پیام فارس

آخرين مطالب

روزهای بدون خاموشی، دولت رئیسی چگونه ناترازی را مدیریت کرد؟ مقالات

روزهای بدون خاموشی، دولت رئیسی چگونه ناترازی را مدیریت کرد؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مدیریت ناترازی‌ها و تلاش برای افزایش تولید گاز و برق با به‌کارگیری مدیران کارآزموده در دولت شهید رئیسی، موجب کاهش خاموشی‌ها به تقریباً صفر و گازرسانی پایدار به خانه‌ها و صنایع شده بود.
به گزارش خبرنگار ما، کشور در سال‌های خدمت شهید رئیسی در مقام ریاست‌جمهوری با وجود ناترازی‌های برجا مانده از دهه سوخته اقتصاد ایران (دهه 90) با خاموشی و قطع گاز (به جز مواردی استثنا) مواجه نبود چرا، که دولت سیزدهم با مدیریت کمبودها و تلاش برای افزایش تولید برق و گاز، خاموشی‌ها را تقریباً به صفر رساند و گازرسانی پایدار به خانه‌ها و صنایع برقرار بود.
متأسفانه در پاییز امسال برخی کو‌تاهی‌ها یا ناهماهنگی‌ها باعث شده روند تأمین برق و گاز کشور با چالش جدی مواجه شود و این بار هم مثل بسیاری از موارد دیگر، جریانی در پشت پرده دولت چهاردهم سعی کردند با خدشه وارد کردن به تلاش‌های دولت سیزدهم، به نوعی کمبودهای این روزها را بپوشانند که البته با روشنگری‌هایی همراه شد و اتفاقاً فرصتی برای بیان خدمات دولت شهید رئیسی فراهم کرد.
سپهر خلجی؛ رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم درباره اقدامات شهید رئیسی در این زمینه و علت آرامش خاطر مردم در آن روزها گفت: رئیسی چند اقدام برای مدیریت ناترازی برق در تابستان و گاز در زمستان داشت تا برق و گاز در اوج مصرف هم قطع نشود.
او ادامه داد: ساخت و تکمیل نیروگاه توسط دولت و بخش خصوصی در اولویت قرار گرفت و در دو سال و نیم، رکورد تکمیل نیروگاه در کشور شکسته شد و بیش از هشت هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شد. ضمن اینکه، صنایع ملزم شدند خودشان نیروگاه بسازند و در همین دوره چند نیروگاه در کرمان و اصفهان افتتاح شد.

