پیام فارس

آخرين مطالب

ترامپ و شاهین‌هایی که حنجره یکدیگر را می‌درند سیاسی

ترامپ و شاهین‌هایی که حنجره یکدیگر را می‌درند
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اقتصاد نیوز /متن پیش رو در اقتصاد نیوز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
همزمان با تحولات شام، گروهی از نظم تازه در جهان می‌گویند؛ نظمی که در آستانه ورود ترامپ به کاخ سفید پیچیده‌تر هم شده و حالا به واسطه پیروزی ترامپ از الگوی عدم قطعیت‌ها این پیچیدگی بیشتر هم شده است. به همین دلیل ناظران با استناد به تحولات ایران و آمریکا مدعی‌اند که با بازگشت ترامپ هم گزینه‌های صلح روی میز است و هم جنگ.
روزنامه فایننشال تایمز با انتشار یادداشتی مدعی شد، اگر بگوییم جو بایدن اردک لنگ است، ترامپ چیست؟، برخی ممکن است بگویند پرنده شکاری، گروهی دیگر می‌گویند کرکس و اقلیت عنوان کبوتر را برایش برگزیدند.
به ادعای این نشریه، در واقع تعداد محدودی می‌توانند پیش بینی کنند که ترامپ برای خاورمیانه و جهان چه خوابی دیده است. جهان به آمریکا عادت کرده؛ آمریکایی که از یک الگو پیروی کرده و قوانین خودش را در مواقعی که ناخوشایند است، رعایت می‌کند. با ترامپ، چنین تصویری از بین می‌رود. حال سوال این است، آیا سقوط بشار اسد در سوریه برای ترامپ خبر خوبی است یا بد، شاید هم ترامپ در این باره نظری نداشته باشد، مشخص نیست.
این نشریه در ادامه ادعا کرد، آنچه واضح است این است که سقوط اسد می‌تواند فعل و انفعال‌های روسیه و ایران - مهم‌ترین متحدان خاورمیانه‌ای سوریه- و چین و کره شمالی را تحت تاثیر قرار دهد.
به ادعای ناظران، به لحاظ ژئوپلیتیکی، هفته گذشته برای ایالات متحده هفته خوبی بوده است. اما در مورد آنچه که قرار است پیش بیاید کم‌تر صحبت می‌شود. در چنین شرایطی سوال این است، ترامپ در کدام زمین بازی خواهد کرد.
به باور گروهی از ناظران، آشوب نوعی زمین بازی است که ترامپ در آن رونق می‌گیرد. همچنین این مقوله سبک مدیریتی ترجیحی اوست. تلاش برای تبیین خواسته‌های ترامپ از طریق بررسی انتصاباتش بیهوده است. از یک سو مارکو روبیو به عنوان وزیر امور خارجه و مایک والتز به عنوان مشاور امنیت ملی حضور دارند، دو جمهوری‌خواه جنگ‌طلب متعارف و از منتقدان دیرینه اسد، ایران، روسیه و چین.
از سوی دیگر، چهره‌ای مانند تولسی گابارد، منتخب ترامپ به عنوان مدیر اطلاعات ملی در کابینه تعریف شده؛ چهره‌ای که سال‌ها از اسد و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه حمایت کرده است. جهان بینی معاون رئیس جمهور آینده یعنی جی دی ونس به گابارد نزدیک‌تر است. ونس اسد را به عنوان محافظ مسیحیان ستوده است.
به ادعای روزنامهٔ فایننشال تایمز، در این میان غرایز کاملاً متفاوت چهره‌های منتخب ترامپ در عرصه سیاست خارجی نشان از آن دارد که مهمان تازه کاخ شفید دوست دارد زیردستانش حنجره هم را بدرند. اینکه کدام یک از این دو جهان بینی برتری خواهد یافت، یا اینکه آیا سیاست‌های ترامپ با انگیزه‌های تجاری پنهانی‌اش اجرایی خواهد شد یا نه، نامعلوم است.
