پیام فارس

آخرين مطالب

آقای پزشکیان موتور جهش قیمت‌ها را خاموش کنید مقالات

آقای پزشکیان موتور جهش قیمت‌ها را خاموش کنید
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اطلاعات /متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ظرف 5 ماه سپری شده از عمر دولت چهاردهم قیمت رسمی ارز در سیستم بانکی حدود 55 درصد و در بازار غیررسمی 62 درصد افزایش یافته که اغلب کارشناسان نوسانات اخیر رامحصول سیاست گذاری های ارزی دولت می دانند.
کامران نرجه| تیم اقتصادی دولت برای تبرئه از اتهام ناکارآمدی در کنترل بازار ارز باید تمام تلاش خود را معطوف ایجاد آرامش و کاستن از هیجانات روانی در این حوزه کند.
گروهی از کارشناسان معتقدند اگر در شرایط حاضر مذاکره با آمریکا برای کاهش فشار تحریم های اقتصادی و بهبود ارزش پول ملی عاقلانه و شرافتمندانه نیست، پس باید زمینه های کاهش قیمت ارز را در بازار از طریق سیاست گذاری های داخلی فراهم کرد. زیرا ادامه روند بی ثباتی بازار ارز به یقین در آینده نزدیک موجب جهش نرخ تورم و فشار مضاعف بر سفره معیشتی مردم خواهد شد و این همان خواسته دشمنان برای ضربه زدن به ماست.
ظرف 5 ماه سپری شده از عمر دولت چهاردهم قیمت رسمی ارز در سیستم بانکی حدود 55 درصد و در بازار غیررسمی 62 درصد افزایش یافته که اغلب کارشناسان نوسانات اخیر رامحصول سیاست گذاری های ارزی دولت می دانند.
حتی اگر این اتهام ناروا باشد، باید برای تبری جستن از آن تلاش کرد تا قیمت ارز در بازار روندی نزولی یافته و موتور جهش قیمت در سایر بازارها خاموش شود. در غیر این صورت وعده تیم اقتصادی دولت برای حفظ ارزش پول ملی گزافه ای بیش نخواهد بود.
اگر قرار است همانند دولت های قبل با تشدید مراقبت های انتظامی در بازار و جلب چند سودجو اخلالگر، آرامش موقتی را به معاملات ارزی بازگردانیم یا سهم ناچیزی از مسیر تورمی قیمت ها را جبران کرده و از این ترفند به عنوان موفقیت دولت در کنترل بازار ارز یاد کنیم، باید باور کنیم که این شیوه مدیریتی دیگر اثر بخش نیست و حتی ممکن است مجریان دولتی را به دستکاری عمدی در بازار و تأمین کسری منابع بودجه متهم کند.
در شرایط فعلی تشکیل فوری جلسه سران قوا برای اصلاح برخی سیاست های تأثیرگذار در قیمت ارز می تواند به مجریان این حوزه کمک کند تا با سرعت بیشتری آرامش لازم را به بازار ارز بازگردانند. توقف فعالیت بازار توافقی ارز که به زعم برخی کارشناسان عامل اصلی جهش قیمت ها در 5 ماه اخیر بوده و بازگشت به شیوه قبلی تأمین نیازهای ارزی، هرگز به معنای شکست سیاست های اقتصادی دولت نیست و برعکس، شجاعت اصلاح در نظام تصمیم گیری دولت قلمداد می شود.
همچنین تشدید فشار به صادرکنندگان کالا برای بازگرداندن و عرضه بیشتر ارز در سیستم بانکی می تواند التهاب فعلی بازار ارزی را کاهش دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/927512/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توزیع بیش از هزار بسته معیشتی بین نیازمندان در حاجی آباد

