اهمیت شناسایی کمشنوایی در کودکی/آمار کمشنوایی ناتوانکننده در بزرگسالان
علمي
بزرگنمايي:
پیام فارس - ایسنا /رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اشاره به آمار کمشنوایی و ناشنوایی در ایران در مقایسه با سایر کشورها، در عین حال آلزایمر و افسردگی در دوران سالمندی را از عوارض عدم شناسایی کمشنوایی در دوران کودکی خواند.
دکتر سعید محمودیان در همایش «دستاوردهای سلامت در حوزه مراقبت گوش و شنوایی» که امروز، اول اردیبهشت ماه برگزار شد، اظهار کرد: بر اساس نتایج مطالعات مختلف، کمشنوایی و ناشنوایی از نظر بار کلی بیماریها در ارتباط با موضوع «سالهای سپری شده با ناتوانی» در جایگاه چهارم قرار دارد. بار بیماری کمشنوایی و ناشنوایی 4.9 درصد در میان تمام اختلالات است.
وی با بیان اینکه بار بیماری کمشنوایی و ناشنوایی زیاد است، توضیح داد: کمشنوایی و ناشنوایی میتواند هزینه سنگین برای نظام سلامت ایجاد کند و همچنین میتواند عوارض فراوانی به همراه داشته باشد و بهرهوری مردم را تحت تاثیر قرار دهد.
محمودیان با بیان اینکه کمشنوایی طی سالهای گذشته رشد فزایندهای داشته است، تصریح کرد: نه تنها بیماری بلکه باری ناشی از آن نیز رشد فزایندهای داشته است. آمار و ارقام سازمان بهداشت جهانی در ارتباط با کمشنوایی بیانگر این است که تمام کشورهای عضو این سازمان جهانی با شیب فزاینده افزایش کمشنوایی تا سال 2020 مواجه بودهاند و این بیماری در هر سال افزایش یافته است.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت با اشاره به گزارش سازمان جهانی بهداشت در ارتباط با اختلال کمشنوایی گفت: گزارش سازمان جهانی بهداشت بیانگر این است که کمشنوایی، رتبه نخست 10 اختلال اول را به خود اختصاص داده است. سیستمهای بهداشتی میبایست به موضوع سلامت گوش توجه کنند.
وی با بیان اینکه 740 میلیون نفر در سطح جهان به ناشنوایی ناتوانکننده مبتلا هستند و مجموع مدتزمان از دست رفته برای این افراد معادل 43.4 میلیون سال زنذگی از دست رفته است، گفت: همچنین 28 درصد سالهای سپری شده با ناتوانی ناشی از کمشنوایی ناتوانکننده است. 21.4 میلیون نفر از زنان و 220 میلیون در مردان «سالهای سپری شده با ناتوانی» گزارش شده است.
محمودیان گفت: YLD منتسب به کمشنوایی طی 10 سال گذشته به صورت خطی افزایش یافته که این میزان معادل افزایش 100 درصدی طی 10 سال گذشته است. باز هم باید به موضوع تقویت نظام سلامت در جهت کاهش کمشنوایی اقدام کرد. شناسایی افراد مبتلا به کمشنوایی در کودکی مهم است؛ چرا که شناسایی نشدن به آلزایمر و افسردگی در دوران سالمندی منجر میشود.
وی با بیان اینکه برنامه سلامت گوش میبایست در مقاطع مختلف زندگی انجام شود، تصریح کرد: اجرای برنامه سلامت گوش در مقاطع مختلف زندگی از بار بیماری جلوگیری میکند. خوشبختانه، برنامه سلامت گوش به طور کامل در برنامه PHC سیستم سلامت کشور اجرا میشود.
رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت، با بیان اینکه توجه به کمشنوایی کودکان مهم است، گفت: میزان سالهای سپری شده با ناتوانی ناشی از کمشنوایی حدود 13.9 درصد است.
وی با بیان اینکه 640 میلیون نفر در سطح جهان به کمشنوایی ناتوانکننده مبتلا هستند، تصریح کرد: عوامل ژنتیکی، صدمات فیزیکی، آلودگی، خونریزی، مواجهه با صدا، آسیبهای سر، تومورها و آسیبهای سر و صورت، سالمندی، مصرف بیرویه داروها بهویژه آنتیبیوتیکها در جوانان از علل عمده کم شنوایی هستند.
محمودیان توضیح داد: نیمی از موارد شنوایی قابل پیشگیری است. شناسایی به هنگام کمشنوایی از اهمیت فراوانی برخوردار است و در هفته اول تولد میتوان غربالگری را انجام داد.
وی با بیان اینکه بار کمشنوایی در کشور 6.8 درصد است، توضیح داد: یک نفر از 3 بزرگسال بالای 60 سال در کشور به کمشنوایی ناتوانکننده مبتلا هستند. همچنین 3هزار تا 5هزار نوزاد مبتلا به کمشنوایی مبتلا میشوند و میبایست به زودی شناسایی شوند.
ادامه دارد...
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۹:۲۷
-
۹ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/947294/