پیام فارس

آخرين مطالب

پایان 874 روز بلاتکلیفی مقالات

پایان 874 روز بلاتکلیفی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پرونده الهه محمدی و نیلوفر حامدی به‌صورت رسمی مختومه شد. خبرنگاران روزنامه‌های شرق و هم‌میهن، روز گذشته مشمول عفو شدند و پرونده‌شان برای همیشه بسته شد؛ پس از 874 روز بلاتکلیفی.
نیلوفر حامدی، 31 شهریورماه سال 1401 و الهه محمدی در هفتم مهرماه همان سال در جریان تهیه خبر فوت و گزارش از مراسم خاکسپاری مهسا امینی، دختر جان‌باخته شهریور آن سال، بازداشت شدند. این دو خبرنگار، سه‌ماه در بازداشتگاه 209 زندان اوین زندانی بودند، سپس به زندان زنان قرچک منتقل و در اردیبهشت‌ماه سال 1402 به بند زنان زندان اوین برده شدند و برای اولین‌بار خردادماه 1402 با وکلای انتخابی خود ملاقات کردند.
در آبان‌ماه 1401 وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه ایران در یک بیانیه طولانی این دو خبرنگار را به ارتباط با دولت‌های خارجی متهم کردند. همه اینها در حالی بود که اولین دادگاه آنها در خردادماه سال 1402 به ریاست ابوالحسن صلواتی برگزار شد و 30 مهرماه، شعبه 15 دادگاه انقلاب سرانجام پس از گذشت یک‌سال از بازداشت این دو خبرنگار، برای آنها احکام سنگینی صادر کرد.
بنابر حکم صادرشده، الهه محمدی به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل شش‌سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور پنج‌سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک‌سال حبس» محکوم شد. دادگاه انقلاب، نیلوفر حامدی را هم به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل هفت سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور، پنج‌سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل یک‌سال حبس» محکوم کرد.
همان موقع اعلام شد که در صورت تایید این احکام در دادگاه تجدیدنظر، از مجموع 12 سال حکم الهه محمدی شش‌سال آن و از مجموع 13 سال حکم نیلوفر حامدی هفت سال آن قابل اجرا خواهد بود. با رأی دادگاه تجدیدنظر، این دو خبرنگار 24 دی‌ماه سال گذشته با گذشت 17 ماه بازداشت موقت، به قید وثیقه 10 میلیارد تومانی به‌طور موقت آزاد شدند؛ این دادگاه، آنها را از اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا تبرئه کرد. سخنگوی قوه‌قضائیه 22 مهرماه، خبر تبرئه این دو نفر را از اتهام عنوان‌شده اعلام کرد و گفت که حکم پنج سال حبس آنها به اجرای احکام ارسال شده است.
آنها در همان شرایط بلاتکلیفی خارج از زندان بودند تا اینکه در پانزدهم آبان‌ماه امسال، رئیس قوه‌قضائیه دستور داد که پرونده آنها برای بررسی و طی مراحل قانونی به کمیسیون عفو دادگستری استان تهران ارجاع داده شود. درنهایت و دیروز 23 بهمن‌ماه، شهاب میرلوحی، وکیل الهه محمدی اعلام کرد که موکلش مشمول عفو شده و پرونده قضایی او بسته شده است. وکلای نیلوفر حامدی نیز اعلام کردند که پرونده موکل‌شان با اعمال عفو مختومه شده است.
واکنش‌ها به بازداشت طولانی این 2 خبرنگار
پس از بیانیه طولانی دو نهاد امنیتی، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران با اعتراض به این ماجرا در هفتم آبان‌ماه، بیانیه‌ای نوشت و در آن با تیتر اعتراضی درخواست کرد: «روزنامه‌نگاری را ممنوع کنید.»
شاید این اعتراضی‌ترین و مهم‌ترین بیانیه‌ای بوده که انجمن صنفی روزنامه‌نگاران در واکنش به بازداشت خبرنگاران، منتشر کرده است. در بخشی از این بیانیه آمده بود: «بیانیه مشترک دو نهاد اصلی اطلاعاتی کشور درباره تحلیل رویدادهای اخیر، مضمونی نداشت جز اینکه باید روزنامه‌نگاری را جرم و ممنوع اعلام کرد، زیرا فعالیت عادی دو نفر از همکاران ما در انجام وظیفه حرفه‌ای را مصداق اتهامی قرار داده‌اند که به‌معنای پایان کار روزنامه‌نگاری است.
باتوجه به جمیع جهات، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران معتقد است که ایرادات حقوقی گوناگونی از نظر شکلی و ماهوی در مورد اتهامات وارده به اقدامات حرفه‌ای دو همکار خبرنگار و نیز رویکرد نهاد‌های اطلاعاتی به حرفه روزنامه‌نگاری وجود دارد که این موارد نیز طی نامه‌ای جداگانه‌ به اطلاع ریاست محترم قوه‌قضائیه خواهد رسید.»

