چین تعرفههای آمریکا را تلافی کرد
گفتگو
بزرگنمايي:
پیام فارس - تسنیم / چین روز سهشنبه در واکنش به تعرفههای رئیسجمهور آمریکا تعرفههای تجاری مشابهی را روی چندین محصول وارداتی از این کشور اعمال کرد.
به نقل از آسوشیتدپرس، چین روز سهشنبه در واکنش به تعرفههای دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا تعرفههای تجاری مشابهی را روی چندین محصول وارداتی از این کشور اعمال کرد.
این کشور آسیایی همچنین با اعلام تحقیقات ضد انحصارطلبی علیه گوگل و سایر اقدامات تجاری به تعرفههای ترامپ واکنش نشان داد.
تعرفههای ایالات متحده روی محصولات وارداتی از کانادا و مکزیک نیز قرار بود از روز سهشنبه اجرایی شود اما ترامپ به دلیل تلاش این دوکشور برای رفع نگرانیهای وی در مورد امنیت مرزها و قاچاق مواد مخدر، به مدت 30 روز اجرایی شدن این تهدیدات را به تاخیر انداخت.
ترامپ همچنین اعلام کرده است که طی روزهای آینده با شی جینپینگ، همتای چینی خود، گفتگو خواهد کرد.
بر اساس این گزارش، این اولین دور از اقدامات متقابل بین دو کشور نیست. چین و ایالات متحده در سال 2018 وارد جنگ تجاری شدند، زمانی که ترامپ تعرفههای کالاهای چینی را افزایش داد و این کشور نیز بهطور مشابه واکنش نشان داد.
اینبار، تحلیلگران میگویند چین آمادهتر از قبل است تا پاسخ دهد.
فیلیپ لاک، مقام سابق وزارت امور خارجه و مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی آمریکا، روز دوشنبه در یک همایش گفت: آنها یک رژیم کنترل صادراتی بسیار پیشرفتهتر دارند. ما به آنها برای بسیاری از مواد معدنی حیاتی مانند گالیوم، ژرمانیوم، و گرافیت وابستهایم. بنابراین... آنها میتوانند آسیب قابل توجهی به اقتصاد ما وارد کنند.
مجموعهای از اقدامات که روز سهشنبه اعلام شد، بخشهای مختلفی از اقتصاد، از انرژی گرفته تا شرکتهای فردی آمریکایی را شامل میشود.
چین اعلام کرد که تعرفهای 15 درصدی روی محصولات زغالسنگ و گاز طبیعی مایع آمریکا اعمال خواهد کرد و همچنین تعرفهای 10٪ برای نفت خام، ماشینآلات کشاورزی و خودروهای وارداتی از ایالات متحده وضع خواهد کرد. این تعرفهها از دوشنبه آینده اجرایی خواهد شد.
کمیسیون تعرفه شورای دولتی چین در بیانیهای گفت: افزایش یکجانبه تعرفههای ایالات متحده به شدت قواعد سازمان تجارت جهانی را نقض میکند. این نه تنها در حل مشکلات خود ایالات متحده کمکی نمیکند، بلکه به همکاریهای اقتصادی و تجاری عادی بین چین و آمریکا نیز آسیب میزند.
چین بزرگترین واردکننده گاز طبیعی مایع (LNG) در جهان است و تأمینکنندگان اصلی آن استرالیا، قطر و مالزی هستند. ایالات متحده که بزرگترین صادرکننده LNG در جهان است، صادرات قابل توجهی از این محصول به چین ندارد.
طبق دادههای منتشر شده توسط اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این کشور در سال 2023، 173,247 میلیون فوت مکعب LNG به چین صادر کرد که حدود 2.3٪ از حجم کل صادرات انجام شده را تشکیل میدهد.
-
سه شنبه ۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۵:۵۰
-
۸ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/919223/