پیام فارس

آخرين مطالب

رقابت‌های بین‌المللی اسکواش شیراز؛ فرصتی برای تبدیل به قطب منطقه‌ای اجتماعي

رقابت‌های بین‌المللی اسکواش شیراز؛ فرصتی برای تبدیل به قطب منطقه‌ای
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تیم ملی کویت از جمله قدرت‌های نوظهور در غرب آسیا به شمار می‌رود. این کشور با بهره‌گیری از زیرساخت‌های متنوع در مدارس، باشگاه‌ها و ارگان‌های نظامی، موفق شده جایگاه خود را تثبیت کند.
کویت در سال 2024 عنوان قهرمانی مسابقات تیمی غرب آسیا را کسب کرد و روند پیشرفت آن چشمگیر بوده است. بازیکنانی چون عبدالله المزین، ناصر الهاجری و یوسف المطیری از چهره‌های مطرح اسکواش کویت هستند که در رنکینگ آسیایی نیز حضور پررنگی دارند.
عراق نایب قهرمان غرب آسیا
عراق نیز با پشتوانه بازیکنانی چون حسنین عبید و عبدالله هاشم، توانسته عنوان نایب‌قهرمانی غرب آسیا را در سال جاری به دست آورد. این کشور در حال سرمایه‌گذاری بر توسعه اسکواش در میان‌مدت است و حضورش در شیراز می‌تواند تجربه‌ای آموزنده برای هر دو طرف باشد.
عمان در مسیر رشد
تیم ملی عمان هرچند هنوز موفق به کسب مدالی در میادین غرب آسیا نشده، اما با حضور پیوسته در تورنمنت‌های منطقه‌ای در مسیر رشد گام برمی‌دارد و ظرفیت بالایی برای تعامل ورزشی دارد.

پیام فارس

اسکواش در ایران
در این میان، اسکواش ایران نیز در جایگاه یکی از قدرت‌های برتر آسیا قرار دارد. قهرمانی در رقابت‌های تیمی غرب آسیا در سال 2022 و انتخاب به عنوان تیم برتر آسیایی از نظر رشد در سال 2019، نشانگر جایگاه فنی قابل توجه کشورمان در این رشته است.
حضور این سه کشور خارجی در شیراز، علاوه بر ارتقای سطح فنی رقابت‌ها، می‌تواند تأثیرات مثبتی بر توسعه این رشته در استان فارس داشته باشد؛ از جمله افزایش انگیزه میان ورزشکاران، تبادل دانش میان مربیان و بازیکنان، و فراهم‌شدن بسترهایی برای برنامه‌ریزی حرفه‌ای‌تر در حوزه اسکواش.
پیشنهاد می‌شود اداره‌کل ورزش و جوانان فارس و شهرداری شیراز با مشارکت یکدیگر نسبت به ساخت سالن‌های تخصصی اسکواش، تجهیز فضاهای ورزشی موجود، برگزاری دوره‌های آموزشی در مدارس و راه‌اندازی رقابت‌های بین‌المللی سالانه همچنین شیراز جونیور اقدام کنند.
همچنین با بهره‌گیری از ظرفیت میزبانی تیم‌های خارجی، بستر مناسبی برای تبادل تجربیات، استعدادیابی و ترویج این رشته جذاب در سطح شهر فراهم خواهد شد.
شیراز، با پیشینه فرهنگی و ظرفیت بالای ورزشی، شایستگی آن را دارد که به یکی از قطب‌های اسکواش منطقه غرب آسیا تبدیل شود.
اسکواش؛ ورزشی راکتی با سابقه‌ای تاریخی
اسکواش یکی از قدیمی‌ترین رشته‌های راکتی است که در زمینی شیشه‌ای به نام کورت انجام می‌شود. این ورزش سرعت، چابکی، استقامت و قدرت بدنی را به‌طور هم‌زمان تقویت می‌کند. توپ اسکواش از جنس لاستیک توخالی و به رنگ سیاه یا سفید است که با خال‌های رنگی، میزان سرعت و جهش آن مشخص می‌شود.
از زندان فلیت لندن تا فدراسیون جهانی
پیدایش اسکواش به زندانیان فلیت لندن در قرن نوزدهم بازمی‌گردد. این ورزش ابتدا با نام «راکتس» شناخته شد و بعدها در مدرسه هارو انگلستان توسعه یافت. اسکواش در سال 1874 رسمیت یافت و در سال 1967 با تأسیس فدراسیون جهانی شکل حرفه‌ای به خود گرفت.
رشد اسکواش در فارس؛ از تمرین در یزد تا میزبانی بین‌المللی
رشته اسکواش در فارس از سال 1383 آغاز شد. تا سال 87 نبود زمین استاندارد، ورزشکاران را برای تمرین به یزد می‌کشاند، تا اینکه با پیگیری ایرنا و حمایت رشید خدابخش مدیرکل وقت ورزش و جوانان فارس، نخستین کورت اسکواش در شیراز احداث شد.
در سال‌های بعد سالن‌های بیشتری راه‌اندازی شد و سال 1395 خانه اسکواش فارس افتتاح و همان سال شیراز میزبان نخستین رقابت‌های بین‌المللی اسکواش شد.
250 ورزشکار از سراسر ایران و سه کشور خارجی در مسابقات بین‌المللی «شیراز جونیور» شرکت دارند.
این رقابت‌ها از اول تا پنجم اردیبهشت‌ماه در خانه اسکواش شیراز برگزار می‌شود و در تقویم رسمی فدراسیون آسیایی اسکواش به ثبت رسیده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/947746/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برپایی نمایشگاه طرح بوم دانش آموزی در اقلید

