چهارشنبه های انتشار؛ کمپین جدید آگاهی رسانی پلیس فتا در فضای مجازی
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - در عصر حاضر، با گسترش فناوری اطلاعات و فضای مجازی، جرائم سایبری نیز به موازات آن رشد چشمگیری داشتهاند. این موضوع اهمیت حضور و فعالیت نهادهای امنیتی و تخصصی مانند پلیس فتا (پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات) را بیش از پیش آشکار میسازد. در این میان، پلیس فتا استان فارس با انجام اقدامات گسترده و مؤثر، گامهای بلندی در جهت مقابله با تهدیدات سایبری و افزایش امنیت فضای مجازی برداشته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این پلیس تخصصی با اجرای طرحهای مختلفی از جمله آموزش شهروندان، رصد و شناسایی جرائم اینترنتی، برخورد قاطع با مجرمان سایبری و همکاری با نهادهای مرتبط، توانسته سهم بسزایی در کاهش ناامنیهای دیجیتال ایفا کند. علاوه بر این، پلیس فتا فارس با برگزاری کارگاههای آموزشی، تولید محتوای پیشگیرانه و فعالیتهای رسانهای، سطح آگاهی عمومی را ارتقا داده است.
در سال جدید، این نهاد برنامههای نوینی را در دست اجرا دارد که از جمله آنها میتوان به توسعه همکاری با بخش خصوصی، استفاده از فناوریهای پیشرفته برای رصد جرائم، افزایش حضور فعال در فضای مجازی و اجرای کمپینهای آگاهسازی اشاره کرد.
در همین ارتباط پلیس فتا استان فارس، اعلام کرد که این پلیس موفق شده است در سال 1402، 85 درصد از جرایم سایبری را کشف کند. سرهنگ امیرحسین سلیمانی، با اشاره به اینکه بیشترین نوع جرایم مربوط به برداشتهای غیرمجاز و فیشینگ بوده که 43 درصد از کل جرایم را شامل میشود، افزود: کلاهبرداریهای اینترنتی از طریق شبکههای اجتماعی و سایتهای آگهی محور نیز 30 درصد از جرایم را تشکیل میدهد.
وی در ادامه گفت: موضوعات مزاحمت، قمار، تهدید و اخاذی 15 درصد از جرایم سایبری را شامل میشود و 12 درصد دیگر نیز به موضوعات عمومی مانند هتک حیثیت و ارسال محتویات مبتذل مربوط است.
وی همچنین به تماسهای مردمی با مرکز فوریتهای سایبری اشاره کرد و گفت: با اطلاعرسانی سریع شهروندان، پلیس موفق به مسدود کردن انتقال حدود 150 میلیارد تومان از کلاهبرداریها شده است.
رئیس پلیس فتا استان فارس از متلاشی شدن 24 باند کلاهبرداری سایبری و کشف 4 فقره اسکیمر و 9 فقره رسیدساز جعلی خبر داد. وی تأکید کرد: پلیس فتا استان فارس سال گذشته به عنوان پلیس برتر سایبری کشور شناخته شد و این موفقیتها نتیجه تلاشهای مستمر در حوزه مبارزه با جرایم سایبری و پیشگیری از آنهاست.
سرهنگ سلیمانی در ادامه به برنامههای امسال پلیس فتا اشاره کرد و گفت: اولویت ما بر پیشگیری از جرایم سایبری با استفاده از ظرفیت سایر ادارات و سازمانهاست تا مردم کمتر دچار آسیب شوند. همچنین هدف داریم که کشفیات را از 85 درصد بالاتر ببریم و زمان کشف جرم را کاهش دهیم.
مراقب لینکهای آلوده باشید
وی همچنین به خطرات ارسال لینکهای آلوده در فضای مجازی اشاره کرد و از شهروندان خواست که به پیامکهای حاوی لینک از شمارههای ناشناس توجه نکنند. سرهنگ سلیمانی در پایان گفت: شرکتهای سرمایهگذاری پانزی و هرمی که به دنبال جذب زیرمجموعه هستند، قابل اعتماد نیستند و توصیه میکنیم که مردم از سرمایهگذاری در این شرکتها خودداری کنند، زیرا اکثر سرشاخههای این کلاهبرداریها خارج از کشور هستند و پیگیری آنها دشوار است.
-
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۶:۴۳
-
۷ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/943603/