پیام فارس

آخرين مطالب

پاسخ شورای رقابت به همتی؛ تحت تأثیر هیچ نهادی نیستیم اقتصادي

پاسخ شورای رقابت به همتی؛ تحت تأثیر هیچ نهادی نیستیم
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تسنیم /سخنگوی شورای رقابت، گفت: مسئول شورای رقابت مشخص است؛ نه وزارت اقتصاد، نه وزارت صمت و نه دولت هیچکدام نباید پاسخگوی تصمیمات این شورا باشند بلکه شورا باید مستقلاً تصمیم بگیرد و تحت تأثیر هیچ نهادی و هیچ ملاحظه‌ای نباشد.
سپهر دادجوی توکلی سخنگوی شورای رقابت در واکنش به اظهارات آقای همتی در جلسه استیضاح ، گفت: اتفاقاً دقیقاً مسئول شورای رقابت مشخص است؛ نه وزارت اقتصاد، نه وزارت صمت و نه دولت هیچکدام نباید پاسخگوی تصمیمات این شورا باشند زیرا اساساً این شورا در راستای انجام وظایف مقابله با رویه‌های ضدرقابتی، تشخیص انحصار و تدوین دستورالعمل برای بازار موظف است مستقلاً تصمیم بگیرد و تحت تأثیر هیچ نهادی و هیچ ملاحظه‌ای نباشد.
وی افزود: طبق قانون اعضای شورای رقابت، صاحبنظر در حوزه‌های مختلف مانند اقتصاد، صنعت یا تجارت هستند نه نماینده و حافظ منافع و سیاست‌های آن وزارتخانه؛ اتفاقاً قانون در این حوزه بسیار مترقی است و نمایندگان مجلس پیش از این در تصویب قانون شورای رقابت بسیار آگاهانه این تصمیم را گرفتند که شورا زیرمجموعه نهادی نباشد زیرا نباید وامدار یا تحت قیومیت باشد.
توکلی تاکید کرد: شورای رقابت یک نهاد شبه قضائی است و با آرای خود حکم صادر می‌کند فلذا این حکم باید کاملاً بی طرف باشد و تحت تأثیر هیچ نهاد یا شخصی قرار نگیرد.
سخنگوی شورای رقابت تصریح کرد: با توجه به اینکه تصمیمات شورایی این شورا بر اساس اجتهاد و تشخیص صاحبنظران و قضات برجسته عضو این شوراست بنابراین نمی‌تواند تابعی از مصلحت اندیشی یا سیاسی کاری باشد.
وی افزود: دقیقاً تمثیل وزیر سابق اقتصاد در خصوص منطقه‌ی بی‌طرف بودن این شورا، تمثیل درستی است زیرا اساساً در تمام دنیا وزارتخانه‌ها گرایش به انحصارگری برای پیشبرد سیاست‌های خود دارند و این بی طرفی بعضاً تحمل نمی‌شود.
توکلی ادامه داد: برخی از ایرادات وارده به شورای رقابت، ناشی از ناآگاهی نسبت به قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل 44 و فلسفه ضدانحصاری این شوراست در حالی که در دنیا به این موضوع با شدت بیشتری پرداخته می‌شود و آرای شورای رقابت آنها ضمانت اجرایی قوی‌تری دارد.
سخنگوی شورای رقابت گفت: البته این مباحث نافی عمل و آرای شورای رقابت در چارچوب سیاست‌های کلان کشور نیست که این موضوع بسیار مهم است و شورا همیشه سیاست‌های کلی نظام را مورد توجه خود قرار داده است و همیشه این شورا با تصمیمات شجاعانه که باقی بخش‌ها از انجام آن به دلایل مختلف سرباز زده‌اند توانسته به بخش خصوصی کمک کند و با یکجانبه گرایی در اقتصاد کشور مقابله کند.
به گزارش تسنیم، همتی روز گذشته در جلسه استیضاح خود در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ترکیب شورای رقابت گفته بود که «2 نفر اقتصادی را وزیر اقتصاد پیشنهاد می‌کند و از بین آن‌ها، رئیس‌جمهوری به یکی حکم می‌دهد تا رئیس شوراها و مرکز ملی رقابت می‌شود. پس از آن، نه رئیس‌جمهوری با او کار دارد و نه وزیر اقتصاد و 5 سال نمی‌توانیم این افراد را عوض کنیم. اگر هم از عملکردشان ناراحت باشیم، نمی‌توانیم آن‌ها را تغییر دهیم. من در حال حاضر بحث افراد را مطرح نمی‌کنم. در این شرایط من چه پاسخی درباره عملکرد شورای رقابت بدهم؟ من کاره‌ای هستم؟ خود مجلس سه نماینده در این شورا دارد. آیا مجلس بیشتر باید پاسخگو باشد یا من؟ خواهشم این است که حداقل دوستان قانون را مطالعه کنند و بگویند وزیر اقتصاد چقدر در این زمینه مقصر است.»