مدیریت برق صنایع
رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم افزود: زمان توزیع برق بین صنایع مدیریت شد. با هماهنگی برخی صنایع، شیفت کاری خطوط تولیدی آنها بعضاً به روزهای تعطیل جابه‌جا شد و اصلاح الگوی مصرف برق خانگی با سیاست‌های تشویقی در دستور کار قرار گرفت. 
خلجی ادامه داد: رئیسی چون از ناترازی مطلع بود در مورد گاز هم از همان روزهای اول، همکاران فنی را مأمور کرد تا برای حل بحران احتمالی گاز در زمستان چاره‌جویی کنند؛ در این زمینه نیز چند اقدام انجام شد. از فرصت شهریور تا آبان‌ماه که زمان طلایی ذخیره سوخت مایع برای نیروگاههاست استفاده شد و در همان سال اول ذخایر از حدود یک میلیارد متر مکعب در اوایل شهریور به حدود دو و نیم میلیارد متر مکعب در آبان ماه رسید. ضمن اینکه نسبت به تأمین سوخت مایع برای نیروگاه‌های استان‌های با اولویت اقدام شد.
او افزود: رئیسی، هماهنگی دو وزارت‌خانه نفت و نیرو برای عدم ایجاد چالش را خود شخصاً مدیریت کرد و در همان تابستان نسبت ‌به حل چالش با ترکمن‌ها بابت بدهی و جریمه قرارداد گازی اقدام و بدهی حدود سه میلیارد دلاری به جامانده از قبل را قسط‌‌بندی و پرداخت کرد و در پاییز 1400 قرارداد سه جانبه سوآپ گازی بین ایران و ترکمنستان و آذربایجان امضا شد که در رفع ناترازی استان‌های شمالی بسیار مؤثر بود. 
استاندارد دوگانه مدعیان اصلاحات
رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم ادامه داد: در زمستان سال 1402 که در تربت‌جام افت فشار اتفاق افتاد، شهید رئیسی تمام وزارت نفت و سایر دستگاه‌ها را برای حل مشکل آنجا با انواع روش‌های مکمل بسیج کرد.
لازم به یادآوری است که رسانه‌های مدعی اصلاح‌طلبی در زمان قطع گاز تربت‌جام؛ جنجال بزرگی برپا کردند. این در حالی بود که وزیر نفت و تعداد دیگری از دولتمردان بلافاصله در این شهرستان حاضر شدند، وسایل گرمایشی توزیع کرده و درصدد رفع مشکل برآمدند. این در حالی است که مدعیان اصلاحات و برخی افراد دولت فعلی، قطع بی‌برنامه برق را ابتدا به قطع مازوت‌سوزی نسبت داده و وعده هوای پاک دادند اما وقتی تشت رسوایی افتاد و معلوم شد ذخیره‌سازی کافی سوخت نیروگاه‌ها از شهریورماه به بعد صورت نگرفته، آن را به دولت قبل نسبت دادند.
استیصال مدعیان اصلاحات
مدعیان اصلاحات که همواره از گذر زمان برای تحریف واقعیات، سوءاستفاده می‌کنند؛ این بار بسیار زود، دست به‌کار تحریف شده‌اند. در حالی‌که چهارماه از پایان کار دولت سیزدهم می‌گذرد و مردم هنوز تأمین برق و گاز در دولت شهید رئیسی را فراموش نکرده‌اند؛ روزنامه سازندگی در اقدامی از سر «استیصال»، وزیران نفت و نیروی دولت قبل که جز موفق‌ترین وزیران در تمام دولت‌ها بوده‌اند را متهم به عدم ذخیره‌سازی سوخت نیروگاه‌ها کرده است.
گردانندگان این روزنامه اگر کمی به مستندات توجه می‌کردند متوجه می‌شدند سطح ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها در ابتدای شهریورماه امسال یک میلیارد و 800 میلیون لیتر بوده؛ مشابه سال‌های گذشته. وزارت نیرو هم، علاوه‌ بر تأمین برق در سه سال قبل، بار مصرف 80 هزار مگاوات در گرمای بی‌سابقه تابستان امسال را مدیریت کرد، اما به گفته مدیرعامل توانیر،‌ «در حال حاضر تولید برق در پیک (اوج مصرف) شبانه به 47 هزار مگاوات ساعت و در اوج روزانه به 43 هزار مگاوات ساعت می‌رسد» اما برق قطع می‌شود. این وضعیت یادآور دولت حسن روحانی است که مانند دولت فعلی در تأمین برق ناتوان بود.
