پیام فارس

آخرين مطالب

پشت پرده استراتژی پوتین برای آتش‌بس موقت با اوکراین سیاسی

پشت پرده استراتژی پوتین برای آتش‌بس موقت با اوکراین
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
شاید این لحظه نادر نشان دهد که دو طرف می‌توانند برای مدت کوتاهی دست از خشونت بکشند. اما احتمال بسیار بیشتری وجود دارد که هر دو طرف از نقض‌ها و سردرگمی‌ها استفاده کنند تا نشان دهند طرف مقابل قابل اعتماد نیست.
اگر متحدان اوکراین به نشانه‌ای نیاز داشتند تا به بی‌میلی مسکو نسبت به صلح پی ببرند، اعلام آتش‌بس فوری به مناسبت عید پاک دقیقاً همان نشانه بود؛ زمان‌بندی، مدت کوتاه، و ماهیت ناگهانی و یک‌جانبه این اقدام، همه‌چیز درباره‌اش.
این اعلامیه تنها چند ساعت پس از آن منتشر شد که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، و رئیس‌جمهور دونالد ترامپ گفتند در روزهای آینده به نشانه‌ای از جدیت کرملین در مسئله صلح نیاز دارند.
به نوشته سی‌ان‌ان، برای طرفداران روسیه، اعلام آتش‌بس توسط ولادیمیر پوتین در روز شنبه نوعی سیگنال به ترامپ بود. اما این اعلامیه ناگهانی آن‌چنان پر از ایرادات عملی است که به احتمال زیاد تنها به ابزاری برای پوتین تبدیل خواهد شد تا روایت خود را مبنی بر اینکه کی‌یف خواهان پایان جنگ نیست، تقویت کند.
برای نیروهای اوکراینی، اجرای فوری و ناگهانی آتش‌بس به خواست پوتین، یک کابوس لجستیکی خواهد بود. ممکن است وقتی این دستور صادر می‌شود، برخی مواضع در خط مقدم درست در میان نبردهای شدید باشند و توقفی از این جنس معمولاً نیازمند روزها آمادگی و تدارک است.
اطلاعات نادرست احتمالاً باعث سردرگمی نیروها درباره نحوه اجرای آتش‌بس، گزارش یا واکنش به نقض آن، و اینکه پس از پایان آن چه باید کرد خواهد شد.
شاید این لحظه نادر نشان دهد که دو طرف می‌توانند برای مدت کوتاهی دست از خشونت بکشند. اما احتمال بسیار بیشتری وجود دارد که هر دو طرف از نقض‌ها و سردرگمی‌ها استفاده کنند تا نشان دهند طرف مقابل قابل اعتماد نیست. مقام‌های اوکراینی اعلام کردند که تا عصر شنبه به وقت محلی، حملات روسیه در مناطق خط مقدم همچنان ادامه داشته است.
آتش‌بس زیرساخت‌ها
آتش‌بس 30روزه جاری که صرفاً به زیرساخت‌های انرژی محدود شده، در شرایطی کاملاً آشفته شکل گرفت. کاخ سفید اعلام کرد که «زیرساخت‌های انرژی و عمومی» مشمول آتش‌بس هستند، کرملین گفت که فوراً حملات به «زیرساخت‌های انرژی» را متوقف کرده، و اوکراین نیز گفت که آتش‌بس یک هفته دیرتر از زمانی که کرملین اعلام کرده، آغاز شده است. اجرای این آتش‌بس نیز همانند آغاز آن، در فضایی آکنده از بی‌اعتمادی و اتهامات به نقض آن قرار گرفته است.
مسکو در ژانویه 2023 نیز اعلامیه یک‌جانبه‌ای به همین شکل صادر کرده بود؛ درخواستی برای یک روز صلح به منظور گرامی‌داشت کریسمس ارتدوکس - اقدامی که در آن زمان از سوی کی‌یف و رهبران غربی به عنوان یک وقفه استراتژیک برای بهره‌برداری نظامی مسکو رد شد.
یک آتش‌بس واقعی مستلزم مذاکره با طرف مقابل و انجام تدارک لازم برای اجرای آن است. به نظر می‌رسد این شتاب ناگهانی بیش از هر چیز تلاشی برای آرام‌کردن کاخ سفید باشد که خواهان نشانه‌ای از تمایل روسیه به توقف درگیری‌ها بود. این اقدام احتمالاً به روایت‌های حامی مسکو گاه‌وبی‌گاه ترامپ در خصوص این جنگ، دامن خواهد زد. همچنین ممکن است برای اوکراین دردسرهایی ایجاد کند؛ چرا که در نهایت ممکن است به نقض چیزی متهم شود که واشنگتن آن را یک «اقدام از روی حسن نیت» از سوی مسکو تلقی می‌کند.
در نهایت، این توقف کوتاه، که به احتمال زیاد صرفاً تئوریک، شاید فقط تبلیغاتی، و کاملاً یک‌جانبه است، بیش از آنکه به نقش دیپلماسی در حل درگیری در ماه‌های آینده کمک کند، احتمالاً به آن آسیب خواهد زد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/947668/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش ایران به ادعا‌های شورای همکاری خلیج فارس

