پیام فارس

آخرين مطالب

تسنیم: جزئیات اولیه تخلف صادرات مفتول مس و بداظهاری در گمرکات شمالی اقتصادي

تسنیم: جزئیات اولیه تخلف صادرات مفتول مس و بداظهاری در گمرکات شمالی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تسنیم/ بررسی ابعاد پرونده صادرات مس جهت واردات تلفن همراه نشان می دهد، در سال گذشته حجم قابل توجهی از مفتول در ردیف کالایی غیر، اظهار شده است.
در سال گذشته، حجم قابل توجهی (بالغ بر صدها تن) مفتول مس با بداظهاری از گمرکات شمالی کشور ترخیص و روانه بازارهای مقصد شده است. این اقدامات مشکوک نه تنها باعث ایجاد خسارات مالی قابل توجه به اقتصاد کشور شده، بلکه ابهامات جدی در مورد نحوه قیمت‌گذاری و تخلفات ارزی را نیز به همراه داشته است.
بر اساس گزارش‌های دریافتی، در این میان ده‌ها میلیون دلار تلفن همراه لوکس از این طریق وارد کشور شده است.
سال گذشته، مفتول مس 8 میلی‌متری از داغ‌ترین اقلام صادراتی بود که حتی ابهاماتی در مورد قیمت گذاری موبایلهای لوکسی که از طریق صادرات آن وارد کشور شده مطرح شد. با توجه به بازگشت مالیات ارزش افزوده، قیمت دلاری این اقلام به مقدار قابل توجهی پایین‌تر از قیمت بازار بوده است.

به عبارت دقیق تر به جای تعرفه مفتول مس، تعرفه کالایی دیگر در اظهارنامه قید شده است. این درحالی است که شرح کالا با نتایج بررسی آزمایشگاه همخوانی کامل دارد. خروجی این موضوع نشان‌دهنده نقض آشکار مقررات ارزی است.
در واقع با بد اظهاریِ کالایی که ارز حاصل از صادرات آن مشمول بازگشت کامل به سامانه نیما بوده، از ردیف تعرفه دیگری استفاده شده که ارز حاصل از صادرات آن برای واردات کالا جهت رفع تعهد قابل استفاده بوده است.
البته برخی گمانه زنی ها نشان میدهد ابهامات اصلی در این پرونده با نقش آفرینی برخی شرکت‌های بالادستی صورت گرفته و شرکتهای بازرگانی تنها در نقش دارنده کارت بازرگانی در فرایند صادرات نقش آفرین بوده اند.
نقض مقررات ارزی و ابهامات تعرفه‌ای
بررسی اسناد این پرونده نشان می‌دهد که شرح کالا به درستی به گمرک اعلام شده اما ابهامات جدی در مورد ردیف تعرفه استفاده شده وجود دارد. این موضوع نیازمند بررسی دقیق و شفاف از سوی نهادهای نظارتی است. همچنین، نقض مقررات ارزی در این پرونده به وضوح مشاهده می‌شود، چرا که کالای صادراتی (بر مبنای دسته بندی ردیف تعرفه) مشمول بازگشت ارز به سامانه نیما بوده اما با بداظهاری ( ردیف اظهاری مشمول رویه واردات در مقابل صادرات خود) از گمرک خارج شده است.
با توجه به ابعاد مهم این موضوع، ضروری است که نهادهای نظارتی داخل گمرک و... به سرعت وارد عمل شده و جزئیات این پرونده را به طور کامل بررسی کنند. این اقدامات نه تنها باعث شفاف‌سازی در فرآیند صادرات و واردات می‌شود، بلکه از بروز خسارات بیشتر به اقتصاد کشور جلوگیری خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/933257/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تاثیر شگفت‌انگیز قارچ‌ها در مقابله با آنفلونزای شدید

راهنمایی‌های ضروری برای نگهداری شیر مادر

نماینده مجلس: باید خرید و فروش دلار جرم شود و جلوی کیلو کیلو طلا خریدن مردم گرفته شود

توضیحات وزیر جهاد درباره قیمت سیب‌زمینی

صعود یکدست قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار کانال 93 هزار تومانی را پس گرفت

سرمایه گذاری، حتی بالاتر از سود بانکی!

خبر خوش معاون رئیس جمهور برای روستاییان

اعمال محدودیت‌های ترافیکی در شیراز

ساخت و ساز 4 هزار طرح صنعتی در شهرک‌های صنعتی فارس

تشییع پیکر مطهر شهید دوران دفاع مقدس در اشکنان

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام، ادیان و مذاهب وارد شیراز شد

شیراز میزبان مرحله استانی هفدهمین دوره مسابقات قرآنی «مدهامّتان»

عملیات هوایی در دوردست

ارزیابی «هم‌میهن» از میانجی‌گری احتمالی روسیه

تماشای تلفن همراه نزدیک بین تان می کند

چطور سرماخوردگی را کنترل کنیم؟

اما و اگرهای سرخ کن های بدون روغن

آموزش فعال کردن چند واتساپ در یک گوشی

کنگره صنایع غذایی مِنا 2025؛ گردهمایی رهبران صنعت غذا

روزمرگی مدیران عامل اصلی محقق نشدن شعار سال در فارس

سرمقاله خراسان/ پیام های تاسف بار پیامک تامین اجتماعی!

مطالبه نمایندگان ملت، تغییر ریل اقتصادی دولت

پوتین چه در سر دارد؟

کیهان به «هم‌میهن»: دلقک آمریکا شدن چه عیب و عبرتی داره؟!

آیا قهوه برای پوست ضرر دارد؟

نبات دوای هر دردی است؟

دومین روز از پیش فروش بلیت قطار‌های نوروزی آغاز شد

جزییات جدید درباره افزایش سن بازنشستگی؛ چه افرادی در 35 سالگی بازنشسته می شوند؟

تامین مرغ مورد نیاز عید و ماه رمضان

مناسبت روز/ چهارشنبه، 8 اسفندماه

اینفوگرافی/ اولویت‌های تربیت اسلامی کودک به بهانه روز امور تربیتی و تربیت اسلامی

تجلیل از مدیرعامل ایثارگر بانک ملت

مخابره پیام برجامی در باغ ملی

دو کلمه حرف حساب درباره استیضاح!

راز جوانی مغز؛ مصرف یک ماده معدنی معجزه‌آسا

هشدار یک پزشک انگلیسی درباره سیگار الکترونیکی

توصیه‌هایی برای سلامت قلب و عروق

جزییات تازه از هزاران کانتینرخالی بلاتکلیف در گمرک شهید رجایی

تسنیم: جزئیات اولیه تخلف صادرات مفتول مس و بداظهاری در گمرکات شمالی

جزئیاتی از برنامه خاموشی فلرها در دولت چهاردهم

جلسه تامین و رفع موانع زمین ایثارگران استان تهران برگزار شد

صادرات 3 محصول کشاورزی ممنوع شد

سرگیجه در تعیین مدل دستمزد

رئیس فراکسیون حزب الله درباره ایران و پروازهای ایرانی چه گفت

رئیس فراکسیون حزب الله درباره پروازهای ایران چه گفت

نیروی قدس

استعفا در ازای صلح

روایت «مهاجرانی» از تشییع سیدحسن نصرالله در بیروت

وعده کرملین؛ فریب یا فرصت؟

گناه نسبت فامیلی؟