به نظر می‌رسد دلیل این اقدام زرد روزنامه سازندگی، علاوه ‌بر بغض نسبت به دولت سیزدهم، «استیصال» از عملکرد دولت چهاردهم است؛ دولتی مدعی اصلاح‌طلبی و البته سردرگم، بی‌برنامه با تصمیمات متناقض که در ناکارآمدی، یادآور دولت هشت ساله حسن روحانی است؛ چرا که مدعیان اصلاح‌طلبی فقط در تئوری‌بافی، آن‌هم از روی ترجمه‌های اغلب غلط، تبحر دارند و اجرائی نیستند و بر همین اساس دولت سوم روحانی را تشکیل داده‌اند.
اتهام‌زنی به دولت قبل در حالی رخ می‌دهد که بررسی‌ها نشان می‌دهد که از شهریور تا آبان‌ماه هر سال، میزان ذخایر افزایشی بوده به جز سال 1403. طبق آمار، از شهریور تا آبان امسال ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها 600 میلیون لیتر کاهش یافته درحالی که در سال‌های 1400، 1401 و 1402 این ذخایر با افزایش 1100، 900 و 400 میلیون لیتری مواجه بوده‌اند. با مقایسه سطح ذخایر گازوئیل فعلی با کمینه سال‌های گذشته، کسری گازوئیل در نیروگاه‌ها حداقل یک میلیارد و 400 میلیون لیتر است؛ یعنی سطح فعلی ذخایر حداقل باید بیش از دو برابر شود تا به حالت استاندارد برسد.
بر این اساس به نظر می‌رسد رئیس‌جمهور محترم اگر می‌خواهند از چالش این روزها با موفقیت عبور کنند، باید از بدگویان وارونه‌نما دوری گزیده و از مدیران کارآزموده دولت سیزدهم مشورت بگیرند و استفاده کنند.
ناهماهنگی در دولت چهاردهم
دولت چهاردهم چندی پیش اعلام کرد مشکل خاموشی‌ها برطرف شده و دیگر قطعی برق نداریم اما به نظر می‌رسد اکنون دولت چهاردهم نیست که دور دوم خاموشی‌ها با شدت بیشتر شروع شده است.
ناصر اسکندری؛ سرپرست معاونت راهبری تولید شرکت برق حرارتی از مدار خارج شدن 8500 مگاوات از ظرفیت نیروگاه‌ها به‌دلیل نبود سوخت خبر داد و افزود: نیروگاه‌های کشور مشکلی در زمینه تولید برق به دلیل اینکه بار مصرفی در فصل زمستان کمتر از فصل تابستان است ندارند. نیروگاه‌های حرارتی کشور به صورت تجمعی بیش از پنج میلیارد متر مکعب گاز کمتری را برای نیروگاه‌ها امسال دریافت کرده‌اند. البته مجموعه پخش پالایش کشور تلاش کردند بخشی از این کمبود را با تحویل سوخت مایع جبران می‌کنند ولی مخازن نیروگاهی کامل پر نشده است.
ناترازی برق و گاز، بیش از 20 استان را یک هفته است تعطیل کرده ‌اما وزارت نفت و نیروی دولت چهاردهم، یکدیگر را در این زمینه مقصر می‌دانند؛ یکی می‌گوید سوخت ارسال شده و دیگری می‌گوید سوخت برای تأمین برق نیست. وزارت نیرو مدعی می‌شود در صورت تأمین سوخت نیروگاهی خاموشی نخواهیم داشت و از طرف دیگر وزارت نفت می‌گوید تحویل سوخت نیروگاهی به نیروگاه‌ها افزایش داشته است اما خاموشی‌ها ادامه دارد. حتی کار به جایی رسید که چندی قبل وزارت نفت در قالب جوابیه‌ای به گزارش کیهان، عملا به آمارهای وزارت نیرو پاسخ داد!
انتقاد مردم از بی‌برنامگی قطع برق
مردم از قطع برق بدون برنامه انتقاد دارند. از دیگر گلایه‌های مردمی، عدم تطابق زمان قطع برق با مدت اعلام شده از سوی دولت است؛ درحالی که اطلاعیه‌های صادر شده از زمان دو ساعته قطع برق حکایت دارد برق این دسته از مشترکان، بین سه تا چهار ساعت هم قطع بوده و زمان رفع خاموشی آنها با آنچه در اطلاعیه‌ها آمده، همخوانی نداشته است.
همراه با قطع برق در زندگی آپارتمان‌نشینی، سیستم گرمایشی و پمپ آب شرب هم قطع می‌شود و مردم در آسانسور و پارکینگ، می‌مانند. ضمن اینکه قطع برق بین ساعات 17 تا 23 بیشتر موجب آزردگی مردم می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/891535/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خطر اسنپ‌بک نزدیک است

