تلاش فارس برای ثبت روز اول سال به نام روز تخت جمشید در تقویم ملی
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - شروع تقویم با پرسپولیس
رئیس پایگاه جهانی پارسه، تخت جمشید:
تخت جمشید پیوند ملی و فراملی ما را رقم زده است
زینب دانشور- «خبر جنوب»/
رئیس پایگاه جهانی پارسه، تخت جمشید از افتتاح دبیرخانه دائمی نوروز در تخت جمشید با حضور سفرای کشورهای نوروز خبر داد و گفت: لوح ثبت جهانی نوروز نیز رونمایی شد.
علیرضا عسکری چاوردی با بیان این که مقدمات ایجاد میدان پرچم فراهم شده است افزود: به زودی پرچم کشورهای عضو نوروز بعد از به نمایش درآمدن در تختگاه تخت جمشید در این میدان نصب خواهد شد.
وی تصریح کرد: در همایش علمی نوروز تلاش کردیم خاستگاه این آیین در تخت جمشید اثبات شود، به همین دلیل از سفرای 13 کشور عضو نوروز دعوت کردیم.
رئیس پایگاه جهانی پارسه، تخت جمشید با اشاره به این که در این گردهمایی علمی اقدامات خوبی انجام شد گفت: برای نخستین بار این برنامه بین حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) و پایگاه جهانی تخت جمشید برگزار شد.
عسگری چاوردی ادامه داد: بخش اسلامی گردهمایی در حرم مطهر برپا شد و در آن آیینهای عصر اسلامی، آداب و رسوم، دعا و کلام ائمه اطهار (ع) در ارتباط با نوروز، به ویژه امام جعفر صادق (ع)، پرداخته شد که این دیدگاه شایسته و فرهیختهای بود که نوروز را در یک فرایند علمی مورد بررسی قرار داد.
وی بیان کرد: در روز دوم همایش، و در بررسی مسئله ایران باستان و به ویژه دوران هخامنشی چهرههای بزرگی مانند نعمتالله فاضلی و دکتر عبدالرسول خیراندیش از دانشگاههای تورنتو، نیویورک و UCLA کالیفرنیا و همچنین از دانشگاه ناپل ایتالیا سخنرانی کردند و در خارج از کشور نیز دکتر علی موسوی از دانشگاه UCLA و رایان کینگ از دانشگاه تورنتو و گروه شیکاگو به بیان نظرات خود پرداختند.
رئیس پایگاه جهانی پارسه، تخت جمشید اظهار کرد: در این همایش پیشنهاد تشکیل پایتختهای نوروز و اطلاق آن به شیراز توسط دکتر امیری، استاندار فارس مطرح شد.
عسگری چاوردی افزود: نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز نیز در این مراسم پیشنهاد داد لحظه تحویل سال ایرانیان دعای خیر خود را برای مردم جهان بفرستند.
وی با بیان اینکه در دوران پیش از اسلام، روز اول فروردین روز خداوند و از نظر معنوی دارای ارج و قرب بالایی بود گفت: در این کنفرانس علمی برای نخستین بار یک فرایند تاریخی ایران مورد بررسی قرار گرفت.
این استاد دانشگاه در خصوص این فرآیند افزود: در دورههای پیش از تاریخ نماد برجها روی سفالینهها طراحی شد و نظام گاهشماری کم کم در دورههای کلاسیک تاریخی ایران شکل گرفت، این نظام همراه با اعتقادات مذهبی در چارچوب دین زرتشت و سپس ظهور اسکندر مقدونی ادامه پیدا کرد.
عسگری چاوردی ادامه داد: میراث عصر باستانی ایران یعنی تقویم یزدگردی، تا دوران سلجوقی ادامه یافت و دراین دوره با تلاش منجمان ایرانی به خصوص خیام این نظام گاهشماری تدوین شد.
وی با تاکید بر این که نگاه ما به بنیانهای علمی تخت جمشید از این منظر است گفت: این تقویم، اعتدالین، فصل ها و تحویل سال را دارد و از این رو برای ما مهم است.
رئیس پایگاه جهانی پارسه، تخت جمشید با اشاره به این که پس از تشریح موضوع ساتراپی هخامنشی برای سفرای کشورهای مهمان در پلکان شرقی تخت جمشید، به اهمیت موضوع تخت جمشید در نوروز واقف شدند افزود: این سفرا پیشنهاد دادند هر سال موضوع نوروز در یک کشور برگزار شود.

عسگری چاوردی همچنین بیان کرد: خوشبختانه پس از این همایش موفق شدیم دبیرخانه دائمی نوروز در تخت جمشید را با حضور سفرا افتتاح کنیم همچنین لوح ثبت جهانی نوروز نیز رونمایی شد.
وی با اشاره به آماده سازی مقدمات ایجاد میدان پرچم در تخت جمشید تاکید کرد: این اقدام از لحاظ دیپلماسی، اتحاد و انسجام ملی و فراملی با کشورهای همسایه بسیار مهم است چرا که باید به زبان صلح برسیم.
این دکترای باستان شناسی با بیان این که زبان صلح دیپلماسی را تعیین می کند گفت: پرچم همه کشورها بعد از به نمایش درآمدن در تختگاه تخت جمشید در میدان پرچم نصب می شوند و کلنگ احداث پروژه میدان پرچم هم توسط سفرا زده شد که این خود برای میراث تخت جمشید یک میراث تلقی می شود.
عسگری چاوردی افزود: در تلاشیم به دلایلی چون بنیاد تخت جمشید، اختراع تقویم در دوران هخامنشی، تدوین فرهنگ ملی ایرانیان در دوران هخامنشی، اعتبار مذهبی تخت جمشید در دوران هخامنشی و پارسه محل تولد ایران، روز اول سال را به نام روز تخت جمشید در تقویم کشور ثبت کنیم.
رئیس پایگاه جهانی پارسه، تخت جمشید با بیان این که تخت جمشید پیوند ملی و فراملی ما را رقم زده است اضافه کرد: تخت جمشید پیوند اقوام ایرانی را فراهم ساخته است کما این که در پلکان شرقی آپادانا می بینیم مردم اقوام مختلف محترمانه با هم سخن می گویند و این به نوعی میراثی برای کشور ایران است.
عسگری چاوردی تاکید کرد: کشورهایی که در جغرافیای فرهنگی ایران قرار می گرفتند نیازمند یک خاستگاه اند که تخت جمشید می تواند همان خاستگاه باشد.
وی تخت جمشید و مجموعه هخامنشی را دارای ارزشهای تاریخی و فرهنگی زیادی خواند و گفت: مدیریت و ساماندهی گردشگران نوروزی در این ایام کار سنگینی است چرا که روزانه 40 تا 50 هزار نفر از این مجموعه بازدید می کردند.
عسگری چاوردی در پایان تاکید کرد: هدف ما همواره معرفی تاریخ و میراث ایرانیان به مردم کشور و خودآگاهی تاریخی در فکر و نگاه آن هاست که امیدواریم در این مسیر به اهداف خود رسیده باشیم.
-
پنجشنبه ۱۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۴:۵۲
-
۱۱ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/941189/