پیام فارس

آخرين مطالب

نماینده مجلس: فعالیت پلتفرم‌های طلا خطری بالقوه برای کشور است سیاسی

نماینده مجلس: فعالیت پلتفرم‌های طلا خطری بالقوه برای کشور است
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تسنیم/ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه فعالیت گسترده پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا خطری بالقوه برای کشور است، گفت: عدم نظارت دولتت مجدداً منجر به تکرار تجربه تلخ مؤسسات اعتباری خواهد شد که نهایتاً با هزینه بیت‌المال خسارات آن جبران شد.
احمد بیگدلی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به شعار سال و لزوم تحقق عملی آن، اظهار داشت: شعار سال همواره با نگاه دوراندیشانه و بررسی‌های دقیق انتخاب می‌شود. اما متأسفانه در سال‌های اخیر به اجرایی کردن این شعارها آن‌طور که باید توجه نشده و غالباً در حد بنر، بیلبورد و سربرگ‌های ادارات باقی مانده است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بیش از یک دهه است بر مسئله تولید و حمایت از آن تأکید دارند، افزود: اگر ما به‌درستی این شعارها را اجرایی می‌کردیم، نیازی به تکرار مجدد آنها از سوی رهبری نبود. حقیقت این است که ما در عملیات‌سازی این شعارها عملکرد ضعیفی داشته‌ایم.
بیگدلی با تأکید بر اهمیت جذب سرمایه‌های بلااستفاده، به‌ویژه سرمایه ایرانیان خارج از کشور، گفت: هیچ راهی برای ساماندهی این سرمایه‌ها جز از طریق تسهیل‌گری دولت وجود ندارد. دنیا هم به این سمت رفته که دولت‌ها صرفاً نقش تسهیل‌گر، سیاست‌گذار و حمایت‌کننده را ایفا می‌کنند، نه سرمایه‌گذار که در این بین مجلس نیز وظیفه قانون‌گذاری برای تسهیل سرمایه‌گذاری مردم را بر عهده دارد. اگر واقعاً این نقش‌ها به‌درستی عمل شود، بسیاری از مشکلات کشور در حوزه تولید و کاهش وابستگی به خارج از کشور برطرف خواهد شد.
بازار
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تبلیغات گسترده پلتفرم‌های فروش طلا و تبعات منفی فعالیت این پلتفرم‌ها بر سرمایه‌گذاری در تولید گفت: ما در کشور گاهی تصمیمات احساسی و شتاب‌زده می‌گیریم. برخی افراد با استفاده از رانت‌های اطلاعاتی و عدم آگاهی مردم وارد عرصه می‌شوند و از اعتماد عمومی، به‌ویژه به نهادهای رسمی مانند صدا و سیما، سوءاستفاده می‌کنند.
وی ادامه داد: یک زمانی مردم ساعت خود را با پخش اخبار صداوسیما تنظیم می‌کردند. این یعنی اعتماد بالا. امروز هم همچنان صداوسیما نقش مهمی در اعتمادسازی دارد، اما باید دید پلتفرم‌هایی که این روزها در صداوسیما تبلیغ می‌شوند، آیا مجوز قانونی دارند؟ آیا واقعاً فعالیت آنها به نفع تولید کشور است؟ در بسیاری موارد، این پلتفرم‌ها نه‌تنها مولد نیستند، بلکه سرمایه‌های سرگردان مردم که می‌تواند پشتوانه رونق تولید در کشور شود نیز به سمت خود جذب می‌کنند.
بیگدلی با انتقاد از نبود نظارت کافی بر فعالیت این نوع پلتفرم‌ها، گفت: فعالیت گسترده پلتفرم‌های فروش آنلاین طلا یک خطر بالقوه برای کشور است. مسئله اصلی در ارتباط با این پلتفرم‌ها این است که وقتی به یک مجموعه مجوز داده می‌شود، دولت و نهادهای ذی‌ربط باید بر عملکرد آن نظارت جدی داشته باشند و صرف اعطای مجوز کافی نیست. عدم نظارت مناسب ممکن است مجدداً منجر به تکرار تجربه تلخ مؤسسات مالی و اعتباری شود که نهایتاً دولت مجبور شد با هزینه بیت‌المال خسارات آن را جبران کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: اگر نظارت جدی بر این‌گونه فعالیت‌ها صورت نگیرد، باز هم سرمایه‌های مردم در معرض خطر قرار خواهند گرفت. این همان مسئله‌ای است که باعث ایجاد فاصله بین مردم و حاکمیت می‌شود. مردم می‌گویند وقتی یک پلتفرم از رسانه ملی تبلیغ می‌شود، حتماً قابل اعتماد است اما بعد متوجه می‌شوند که نه‌تنها تولیدی در کار نیست، بلکه پشت ماجرا همان‌هایی هستند که با استفاده از رانت و روابط وارد این عرصه شده‌اند و چند صباح دیگر نیز منابع مردم را به نفع خود مصادره می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/944024/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آغار برداشت شمام در شهرستان فراشبند

