پیام فارس

آخرين مطالب

درد بازار برنج با واردات دوا می‌شود؟ اقتصادي

درد بازار برنج با واردات دوا می‌شود؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - فارس / با رسیدن قیمت هر کیلوگرم برنج ایرانی به حدود 250 هزار تومان، قدرت خرید بسیاری از خانوارها تحت فشار قرار گرفته است. در همین حال، طبق اعلام رسمی شرکت غله و خدمات بازرگانی کشتی حامل 27 هزار و 500 تن برنج وارداتی دولتی در بندر امام خمینی پهلو گرفته و روند تخلیه آن در حال انجام است. آیا این محموله قیمت برنج را پایین می‌آورد؟
طبق آخرین گزارش‌های میدانی از بازار خرده‌فروشی تهران و چند کلان‌شهر دیگر، قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی و صدری درجه‌یک به بازه 230 تا 250 هزار تومان رسیده است. این در حالی‌ است که ستاد تنظیم بازار کشور در اسفند 1403، نرخ مصوب برنج هاشمی را 130 هزار تومان تعیین کرده بود. اختلاف حدود 120 هزار تومانی بین نرخ مصوب و نرخ بازار آزاد، نشانه‌ای از فاصله جدی سیاست‌گذاری با واقعیت بازار است.
بازار
روز شنبه 25 فروردین‌ماه، علیرضا نیک‌نژاد، مدیرکل غله و خدمات بازرگانی منطقه 4 کشور اعلام کرد:«کشتی حامل 27 هزار و 500 تن برنج وارداتی دولتی در اسکله 26 بندر امام خمینی(ره) پهلو گرفته و تخلیه این محموله با سرعت در حال انجام است.» به گفته وی، این محموله بخشی از ذخایر استراتژیک کالای اساسی کشور بوده و طبق برنامه وزارت جهاد کشاورزی، برای تنظیم بازار به شبکه توزیع تزریق خواهد شد. اگر سرانه مصرف ماهانه برنج در ایران را مطابق گزارش مرکز آمار ایران، 5 کیلوگرم برای هر فرد در نظر بگیریم، این محموله برای مصرف یک‌ماهه حدود 5 میلیون و 500 هزار نفر کافی است؛ در حالی‌که جمعیت کشور بالغ بر 85 میلیون نفر است. این یعنی حدود 6.5 درصد از تقاضای ماهانه کشور با این محموله پوشش داده می‌شود.
کارشناسان معتقدند افزایش قیمت برنج تنها نتیجه کمبود عرضه یا نوسانات فصلی نیست. علی‌اکبر مهرفرد، معاون سابق وزارت جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با رسانه‌ها، بارها به تأثیر افزایش هزینه تولید، کاهش منابع آبی، و نبود مشوق‌های اقتصادی برای کشاورزان به عنوان عوامل مؤثر در کاهش تولید داخلی اشاره کرده است.
همچنین، نوسانات نرخ ارز و وابستگی به واردات از کشورهایی مانند هند، پاکستان و تایلند نیز باعث شده قیمت برنج خارجی به‌صورت مستقیم از تحولات بین‌المللی تأثیر بپذیرد. در هفته‌های اخیر، توقف صادرات برنج باسماتی هند و بالا رفتن قیمت جهانی نیز فشار مضاعفی به بازار وارد کرده است. در چنین شرایطی، برخی تحلیلگران اقتصادی مانند سعید ترک‌زاده، استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه تهران، بر این باورند که راهکار پایدار، استفاده همزمان از دو مسیر «افزایش تولید داخلی» و «واردات هدفمند» است. او در گفت‌وگویی تأکید کرده: «اگر دولت به‌جای سیاست‌های مقطعی، بر سرمایه‌گذاری در افزایش بهره‌وری، آموزش کشاورزان و اصلاح الگوی کشت متمرکز شود، در میان‌مدت می‌توان به ثبات بازار برنج امیدوار بود.» در مجموع، ورود برنج وارداتی دولتی می‌تواند تا حدی بازار را آرام کند، اما تا زمانی که مشکلات ساختاری در زنجیره تولید، واردات، و توزیع برطرف نشود، چشم‌انداز کاهش پایدار قیمت برنج همچنان مبهم باقی خواهد ماند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/948053/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتاق فرمان فیلترینگ کجاست؟

