بزرگنمايي:
پیام فارس - روایت شجاعت پزشک نخبه ایرانی در دفاع جانانه از خلیج فارس، آخرین جزئیات و شرایط بیمه زنان خانهدار و دختران، افزایش متوسط سن جامعه ایران، دو نام رکورددار نام دختران ایرانی و فرصت بندگی مادرانه در پیشگاه الهی همراه با فرزندان را در بسته خبری زنان و خانواده ایمنا بخوانید.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، در بسته خبری زنان و خانواده این هفته از روایت شجاعت پزشک نخبه ایرانی در دفاع جانانه از خلیج فارس میگوئیم، در ادامه نیز آخرین جزئیات و شرایط بیمه زنان خانهدار و دختران مطرح شده است، همچنین گزیدهای از سخنان ناب پیامبر اسلام درباره اکرام زنان، افزایش 10 ساله متوسط سن جامعه ایران، دو نام رکورددار نام دختران ایرانی و فرصت بندگی مادرانه در پیشگاه الهی همراه با فرزندان نیز از جمله موضوعاتی است که جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
دفاع جانانه از خلیج فارس؛ روایت شجاعت پزشک نخبه ایرانی در امارات پروفسور مریم رزاقی آذر، برترین پزشک غدد کودکان جهان در جریان یک کنفرانس علمی در دبی به دلیل دفاع از نام تاریخی «خلیج فارس» با برخورد نامناسب مسئولان اماراتی مواجه و از این کشور اخراج شد.
این پزشک برجسته ایرانی که از میان 1200 متخصص از 91 کشور به عنوان برترین پزشک غدد کودکان جهان انتخاب شده است، با شجاعت در برابر تحریف نام خلیج فارس ایستاد؛ واکنش قاطع او به تحریف نام خلیج فارس، موجی از حمایت در میان ایرانیان داخل و خارج کشور به راه انداخت.
در کنفرانسی که با حمایت شرکتهای فرانسوی و چینی در دبی برگزار شد، مریم رزاقی آذر برای ارائه دو مقاله تخصصی درباره سن بلوغ حضور داشت؛ در جریان این کنفرانس پس از آنکه یکی از پزشکان اماراتی از عبارت «خلیج عربی» استفاده کرد، این بانوی ایرانی در پایان ارائه مقاله اول خود با قاطعیت تأکید کرد: «خلیج فارس همیشه خلیج فارس بوده و تا ابد هم خلیج فارس خواهد ماند.»
پس از این سخنرانی، مسئولان کنفرانس که در میان آنها همسران مقامات اماراتی نیز حضور داشتند، از ادامه سخنرانی او جلوگیری کردند و خواستار عذرخواهی شدند؛ میکروفن مریم رزاقی آذر خاموش شد و اجازه ارائه مقاله دوم به او داده نشد.
در ادامه، پلیس امارات در هتل محل اقامت او حاضر شد و درخواست امضای اعترافنامه کرد، وی نیز با شجاعت از امضای هرگونه عذرخواهینامه امتناع کرد و در عوض نامهای نوشت که در آن بر حقانیت موضع خود و اهمیت احترام به میهمانان علمی تأکید کرد.
آخرین جزئیات و شرایط بیمه زنان خانهدار و دختران در اجرای مأموریت و مسئولیتهای سازمان تأمین اجتماعی بر اساس اسناد بالادستی مانند اصل 29 قانون اساسی، ماده یک قانون تأمیناجتماعی و نیز سیاستهای کلی تأمیناجتماعی، توسعه پوشش بیمهای به همه گروههای جامعه از راهبردهای دارای اولویت سازمان تأمین اجتماعی است؛ در همین راستا زنان خانهدار و دختران میتوانند با پرداخت حقبیمه مقرر از خدمات سازمان تأمیناجتماعی بهرهمند شوند و به این ترتیب سوابق بیمهپردازی آنها در استفاده از خدمات بلندمدت سازمان لحاظ خواهد شد، تمام بانوان میتوانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمیناجتماعی یا صفحه اختصاصی زنان خانهدار و دختران سایت سازمان تأمین اجتماعی به نشانی women.tamin.ir در این طرح ثبتنام و حق بیمه ماهانه را از طریق همین سامانه یا موبایل اپلیکیشن «تأمین من» در نشانی hamrah.tamin.ir، بدون نیاز به مراجعه حضوری پرداخت کنند.
همچنین طرح بیمه زنان خانه دار و دختران این سازمان در قالب مقررات بیمه صاحبان حِرف و مشاغل آزاد و بهصورت خویشفرمایی تعریف و طراحی شده و زنان خانه دار و دختران در سنین بین 18 تا 50 سال میتوانند در این طرح ثبتنام و بیمهپردازی کنند، در صورتیکه بانوان و دختران با سن بیش از 50 سال، معادل سالهای بیش از 50 سال، سابقه بیمهپردازی قبلی داشته باشد هم میتواند در این طرح ثبتنام کند.
