پیام فارس

آخرين مطالب

نیویورک‌تایمز: ترامپ به دنبال رابطه با روسیه است سیاسی

نیویورک‌تایمز: ترامپ به دنبال رابطه با روسیه است
  بزرگنمايي:

پیام فارس - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
پس از چند هفته که در آن ترامپ عزم خود را برای از بین بردن منابع سنتی قدرت آمریکا – یعنی اتحادهایش در میان دموکراسی‌های همفکر - و بازگرداندن کشور به عصر مذاکرات قدرت‌های بزرگ به‌وضوح اعلام کرد، یک پرسش را در اذهان باقی گذاشت: او تا کجا می‌خواهد اوکراین را قربانی دیدگاهش کند؟ رویارویی زشتی که بعدازظهر جمعه در مقابل دوربین‌ها رخ داد، پاسخ را داد. اینکه آیا می‌توان این وضعیت را «جمع‌وجور» کرد، و اینکه آیا معامله‌ معدنی با اوکراین که دلیل ظاهری این دیدار بود، می‌تواند به نتیجه برسد محل تردید است و باید دید. اما حقیقت بزرگ‌تر این است که این «مبادلات زهرآگین» - که نه‌تنها برای مخاطبان شگفت‌زده آمریکایی‌ و اروپایی‌هایی که هرگز چنین حملات آشکاری علیه یکدیگر ندیده بودند، پخش شد، بلکه برای پوتین و دستیارانش در کرملین - نشان داد که ترامپ اوکراین را مانعی برای پروژه‌ای بسیار حیاتی‌تر می‌داند. یکی از مقامات ارشد اروپایی چندی قبل از تنش‌های انفجاری در کاخ سفید گفت، آنچه ترامپ واقعا می‌خواهد «عادی‌سازی روابط با روسیه» است. اگر این به معنای بازنویسی تاریخ تهاجم غیرقانونی مسکو، کنار گذاشتن تحقیقات مربوط به جنایات جنگی روسیه یا امتناع از ارائه تضمین‌های امنیتی طولانی‌مدت به اوکراین باشد، در این صورت ترامپ مایل به انجام این توافق است.
«دیوید سنگر»، در گزارش 28 فوریه برای نیویورک تایمز نوشت، مارکو روبیو که زمانی مدافع اوکراین و حاکمیت ارضی آن بود، اکنون وارد بازی ترامپ شده است. او در مصاحبه‌ای با «برت بارت نیوز» به‌صراحت اعلام کرد که اکنون زمان آن رسیده که فراتر از جنگ برویم و به نفع برقراری یک رابطه مثلثی بین آمریکا، روسیه و چین حرکت کنیم. روبیو گفت: «ما با روس‌ها اختلاف خواهیم داشت، اما باید با هر دو رابطه داشته باشیم.» او بر خلاف دوران سناتوری خود، با دقت جملات را انتخاب می‌کرد. روبیو از متهم کردن روسیه یا متجاوز نامیدن آن کشور خودداری کرد و همچنین دیگر سخنی از این به میان نیاورد که اگر روسیه به دلیل حمله به اوکراین مجازات نشود، ممکن است ناتو را هدف قرار دهد.
او درباره روسیه و چین گفت: «اینها کشورهای بزرگ و قدرتمندی هستند که ذخایر هسته‌ای دارند. آنها می‌توانند قدرت را در سطح جهانی به نمایش بگذارند. من فکر می‌کنم ما مفهوم بلوغ و سلامت عقل را در روابط دیپلماتیک از دست داده‌ایم.» ترامپ هم نظر خود را پنهان نمی‌‌کند که سیستم پسا جنگ جهانی دوم که توسط واشنگتن ایجاد شد، قدرت آمریکا را می‌بلعد. بیش از هر چیز، آن سیستم برای روابط با متحدان متعهد به سرمایه‌داری دموکراتیک ارزش قائل بود، اما حتی حفظ آن اتحادها هم برای مصرف‌کنندگان آمریکایی هزینه داشت. این سیستمی بود که با هدف قرار دادن رعایت قوانین بین‌المللی و احترام به مرزهای بین‌المللی تعیین‌شده، تلاش می‌کرد از تجاوز یا چنگ انداختن قدرت‌ها جلوگیری کند. به نظر ترامپ، چنین سیستمی به کشورهای کوچکتر و کمتر قدرتمند اهرم فشاری بر ایالات متحده داد و به آمریکایی‌ها اجازه داد بیش از حد از متحدان و ارتقای رفاه آنها حمایت کند.