چرا اسرائیل نمی‌خواهد مذاکرات ایران و آمریکا به نتیجه برسد؟

نکاتی درباره بلوغ زودرس در نوجوانان

نکاتی درباره اختلالات روانی در کودکان

اختلال در صفحه رشد به چه معناست؟

افزایش ظرفیت فروش مشاغل خانگی در دستور کار دولت

عارف: آماده آغاز عصری تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان هستیم

روح‌الامینی: آقای عارف! گزارش‌های کمی آمار یک شمشیر دو لبه است، به هر جهت که دل‌تان خواست می‌تواند ببرد

برنامه افزایش تولید بنزین به 129 میلیون لیتر در روز

سردار فدوی: دشمن از توان ایران بی‌اطلاع است

نوآوری جالب کره‌ای‌ها برای تولید برق از گرمای بدن

اجتماع بزرگ سوگواران هیأت‌های مذهبی منطقه 22 در مراسم «امام صادقی‌ها»

برق منطقه‌ای فارس 36 بسته مدیریت مصرف توانیر را عملیاتی می‌کند

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «بهشتی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «عباسیان»

بنیاد شهید و امور ایثارگران باید در عرصه‌های معنوی و ترویج و اقامه نماز پیشگام باشد

پایان چشم انتظاری 42 ساله خانواده شهید بهشهری

اقامه نماز اثرات متفاوتی بر زندگی شخصی و اجتماعی افراد خواهد داشت

دومین نشست شورای معاونین بنیاد شهرستان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های استان تهران برگزار شد

پیش‌بینی کاهش 30 درصدی مصرف برق ادارات فارس در ساعت اداری

رعایت اصول کارشناسی در سهمیه بندی آب کشاورزی در اولویت باشد

برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن و عترت انتظامی فارس

تکمیل پروژه های ورزشی نیمه تمام در اولویت قرارگیرد

پیام تبریک اعضای شورای اسلامی شهر شیراز به مناسبت سالروز تاسیس سپاه

صرفه جویی در مصرف آب و برق وظیفه عمومی و همگانی است

انهدام باند 8 نفره سارقین سابقه دار موتورسیکلت در شیراز

پیام تبریک فرمانده انتظامی فارس به مناسبت سالروز تاسیس سپاه پاسداران

خیابان عفیف آباد شیراز از دست‌فروشان خالی می‌شود

راه اندازی دو رشته جدید دکتری تخصصی در دانشگاه پیام نور شیراز

گسترش همکاری‌های فارس و چین در زمینه های اقتصادی و گردشگری

سرمقاله شرق/ شیطان در جزئیات است

سرمقاله اطلاعات/ ایران و دشمنانش

دلیل خواب زیاد در فصل بهار چیست؟

روشی برای ضعیف نشدن حافظه در بهار

آیا تعویض مفصل باعث کوتاه شدن پا می‌شود؟

تاجگردون: برنامه هفتم برعکس برنامه ششم صاحب دارد

تکلیف واردات بنزین سوپر مشخص شد

سازمان تعزیرات خطاب به دولت: تکلیف قیمت نان را مشخص کنید

قالیباف: برنامه هفتم مهم‌ترین و تنهاترین سند قانونی کشور برای 5 سال آینده است

سود بیشتر از بانک؛ با ضمانت بانک... (گواهی سرمایه‌گذاری 40 درصدی)

لایحه دوفوریتی دولت برای کاهش 9 درصدی مالیات کالاهای اساسی

قیمت عمده میوه و صیفی‌جات

وزیر نفت: آمادۀ مذاکره با بخش خصوصی دربارۀ انواع قراردادها هستیم

بازدید استاندار گیلان از خبرگزاری مهر

حضور پررنگ اسکواش‌بازان یزدی در شیراز جونیور 1404

جزییات مذاکرات هسته ای کشورهای خلیج فارس با چین

روزنامه جام جم: رویکرد کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در مورد مذاکرات ایران و آمریکا نسبت به دوره برجام تغییر کرده است/ کشورهای عربی آگاه هستند که شکست مذاکرات می‌تواند به تشدید تنش‌ها منجر شود

هلدینگ خلیج فارس یکی از تاثیرگذارترین بنگاه‌های اقتصادی کشور است / رویکرد تندروها به کشور آسیب زده است

1021 بار تکریم علما در کردستان/شوقم از روز اول بیشتر است

آغاز فصل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های پوزه‌عقابی در سواحل خلیج فارس + فیلم