زنان خانهدار و دختران تحت پوشش خدمات درمانی به تبع بیمهپردازی همسر یا والدین، میتوانند کماکان از خدمات درمانی سازمان تأمیناجتماعی نیز استفاده کنند و دریافت مستمری همسر مرحوم، مانع بیمهپردازی جداگانه زنان خانهدار نیست، این افراد پس از رسیدن به شرایط بازنشستگی، هم مستمری قبلی بهعنوان فرد بازمانده و هم مستمری بازنشستگی خود را دریافت میکنند.
بزرگی در خانواده و اکرام زنان؛ گزیدهای از سخنان ناب پیامبر اسلام پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «خَیْرُکُمْ خَیْرُکُمْ لاَِهْلِهِ وَ اَنَا خَیْرُکُمْ لاَِهْلی. ما اَکْرَمَ النِّساءَ اِلاّ کَریمٌ وَ لا اَهانَهُنَّ اِلاّ لَئیمٌ» [نهجالفصاحه، ح 1520.] بهترین شما کسی است که برای خانوادهاش بهتر باشد، و من از همه شما برای خانوادهام بهترم. زنان را گرامی نمیدارد، مگر انسان بزرگوار و به آنان اهانت نمیکند، مگر شخص پَست.
پیشرو در جهان در زمینه کاهش مرگومیر مادران باردار / متوسط سن جامعه ایران 10 سال افزایش پیدا کرده است مرضیه وحید دستجردی، دبیر ستاد ملی جمعیت کشور در دومین کنگره ملی چالشهای بالینی زایمان با اشاره به دستاوردهای چشمگیر کشور در کاهش مرگ و میر مادران باردار اظهار کرد: پیشتر نرخ مرگ و میر مادران باردار در کشور حدود 245 نفر در هر 100 هزار نفر بود، اما در حال حاضر این رقم به 19 تا 21 نفر کاهش پیدا کرده است؛ این کاهش یک رکورد بینظیر در دنیا محسوب میشود و کشور ما در کاهش مرگ و میر مادران باردار دومین کشور پیشرو در جهان است.
وی افزود: جمعیت کشور ما در حال پیر شدن است و اگر این روند ادامه پیدا کند، در سال 1430 حدود 33 درصد از جمعیت کشور سالمند خواهند شد، امروز 10 درصد جامعه سالمند هستند، اما تا 40 سال آینده این میزان به سه برابر خواهد رسید که چالشهای اجتماعی و اقتصادی زیادی را به دنبال خواهد داشت.
دبیر ستاد ملی جمعیت کشور تصریح کرد: اگر روند کاهش جمعیت ادامه پیدا کند، کشور ما در سال 2100 دیگر به عنوان یک کشور بزرگ شناخته نخواهد شد، در حال حاضر متوسط سن جامعه ما از 22 سال به 32 سال افزایش پیدا کرده و این نشاندهنده سرعت بالای روند سالمندی است.
وحید دستجردی عنوان کرد: کاهش نرخ رشد جمعیت یک مسئله چندعاملی است که نیازمند توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی است و باید از افرادی که در این رشته سخت مشغول به فعالیت هستند، قدردانی شود، از تمام مسئولان کشور درخواست داریم که برای رفع بحران جمعیتی و حفظ سلامت مادران و نوزادان، همکاریهای مشترک و عملیاتی داشته باشند.
فاطمه و زهرا رکورددار نام دختران ایرانی مرکز رصد جمعیت کشور سازمان ثبت احوال اعلام کرد: بیشترین نامگذاری دختران در کشور با نام مبارک حضرت فاطمه زهرا (س) صورت میگیرد که رتبه اول فراوانی نام دختران در کشور متعلق به نام مبارک فاطمه با 4 میلیون و 448 هزار نفر و رتبه دوم متعلق به نام مبارک زهرا با 2 میلیون و 969 هزار نفر است.
بر اساس این گزارش، نام مریم با یک میلیون و 811 هزار، معصومه با یک میلیون و 263 هزار و زینب با یک میلیون و 24 هزار نفر در رتبههای بعدی انتخاب نام دختران در کشور قرار دارند.
این بار اولین شرط پذیرش، همراه داشتن فرزند است مجامع فرهنگی، مساجد و هیئتهای متعددی در ایام نورانی و پر برکت ماه رجب، اقدام به برنامهریزی و برگزاری مراسم اعتکاف میکنند، اما در این میان چیزی که به چشم میخورد، اهتمام فعالان فرهنگی و دغدغهمندان اجتماعی به جایگاه زن، فرزند و خانواده است که موجب شده این مراسم معنوی این بار به شکلی متفاوت برای مادران و فرزندان برگزار شود.
قرآن و مفاتیح را که میآورید، عروسک و توپ و مداد رنگی هم به کار میآید، چادر نماز خودتان را که برمیدارید، مقنعه گل گلی عروسکها فراموش نشود، اینجا مشق بندگی مادران، رفیق بازی کودکان میشود؛ چه زیباست فرصتی فراهم آید تا مادرانی از جنس نور به همراه فرزندان کوچک خود، این فرصت بندگی در پیشگاه الهی را تجربه کنند و مراسم اعتکاف مادر فرزندی فرصتی خاطرهانگیز و دلنشینی برای این بندگی است.
کد خبر 825574