پیام فارس

آخرين مطالب

قمار «اون» سیاسی

قمار «اون»
  بزرگنمايي:

پیام فارس - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«کیم جونگ اون» رهبر کره‌شمالی، جسورانه‌ترین قمار دیپلماتیک خود را با تامین حدود 11هزار سرباز و انبار تسلیحات برای روسیه در راستای حمایت از جنگ این کشور علیه اوکراین انجام داده است. استقرار این نیروها، کمک‌های خارجی به موقع برای تلاش‌های جنگی روسیه را فراهم می‌کند. نیروهای کره‌شمالی در کنار نیروهای روس در منطقه کورسک می‌جنگند تا به آنها در بازپس‌گیری مناطق از دست رفته کمک کنند. روز دوشنبه، سرلشکر «پت رایدر»، سخنگوی پنتاگون گفت که پنتاگون «نشانه‌هایی» دیده است که تعداد نامشخصی از سربازان کره‌شمالی کشته و زخمی شده‌اند. «چو سانگ هون» در گزارشی برای نیویورک‌تایمز نوشت، اعزام نیروها طیف وسیعی از منافع را برای کره‌شمالی به همراه دارد؛ از پول نقد گرفته تا اهرم دیپلماتیک بسیار مورد نیاز. تحلیلگران می‌گویند که «کیم» میلیاردها دلار غذا، نفت، پول نقد و سیستم‌های تسلیحاتی پیشرفته از روسیه دریافت می‌کند که به رژیم او کمک می‌کند تحریم‌های بین‌المللی را تحمل و نیروهای مسلح متعارف خود را ارتقا دهد.

کیم نیاز مبرمی به چنین تحولی داشت. توفان سه گانه ای از حوادث رژیم خاندان «کیم» را در دهه گذشته متزلزل کرده است. نخست، تحریم‌های سازمان ملل به رهبری آمریکاست که اقتصاد کره‌شمالی را با ممنوعیت تمام صادرات عمده آن از جمله زغال سنگ، غذاهای دریایی، منسوجات و کارگران و همچنین محدود کردن شدید واردات نفت این کشور، ویران کرد. کیم به دنبال لغو تحریم‌ها از طریق دیپلماسی مستقیم با دونالد ترامپ بود. اما مذاکرات بدون توافق در سال2019 شکست خورد. کره‌شمالی با طولانی شدن حمله روسیه به اوکراین و روی آوردن پوتین به او فرصت‌هایی را به روی خود باز دید. روسیه در حال استفاده از «نیرو» و «مهمات» بود و کره‌شمالی هر دو را داشت. ارتش این کشور یکی از بزرگ‌ترین نیروهای مسلح متعارف جهان است که 1.3میلیون عضو دارد. همچنین دارای انبارهای عظیمی از گلوله‌های توپخانه، راکت‌ها و سایر سلاح‌های متعارف (که بسیاری از آنها قدیمی است) و موشک‌های بالستیک جدید است.
این مغازله زمانی آغاز شد که کره‌شمالی، سرگئی شویگو (وزیر دفاع وقت روسیه) را به یک رژه بزرگ تسلیحاتی در پیونگ یانگ در ژوئیه سال گذشته دعوت کرد. پس از آن تسلیحات کره‌شمالی به روسیه سرازیر شد. زمانی که پوتین در سپتامبر سال گذشته از «کیم» دعوت کرد به نشستی در خاور دور روسیه برود، پوتین به او نشان داد که چه چیزی می‌تواند به کره‌شمالی ارائه دهد. به همین دلیل، کیم را به بازدید از تاسیسات پرتاب فضایی، یک کارخانه هواپیماسازی و... برد. در ماه ژوئن، کیم و پوتین یک معاهده دفاع متقابل و همکاری در پیونگ یانگ امضا کردند و پس از آن کره‌شمالی شروع به اعزام نیرو به روسیه کرد. مقامات کره جنوبی گفته‌اند که کره‌شمالی همچنین 20هزار کانتینر شامل میلیون‌ها گلوله توپ، موشک‌های بالستیک جدید توسعه‌یافته، سیستم‌های راکتی و هویتزرهای دوربرد به روسیه داده است.
کیم در 29نوامبر با وزیر دفاع جدید روسیه، «آندری آر.بلوسوف»، در پیونگ یانگ ملاقات کرد و قول داد که به حمایت از روسیه ادامه دهد و روابط را «به‌شدت گسترش دهد.» «یانگ مو جین»، رئیس دانشگاه مطالعات کره‌شمالی در سئول گفت که این نشست خبر از ارسال نیروها و تسلیحات بیشتر از کره‌شمالی دارد. صادرات سلاح به روسیه به صنعت مهمات کره‌شمالی جان می‌بخشد. کیم در ماه‌های اخیر هنگام بازدید از کارخانه‌های اسلحه‌سازی و تولید انبوه پهپادهای تهاجمی خواستار افزایش تولید شد. به گفته محققان یک اندیشکده مستقر در ایالات متحده، کره‌شمالی همچنین در تلاشی آشکار برای تولید بیشتر موشک‌های « KN-23»، که به روسیه برای استفاده علیه اوکراین داده، یک کارخانه تولید موشک را توسعه داده است. به گفته «اولنا گوسینووا»، محقق دانشگاه مطالعات خارجی هانکوک در سئول، کره‌شمالی از طریق معاملات تسلیحاتی با روسیه تا 5.5میلیارد دلار درآمد کسب کرده است. در گزارشی که در ماه اکتبر منتشر شد، او همچنین تخمین زد که کره‌شمالی می‌تواند سالانه 572میلیون دلار از طریق استقرار نیروها به‌دست بیاورد. صادرات رسمی این کشور در سال گذشته تنها 330میلیون دلار بوده است.
بر اساس تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای که ماه گذشته توسط «مرکز منبع باز» مستقر در بریتانیا و بی‌بی‌سی منتشر شد، نفت‌کش‌های کره‌شمالی نفت بسیار بیشتری از روسیه وارد کرده‌اند. در عین حال، ارتش کره‌شمالی روی زمین، برای اولین بار در دهه‌های گذشته به بینش‌های ارزشمندی در میدان نبرد دست می‌یابد، از جمله نوآوری‌هایی در استفاده از پهپادها که جنگ‌های مدرن را تغییر می‌دهد. جنگ علیه اوکراین این فرصت را به کره‌شمالی می‌دهد تا موشک‌های بالستیک جدیدتر « KN-23» و « KN-24» خود را علیه سیستم‌های دفاع هوایی غربی در نبردهای زنده آزمایش کند. به گفته مقامات کره‌جنوبی، تکنسین‌های این کشور به دنبال شناسایی کاستی‌ها هستند. یکی از ترس‌ها در سئول این است که در آینده، کیم بتواند در ازای کمک به روسیه بر فناوری‌های مورد نیاز برای موشک‌های هسته‌ای تسلط یابد که می‌توانند اهدافی را در سراسر اقیانوس آرام هدف قرار دهند و به این ترتیب، وارد چانه‌زنی شود. «جانگ سهو» تحلیلگر موسسه استراتژی امنیت ملی مستقر در سئول گفت: «فکر نمی‌کنم آنها هنوز به مرحله‌ای رسیده باشند که روسیه فناوری‌ها و قطعات حساس هسته‌ای و موشکی را ارائه کند.»

