پیام فارس

آخرين مطالب

استاد دانشگاه آزاد اصفهان: دولت چهاردهم مقصر مشکلات اقتصادی فعلی کشور نیست اقتصادي

استاد دانشگاه آزاد اصفهان: دولت چهاردهم مقصر مشکلات اقتصادی فعلی کشور نیست
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خوراسگان گفت: دولت چهاردهم مقصّر مشکلات اقتصادی فعلی کشور نیست و در ابتدای راه با انبوهی از مشکلات روبه‌رو بوده و باید با مشارکت متخصصان و به‌دور از سلایق سیاسی، اقتصاد کشور را بهبود بخشید.
علی‌خان نصراصفهانی اظهار کرد: اظهارنظر رئیس‌جمهور در خصوص وضعیت اقتصادی کشور و عدم وابستگی نابسامانی‌ها به یک شخص مثل وزیر اقتصاد، دیدگاه روشن و صحیحی بوده و نباید چالش‌های امروز تنها متوجه وزیر باشد، چراکه دولت چهاردهم در ابتدای کار بوده و مقصر این مشکلات نیست.
وی افزود: موضوعات کشور مثل فعالیت‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و زندگی افراد به اقتصاد وابسته است، زیرا اقدامات کلان و خرد بر این حوزه تاثیر می‌گذارد. اقتصاد را نباید نسبت به دیگر عرصه‌ها جدا دانست، چراکه شاخص‌های زیادی بر این اصل تاثیر می‌گذارند.
به گفته‌ این استاد دانشگاه، تصمیم‌های سیاسی و سلیقه‌ای، التهاب‌های سیاسی، منفعت‌های شخصی بعضی شرکت‌ها و برخی افراد، از جمله موضوعاتی است که بر اقتصاد کشورمان تأثیر گذاشته و این نابسامانی‌ها و تغییرات ارزی در بازه‌ی زمانی کوتاه رقم نخورده، بلکه طی دهه‌های گذشته تاکنون بر این امر اثر گذاشته است.
نصراصفهانی با بیان اینکه نوسان ارزی در کشورمان غیرمنطقی است، تصریح کرد: نباید این حجم نوسان و نابسامانی را در بازار دلار مشاهده کنیم و این نتیجه‌ بی‌توجهی به سیاست‌های مالی و ارزی کلان و اظهارنظرهای کارشناسی اقتصادی از گذشته تاکنون بوده و باید نگرش‌های غلط و انحراف از برنامه‌ها مورد اصلاح قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: وقتی منافع شخصی برخی گروه‌های صاحب‌نفوذ در صادرات محصولات خام بوده و نسبت به فرآوری و ایجاد ارزش افزوده دیدگاهی ندارند و یا مسئولان امر در دوره‌های مختلف تعهدی نسبت به اجرای قوانین و حمایت از سرمایه‌گذاری اقتصادی نداشته‌اند، بروز مشکلات اقتصادی و وابستگی به دیگر کشورها، به وجود می‌آید.
این پژوهشگر اقتصادی معتقد است: مشکلات اقتصادی با استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی رفع نخواهد شد، بلکه گره این معضل با تدوین برنامه چشم‌انداز، دوری از بازی‌های سیاسی در اقتصاد و توجه به قوانین بین‌المللی برای اقتصاد باز می‌شود تا در چنین شرایطی، فعالان این عرصه تکلیف روشنی برای برنامه‌ریزی داشته باشند.
نصراصفهانی با بیان اینکه معدن‌کاران، یکی از گروه‌های اقتصادی هستند که قوانین حمایتی برای آنان اجرایی نشده است، گفت: سیاست جایگزینی منافع معادن به‌جای نفت و اکتشافات جدید برای جایگزینی استخراج‌های گذشته انجام نشده و این موضوع در تامین منابع موردنیاز معدنی، شرکت‌های بزرگ را در آینده دچار مشکل می‌کند.
به باور وی، چنین وضعی که ناشی از عدم تدوین برنامه تخصصی، چشم‌انداز و نبود تعهد نسبت به اجرای برنامه‌هاست، وابسته به نوع مدیریت در داخل بوده که با اصلاح روش‌ها امکان برون‌رفت از مشکلات فراهم شده و دیگر نیاز به استیضاح وزیر نخواهد بود.
این استاد دانشگاه بیان کرد: مسئولان باید دولت جدید را در رفع مشکلات حمایت کنند تا از انبوه چالش‌ها گذر کند و بتواند در مسیر رشد اقتصادی و رفع مشکلات مردم تلاش کند و از طرفی هم کارشناسان و متخصصان وارد صحنه‌ی برنامه‌ریزی شوند و سیاست وارد این عرصه نشود.
نصراصفهانی تعاملات بین‌المللی برای رشد اقتصادی و کاهش وابستگی و جلوگیری از خام‌فروشی را نیز مهم برشمرد و گفت: در تمامی عرصه‌ها نیازمند تحول هستیم تا اقتصاد کشور نیز حال خوبی پیدا کند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/933565/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دنیای سیال سیاست؛ واکاوی رفتارهای دوگانه ترامپ

