پیام فارس

آخرين مطالب

قیمت میوه در آستانه عید نوروز سر به فلک کشید اقتصادي

قیمت میوه در آستانه عید نوروز سر به فلک کشید
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تجارت نیوز / بررسی بازار میوه در آستانه عید نوروز 1404 حاکی از آن است که قیمت میوه در این ایام رشد قابل توجهی داشته است.
با فرا رسیدن روزهای پایانی سال، بازار میوه و تره‌بار مورد توجه مصرف‌کنندگان و فعالان این حوزه قرار گرفته است. میوه‌های شب عید همچون پرتقال، سیب، موز، نارنگی و … جزو اقلام پرتقاضایی هستند که هرساله با نوسانات قیمتی مواجه می‌شوند.
نوسان قیمت میوه که فراتر از انتظار بود، تأثیر مستقیمی بر قدرت خرید خانواده‌ها گذاشته و نگرانی خانواده‌های ایرانی را برانگیخته است. حال باید دید که قیمت میوه‌های شب عید نسبت به سال گذشته چه میزان افزایش داشته و علت این تغییرات قیمتی چیست؟
قیمت میوه در آستانه نوروز 1404
بررسی بازار میوه حاکی از آن است که در آستانه نوروز 1404، سیب قرمز با قیمت 70 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم در سطح حرده‌فروشی‌ها به فروش می‌رسد.
همچنین خیار گلخانه‌ای با قیمت 50 هزار تومان، نارنگی با قیمت 80 هزار تومان و موز با قیمت 150 هزار تومان در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.
علاوه بر این، در این ایام لیمو شیرین و سیب زرد به ترتیب 76 هزار تومان و 60 هزار تومان قیمت‌گذاری شده‌اند. در حال حاضر پرتقال‌ هم با قیمت‌ 50 هزار تومان در بازار عرضه می‌شود.
مقایسه قیمت‌ها نشان می‌دهد که سال گذشته لیمو شیرین 30 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم به فروش می‌رسید، اما امسال بهای این محصول با رشد 153 درصدی به 76 هزار تومان رسیده است.
همچنین خیار گلخانه‌ای هم با قیمت 25 هزار تومان به ازای هر کیلوگرم در بازار عرضه می‌شد. اما حالا قیمت آن به 55 هزار تومان رسیده که این نشان‌دهنده رشد 120 درصدی قیمت این محصول نسبت به سال گذشته است.
موز که یکی از گران‌ترین انواع میوه در بازار این روزها محسوب می‌شود، از 60 هزار تومان در سال گذشته به 150 هزار تومان رسیده که معادل افزایش 150 درصدی قیمت آن در یک سال گذشته است. البته این میوه در بذخی مناطق به 200 هزار تومان هم رسیده است.
سیب قرمز هم نسبت به سال گذشته 100 درصد گران‌تر شده است؛ طوری که قیمت این محصول از 35 هزار تومان به 70 هزار تومان افزایش یافته است. سیب زرد هم از این قاعده مستثنی نبوده، زیرا نرخ آن با رشد 72 درصدی از 35 تومان 60 هزار تومان رسیده است.
نارنگی و پرتقال هم جزو میوه‌‌‎های پرفروش در این روزها هستند. نارنگی که با قیمت 30 هزار تومان به فروش می‌رسید، اکنون با رشد 166 درصدی با نرخ 80 هزار تومان در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گیرد.
پرتقال هم سال گذشته با نرخ 25 هزار تومان در میادین میوه و تره‌بار عرضه می‌شد، اما حالا قیمت آن با رشد 100 درصدی به 50 هزار تومان رسیده است.
علت افزایش قیمت میوه در آستانه نوروز 1404 چیست؟
افزایش قیمت میوه در آستانه نوروز را نمی‌توان صرفا به تغییرات اقلیمی نسبت داد. زیرا به جز تغییرات اقلیمی، موارد متعددی در افزایش قیمت میوه در این ایام تأثیرگذاراند. وجود واسطه‌ها و دلالان، احتکار محصولات کشاورزی، توزیع نابرابر یارانه‌ها و … تنها بخشی از عوامل مؤثر بر افزایش قیمت‌ها هستند.
برخی دلالان محصولات کشاورزی را در فصل برداشت با قیمت پایین‌تر از کشاورز خریداری می‌کنند و سپس در زمان کمبود، محصول را با قیمت بالاتر و معمولا به صورت قطره‌چکانی در بازار توزیع می‌کنند که همین امر باعث افزایش قیمت میوه در بازار می‌شود.
علاوه بر این، در یک‌سال اخیر افزایش قیمت کود و سموم کشاورزی، حقوق و دستمزد و افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل باعث شده تا قیمت میوه هم رشد داشته باشد.
از طرفی تقاضای فصلی هم نقش بسزایی در افزایش قیمت میوه دارد. زیرا در آستانه عید نوروز تقاضا برای خرید میوه به طور چشمگیری افزایش می‌یابد که همین امر منجر به رشد قیمت میوه در آستانه سال نو می‌شود.
سوءمدیریت مشکل اصلی بازار میوه
بخش عمده‌ای از این افزایش قیمت‌ها به سوءمدیریت وزارتخانه‌ها و نهادهای مربوطه برمی‌گردد. چراکه مدیریت نادرست وزارت جهاد کشاورزی باعث شده تا در آستانه نوروز 1404 بازار میوه تحت تأثیر بی‌نظمی‌ها و ضعف در نظارت دولتی قرار گیرد.
در حال حاضر دلالان و واسطه‌ها هم در بازار میوه حضور دارند که فعالیت آن‌ها باعث برهم خوردن تعادل بازار می‌شود. وزارت جهاد به دلیل مدیریت نادرست خود، نتوانسته جلوی این دست از فعالیت‌ها را بگیرد. توزیع نادرست یارانه‌ها هم از مشکلات اصلی این حوزه است که حل نشده باقی‌مانده است.
با توجه به افزایش قیمت میوه نسبت به سال گذشته، قطعا سفره مردم هم کوچک‌تر می‌شود. بنابراین تا زمانی که وزارت جهاد و نهادهای مریوطه برنامه‌ریزی مناسبی برای مدیریت بازار نداشته باشند و نتوانند بازار را به درستی مدیریت کنند، مشکلات این حوزه هم پابرجا می‌ماند و قدرت خرید مردم هم روز‌به‌روز کمتر می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/934025/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فرصت ترمیم ایده