چراغ «کوچه» روشن ماند

اعلام نتایج انتخابات دبیران کارگروه‌های تخصصی سندیکای بیمه‌گران ایران

هلدینگ‌ خلیج‌ فارس، باشگاه‌‌داری بلد نیست؟

شوخ‌طبـع و مداراجو؛ روایت «زیدآبادی» از پاپ

روان‌درمانی‌های میلیونی

شوک به دلار و طلا؛ در بازارهای جهانی چه خبر است؟

ایران و آمریکا در نقطه عطف

روایت «نیویورک تایمز» از کشتار علویان: نظام جولانی روی اسد را سفید کرد

نیمی از رفاه خانوار از دست رفت

فواید خوردن ماهی برای بدن کودکان

درمان کبد چرب با مصرف این داروی گیاهی

آیا زانو درد می‌تواند از علائم رشد نوجوان باشد؟

ظرفیت واقعی تولید نفت ایران 6.5 میلیون بشکه در روز است

10 بسته تشویقی صنعت نفت ایران برای سرمایه‌گذاری معرفی شد

لزوم اهتمام به مالیات بر واحدهای خالی به‌منظور جلوگیری از سوداگری مسکن

نیمی از تولید سیگار ایران در اختیار یک شرکت ژاپنی است

پیش‌بینی جدید تحلیلگران؛ زیان خریداران طلا و سکه سنگین شد

شهرراز 0 – 0 مس کرمان: تساوی سرد در شیراز

لیگ دسته اول فوتبال| سایپا از کورس جاماند/ پیروزی پرگل نفت مسجدسلیمان مقابل شهرداری آستارا

طرح تولید 5 هزار مگاوات برق خورشیدی در دستور کار هلدینگ خلیج فارس

اخلال در مسیر فعالیت‌های هلدینگ خلیج فارس به طور مستقیم توسعه اقتصادی را هدف گرفته است

بازی شهر راز شیراز و مس کرمان در ورزشگاه حافظیه با تساوی بدون گل پایان یافت

نماینده شیراز در آستانه سقوط از جام آزادگان – آفتاب نو | اخبار ورزشی

توقیف 2 شناور خارجی در خلیج‌فارس

نجات جان مرد 42 ساله در شیراز پس از صاعقه‌زدگی

پیروزی 14 نماینده فارس در روز اول مسابقات دختران «شیراز جونیور»

معرفی مدیران جدید بیمه دی

کشف هشت کیلوگرم طلای سرخ سرقتی در مرودشت

توقیف خودروی حامل 294 کیلوگرم تریاک در نی ریز

شرایط بعد از زلزله پرقدرت در تهران یک فاجعه ملی خواهد شد

پلیس معلم نیست

فعال اصولگرا: ایران و آمریکا هر دو باید کوتاه بیایند!

آیا داروهای افزایش قد واقعا موثر هستند؟

مراقبت های سلامت مادر و جنین، قبل از بارداری آغاز شود

فرار از پوکی استخوان با مصرف این ماده غذایی

نقش «زینک» در کمک به روند بهبود بیماری ها

صادرات پسته ایرانی در یک‌قدمی ممنوعیت

نحوه دریافت زمین رایگان در 1404 اعلام شد

اقدام دولت برای کاهش مالیات ارزش افزوده اقلام ضروری چه تأثیری بر سبد معیشت دارد؟

پیش بینی؛ قیمت دلار فردا 3 اردیبهشت چقدر می شود؟

تورم مواد غذایی در فروردین 1404؛ کدام ماده غذایی رکورد زد؟

مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فردا واریز می‌شود

اسلامی: ‌هر کیلو آب سنگین حدود 1000 دلار ارزش دارد و ما صادرکننده آن هستیم

چرا حراج امروز شمش طلا کم فروغ بود؟

بازی سرد و بدون برنده در شیراز

توقیف 2 شناور خارجی در خلیج‌فارس توسط سپاه

2 شناور خارجی در خلیج‌فارس توسط سپاه توقیف شدند

توقیف 2 شناور خارجی در خلیج‌فارس ازسوی سپاه

ارائه اطلاعات تکمیلی در خصوص امید نامه بهمن