فوری/ زلزله شبانه در گلستان؛ مردم به خیابان ریختند

پیش بینی قیمت دلار تا آخر بهمن 1403

برنامه زمان بندی قطارهای فوق العاده به قم و جمکران از تهران

قیمت سکه در بازار امروز؛ چهارشنبه 24 بهمن 1403

حمله به حسن روحانی با شعار بی شرف

قیمت برنج هندی گران شد / جدیدترین قیمت انواع برنج هندی در بهمن 1403

تکلیف بورس برای تعطیلات غیررسمی مشخص شد

برنامه قطعی برق اهواز پنجشنبه 25 بهمن + جدول مناطق

ماجرای یارانه 500 هزار تومانی

مدیریت بحران این استان کلیه ادارات را تعطیل اعلام کرد | دلیل چیست؟

مدیریت بحران این استان کلیه ادارات را فردا تعطیل کرد | دلیل چیست؟

واکنش طالبان به گزارش‌ها درباره قاچاق زعفران از ایران به افغانستان

یارانه بهمن ماه امشب واریز می‌شود؟

واریزی ویژه برای بازنشستگان

ورود سامانه بارشی قوی به کشور / بارش شدید برف در این استان‌ها

نیمه شعبان و شب برات نویدبخش عدالت آخرالزمانی است

کشف اختلاس 20 میلیاردی در شیراز

رحیم قمیشی بعلت درخواست تجمع اعتراض به حصر موسوی و رهنورد بازداشت شد

پیش‌بینی قیمت خودرو در سال 1404 / بهمن و اسفند خودرو بخریم یا نه؟

ورود سامانه بارشی طوفانی به کشور / خشکسالی این استان‌ها به پایان رسید

ماه طلایی نفت ایران

زمان واریز یارانه بهمن 1403 اعلام شد + مبلغ

کشور دوباره برفی می‌شود | بارش شدید برف از هفته آینده

زمان واریز یارانه بهمن و اسفند مشخص شد

عبدی: بازی‌هایی در خور شأن نام ایران انجام می‌دهیم

با شاهزاده نامیدن، کسی شاه نمی‌شود!

خانه ژوزف چشم پزشک لبنانی! قسمت 18 سفرنامه مهاجرانی

سراب مذاکره با ترامپ‌

اما و اگر انتصابات در مشاغل حساس

لیست سیاه FATF؛ بانک‌های چین و عراق با تجار ایرانی کار نمی‌کنند

اقدامات اورژانسی شکستگی در منزل

معرفی یکی از بهترین‌‌ راهکارها در اوایل دوران بارداری برای کاهش ترش کردن

مشکلات اقتصادی و معیشتی با اقدامات جهادی، فناورانه و خلاقانه به دست جوانان حل خواهد شد

قیمت سیب زمینی کاهشی می‌شود

قیمت طلا و ارز نزولی شد؛ تحلیلی از وضعیت بازار در روزی که گذشت

نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس: حکم خروج کروز از ایران‌خودرو قطعی است

بزرگترین بدهکاران بانکی از کجا وام می‌گیرند؟

فساد سیب در زمین دولت؛ تحلیلی بر عوامل افزایش قیمت سیب‌زمینی

عضو سابق شورای عالی بورس: اثر نرخ بهره در بورس خنثی شده است

انتصاب دکتر صادق خانی علی‌اکبری به عنوان رئیس کمیسیون هوش مصنوعی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای

تحلیلی از خروج چانگان از ایران؛ بازار خودرو در آستانه بحرانی جدید قرار گرفت؟

تهران فردا تعطیل شد؟ | اطلاعیه تعطیلی تهران و شهرستان‌ها پنجشنبه 25 بهمن

قیمت جدید برنج در بازار اعلام شد (24 بهمن)

حواشی دیدار والیبال چادرملو اردکان – شهداب یزد

تهران فردا تعطیل نیست

پارادوومیدانی گرندپری امارات|دارابیان، تنها مدال‌آور روز سوم

هشدار مدیریت بحران درخصوص مخاطرات وضع هوا

مفهوم و تعریف آخرالزمان در منابع اهل سنت

فوری / دانشگاه‌، بانک‌ها و ادارات این استان فردا 25 بهمن 1403 تعطیل شد