روبیوی غمگین کاخ سفید!

فیش‏‌های نجومی 9 دستگاه دولتی

عطریانفر: حفظ مدیران دولت گذشته توسط پزشکیان خسران بزرگی است

علائم عفونت ادراری در کودکان

نیازهای کودکان و ضرورت توجه به آن‌ها

فرزین: تمام اولویت‌های ارزی دستگاه‌های مختلف را تا پایان سال با سرعت تامین می‌کنیم

رئیس سازمان بورس اوراق بهادار: بازار سرمایه ١4٠4 به ١4٠٣ شباهت دارد

ریزش 2 درصدی بورس در شوک استیضاح وزیر اقتصاد

پیش بینی پایان سال 2025 برای قیمت کاردانو

روایت اکوایران از تبعیض‌آمیزترین نهاد دولتی

تنور داغ گرانفروشی نان در تهران

ویتنام در فکر تسخیر بازار خودروی آمریکا

«پایتخت» واقعا جابجا می‌شود؟

کلیددار دائمی وزارت اقتصاد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 14 اسفند 1403

رهبر معظم انقلاب هر روز به حضرت شاهچراغ(ع) سلام می دهند

فاتحه وفاق

استیضاح همتی؛ بازی پایداری در زمین تفرقه

فعال اصلاح‌طلب: مجلسی‌ها تیغ به چشم دولت فرو کردند

همتی چرا استیضاح شد؟

یک استاد اقتصاد: «نمایندگان مجلس» عامل اصلی افزایش نرخ ارز هستند

اندیشکده آمریکایی: همه چیز «رئال پولیتیک» نیست!

درمان ورم کلیه جنین در شکم مادر

علت تشنگی بیش از حد کودکان

2 روی سکه برکناری همتی؛ بورس ترسید، دلار اصلاح کرد

سریع ترین روش فروش خودرو در ایران

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: دفاعیه همتی احساسی بود

16 هزار تن میوه و 1200 تن خرما ذخیره شد

پیش بینی بورس سه شنبه 14 اسفند 1403

چاقوی پسر 18 ساله در گردن دوستش فرود آمد؛ قاتل دستگیر شد

نقاشان دهه نودی شیراز به نمایشگاه «کهن دیار» آمدند

پیام استیضاح؛ نوسان‌گیری بین وفاق و استقلال

نارضایتی از شبه دولت جولانی

مراحل زخم بستر

تاثیر شب‌بیداری‌های طولانی بر سیستم ایمنی بدن

حقوق اسفند بازنشستگان تامین اجتماعی چه زمانی پرداخت می‌شود؟

پیش بینی قیمت دلار 14 اسفند 1403

خرید با تخفیف دائمی / مروری بر محصول «برگشت پول» در اپلیکیشن بلو

فشار بازار مسکن افتاد

روند نزولی قیمت طلا و ارز؛ ربع سکه به کانال 21 میلیون تومان بازگشت

اقلام سفره ماه رمضان را گرانتر از این ارقام نخرید

استانداری فارس به حل چالش‌های حمل و نقل صدرا ورود کند

نکاتی در مورد زخم های عروقی

درمان زانوی پرانتزی با فیزیوتراپی ممکن است؟

این علائم یعنی مشکل قلبی دارید!

رفلاکس معده در ماه رمضان؛ دلایل و درمان

دستکاری در گوشت‌های تنظیم بازاری

سازمان هواپیمایی:مجوز ایرلاین‌های گرانفروش محدود می‌شود

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: محموله برنج‌های وارداتی آلوده نیست اما 98% ناخالصی دارد