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/891558/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خطر اسنپ‌بک نزدیک است

خروج از بحران، نیازمند تصمیم‌های سخت است

اردوغان بعد کودتا رسانه ساخت

5 نکته مهم برای نگهداری از دندان‌های مصنوعی

رشد 40 درصدی مصرف سالانه قهوه در کشور

سقوط سنگین بیت کوین با شوک آمریکا

بهترین زمان برای خرید بلیط پرواز خارجی چیست؟

منظور روحانی از موعد سرنوشت‌ساز مهر 1404 چه بود؟

وزیر صنعت، معدن و تجارت وارد لامرد شد

پیش بینی آب و هوای فارس برای فردا جمعه 30 آذر 1403: کمی ابری

آئین تجلیل از حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی برگزار می‌شود

با 150 میلیون نمی‌توان اشتغال پایدار ایجاد کرد

بازدید وزیر صمت از سایت منطقه ویژه لامرد

تخت‌های بیمارستان‌ها و اماکن ورزشی متناسب با جامعه هدف نیست

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، پنجشنبه 29 آذر + اکران «هفتاد سی» و قیمت بلیت

قدیمی‌ترین اسیر جهان در زندان صهیونیست‌ها + فیلم

جریان سادات، جریان وفاق و وحدت است/شرایط امروز، وظیفه منتسبین به رسول خدا(ص) را بیشتر می‌کند

پتروشیمی ایران به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود

سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به لامرد فارس

استاندار فارس: سهمیه برق و گاز را بدهید خودمان مدیریت کنیم‌

هزینه‌ها و درآمدهای واقعی در بودجه دیده نمی‌شود

بیشتر چالش‌های واحدهای تولیدی تسهیلات و نقدینگی است

انتقاد «کیهان» از سرمقاله دیروز «هم‌میهن»

قمار «اون»

روش چرت زدن سریع به سبک دریانوردان

ژله فایده هم دارد؟

افزایش 50 درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها

احتمال توقف قطعی‌های برق تا دو هفته آینده

هواشناسی هرمزگان 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا هرمزگان فردا جمعه 30 آذر ماه 1403

وزیر کار و دادگستری وارد فرودگاه شیراز شدند

آب خلیج فارس به 14 کیلومتری شهر کرمان رسید / اتمام پروژه نیازمند تامین اعتبار ٣ هزار میلیارد تومانی صنایع+فیلم

صدور هشدار ‌نارنجی در ‌بوشهر/ ارتفاع 2 متری موج دریا

سادات سرمایه عظیم اجتماعی هستند

ساعت کار ادارات در این استان تغییر کرد

اصطلاحات کره ای | 121 اصطلاح رایج

معما‌هایی از دوران دبیری و پسادبیری شمخانی در شورای عالی امنیت ملی/ مهر سکوت بر لب شمخانی درباره پسرانش

ورود وزرای کار و دادگستری به شیراز

بازدید وزیر صمت از نیروگاه 913 مگاواتی لامرد فارس

پیچیدن یک نسخه برای استان‎‌ها در کشور مناسب نیست

روزهای بدون خاموشی، دولت رئیسی چگونه ناترازی را مدیریت کرد؟

آمریکا افسار «جولانی» را به «میت» ترکیه سپرده است

ابتلای 25 درصدی دیابتی‌ها به زخم های مزمن/ معضل «زخم بستر» در بیماران بستری

آخرین وضعیت رفع فیلترینگ و سند ساماندهی رمزارزها

لیلا خالد به رادیو خاوران می‌آید

برخی بازیکنانم لیاقت حضور در تیم ملی را دارند/ در لیگ زنگ تفریح نیستیم

زمان قطع برق شیراز امروز پنجشنبه 29 آذر 1403

وزیر دادگستری وارد شیراز شد

ساعت کاری ادارات در استان قزوین کاهش یافت

کاهش شدت گرد و غبار در هرمزگان و پیش بینی غبار محلی

سفر وزیر صنعت ، معدن و تجارت به لامرد فارس