حتی اسرائیل هم باید گیج شود. ترامپ 2 می‌تواند جنگ طلبانه‌ترین دولت حامی اسرائیل در تاریخ ایالات متحده باشد. بالاخص آن که کابینه احتمالی ترامپ شامل شاهین‌های رادیکالی است که به راست افراطی نزدیک هستند. همزمان انتخاب‌های پیش روی ایران نیز قابل تامل است. ترامپ در اواخر دوره اول ریاست جمهوری‌اش، فرمان ترور (شهید) قاسم سلیمانی، قدرتمندترین چهره نظامی ایران در یک حمله پهپادی صادر کرد.
این اولین بار پس از جنگ جهانی دوم بود که ایالات متحده آشکارا یک مقام خارجی را ترور کرد. با این حال، پس از آن ترامپ از پاسخ دادن به حملات مقاومت حامی ایران به کشتی‌های نیروی دریایی آمریکا و متحدانش از جمله موشک پراکنی‌های حوثی‌ها به تأسیسات نفتی عربستان سعودی خودداری کرد؛ دو رویکرد کنش و عدم کنش ترامپ غافلگیر کننده بود.
ترامپ و مرد میانه روی ایران
پیامدهای سیاست فشار حداکثری ترامپ بر تهران و خروجش از معاهده هسته‌ای شش کشور با ایران (برجام)، موجب شد تا تهران پیشرفت برنامه هسته‌ای خود را در اولویت قرار داده و غنی سازی اورانیوم را افزایش دهد. اما در هرج و مرج حاکم فرصت‌هایی نیز وجود دارد.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری میانه روی ایران بارها بر مذاکره و توسل به دیپلماسی به عنوان راهی برای خروج از تحریم‌ها تاکید دارد. هرچند رئیس جمهوری از زمان پیروزی‌اش تا به امروز به واسطه تحولات خاورمیانه بر فعل و انفعال‌های منطقه متمرکز شده و فرصتی برای به آزمون گذاشتن خواسته‌اش را به دست نیاورده است.
ماه گذشته، ایلان ماسک، میلیاردر تعریف شده در قلب کابینه ترامپ در مارآ لاگو، با سفیر ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرد. (دیداری ادعایی که مقام های رسمی ایران آن را رد کردند). با این همه این نشریه مدعی است که معلوم نیست در این نشست میان طرفین چه بحث‌هایی مطرح شده است. حتی اگر محرمانه‌هایی در میان باشد، سابقه چنین فعلی از جانب ماسک عجیب است. پیامی چنین نشست ادعایی این است، همه گزینه‌ها از جنگ گرفته تا صلح روی میز قرار دارد و محتمل است.
به ادعای ناظران شاید سیاست خارجی ترامپ عصر طلایی برای مردان میانه رو باشد. در این میان سوال این است، آیا در این باره الگویی وجود خواهد داشت؟ در پاسخ باید گفت: ترامپ در مقطعی بازگشته که دیگر نمی‌توان از نظم جهانی صحبت کرد. او هم منادی مرگ نظم قدمی است و هم شتاب دهنده نظم تازه.
خطرات جنگ و دوران جدید بالاخص پیامدهای گسترش سلاح‌های هسته‌ای در حال افزایش است. با این حال، دولت بایدن برای عبور یا پایان دادن به این تهدیدها استراتژی نداشت. ترامپ ممکن است میان دو گزینه ایفای نقش قابله نظم نوین و یا فرصت طلبی از آشوب های حاکم یک گزینه را انتخاب کند، شواهد نشان می دهد او حامی گزینه دوم است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/899250/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله هم میهن/ روایت علیه عینیت