خروج از بحران، نیازمند تصمیم‌های سخت است

اردوغان بعد کودتا رسانه ساخت

5 نکته مهم برای نگهداری از دندان‌های مصنوعی

رشد 40 درصدی مصرف سالانه قهوه در کشور

سقوط سنگین بیت کوین با شوک آمریکا

بهترین زمان برای خرید بلیط پرواز خارجی چیست؟

منظور روحانی از موعد سرنوشت‌ساز مهر 1404 چه بود؟

وزیر صنعت، معدن و تجارت وارد لامرد شد

پیش بینی آب و هوای فارس برای فردا جمعه 30 آذر 1403: کمی ابری

آئین تجلیل از حجت‌الاسلام‌والمسلمین قرائتی برگزار می‌شود

با 150 میلیون نمی‌توان اشتغال پایدار ایجاد کرد

بازدید وزیر صمت از سایت منطقه ویژه لامرد

تخت‌های بیمارستان‌ها و اماکن ورزشی متناسب با جامعه هدف نیست

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، پنجشنبه 29 آذر + اکران «هفتاد سی» و قیمت بلیت

قدیمی‌ترین اسیر جهان در زندان صهیونیست‌ها + فیلم

جریان سادات، جریان وفاق و وحدت است/شرایط امروز، وظیفه منتسبین به رسول خدا(ص) را بیشتر می‌کند

پتروشیمی ایران به سمت هوشمندسازی پیش می‌رود

سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به لامرد فارس

استاندار فارس: سهمیه برق و گاز را بدهید خودمان مدیریت کنیم‌

هزینه‌ها و درآمدهای واقعی در بودجه دیده نمی‌شود

بیشتر چالش‌های واحدهای تولیدی تسهیلات و نقدینگی است

انتقاد «کیهان» از سرمقاله دیروز «هم‌میهن»

قمار «اون»

روش چرت زدن سریع به سبک دریانوردان

ژله فایده هم دارد؟

افزایش 50 درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها

احتمال توقف قطعی‌های برق تا دو هفته آینده

هواشناسی هرمزگان 24 ساعت آینده | پیش بینی وضعیت آب و هوا هرمزگان فردا جمعه 30 آذر ماه 1403

وزیر کار و دادگستری وارد فرودگاه شیراز شدند

آب خلیج فارس به 14 کیلومتری شهر کرمان رسید / اتمام پروژه نیازمند تامین اعتبار ٣ هزار میلیارد تومانی صنایع+فیلم

صدور هشدار ‌نارنجی در ‌بوشهر/ ارتفاع 2 متری موج دریا

سادات سرمایه عظیم اجتماعی هستند

ساعت کار ادارات در این استان تغییر کرد

اصطلاحات کره ای | 121 اصطلاح رایج

معما‌هایی از دوران دبیری و پسادبیری شمخانی در شورای عالی امنیت ملی/ مهر سکوت بر لب شمخانی درباره پسرانش

ورود وزرای کار و دادگستری به شیراز

بازدید وزیر صمت از نیروگاه 913 مگاواتی لامرد فارس

پیچیدن یک نسخه برای استان‎‌ها در کشور مناسب نیست

روزهای بدون خاموشی، دولت رئیسی چگونه ناترازی را مدیریت کرد؟

آمریکا افسار «جولانی» را به «میت» ترکیه سپرده است

ابتلای 25 درصدی دیابتی‌ها به زخم های مزمن/ معضل «زخم بستر» در بیماران بستری

آخرین وضعیت رفع فیلترینگ و سند ساماندهی رمزارزها

لیلا خالد به رادیو خاوران می‌آید

برخی بازیکنانم لیاقت حضور در تیم ملی را دارند/ در لیگ زنگ تفریح نیستیم

زمان قطع برق شیراز امروز پنجشنبه 29 آذر 1403

وزیر دادگستری وارد شیراز شد

ساعت کاری ادارات در استان قزوین کاهش یافت

کاهش شدت گرد و غبار در هرمزگان و پیش بینی غبار محلی

سفر وزیر صنعت ، معدن و تجارت به لامرد فارس