو آن به ‌طور ناگهانی منتشر شد و موجی از نارضایتی و اعتراضات در میان هنرمندان، فعالان فرهنگی و مردم ایجاد کرد.
روز یک‌شنبه نادره رضایی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که به‌‌رغم تلاش‌های دو ماهه برای برگزاری فستیوال موسیقی «کوچه»، این رویداد به بن‌بست رسیده است. او نوشت: «به‌رغم دو ماه تلاش، کوچه بن‌بست شد».
هرچند دلیل دقیق لغو این فستیوال هنوز به ‌طور رسمی اعلام نشد. این اتفاق پس از انتقادات تند دو امام جمعه استان بوشهر ازجمله حسن مصلح، امام جمعه دشتستان علیه این جشنواره رخ داد.‌ در خطبه‌های نماز جمعه 29 فروردین، حسن مصلح فستیوال «کوچه» را به‌ عنوان «صحنه‌ای از ولنگاری، ابتذال فرهنگی و بی‌حیایی» خواند و آن را مشابه عملکرد بنیاد فرح پهلوی در دوران شاهنشاهی دانست.
کارزارهای مردمی و واکنش هنرمندان به لغو فستیوال
پس از اعلام لغو فستیوال، اعتراضات زیادی از سوی هنرمندان و مردم به راه افتاد. محسن شریفیان، موسس گروه موسیقی «لیان» در فیلمی که در اینستاگرام منتشر کرد، اعلام کرد که فستیوال کوچه نیازی به مجوز ندارد و «ما تنها احترام گذاشتیم»! او گفت که این جشنواره تعطیل‌شدنی نیست، همانطور که «در بگیر‌وببندهای کمیته هم عروسی و جشن در خانه‌ها برگزار کردیم». شریفیان همچنین تاکید کرد که گروهش همچنان در تاریخ تعیین ‌شده به ‌طور رایگان در بوشهر اجرا خواهد داشت و مردم را دعوت به حضور در برنامه‌های موسیقی خود کرد.
شمار زیادی از شرکت‌کنندگان در جشنواره کوچه از استان‌های دیگر به بوشهر سفر می‌کنند. این واکنش‌ها نشان‌دهنده نارضایتی شدید هنرمندان و مردم از تصمیمات خودسرانه است که به ‌طور ناگهانی برگزاری یک رویداد فرهنگی را لغو می‌کنند. در پاسخ به این لغو، کارزاری تحت عنوان «شادی مجوز نمی‌خواهد: ما به «کوچه» خواهیم آمد» راه‌اندازی شد که تاکنون بیش از 1500 امضا جمع‌آوری کرده است. این کارزار از مردم دعوت کرده تا در تاریخ تعیین‌ شده به بوشهر سفر کنند و به ‌طور غیررسمی از برگزاری این فستیوال حمایت کنند.
همچنین کارزاری دیگر با عنوان «حمایت از برگزاری فستیوال کوچه» نیز در روز بیست‌وهشتم ‌فروردین‌ ماه راه‌اندازی شد و تا لحظه نگارش این گزارش بیش از 6400 امضا جمع‌آوری کرده است. این کارزار از مسئولان استان بوشهر خواسته است که در برابر فشارهای اقلیتی که با برگزاری این فستیوال مخالف‌اند، ایستادگی کنند و از برگزاری فستیوال حمایت کنند. پس از تلاش‌های گسترده هنرمندان و مردم در نهایت فستیوال «کوچه» تایید شد و قرار است طبق برنامه از پنجم اردیبهشت در بوشهر برگزار شود. فاطمه مهاجرانی،‌ سخنگوی دولت در گفت‌وگویی با خبرگزاری‌ها اعلام کرد که پس از صدور مجوز از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر درحال حاضر تنها صدور مجوز اماکن باقی مانده است. او افزود که شخص استاندار به‌ عنوان رئیس شورای تامین استان، موضوع را پیگیری می‌کند و تلاش‌ها برای حل مشکل ادامه دارد.
عواقب تصمیمات خودسرانه
لغو فستیوال «کوچه» به ‌طور خودسرانه نه ‌تنها باعث بروز تنش‌های فرهنگی می‌شود بلکه باعث کاهش اعتماد عمومی به نهادهای دولتی و اجرایی نیز شد. برخوردهای خودسرانه و محدودکننده با رویدادهای فرهنگی به ‌ویژه در زمانی که این رویدادها از حمایت عمومی برخوردار هستند نه‌تنها به تشدید تنش‌ها در جامعه منجر می‌شود بلکه بر امنیت روانی و اجتماعی مردم نیز تاثیر منفی می‌گذارد. پیش از این نیز شاهد رفتارهای مشابه در سایر مناطق کشور بودیم. برای مثال در مشهد هنوز هم برگزاری کنسرت با محدودیت روبه‌رو است و سال گذشته نیز دو مرتبه به کنسرت علیرضا قربانی مجوز داده نشد که در نهایت با ورود وزارت ارشاد،‌ غائله ختم شد. در همین اصفهان نیز درحالی که شورای عالی امنیت ملی از سال‌ گذشته به دلیل نگرانی‌های امنیتی، اجرای قانون عفاف و حجاب را به حالت تعلیق درآورده است، نهادهای مختلف دولتی و محلی در اصفهان و دیگر شهرها به طور غیررسمی اقدام به اعمال قوانین کرده‌اند. در واقع برخی نهادها و گروه‌های مختلف با استفاده از ابزارهای خود، قانون را به شیوه‌ای شخصی و بدون شفافیت اعمال و برای مردم پیامک بی‌حجابی ارسال می‌کنند! این در شرایطی است که طبق ماده 638 قانون مجازات اسلامی، هرگونه برخورد با عدم رعایت حجاب باید براساس حکم قضایی باشد و نه به ‌طور سرخود و خودسرانه.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/948031/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناترازی عملکرد