سرمقاله آرمان امروز/ اجماع نانوشته در مورد ایران

خوردن مکمل پروبیوتیک برای اسهال

مرکز بازگشت خاوران + فیلم

آغاز 4 مرحله واریز حقوق بازنشستگان از امروز 20 دی 1403

پرداخت 360 میلیارد ریال تسهیلات به 107 طرح صنایع‌ دستی در فارس

اینفوگرافی/ به‌بهانه روز ملی «قناد»؛ 6 ترفند جالب قنادها که باید بدانید

شیراز آماده برگزاری بزرگ‌ترین اعتکاف جوانان کشور

سرمقاله سازندگی/ نقشه راه هاشمی

فواید باورنکردنی کدو حلوایی

وحدت و پیروی از اهل‌بیت؛ کلید مقابله با تهدیدات دشمنان در منطقه است

افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهرهای صنعتی و پرجمعیت

هواشناسی ایران 1403/10/20؛وزش باد در ارتفاعات طی روزهای پایانی هفته

جدول قطعی برق شیراز 20 دی 1403

نمایشگاه‌های مدرسه انقلاب، بستری برای گفتگو و تبیین در بین دانش آموزان

ماجرای یک شیرینی که از مسقط به ایران آمد

نشستن پرستوی فراه بر شانه رادیو خاوران

پرداخت 360 میلیارد ریال تسهیلات به 107 طرح صنایع‌دستی فارس

سرمقاله خراسان/ الگوی پسا جنگ اُحُد برای امروز

سرمقاله دنیای اقتصاد/ کدام سیاست الزام توسعه دارد؟

نسخه‌ای برای دستیابی رشد اقتصادی 8درصدی

تاثیرات اجتماعی یکی از مهمترین کارکرد‌های یک جشنواره‌ است

زمان دقیق آغاز بارش برف و باران اعلام شد/ سامانه بارشی در راه است +هواشناسی تهران

نجات از خفگی در هنگام تنهایی

جهش خودروساز چینی در فروش جهانی خودرو

وضعیت آب و هوای شیراز فردا جمعه 21 دی 1403+پیش‌ بینی هواشناسی فارس بیست و یکم دی ماه 1403

سرما و باد در ارتفاعات کشور طی روزهای پایانی هفته

واریزی 5 میلیونی عیدی بازنشستگان | عیدی همسر 945 هزار تومان | عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی دوبرابر حقوق شد؟

معرفی هیئت مدیره استقلال با حضور یک زن/ نظری جویباری مدیرعامل شد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

افشاگری بزرگ مهدی هاشمی نسب : مربیانم می‌دانستند سیگاری هستم!

قطار تهران - وان از بهمن‌ 1403 راه‌اندازی می شود

خلاصه والیبال پیکان تهران 3 – چادرملو اردکان 2

پروازهای گرگان به استانبول از 2 بهمن ماه آغاز می شود

مسکن مهر ارزان تر است یا مسکن ملی؟

وحدت و پیروی از اهل بیت کلید مقابله با تهدیدات دشمنان در منطقه است

قطعی شد: استقلال- شمس‌آذر در ورزشگاه آزادی

قرآن نقش اساسی در زندگی مردم اهل سنت اورامانات دارد

هراس ریاض از دومینوی مخاطره‌انگیز

نخست وزیر عراق به زیارت امام رضا(ع) رفت + عکس

استقلال-شمس‌آذر؛ اولین بازی بعد از بازگشایی آزادی

مولوی عبدالحمید از مداح متهم به اهانت گذشت کرد

دایی عصبانی خواهرزاده‌هایش را به گلوله بست/ یک کشته و یک زخمی در داراب

فرآیند انتخاب مدیران دولت وفاق ملی متفاوت از دولت‌های قبل است

حاشیه نگاری مهر از دیدار قمی ها با رهبر انقلاب در سالروز قیام تاریخ ساز 19 دی

راز لاغری سلبریتی‌های کره‌ای/ رژیم‌های غذایی بازیگران و خوانندگان معروف

ایجاد 3 شهرک انرژی خورشیدی در فارس

رنج طبابت در غزه؛ پزشکی که 56 نفر از خانواده‌اش را کفن کرده است

ترامپ نیامده، گرد و خاک به پا کرد

آنجلینا جولانی

مرحوم هاشمی بالانس کننده سیاست های کشور بود