آیا مجمع تشخیص در تصویب FATF تحت تاثیر گروه جلیلی و رضایی قرار می‌گیرد؟

بارداری و روزه داری/ مادران باردار از چندماهگی جنین می‌توانند روزه بگیرند؟

کاهش کلسترول خون با مصرف این نوع چای

بازگشت بورس به صدر، عقب‌نشینی در بازار دلار

پیش بینی بورس شنبه 11 اسفند 1403

حذف جوانان از بازار خودرو

پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اسفند 1403

بیش از 4 هزار تخت اقامتی و هتلی در خدمت جامعه ایثارگری است

نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار  در مسیر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

دم کردن چای می تواند فلزات سنگین را از آب فیلتر کند

اگر تنها بودید، چطور خودتان را از خفگی نجات دهید؟

رئیس کل بانک مرکزی: شناخت همتی از بانک مرکزی سرمایه‌ای مضاعف است

کالبدشکافی ایسنا از یک استیضاح؛ نقش همتی در کالاهای اساسی

استاد دانشگاه آزاد اصفهان: دولت چهاردهم مقصر مشکلات اقتصادی فعلی کشور نیست

یک کارشناس اقتصادی: باید ریشه استیضاح مسائل غیر اقتصادی باشد

هادی چوپان دوباره تاریخ‌سازی کرد

رسانه سعودی: ترامپ ایران و اروپا را متحد هم می‌کند؟

«روزه» چه‌طور مانع ابتلای بدن به سرطان می‌شود

شیوع سریع سرخک در تگزاس و تایید اولین فوتی‌ پس از یک دهه

جذب 83 همت سرمایه داخلی در مناطق آزاد در دولت چهاردهم

چشم‌انداز اقتصاد ایران با سیاست ارزی دولت چهاردهم چیست؟

دبیرکل خانه تعاونگران: کولبری شغلی اجباری که نیاز به راه‌حلی پایدار دارد

رئیس امور اطلاع‌رسانی دولت: برنامه‌ای برای افزایش قیمت حامل‌های سوخت نداریم

مبارزه با فساد در همه ابعاد مدنظر مردم و مسئولان باشد

نقشه جدید جهان از دیدگاه دونالد ترامپ

سالم‌ترین نوشیدنی‌ها برای کودکان و نوجوانان

نکات تغذیه ای برای رفع تشنگی در ایام روزه داری

سازمان جهانی بهداشت: آبله میمونی هنوز یک تهدید است

5 دلیل که نباید غذا را بیرون از یخچال نگه دارید

خبر خوش وزیر اقتصاد برای واحدهای آسیب دیده از قطع برق و گاز

رشد 25 درصدی ذخایر کالاهای نوروز و رمضان

بچه‌‌ای که از الان کدنویسی بلد باشه، آینده‌ش تضمینه!

تکذیب ادعای گرانی گازوئیل در فروردین 1404

عارف: گران فروشی‌ها مهار می‌شوند

ذخیره‌سازی خرما و میوه شب عید

جزئیات بسته حمایتی دولت برای تولیدکنندگان

مهلت شهرداری مرودشت برای خروج کارخانه آسفالت از حریم تخت‌جمشید پایان یافت

برگزاری 30 برنامه ویژه هفته شهید و روز شهید در قم

دستگیری قاتل فراری در کمتر از 24 ساعت در جهرم

فعالیت معدن و کارخانه آسفالت تخت جمشید متوقف می‌شود

3 خوراکی‌ برای رفع مشکلات گوارشی

اعلام قیمت مصوب زولبیا و بامیه برای ماه رمضان

سیل فروش لنت ترمز کارکرده؛ گرانی قطعات خودرو کار دست مردم داد

طلا برای بزرگترین افت هفتگی آماده شد

صادرات 11 هزار تن چای ایرانی در 11 ماهه امسال

تامین کامل گوشت قرمز و مرغ مورد نیاز بازار

بانک مرکزی: انتظارات تورمی نرخ غیررسمی ارز را 11 درصد رشد داد

مصرف گاز در بخش خانگی به 684 میلیون متر مکعب رسید

قمار اردوغان در چند جبهه