پیام فارس

آخرين مطالب

روایت تجارت نیوز از اثر 35.5 درصدی تورم بر رشد ارزش تراکنش های بانکی اقتصادي

روایت تجارت نیوز از اثر 35.5 درصدی تورم بر رشد ارزش تراکنش های بانکی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تجارت نیوز / تعداد تراکنش های بانکی انجام شده در دی‌ماه امسال، کمترین میزان از فروردین‌ماه امسال بود اما افزایش قیمت‌ها باعث شد مجموع مبلغ تراکنش‌ها رکورد جدیدی را ثبت کند.
شرکت شبکه الکترونیک پرداخت کارت (شاپرک) به تازگی جدیدترین گزارش اقتصادی خود از وضعیت تراکنش های بانکی در پایان دی‌ماه 1403 را منتشر کرد. داده‌های گزارش مذکور، حاکی از آن هستند که گرچه تعداد تراکنش‌های بانکی انجام شده در دی‌ماه، کمترین رقم از فروردین‌ماه امسال محسوب می‌شود، افزایش قیمت کالاها و خدمات در نخستین ماه زمستان باعث شد تا مبلغ تراکنش‌های انجام شده در این شبکه برای نخستین بار از هزار و 500 میلیارد تومان عبور کند.

کاهش 1.4 درصدی تراکنش های بانکی در دی‌ماه
بر اساس گزارش اقتصادی شماره 115 شاپرک، در دی‌ماه امسال بیش از چهار میلیارد و 154 میلیون تراکنش در این شبکه انجام شد که این رقم 4.2 درصد بیشتر از دی‌ماه سال گذشته بود. با وجود این، مقایسه رقم تراکنش‌های شاپرک در دی‌ماه و آذرماه سال جاری از افت 1.4 درصدی این تعداد حکایت دارد. همچنین بررسی‌ها حاکی از آن هستند که حدود 26 درصد از کل تراکنش‌های دی‌ماه، توسط پایتخت‌نشینان انجام شده است.
افزون بر آن، گزارش شاپرک نشان می‌دهد که پایانه‌های فروش همچنان بیشترین سهم از تعداد تراکنش‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. طوری که در دی‌ماه؛ سه میلیارد و 764 میلیون تراکنش، معادل 90 درصد از کل تراکنش‌ها، از این طریق انجام شد. به علاوه، 296 میلیون تراکنش به صورت اینترنتی و 94 میلیون تراکنش از طریق موبایل‌ها صورت گرفت.
اثر 35.5 درصدی تورم بر رشد ارزش تراکنش‌ها
شرکت شاپرک در گزارش خود آمار تراکنش های بانکی دی‌ماه را بر اساس مبلغ تراکنش‌های نیز محاسبه و ارائه کرده است. بر این اساس، در دهمین ماه سال هزار و 552 هزار میلیارد تومان تراکنش انجام شد تا این رقم در مقایسه با دی‌ماه سال قبل و آذرماه سال جاری، به ترتیب 47 درصد و 4.58 درصد افزایش یابد.
البته رقم رشد مبلغ تراکنش‌ها می‌تواند سبب گمراهی شود؛ چراکه بخشی از این افزایش، حاصل تورم و افزایش قیمت‌هاست. بنابراین، شاپرک در گزارش خود علاوه بر رشد اسمی مبلغ تراکنش‌ها، رشد حقیقی این رقم را نیز محاسبه کرده که تا اثر تورم از این رشد را حذف کند.
بر این اساس، رشد حقیقی ماهانه و نقطه به نقطه ارزش تراکنش های بانکی در دی ماه، به ترتیب 1.62 درصد و 11.58 درصد بوده که با محاسبه اختلاف این ارقام با رشد اسمی تراکنش‌ها، می‌توان نتیجه‌گیری کرد که تورم ماهانه و نقطه به نقطه به ترتیب حدود سه درصد و 35.5 درصد تاثیر بر رشد ارزش تراکنش‌ها داشته است.
جهش 41.5 درصدی میانگین مبلغ هر تراکنش بانکی
یکی دیگر از شاخص‌هایی که می‌توان با دنبال کردن روند آن، تاثیر تورم بر تراکنش های بانکی را بررسی کرد، میانگین مبلغ هر تراکنش است. این رقم که از تقسیم مبلغ کل تراکنش‌ها بر تعداد آنهاست، می‌تواند به طور تقریبی نشان‌دهنده آن باشد که هر فرد برای یک بار خرید کردن، به طور متوسط چه مبلغی هزینه کرده است.
داده‌های گزارش شاپرک نشان می‌دهند که میانگین هر تراکنش بانکی در دی‌ماه امسال به 374 هزار تومان رسیده است. این رقم در حالی ثبت شد که در دی‌ماه امسال معادل 352 هزار تومان و در دی‌ماه 1402 برابر با 265 هزار تومان رقم خورده بود؛ به عبارت دیگر هزینه هر بار خرید کردن برای خانوارها در دی‌ماه سال جاری، در مقایسه با دی‌ماه سال قبل بیش از 41 درصد افزایش پیدا کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/927307/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پارادوومیدانی گرندپری امارات|دارابیان، تنها مدال‌آور روز سوم