واکنش ایران به ادعا‌ی جنجالی درباره جزایر سه‌گانه

اعراب منطقه به دنبال تشکیل «سیلیکون ولی 2» با تمرکز بر حوزه امنیتی و دفاعی/ چرا آرزو‌های کشور‌های حوزه خلیج فارس در حوزه هوش مصنوعی قابل دستیابی است؟

ثبت یک کاراکال در پارک ملی سیاه کوه اردکان یزد + فیلم

واکنش سفیر ایران در سازمان ملل به اتهامات بی‌اساس

پاپ بعدی چه کسی خواهد بود؟

آمریکا برای جنگ با ایران آماده می‌شود؟

معمای ورود چهار فروند ایرباس و بوئینگ به ایران

پشت پرده استراتژی پوتین برای آتش‌بس موقت با اوکراین

سر بر آوردن بابک زنجانی در صنعت ریلی

دیدار صمیمانه از جنس وحدت

بازدید مدیر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان از موسسه علوم اسلامی خاتم النبیین(ص)

مرگ 2 عابر پیاده در پی تصادف در محور فیروزآباد شیراز

هرمزگان با حذف مدارس کانکسی و سنگی به استقبال مهر می‌رود

رئیس ستاد بزرگداشت دهه کرامت خبر داد: برپایی بزرگداشت حضرت شاهچراغ (ع) در 20 هزار مسجد و مکان مذهبی کشور

همکاری تمامی داروخانه های فارس با سازمان تامین اجتماعی

ایروانی: ایران حاکمیت بی‌قید و شرط بر جزایر سه‌گانه دارد

واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سه‌گانه

شهاب‌سنگ‌ها ‌کجا سقوط می‌کنند؟

وال استریت ژورنال: ایران نمی‌خواهد سناریوی خروج از برجام تکرار شود

روس‌‏ها علاقه‌‏ای ندارند برنامه هسته‌‏ای ایران از کنترل خارج شود

رئیس‌جمهور نوچه‌پرور

نیویورک تایمز: ریاض دیگر خواهان تنش نیست

گرداب بی‌آبی زاینده‌رود

مدیتیشن چگونه می‌تواند مغز را جوان نگه دارد؟

قد و وزن‌تان را در این جدول به هم وصل کنید تا ببینید چاق هستید یا لاغر!

هشدار FDA به بیماران در سراسر آمریکا

بازار روغن کی به آرامش می‌رسد؟

هر اسکناس در زمان رونمایی چند دلار بود؟

پیش‌بینی کارشناس اقتصادی: اگر توافق شود قیمت دلار به 79 هزار تومان می‌رسد

اعتبار خرید بسته‌های غذایی و بهداشتی 2 میلیون مادر ایرانی تمدید شد

بخش خصوصی: برای تحقق اهداف برنامه هفتم، نیاز به 870 میلیارد دلار سرمایه داریم

در سه سال اخیر 11 هزار میلیارد تومان رانتِ تراکم فروشی توزیع شده است

شجاعیان: استقلالی‌ها اهل باند بازی نیستند

گام بلند کغدیر در حوزه فلزات/ آخرین خبر از پذیرش فولاد نی‌ریز

مسجدی که اهل محل را پای کار حمایت از کسب و کارها و دانش بنیان‌ها آورد

جزئیاتی از برنامه هلدینگ خلیج‌فارس برای تولید 5 هزار مگاوات برق خورشیدی/ بی‌نیازی از خرید برق و مقابله با بحران ناترازی

تفاهمنامه کاوش‌ باستان‌شناختی بافت تاریخی شیراز ملغی شد | رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی: رییس دانشگاه هنر شیراز حق اظهار نظر در کاوش بافت تاریخی ندارد

مشکلات روستاهای «حاجی آباد» و «قشلاق» حل می شود

شیرازی ها پا به رکاب دوچرخه های اشتراکی می شوند؟

آغاز برداشت محصولات جالیزی خارج از فصل در خنج

تصادف پژو 206 با عابر پیاده در جاده فیروزآباد - شیراز با 2 کشته

بازی روسی در مذاکرات

منتظر خبرهای خوش مذاکراتی باشید

نکاتی جالب در مورد سندروم روده تحریک پذیر

تولید گندم امسال 20 درصد کاهش می‌یابد

وزیر نیرو: در تولید نیروگاه‌ جزء کشورهای اول دنیا هستیم

واکنش عجیب راه آهن جمهوری اسلامی به حواشی سرمایه‌گذاری 64 هزار میلیاردی

افشای بدهی 116 میلیارد تومانی استقلال به پرسپولیس + سند

عکسی از ارسال پیامک کشف‌حجاب برای عابر پیاده در شیراز