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/934010/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رهبر معظم انقلاب هر روز به حضرت شاهچراغ(ع) سلام می دهند

فاتحه وفاق

استیضاح همتی؛ بازی پایداری در زمین تفرقه

فعال اصلاح‌طلب: مجلسی‌ها تیغ به چشم دولت فرو کردند

همتی چرا استیضاح شد؟

یک استاد اقتصاد: «نمایندگان مجلس» عامل اصلی افزایش نرخ ارز هستند

اندیشکده آمریکایی: همه چیز «رئال پولیتیک» نیست!

درمان ورم کلیه جنین در شکم مادر

علت تشنگی بیش از حد کودکان

2 روی سکه برکناری همتی؛ بورس ترسید، دلار اصلاح کرد

سریع ترین روش فروش خودرو در ایران

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: دفاعیه همتی احساسی بود

16 هزار تن میوه و 1200 تن خرما ذخیره شد

پیش بینی بورس سه شنبه 14 اسفند 1403

چاقوی پسر 18 ساله در گردن دوستش فرود آمد؛ قاتل دستگیر شد

نقاشان دهه نودی شیراز به نمایشگاه «کهن دیار» آمدند

پیام استیضاح؛ نوسان‌گیری بین وفاق و استقلال

نارضایتی از شبه دولت جولانی

مراحل زخم بستر

تاثیر شب‌بیداری‌های طولانی بر سیستم ایمنی بدن

حقوق اسفند بازنشستگان تامین اجتماعی چه زمانی پرداخت می‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار 14 اسفند 1403

خرید با تخفیف دائمی / مروری بر محصول «برگشت پول» در اپلیکیشن بلو

فشار بازار مسکن افتاد

روند نزولی قیمت طلا و ارز؛ ربع سکه به کانال 21 میلیون تومان بازگشت

اقلام سفره ماه رمضان را گرانتر از این ارقام نخرید

استانداری فارس به حل چالش‌های حمل و نقل صدرا ورود کند

نکاتی در مورد زخم های عروقی

درمان زانوی پرانتزی با فیزیوتراپی ممکن است؟

این علائم یعنی مشکل قلبی دارید!

رفلاکس معده در ماه رمضان؛ دلایل و درمان

دستکاری در گوشت‌های تنظیم بازاری

سازمان هواپیمایی:مجوز ایرلاین‌های گرانفروش محدود می‌شود

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: محموله برنج‌های وارداتی آلوده نیست اما 98% ناخالصی دارد

قیمت میوه در آستانه عید نوروز سر به فلک کشید

توزیع 6500 تن مرغ و گوشت منجمد در فارس

بارندگی شدید در راه فارس

عرضه میوه شب عید در فارس هیچ‌گونه کمبودی ندارد

پوتین به توافق‌ با تهران پایبند می‌ماند؟

سرمقاله اطلاعات/ خشم‌های چندلایه و جنگ اوکراین

سرمقاله فرهیختگان/ پیشنهادهایی به وزارت خزانه‌داری ایران

چگونه در روزه‌داری از تشنگی پیشگیری کنیم؟

علت زانو درد در نوجوانان چیست؟

هشدار سازمان غذا و دارو درباره استفاده از آسپرین به عنوان ماسک پوست

چگونه استخوان زانو را تقویت کنیم؟

آیا لاغر بودن به معنای سالم‌تر بودن است؟

علت زانو درد بعد از ورزش کردن چیست؟

خودروی چینی هست، قطعه نیست!

پاسخ شورای رقابت به همتی؛ تحت تأثیر هیچ نهادی نیستیم

کمبود بلیت قطار گردن ربات‌ها افتاد!