هشدار مدیریت بحران درخصوص مخاطرات وضع هوا

مفهوم و تعریف آخرالزمان در منابع اهل سنت

فوری / دانشگاه‌، بانک‌ها و ادارات این استان فردا 25 بهمن 1403 تعطیل شد

پیش بینی هواشناسی خرم آباد فردا 25 بهمن ماه 1403 | پیش بینی آب و هوا لرستان فردا پنجشنبه 25 بهمن ماه 1403 + هواشناسی لرستان

آخرین گزارش وضعیت قیمت دلار امروز / جدیدترین قیمت دلار کانادا امروز چهارشنبه 24 بهمن ماه 1403

شهرآورد یزد/ تیم والیبال چادرملو مغلوب شهداب شد

اهدای عضو دختر 15 ساله اهل تربت حیدریه به 6 بیمار

اطلاعیه تعطیلی ادارات و مدارس استان‌ها فردا پنجشنبه 45 بهمن 1403 | وضعیت تعطیلی تهران مشخص شد

تصمیم نهایی برای تعطیلی استان فارس پنجشنبه 25 بهمن 1403 / شیراز تعطیل شد؟

تعطیلی ادارات البرز و کرج فردا پنجشنبه 25 بهمن صحت دارد؟

اجرای طرح مهر‌آموز در مدارس کهگیلویه و بویراحمد

جدول خاموشی برق سیستان و بلوچستان فردا پنجشنبه 25 بهمن 1403 | برنامه قطعی برق زاهدان فردا پنجشنبه 25 بهمن 1403

آخرین خبر از طرح ساماندهی نیروهای شرکتی امروز پنجشنبه 24 بهمن 1403 | علت مخالفت مجمع تشخیص با تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی اعلام شد

فال ابجد چهارشنبه 24 بهمن ماه 1403

اطلاعیه تعطیلی برخی ادارات در روز پنجشنبه 25 بهمن

افزایش بی سابقه قیمت خودرو در بازار امروز/ قیمت محصولات سایپا چهارشنبه 24 بهمن اعلام شد+ جدول

قیمت طلا وارد کانال 5 میلیون تومان می‌شود؟ / سقوط آزاد قیمت طلا 18 عیار

تهران فردا پنجشنبه تعطیل نیست

پایتخت نشینان بخوانند/ تهران فردا تعطیل نیست

قیمت جدید محصولات بهمن موتور اعلام شد (بهمن 1403)

جدول خاموشی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا پنجشنبه 25 بهمن 1403 | برنامه قطعی برق یاسوج فردا پنجشنبه 25 بهمن 1403

ادارات این استان فردا (25 بهمن) تعطیل شد

قیمت انواع گوشی در بازار موبایل امروز؛ 24 بهمن 1403

جشنواره موسیقی فجر؛ روز دوم به هنگامه اخوان تقدیم شد!

افسوس برای صنعت فرش ایرانی / کاهش بی سابقه صادرات فرش ایرانی

آمار تکان دهنده از حوادث کوهستان کشور از اول دی تا 23 بهمن‌ماه امسال

توزیع مویرگی بیش از 32 هزار تن آرد خانه پز روستایی در فارس

تقویم نجومی امروز پنجشنبه 25 بهمن 1403 / تقویم همسران امروز

فرمانروایی پهپادهای رادارگریز ایران بر آسمان خلیج فارس + فیلم و عکس

فوری/حساب سرپرستان خانوار پرپول شد | واریز یارانه نقدی بهمن ماه با رقم جدید+جزییات

تعطیلی ادارات فارس در 25 بهمن؛ فقط شعب مرکزی بانک‌ها باز است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

فوری/ تعطیلی این استان فردا پنجشنبه 25 بهمن قطعی شد

حکم شرعی ازدواج و زندگی با افراد شراب‌خوار از نظر مراجع عظام

تحویل بیش از 29 میلیون لیتر نفت‌گاز به نیروگاه‌های پرند و دماوند در 2 روز

تقدیر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از شهرداری پایتخت

طالع بینی و فال تاروت پنجشنبه 25 بهمن1403 | پیشگویی امروز با فال تاروت کبیر

تعطیلی ادارات و مدارس این استان فردا پنجشنبه 25 بهمن

جدول خاموشی برق بندرعباس فردا پنجشنبه 25 بهمن 1403 | برنامه قطعی برق هرمزگان فردا پنجشنبه 25 بهمن 1403

بانک‌های استان فارس پنجشنبه تعطیلند

ناتوانی نیروگاه‌ها به رغم افزایش 32 درصدی گازوئیل تحویلی

بانک‌های فارس فردا پنجشنبه 25 بهمن‌ماه باز هستند

حاشیه‌های تغییر فرمان ایران‌خودرو

گروگان‌گیری در آژانس

آقای پزشکیان موتور جهش قیمت‌ها را خاموش کنید

آغاز عصر نئوامپریالیسم

تبعیت دولت از بازار آزاد ارز، سیاست اشتباهی است

پایان 874 روز بلاتکلیفی

اقتصاد ایران را دلاریزه نکنید

بهترین غذاها برای افرادی که رماتیسم دارند