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/927509/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تکلیف بورس برای تعطیلات غیررسمی مشخص شد

برنامه قطعی برق اهواز پنجشنبه 25 بهمن + جدول مناطق

ماجرای یارانه 500 هزار تومانی

مدیریت بحران این استان کلیه ادارات را تعطیل اعلام کرد | دلیل چیست؟

مدیریت بحران این استان کلیه ادارات را فردا تعطیل کرد | دلیل چیست؟

واکنش طالبان به گزارش‌ها درباره قاچاق زعفران از ایران به افغانستان

یارانه بهمن ماه امشب واریز می‌شود؟

واریزی ویژه برای بازنشستگان

ورود سامانه بارشی قوی به کشور / بارش شدید برف در این استان‌ها

نیمه شعبان و شب برات نویدبخش عدالت آخرالزمانی است

کشف اختلاس 20 میلیاردی در شیراز

رحیم قمیشی بعلت درخواست تجمع اعتراض به حصر موسوی و رهنورد بازداشت شد

پیش‌بینی قیمت خودرو در سال 1404 / بهمن و اسفند خودرو بخریم یا نه؟

ورود سامانه بارشی طوفانی به کشور / خشکسالی این استان‌ها به پایان رسید

ماه طلایی نفت ایران

زمان واریز یارانه بهمن 1403 اعلام شد + مبلغ

کشور دوباره برفی می‌شود | بارش شدید برف از هفته آینده

زمان واریز یارانه بهمن و اسفند مشخص شد

عبدی: بازی‌هایی در خور شأن نام ایران انجام می‌دهیم

با شاهزاده نامیدن، کسی شاه نمی‌شود!

خانه ژوزف چشم پزشک لبنانی! قسمت 18 سفرنامه مهاجرانی

سراب مذاکره با ترامپ‌

اما و اگر انتصابات در مشاغل حساس

لیست سیاه FATF؛ بانک‌های چین و عراق با تجار ایرانی کار نمی‌کنند

اقدامات اورژانسی شکستگی در منزل

معرفی یکی از بهترین‌‌ راهکارها در اوایل دوران بارداری برای کاهش ترش کردن

مشکلات اقتصادی و معیشتی با اقدامات جهادی، فناورانه و خلاقانه به دست جوانان حل خواهد شد

قیمت سیب زمینی کاهشی می‌شود

قیمت طلا و ارز نزولی شد؛ تحلیلی از وضعیت بازار در روزی که گذشت

نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس: حکم خروج کروز از ایران‌خودرو قطعی است

بزرگترین بدهکاران بانکی از کجا وام می‌گیرند؟

فساد سیب در زمین دولت؛ تحلیلی بر عوامل افزایش قیمت سیب‌زمینی

عضو سابق شورای عالی بورس: اثر نرخ بهره در بورس خنثی شده است

انتصاب دکتر صادق خانی علی‌اکبری به عنوان رئیس کمیسیون هوش مصنوعی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای

تحلیلی از خروج چانگان از ایران؛ بازار خودرو در آستانه بحرانی جدید قرار گرفت؟

تهران فردا تعطیل شد؟ | اطلاعیه تعطیلی تهران و شهرستان‌ها پنجشنبه 25 بهمن

قیمت جدید برنج در بازار اعلام شد (24 بهمن)

حواشی دیدار والیبال چادرملو اردکان – شهداب یزد

تهران فردا تعطیل نیست

پارادوومیدانی گرندپری امارات|دارابیان، تنها مدال‌آور روز سوم

هشدار مدیریت بحران درخصوص مخاطرات وضع هوا

مفهوم و تعریف آخرالزمان در منابع اهل سنت

فوری / دانشگاه‌، بانک‌ها و ادارات این استان فردا 25 بهمن 1403 تعطیل شد

پیش بینی هواشناسی خرم آباد فردا 25 بهمن ماه 1403 | پیش بینی آب و هوا لرستان فردا پنجشنبه 25 بهمن ماه 1403 + هواشناسی لرستان

آخرین گزارش وضعیت قیمت دلار امروز / جدیدترین قیمت دلار کانادا امروز چهارشنبه 24 بهمن ماه 1403

شهرآورد یزد/ تیم والیبال چادرملو مغلوب شهداب شد

اهدای عضو دختر 15 ساله اهل تربت حیدریه به 6 بیمار

اطلاعیه تعطیلی ادارات و مدارس استان‌ها فردا پنجشنبه 45 بهمن 1403 | وضعیت تعطیلی تهران مشخص شد

تصمیم نهایی برای تعطیلی استان فارس پنجشنبه 25 بهمن 1403 / شیراز تعطیل شد؟

تعطیلی ادارات البرز و کرج فردا پنجشنبه 25 بهمن صحت دارد؟