درحالی‌که پیشینیان او - هم دموکرات‌ و هم جمهوری‌خواه - اصرار داشتند که اتحادها در اروپا و آسیا بزرگ‌ترین نیروی مدافع آمریکا هستند که صلح را حفظ و اجازه می‌دهند تجارت شکوفا شود، اما ترامپ آنها را «زخمی» می‌دانست که «سر باز» کرده است. در مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری 2016، او بارها پرسید که چرا آمریکا باید از کشورهایی که مازاد تجاری با ایالات متحده دارند دفاع کند. طی پنج هفته پس از تحلیف دوم، ترامپ شروع به اجرای طرحی برای نابودی این سیستم کرده است. این توضیح می‌دهد که چرا او خواستار کنترل گرینلند و بازگرداندن پاناما به آمریکاست. وقتی از او پرسیده شد که چگونه می‌تواند طرح خود برای «ریویرای خاورمیانه» به اجرا درآورد پاسخ داد: «تحت اقتدار ایالات متحده».
اما اوکراین همیشه یک مورد پیچیده‌تر بود. 26 ماه پیش بود که زلنسکی در واشنگتن به‌عنوان یک «مبارز» و «قهرمان» برای دموکراسی مورد تجلیل قرار گرفت، از او برای سخنرانی در نشست مشترک کنگره دعوت شد و دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان به دلیل ایستادگی او در برابر روسیه، وی را مورد تشویق قرار دادند. ترامپ - ونس ماه‌ها قبل از انتخاب شدنشان نشان داده بودند که تعهد آمریکا به حاکمیت اوکراین به پایان رسیده است. سه هفته پیش، ترامپ به مصاحبه‌کننده‌ای گفت که اوکراین، به‌عنوان یکی از جمهوری‌های شوروی سابق که استقلال خود را به دست آورده، روابط نزدیکی با اروپای غربی برقرار کرده و به دنبال پیوستن به ناتو است، «ممکن است روزی به سرزمین روسیه تبدیل شود».
در نهایت شوک متحدان آمریکا، ونس دو هفته پیش به کنفرانس امنیتی مونیخ سفر کرد و در مورد اطمینان از آتش‌بس یا ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین، یا اینکه روسیه بهایی را برای تهاجم خود می‌پردازد، چیزی نگفت. در عوض، ونس از حزب راست افراطی در در آلمان و همتایانش در سراسر اروپا استقبال کرد. مواضع کاخ سفید اگرچه قاره سبز را به تلاش و تکاپو انداخته و باعث نگرانی آنها شده است، اما به نوشته گزارشگر نیویورک‌تایمز، روس‌ها از این تنش استقبال کرده و زلنسکی را «دلقک معتاد» نامیدند. دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور سابق روسیه، از ترامپ به خاطر «گفتن حقیقت» تشکر کرد و از ترامپ خواست کمک‌های باقیمانده آمریکا را متوقف کند.
روبیو در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «از رئیس‌جمهور متشکرم. به گونه‌ای از آمریکا دفاع کردید که هیچ رئیس‌جمهوری تاکنون جرات انجام آن را نداشته است. از اینکه آمریکا را در اولویت قرار دادید متشکرم.» البته تکرار شعار مورد علاقه ترامپ و به هم زدن نظم جهانی موجود بسیار ساده‌تر از ایجاد نظمی جدید است. چندین دهه طول کشید تا قوانین تعامل جهانی پس از جنگ جهانی دوم جمع‌آوری شود، و با وجود تمام ایراداتش، این سیستم در اهداف اولیه خود موفق شد: اجتناب از جنگ قدرت‌های بزرگ و تشویق وابستگی متقابل اقتصادی. ترامپ هرگز بیان نکرده که این قوانین را با چه چیزی جایگزین خواهد کرد، به جز اینکه از قدرت نظامی و اقتصادی آمریکا برای دستیابی به معاملات استفاده می‌کند. سابقه کمی وجود دارد که نشان دهد این رویکرد موثر باشد، به‌ویژه در برخورد با رهبران اقتدارگرا مانند پوتین و رئیس‌جمهور شی جین پینگ، که دیدگاهی طولانی در برخورد با دموکراسی‌هایی دارند که از نظر آنها اراده پایدار لازم برای دستیابی به اهداف دشوار را ندارند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/933919/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله کیهان/ استیضاح وزیر اقتصاد و امید خانه‌تکانی در دولت

