مدیریتهای سلیقهای، آفت گردشگری فارس چرا برخی بناهای شاخص شیراز در ایام نوروز تعطیل بود؟!
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - چرا برخی بناهای شاخص شیراز در ایام نوروز تعطیل بود؟!
زینب دانشور- «خبر جنوب»/
تعطیلات نوروز 1404 به پایان رسید و فارس و شیراز، فرصت طلایی گردشگری امسال خود را پشت سر گذاشت. امسال طبق آمار ارائه شده حجم گردشگر به این استان با رشد قابل توجهی همراه بود و متولیان امر گردشگری، تمام تلاش خود را به کار بستند تا فارس نوروزی بینقص را سپری کند اما آن چه در این برهه حدود 20 روز، شبیه به وصلهای نخنما ارزشمندی این اقدامات را زیر سوال برد، عدم هماهنگی متولیان بناهای فرهنگی، تاریخی و مذهبی گردشگری شیراز است که مسافران را ناراضی به مبدا فرستاد.
بناهای فرهنگی، تاریخی و مذهبی که جمع کثیری از گردشگران را به قصد بازدید و زیارت آنها به فارس میکشاند توسط ارگانهای متفاوتی اداره میشود و به بیانی دیگر متولیان مختلف دارد یعنی مدیریت واحد گردشگری در فارس و شیراز وجود ندارد. اداره سلیقهای این بناها ناهماهنگیهایی را رقم زده که نتایج آن در دلزدگی گردشگران برای سفر دوباره و قصد مجدد بازدید از ظرفیتهای فارس به خوبی هویداست. اگر شیراز را به عنوان نمونه بررسی کنیم خواهیم دید که جز برخی بناهای شاخص مانند تختجمشید، پاسارگاد، آرامگاه سعدی و حافظ و ... دیگر بناها توسط ارگانهای دیگر اداره میشوند. به عنوان مثال اداره باغ ارم، موزه نارنجستان و موزه تاریخ طبیعی به عهده دانشگاه شیراز، باغ عفیفآباد و مجموعه تاریخی باغتخت به عهده ارتش، مساجد تاریخی عتیق، مشیر و ... اداره اوقاف است.
هر ساله یکی دو ماه قبل از آغاز نوروز، ستاد تسهیلات سفر زیر نظر استانداری تشکیل و متولیان امر گردشگری با حضور در این ستاد، ضمن ارائه برنامهها به یک جمعبندی و نقطهنظر واحد میرسند تا در اجرای برنامهها خللی ایجاد نشود اما متاسفانه امسال با وجود راهاندازی دیرهنگام این ستاد، ناهماهنگی دستگاههای مربوطه به وضوح مشاهد شد. بسته بودن در اماکن و بناهای ارزشمند و مهمی چون مسجد جامع عتیق به عنوان کهنترین بنای تاریخی بافت قدیم شیراز، یکی از کهنترین مساجد فلات ایران و مهمترین بنای مذهبی گویای هویت دینی شیراز، به روی گردشگران یا بسته بودن در بقعه شیخ روزبهان و ابن خفیف در این ایام، ضرورت مدیریت واحد گردشگری را گوشزد میکند. این روزها که تورهای گردشگری با خط و ربط مشخصی برگزار میشود به عنوان مثال گردشگری ادبی، گردشگری مذهبی یا گردشگری معرفی مشاهیر و مفاخر، عدم به کارگیری ظرفیتهای نهفته شیراز، تیشهای است به ریشه این نوع گردشگریها. به نظر میرسد زمان آن فرارسیده که ارگانهای متولی امر گردشگری مانند میراثفرهنگی، دانشگاه شیراز، ارتش، اوقاف و ... زیر نظر مدیریتی واحد برنامهای منسجم و عملکردی مشخص داشته باشند و از دستور کاری ثابت تبعیت کنند تا دیگر شاهد تعطیلی مسجد مشیر به عنوان یکی از زیباترین بناهای تاریخی بافت تاریخی شیراز و کشور نباشیم.
-
جمعه ۱۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۲:۲۴
-
۱۷ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/941283/