توافق با ایران می تواند برگ برنده صد روز نخست ترامپ شود

تکرار برجام؟

دست برتر رسانه‌ای ایران

10 توصیه برای داشتن یک خواب خوب و آرام

10 استان با کمترین و بیشترین نرخ تورم در فروردین 1404

کدام استان صدرنشین تجدیدپذیرهاست؟

آتش؛ زیر خاکستر بازار مسکن

بهترین بازارها برای سرمایه گذاری در اردیبهشت 1404

درد بازار برنج با واردات دوا می‌شود؟

رونمایی از شیوه جدید فروش گوشت و مرغ در ایران؛ الان بخر 31 روز بعد پول بده!

تعامل بی‌نظیر شهرداری شیراز با پژوهشگاه میراث‌ فرهنگی و گردشگری

هواشناسی فارس؛ از جوی پایدار در آخر هفته فارس تا افزایش دمای هوا

آنچه در همایش منطقه ای «ثبت پیشران سرمایه گذاری برای تولید» گذشت

شعر آیینی و پایداری از دیرباز تا امروز

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، سه‌شنبه 2 اردیبهشت+ساعت اکران دایناسور در تهران

معامله 266 هزار تن محصول در بورس کالای ایران

رتبۀ پنجم دانشگاه شیراز در میان دانشگاه‌های جامع کشور

لیگ یک: بازی سرد و بدون برنده در شیراز

نقش جهانی دیگر، این بار در شیراز

رئیس فراکسیون: وزیر ورزش بودجه لازم برای ورزشگاه پارس شیراز را تأمین کند

فردا، قطعی و یا کاهش فشار آب در کازرون

تخریب متصرفات غیرقانونی بستر رودخانه سیوند

امضا در کرملین، انتظار در تهران

شادی در کوچه

صندلی «باب‌همایون» به چه کسی می‌رسد؟

مذاکره برای مهار جنگ‌افروزان

تبادل‌نظر در پکن

شیوع بیماری واگیردار در کشور؛ اگر واکسن نزنید تا 90 درصد منتقل می‌شود

هشدار وزارت بهداشت؛ نمک‌های رنگی سرطان‌زا هستند

تا چه سنی رباط صلیبی را می‌شود عمل کرد؟

جزئیات مسکن تدریجی اعلام شد

تبعات جدی استمرار حضور ایران در لیست سیاه FATF

دنده عقب قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در مرز 80 هزار تومان ایستاد

داستان طلای گمشده چیست؟

تجلیل از ٢٠١ نفر معلم نمونه در روز و هفته معلم در فارس

صاعقه‌زدگی مرد 42 ساله در شیراز

توقیف دو نفتکش خارجی در خلیج فارس/ 34 نفر بازداشت شدند

فارس در اجرای برنامه های فرهنگی و هنری مساجد پیشرو است

توسعه مراودات اقتصادی چین با تعاملات و راهکار‌های جدید در دستور کار است

حفاظت و مرمت ظرف سفالی دوره ایلخانی و خانه تاریخی علمدار در شیراز

بافت تاریخی شیراز به ماشین‌آلات جدید جمع‌آوری زباله مجهز می‌شود

کشف زعفران‌ها و نخل‌های میلیاردی در فارس

خانه داری بدون بازنشستگی ممنوع!

جزئیات آثار کشف شده باستانی در ایستگاه زائر شاهچراغ(ع)

با مصرف این روغن‌ها پیر نمی‌شوید

لغو قانون تغییر ساعت به هدررفت 1200 مگاواتی برق دامن زد!

ریزش بورس دولت روحانی با مردم چه کرد؟

پیش بینی بورس چهارشنبه 3 اردیبهشت 1404

وریر نیرو: «طالبان» تمکین نمی‌کند