سرمقاله همشهری/ وفاق در استیضاح

غذا را چندبار می‌توانیم گرم کنیم؟

اینفوگرافی / چگونه سلامت قلب خود را تضمین کنیم؟

امگا 3، اسیدی که برای عملکرد بدن ضروری است

در خانه تکانی نوروزی مراقب گازهای سمی باشید

برخورد با افزایش بی‌رویه نرخ بلیت هواپیما در آستانه سفرهای نوروزی

ساعات کاری ساتنا و پایا در روزهای پایانی سال افزایش یافت

تکذیب ادعای گم شدن طلای بانک مرکزی

ریزش 57 هزار واحدی شاخص بورس

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 90 هزار تومان بازگشت

دستور ویژه رئیس عدلیه در رابطه با ارز

5میلی‌گرم طلا بدون قرعه‌کشی هدیه بگیرید

سه هنرمند فارس نشان اصالت بین‌المللی صنایع دستی دریافت کردند

سودهای کوچک بهای تخریب میراث گرانسنگ تخت جمشید

حدود یک هزار پرونده قصور پزشکی در فارس رسیدگی شد

فراگیری پوشش بیمه دی توازن و ثبات ایجاد می‌کند/ پیشنهاد ایجاد شعبه در غرب مازندران

سرمقاله آرمان ملی/ چرا استیضاح؟

وفاق یک‌طرفه

بیدارباش به دولت

سرمقاله اعتماد/ آقای پزشکیان وفاق را با مردم معنا کنید

پایان وفاق در بهارستان؟

سرمقاله ایران/ همتی رفت، اصلاح اقتصادی ادامه دارد

زایمان طبیعی؛ حس خوشایند فرزندآوری

اولین روزه؛ اولین افطار

ماه رمضان و بررسی مقالات مرتبط با روزه‌داری در پایگاه اسکوپوس

کرایولیپولیز؛ لاغری بی‌دردسر یا سخت؟

بازار ماه رمضان و نوروز زیر ذره‌بین تعزیرات

مصرف 12 درصدِ گاز کشور توسط استان تهران

شیائومی وارد بازار گوشی‌های گران قیمت شد

آخرین قیمت ارزهای توافقی؛ دلار رشد کرد

معاون رئیس جمهور: 127 میلیاد دلار در سال یارانه پنهان انرژی داریم

سرنوشت طرح کالابرگ؛ از دهه 60 تا کنون

اینفوگرافی/ سنگ‌بناهای تربیت‌اسلامی کودکان

مادر شهیدان «محمدرضا و محمد جوانمردی» به فرزندان شهیدش پیوست

آغاز پخش مجموعه تلویزیونی«آبروی کوچه‌ها» از شبکه تهران

واحد دوم نیروگاه سد درودزن بازآماده شد

سرمقاله خراسان/ پایان اتحاد فرا آتلانتیکی؟

پیوند استیضاح همتی با بُرد ترامپ!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جنگ اقتصادی

سرمقاله سازندگی/ اصلاحاتی که باید عملیاتی شوند

سخنان ناامید‌کننده با شعارهای امید‌آفرین در جلسه استیضاح

سرمقاله هم میهن/ وفاق یکطرفه

رسانه‌های غربی و افشای مأموریت آنها علیه ایران

سرمقاله آرمان امروز/ زلنسکی، ترامپ و سناریوی رسانه‌ای

آخرین وضعیت بروز سرطان در ایران و دنیا / شایع‌ترین سرطان‌ها در زنان و مردان ایرانی

نکات سلامت و تغذیه‌ای ماه مبارک رمضان

روغن دانه‌ها چه مشکلاتی برای سلامتی ایجاد می‌کنند؟

افزایش 20 درصدی مصرف آب کشور در ایام خانه‌تکانی

افزایش طلای جهانی با کاهش ارزش دلار