نقش جهانی دیگر، این بار در شیراز
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - دنیای معماری، دنیای دیگری است. از شیشه های رنگی و ستون های بلند و برافراشته تا نقش و نماهای دیدنی و خانه های سنتی، تنها بخشی از هویت تاریخی شهری است که اصالت خود را به بناهایی همچون ارگ کریم خان و مسجد نصیرالملک، گره زده است.
ساختار معماری و بافت تاریخی شیراز، شاهکاری است که وارث همه زیبایی ها و روایت گر هنر معماران و هنرمندان دیرین این شهر است اما اینکه این روزها معماری شیراز چقدر با هویت شهر، همخوانی دارد موضوعی قابل تامل است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
شهردار شیراز معتقد است معماری و شهرسازی یک شهر می تواند یک نماد هویتی باشد چنانچه در دوران مختلف تاریخ، بناهایی با معماری خاص ساخته شده است که هنوز هم نمونه هایی از آن خلق نشده است.
دکتر محمد حسن اسدی در گفتگو با «خبرجنوب» با اشاره به ضرورت رعایت اصول شهرسازی و معماری و همچنین ارائه مجوزها و نظارت بر آن، تاکید کرد که در کلانشهر شیراز ساختمان های تاریخی از دوران قاجار و زندیه به یادگار مانده که جزو بناهای شاخص است.
شهردار شیراز با اشاره به پیشینه غنی تاریخی و فرهنگی این شهر و بناهای شاخصی همچون ارگ کریم خان و مسجد نصیرالملک بر ضرورت همخوانی معماری نوین شهر با هویت اصیل آن تاکید کرد. اسدی اذعان داشت که در طول تاریخ، سبکهای شهرسازی و معماری، نمادی از هویت هر شهر در دورانهای مختلف تاریخی بوده و بر همین اصل، شیراز نیز با داشتن میراثی گرانبها از دوران زندیه و قاجار، از این قاعده مستثنی نیست و حفظ این هویت در کنار توسعه شهری از اولویتهای مدیریت شهری است.
مدیریت شهری شیراز با اشاره به اهمیت بافت قدیمی شهر و بناهای تاریخی آن، تاکید کرد که در ساختمان سازی باید به هویت اصیل شهر و معماری ایرانی اسلامی توجه گردد و ساختمان ها به گونه ای طراحی و اجرا شوند که شهر زیباتر شود.
او از محور زندیه به عنوان یک پروژه فاخر یاد کرد و توضیح داد که پس از دو دهه وقفه، با پیگیریهای انجام شده و اخذ مجوز از شورای عالی شهرسازی و معماری ایران، فاز اول احیای میدان نقاره خانه به سبک دوران کریم خان زند در ماههای آتی به بهرهبرداری خواهد رسید. او با بیان اینکه این اقدام میتواند جلوهای دیگر به هویت تاریخی شیراز ببخشد و مورد توجه گردشگران قرار گیرد، از طراحی و باززندهسازی بافت تاریخی و فرهنگی شیراز به عنوان یک اولویت مهم یاد کرد و ابراز امیدواری نمود که با توجه ویژه به این حوزه، نتایج مطلوبی حاصل شود.

شهردار شیراز از سازندگان و معماران این کلانشهر نیز خواست که ضمن توجه به سودآوری پروژههای خود به اصول معماری اصیل ایرانی و هارمونی شهر نیز احترام بگذارند. اسدی یادآور شد که ساختمانها بخش مهمی از نماد شهری و هویت آن را تشکیل میدهند و طراحی و اجرای بناهایی که تداعیگر معماری سنتی و ایرانی- اسلامی باشند برای شهروندان و گردشگران بسیار حائز اهمیت است.
او تاکید کرد که انتظار ما از معماران و سازندگان این است که سبکهای ایرانی و کهن را در طراحیهای خود مدنظر قرار دهند، چرا که مردم همواره به گذشته و هویت خود رجوع میکنند و معماری میتواند به خوبی این اصالت را به نمایش بگذارد.
-
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۳:۲۷
-
۶ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/948037/