خانه داری بدون بازنشستگی ممنوع!
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - رسیدگی به امور خانه اگر چه از نظر برخی ساده به نظر می رسد، اما به گفته اکثر زنان خانه دار، فضای منزل طوری است که هر قدر به امور آن رسیدگی کنی باز هم کار هست. این وضعیت به نحوی است که برخی بر اثرسالها کار منزل، دچار مشکلات جسمی و ساییدگی زانو و از این قبیل شده اند. در این باره اگر چه خانه داری حقوق رسمی و بازنشستگی ندارد و افراد ماهانه بابت آن مستمری و یا حق الزحمه ای نمی گیرند، اما تامین اجتماعی آن را به رسمیت شناخته و بیمه زنان خانه دار راهی به سوی بازنشسته شدن است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در عین حال زنان در کشور و از جمله فارس خود می بایست در این ارزش گذاری شریک شوند، تا پس از یک تا چند دهه بتوانند مانند دیگر افراد در ازای سالها تلاش، حقوق بازنشستگی بگیرند.
مدیر کل تامین اجتماعی فارس در این باره به «خبرجنوب» می گوید: اگر چه استقبال از بیمه زنان خانه دار در استان در حال افزایش است، اما به نظر می رسد اهمیت این قضیه باید بیش از پیش مشخص شود.
دکتر ایرج نادری اضافه می کند: بواسطه کسانیکه از طریق این نوع بیمه بازنشسته و مستمری شان برقرار شده است، دیگر زنان خانه دار و یا سرپرست خانواده نیز برای پیوستن به بیمه زنان خانه دار انگیزه پیدا کرده اند و هدف ما نیز پوشش بیمه ای است که زمینه دریافت مستمری را پس از سالها تلاش در امور منزل فراهم کند.
مدیر کل تامین اجتماعی فارس اضافه می کند: در همین باره زنان خانه دار در استان می توانند با مراجعه به پورتال سازمان تامین اجتماعی پس از تعریف کاربری برای خودشان در قسمت امور بیمه شدگان قرار داد مشاغل خاص بیمه زنان سرپرست خانوار انعقاد قرار داد کنند و در همان پورتال سایر اقدامات را انجام دهند.
نادری می گوید: به این منظور نیاز به مراجعه زنان خانه دار نیست، اما اگر در مراحلی دچار اشکال شوند افراد می توانند به شعب مراجعه نمایند تا راهنمایی و رفع اشکال لازم صورت گیرد. 50 سالگی حداکثر سن برای بیمه زنان خانه دار
مدیر کل تامین اجتماعی فارس در ادامه عنوان می کند: چه زنان خانه دار و سرپرست خانوار چه دختران مجرد و چه زنانی که متاهل و خانه دار هستند، اگر تحت پوشش بیمه دیگری قرار ندارند می توانند بیمه زنان خانه دار باشند.
نادری می گوید: حداقل سن برای پیوستن به زنان خانه داری که تحت پوشش این بیمه هستند 18 سالگی و حداکثر سن نیز50 سالگی است؛ البته اگر سن افراد از 50 سال بیشتر باشد، باید به اندازه مازاد سن 50 سالگی از قبل سوابق بیمه ای داشته باشند.
او اضافه می کند: زنان خانه داری که بیمه تامین اجتماعی می شوند، طبق قانون بازنشستگی بازنشسته می گردند.
مدیر کل تامین اجتماعی فارس می گوید: در حال حاضر 37 هزار زن در فارس بیمه زنان خانه دار هستند؛ همچنین بافندگان قالیچه، قالی و زیلو هم در استان 600 هزار نفر هستند و البته دیگر پذیرش جدید در حوزه بیمه بافندگان به دلیل عدم تامین اعتبار نداریم.
نادری اضافه می کند: دختران دانشجو نیز می توانند در طول دوران تحصیل بیمه دانشجویی شوند و در آینده به سوابق شان اضافه گردد.
او در گفت و گو با «خبرجنوب» می گوید: در عین حال معتقدم بیمه زنان خانهدار و دانشجویی برای بانوان می تواند مفید باشد، چون زنان ممکن است تحت سرپرستی شوهر و پدر باشند و اگر به هر دلیلی آنها را از دست دهند و پوشش بیمه ای نداشته باشند ممکن است با مشکلات عدیده ای مواجه گردند. از سوی دیگر اگر سن شان در آن وضعیت بالاتر از سن اشتغال باشد، ممکن است شرایط نامطلوب تری را تجربه کنند. بنابراین قرار گرفتن تحت پوشش بیمه زنان خانه دار حتی برای افرادی که با معضل طلاق مواجه می شوند، می تواند چاره ساز باشد و پس از گذراندن سنوات بیمه ای لازم مستمری بگیرند.
نادری در خصوص سن بازنشستگی زنان خانه دار نیز عنوان می کند: زنان خانه داری که تحت پوشش بیمه قرار می گیرند حداقل با 10 سال سابقه در سن 55 سالگی و یا 20 سال سابقه و 42 سال سن می توانند بازنشسته شوند.
او در پاسخ به این سووال که آیا اگر زنی بیمه زنان خانه دار باشد و شوهر او فوت کند می تواند هر دو مستمری را دریافت کند نیز می گوید: بر خلاف تصور و یا برداشت اشتباه برخی هم استانی ها، چنین افرادی می توانند هر دو حقوق یعنی هم مستمری همسر که فوت شده و هم مستمری خود (بیمه زنان خانه دار) را دریافت کنند.
مدیر کل تامین اجتماعی فارس همچنین تصریح می کند: یکی از مسائل در این خصوص که خیلی وقتها نسبت به آن نگران می شوم این است که زنان دیر متوجه اهمیت و یا وجود بیمه زنان خانه دار می شوند و حتی برخی می گویند ای کاش زودتر تحت پوشش این بیمه قرار می گرفتم.
نادری می گوید: در عین حال تاکیدمان پیوستن هر چه سریعتربانوان خانه دار، به پوشش بیمه ای زنان خانه دار است بطوریکه فرصت را برای افزایش سوابق و رسیدن به مرحله دریافت مستمری از دست ندهند.
او همچنین تاکید می کند: از سوی دیگر برخی از بانوان در استان به دلیل اشتغال به شکل پاره وقت، از سوابق شان غافل می شوند و برخی هم از کارفرما می خواهند که پول حق بیمه را به خودشان بدهد که عملا این خلاف قانون و البته به ضرر زنان و نیروی کاری است.
-
سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۰:۵۰
-
۳ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/948007/