بزرگنمايي:
پیام فارس - اگر چه طلاق دیگر به مقوله ای تقریبا عادی بین مردم و خانواده ها تبدیل شده و جدا شدن از همسر مانند قبل چیزی قبیح و عجیب و غریب به شمار نمی آید و سوختن و ساختن بین قشر جوان و میانسال حتی اگر پای یک یا دو فرزند هم در میان باشد معنای سابق را ندارد؛ اما بسیاری از زوج ها هم دلشان می خواهد مشکلات شان حل شود وسالها زیر یک سقف بمانند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
با این وجود عدم آموزش های لازم اختلافات آنها را روز به روز و سال به سال بیشتر و بیشتر می کند؛ به حدی که چاره ای جز جدایی باقی نمی ماند! آنها ترجیح می دهند هر کدام سقف جداگانه ای داشته باشند، تا زیر یک سقف دودی بمانند و روزگار را بگذارند. آخرین آمار طلاق در فارس اگر چه به گفته مدیر کل ثبت احوال استان 10 درصد کاهش یافته است ، اما تعداد بالای زوج هایی که همدیگر را پس از چند سال رها می کنند می طلبد راهکارهای کنترل این معضل آسیب زا بیشتر به مردم ارایه شود. البته به گفته روانشناسان، فرهنگسازی ها در این زمینه می بایست از سنین پایین پیگیری گردد و به عبارتی به دنبال بروز واقعه و صرفا اظهار تاسف نباشیم. کاهش یک هزار واقعه طلاق در فارس
مدیر کل ثبت احوال فارس با اشاره به اهمیت پیشگیری از طلاق ضمن بررسی دلایل و ارایه راهکارهای کنترل آن از سوی نهادهای مربوطه، به «خبرجنوب» می گوید: آمار طلاق در یک سال گذشته (1403) تا کنون در فارس بیش از 10 هزار و 76 مورد بوده است .
سید عباس هاشمی اضافه می کند: تعداد طلاق ها در سال 1402، 11 هزار و 148 واقعه در استان فارس بوده و بر این اساس آمارها در سال 1403 کاهش 10 درصدی طلاق را نسبت به سال 1402 نشان می دهد. او میانگین سن طلاق در زوج را 40 سالگی و این میزان دربین زنان فارس را طبق آمار سال گذشته 35 سالگی عنوان می کند.
تغییر اولویت ها و نگرش مردم نسبت به ازدواج و طلاق
اما دکترای روانشناسی و استاد دانشگاه نیز درباره دلایل طلاق در استان به «خبرجنوب» می گوید: معتقدم تغییر اولویت ها و باورها و همچنین تغییر نگرش مردم نسبت به ازدواج و طلاق را از عوامل اصلی افزایش جدایی های رسمی می توان برشمرد.
تعهد به زندگی مشترک خیلی ضعیف شده است
دکتر علیرضا فیلی تصریح می کند: قبلا مرم طلاق را چیز ناپسندی می دانستند و سعی می کردند مشکلات را تحمل و سازش کنند و به عبارتی تن به طلاق نمی دادند.
او می گوید: اما قشر جوان این قید و بندها را ندارند و متاسفانه حتی فرزند هم مانع آن نمی شود، در این باره یکی از مباحث مهم ضعیف شدن تعهد به زندگی مشترک است .
روابط فرا زناشویی آفت اعتماد زن و مرد !
این دکترای روانشناسی به «خبرجنوب» می گوید: یکی دیگر از آفت های زندگی های مشترک در کشور و از جمله فارس باز شدن روابط افراد و به عبارتی افزایش روابط فرا زناشویی می باشد.
دکتر فیلی تصریح می کند: اعتماد و تهعد به طرف مقابل یکی از مهمترین مسائل در زندگی مشترک می باشد . اما با توجه به اینکه روابط فرا زناشویی افزایش پیدا کرده است، این باعث سلب اعتماد می شود.
او دلایل مختلفی را باعث بروز این وضع در زندگی زن و مردها زیر یک سقف می داند و می گوید: رضامندی زناشویی، مهارت های ارتباطی، تقویت روابط عاطفی و پاسخهای عاطفی متقابل نقش قابل توجهی در کاهش بروز روابط فرا زناشویی دارد؛ وقتی یک نفر حمایت عاطفی و رابطه عاطفی نمی بیند با توجه به اینکه میزان تعهد نسبت به زندگی های مشترک هم کاهش یافته است ، زمینه بروز روابط فرازناشویی بیشتر فراهم می گردد.
دکتر فیلی تصریح می کند: از سوی دیگر وقتی فرد فضای تبلیغاتی جامعه را بر اساس مباح دانستن روابط فرا زناشویی می داند، در صورت ضعیف بودن تعهد بیشتر به این سمت می رود. او ضمن انتقاد نسبت به عدم آموزش های لازم از سوی صدا وسیما به خانواده ها و فضای افسرده ای که توسط این رسانه ایجاد شده که کمتر یک لبخند روی لب مردم می آورد، توجه به فرهنگسازی های موثر در راستای پیشگیری از طلاق را ضروری می داند.
دکتر فیلی می گوید: وقتی خوراک مردم و زوج ها از سوی تلویزیون تامین نشود، خانواده ها سراغ فیلم های کمدی مبتذل می روند و رفته رفته ذائقه آنها هم به آن سمت کشیده می شود!
او با اشاره به تاثیر مشکلات اقتصادی بر میزان طلاق اضافه می کند: ارایه راهکارهایی برای کاهش این مسائل و کمک به زوج های کم بضاعت به خصوص تامین مسکن ارزان مهم است .

بیش از 90 درصد مراجعان به مراکز مشاوره استان زن هستند؛ مردان زیر بار مشاوره نمی روند !
عدم مهارت در روابط جنسی، از مهمترین دلایل اختلافات زناشویی
این مشاور خانواده در ادامه با اشاره به نقش وجود عدم مهارت های لازم در روابط جنسی بین زوج ه ، آن را از مهمترین دلایل اختلافات زناشویی در کشور و از جمله فارس می داند و می گوید: مردم فیلم های مختلف را می بینند و آگاهی های شان در مقابل نیازهای جنسی شان افزایش یافته، اما مهارت های لازم بین زوج ها وجود ندارد؛ به نحوی که یکی ازدلایل اصلی اختلافات در مراجعین ما همین قضیه است.
دکتر فیلی اضافه می کند: متاسفانه هنوز در بیان نیازهای جنسی از سوی برخی زنان قباحتی وجود دارد و کمتر بیان می شود ؛ در واقع شاید زنان قبلا این مسئله ( برآوردن نیازهای جنسی همسر) را وظیفه خود می دانستند، اما در حال حاضر برآوردن نیازهای خود را نیز مهم می دانند، اما مردان آموزش های لازم را در این باره ندیده اند.
این دکترای روانشناسی و استاد دانشگاه اضافه می کند: بیش از 90 درصد مراجعان به مراکز مشاوره استان زن هستند و مردان زیر بار مشاوره نمی روند؛ همین قضیه هم به عدم حل به موقع مشکلات زوج ها و هموار شدن مسیر برای جدا شدن از هم منجر می شود.
دکتر فیلی فرهنگسازی از دوران مدرسه به منظور کاهش طلاق را از راهکارهای موثر در این خصوص می داند که باید جدی گرفته شود.
-
شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۳:۲۷
-
۲ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/946650/