ضرورت ارائه برنامه عملیاتی برای حفاظت از پاسارگاد و پرسپولیس
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر نقش بیبدیل دانشگاه شیراز در عرصه علم و تمدن ایران، خواستار توجه ویژه این نهاد علمی به مسئولیت اجتماعی و شناسایی و رفع مشکلات استان فارس شد و از این دانشگاه خواست تا برنامه عملیاتی برای حفاظت از پاسارگاد و پرسپولیس ارائه دهد.
احمدرضا خضری امروز، اول اردیبهشت در مراسم تودیع و معارفه سرپرست جدید دانشگاه شیراز، گفت: قدمت و عظمت دانشگاه شیراز به عنوان بزرگترین دانشگاه جنوب کشور، با پتانسیل عظیم این دانشگاه، حدود 17 هزار دانشجو و 700 عضو هیئت علمی نقش مهمی در شناسایی چالش های استان دارند.
وی با اشاره به چالشهای پیش روی این دانشگاه از جمله فرسودگی زیرساختها و مشکلات معیشتی اساتید و کارکنان، خواستار توجه جدی به رفع این مسائل شد.
مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با استناد به سیاستهای کلی علم و فناوری در کشور و برنامه هفتم توسعه، انتظار دولت و وزارت علوم از دانشگاه شیراز را عمل بیش از پیش به مسئولیت اجتماعی دانست و تاکید کرد: ما از دانشگاهی مانند دانشگاه شیراز انتظار داریم بیش از پیش به مسئولیت اجتماعی خودش عمل کند.
خضری تصریح کرد: دانشگاه شیراز باید همچنان به پرورش دانشآموختگان کارآمد، کاربلد، پرتوان و ماهر خودش ادامه دهد و با بازنگری جدی در برنامههای آموزشی خود، به تربیت نسلی اقدام کند که برای نه امروز بلکه برای سالیان آینده کشور ما به کار آیند.
وی همچنین بر ضرورت حرکت دانشگاه شیراز بر لبههای دانش و بهرهگیری از علوم نوین و کارآمد همچون علوم شناختی، کوانتوم، هوش مصنوعی و علوم مرتبط با دانشهای هستهای تاکید کرد و افزود: از دانشگاه شیراز به عنوان دانشگاهی پیشرو این توقع میرود که در لبههای دانش حرکت کند و از جهان و طالبان رو به پیشرفت دانش عقب نماند.
مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم، شناسایی مشکلات استان فارس با همکاری استاندار و برنامهریزی برای رفع آنها را از دیگر انتظارات از دانشگاه شیراز برشمرد و گفت: دانشگاه شیراز در جهت برآورده ساختن مسئولیتهای اجتماعی خود باید شماری از مشکلات استان را شناسایی کند و برای رفع آن مشکلات برنامهریزی کند.
خضری تصریح کرد: اگر دانشگاه بتواند حل حتی یکی از این ابر مشکلات کشور را به دوش بگیرد و برای آن نسخه بپیچد و راه حل ارائه کند، در تمامی زمینهها و عرصههای خود موفق بوده است.
وی با اشاره به میراث غنی فرهنگی و تمدنی استان فارس، از دانشگاه شیراز خواست تا در جهت حفظ این میراث ارزشمند از جمله پاسارگاد و پرسپولیس برنامههای عملیاتی ارائه دهد و در ترویج تفکر همگرایی در میان اقوام و مذاهب گوناگون استان تلاش کند.
مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود، حفظ کرامت اساتید، کارکنان و دانشجویان را از اولویتهای اساسی دانست و افزود: ضرورت ایجاد فضای نشاط در دانشگاه از طریق فعالسازی امور فرهنگی، مذهبی، ورزشی و علمی امری ضروری و قابل توجه هست.
خضری ادامه داد: توجه به جوانگرایی، استفاده از توانمندیهای بانوان و شایستهسالاری را از جمله انتظارات از مدیریت جدید دانشگاه است که امیدواریم با بهرهگیری از تمام ظرفیتهای دانشگاهی در راستای پیشبرد اهداف استان تلاش شود.
حفظ سرمایه اجتماعی، کلید تقویت وفاق ملی است
سرپرست جدید دانشگاه شیراز نیز در این مراسم گفت: ما باید به مفهوم «سرمایه اجتماعی» به عنوان، پشتوانهای اساسی برای امنیت پایدار هر نظام و حکومتی، توجه ویژهای کنیم.
علیرضا افشاریفر با اشاره به مباحث مطرح شده توسط دکتر پزشکیان در خصوص وفاق ملی و ارتباط آن با حفظ سرمایههای اجتماعی، یادآور شد: دشمنان این مرز و بوم همواره در صدد خدشهدار کردن این سرمایه ارزشمند بودهاند و لذا تمام تلاش دلسوزان کشور و دانشگاه شیراز باید معطوف به حفظ و تقویت آن شود.
وی از اجرای تدابیری برای جلوگیری از اقدامات مضر و در مقابل، حمایت از فعالیتهای ارتقادهنده سرمایه اجتماعی خبر داد و استفاده از «خرد جمعی» و بهرهگیری از مشارکت فکری تمامی اعضای دانشگاه را به عنوان سادهترین و موثرترین راهکار در این راستا معرفی کرد.