سیلی محکم پایتخت به «برادران لیلا»

نوبل سوءاستفاده از خاک هرمز به ماساژورها رسید

ایران لیبی نیست

مذاکرات مدعی اروپایی پیدا کرد

آشنایی با بیماری سل و پیشگیری از ابتلا به آن

مصرف بیش از حد این ماده معدنی سبب یبوست می‌شود

مصرف سالانه 80 میلیارد مترمکعب آب در کشاورزی

افت شاخص تولید و فروش بخش صنعت در اسفند ماه 1403

ساز مخالف سکه با کاهش قیمت طلا؛ دلار به کانال 88 هزارتومانی بازگشت

کارت سوخت چه کسانی در سال 1404 باطل می‌شود؟

اجتماع دانشگاهیان بهشهر در حمایت از مردم غزه

بزرگ‌ترین تقاطع چند سطحی ملی در شیراز افتتاح می شود

راه‌اندازی مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی در فارس

«صد سال تنهایی» با ترجمه بهمن فرزانه به چاپ سی و هفتم رسید

معاون استاندار بوشهر: برنامه های روز ملی خلیج فارس کیفی برگزار شود

لزوم درج استاندارد برای سموم کشاورزی

نسخه متفاوت با خاتمی و ناطق‌نوری

ارتباط بین مزاج و شخصیت؛ همه چیز درباره سردترین طبع بدن

شوره سر دارید؟ شاید دلیلش کمبود این ویتامین باشد

سحابی زیبای reflection

افزایش 3 درصدی تقاضای سالانه برق به‌خاطر کولرهای گازی

چرا قیمت دلار به سیاست گره خورده است؟

وزیر نیرو: اصلاح اقتصادی لازمه حل مشکل ناترازی است

وزیر ارتباطات: اجرای پروژه جی‌نف، کلید اصلی تحقق دولت الکترونیکی است

روایت تجارت نیوز از سراب واردات بنزین سوپر

«راض بابا»؛ روایت شخصیت دختری نوجوان

پنج پرواز به دلیل شرایط نامساعد جوی در شیراز فرود آمدند

تکمیل 12 کتابخانه عمومی فارس نیازمند 280 میلیارد ریال اعتبار است

شیراز بر سکوی قهرمانی مسابقات کشتی آلیش بانوان فارس ایستاد

ارتش ‌ایران افتخار تمسک به قرآن و عترت را دارد

چشمه‌های «تیدر و بخوان» زمین‌های تشنه حاجی‌آباد را آب می‌دهند

فوری/ حادثه در خلیج فارس

مدیر عامل پتروشیمی داراب منصوب شد

افزایش شدت وزش باد و خیزش گردوخاک در استان فارس

برگزاری اردوی جهادی هنری در شهر مزایجان

چربی‌هایی که برای مبتلایان به کبد چرب مفیدند

مدیرعامل توانیر از افزایش 3 درصدی تقاضای سالانه برق به‌خاطر کولرهای گازی خبر داد

هزینه حمل بار صادراتی ایران 2 برابر میانگین جهانی است

طرح جدید مسکن درد مستاجران را درمان می‌کند؟

بهترین سرم ویتامین سی برای لک: معرفی 7 محصول شگفت‌انگیز!

بهره‌برداری 16 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی شیراز

آبرسانی به 377 هکتار اراضی کشاورزی حاجی‌آباد آغاز شد‌

باد شدید و گردوغبار در شیراز

حبیبی: مصداق واقعی وفاق ملی را در کرمانشاه شاهدیم

پروازهای اهواز به‌دلیل گرد و غبار لفو شدند

پل پنج کیلومتری شیراز پنج‌شنبه پاخور پیدا می‌کند

لغو پروازهای اهواز به‌ دلیل گردوغبار

ممانعت از برداشت غیرمجاز شن و ماسه در رودخانه لای‌خرمی استهبان

فراخوان جشنواره ملی شعر غدیر منتشر شد