سرپرست جدید دانشگاه شیراز تصریح کرد: بر همین اساس، در فرآیند انتخاب رؤسای بخشهای آموزشی و دانشکدهها، اولویت با آراء و نظرات همکاران خواهد بود و این رویه در بسیاری از تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای دانشگاه اعمال خواهد شد. همچنین، در زمینه نقل و انتقالات و جذب اعضای هیئت علمی جدید، تلاش خواهد شد تا زمینه مشارکت فعالتر و گستردهتر همکاران فراهم شود.
افشاریفر، ایجاد و حفظ فضای آرام در محیط دانشگاه را از دیگر اولویتهای برنامه خود برشمرد و افزود: محیط آرام و توام با امنیت روانی، بستر لازم برای انجام فعالیتهای علمی، آموزشی و پژوهشی اعضای هیئت علمی و همچنین فعالیتهای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی دانشجویان را فراهم میسازد.
وی تصریح کرد: با همکاری تمامی ارکان دانشگاه، شامل دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کارکنان، تمام تلاش خود را برای برقراری و حفظ این آرامش به کار خواهیم بست.
سرپرست جدید دانشگاه شیراز تاکید کرد: نگاه امنیتی به هیچ وجه در رویکرد مدیریتی دانشگاه جایگاهی نخواهد داشت و تلاش بر این خواهد بود تا با تبادل نظر و همفکری با تمامی دانشگاهیان، مشکلات و چالشهای موجود به نحو مطلوب حل و فصل گردند.
افشاریفر با اشاره به نقش دوران دانشجویی به عنوان فرصتی بینظیر برای کسب دانش و همچنین تمرین فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، یادآور شد: بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاه شیراز در طول سالیان متمادی به شخصیتهای برجسته در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور تبدیل شدند.
وی ضمن ابراز خرسندی از سطح بالای درک و شعور سیاسی دانشجویان دانشگاه شیراز و تمایز قائل شدن آنان میان فعالیتهای دانشجویی و اهداف دشمنان این سرزمین، این امر را زمینهساز اعتمادی عمیق به بدنه دانشجویی، کارمندی و اعضای هیئت علمی برای گسترش فعالیتهای متنوع فرهنگی و سیاسی دانست.
سرپرست جدید دانشگاه شیراز با اشاره به قدمت و اعتبار این دانشگاه به عنوان یکی از کهنترین و معتبرترین مراکز آموزش عالی جامع در سطح کشور، یادآور شد: دانشگاه شیراز سالانه پذیرای حدود چهار هزار دانشجوی جدید بوده و در حال حاضر میزبان بالغ بر 17 هزار دانشجو در 660 رشته گرایش متنوع است. همچنین، حضور 710 عضو هیئت علمی برجسته، این دانشگاه را به یکی از قطبهای مهم تولید علم و دانش در کشور تبدیل کرده است.
افشاریفر در ادامه سخنان خود،با اشاره به اینکه استان فارس آنچنان که شایسته است از تمامی ظرفیتهای علمی و پژوهشی دانشگاه شیراز بهرهمند نشده است، تاکید کرد: این دانشگاه با دارا بودن پتانسیلهای عظیم، قادر است نقش محوری و تعیینکنندهای در مواجهه و حل ابرچالشهای اساسی استان و کشور ایفا کند.
وی تصریح کرد: مسائلی همچون بحران کمآبی، چالشهای مربوط به فرو نشست زمین و مسئله ناترازی انرژی از مشکلاتی هستند که با توجه جدی و همهجانبه سایر نهادهای مسئول به ظرفیتهای دانشگاهی شیراز، تاحدی زیادی مرتفع خواهند شد.
نقش نخبگان در حل مشکلات استان
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شیراز، نیز در این مراسم بر اهمیت جهتداری علم و نقش نخبگان دانشگاهی در حل مسائل و مشکلات استان تاکید کرد و گفت: رسالت دانشگاه تولید علم، تربیت عالم و مهمتر از آن، جهتدهی به علم است.
حجتالاسلام و المسلمین سجاد نیکخو با ابراز تاسف از وقایع فلسطین و کشتار زنان و کودکان بیگناه، این جنایات را محصول علمی دانست که جهت الهی نیافته است و افزود: علم دانشگاه باید جهتدار بوده و مبدأ و انتهای آن خداوند متعال باشد تا در نهایت در خدمت بشریت قرار گیرد.
وی همچنین با یادآوری نامگذاری شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (علیهم السلام) توسط مقام معظم رهبری، بیان کرد: سهم جامعه دانشگاهی به عنوان قوه عاقله در حل مسائل فرهنگی این شهر و استان فارس بیش از وضعیت کنونی باید باشد.
مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه تصریح کرد: وجود جمع کثیری از نخبگان در دانشگاههای مختلف شیراز، ظرفیت عظیمی است که باید به نحو احسن در جهت رفع معضلات استان در تمامی حوزهها، به ویژه حوزه فرهنگ، مورد استفاده قرار گیرد.
نیکخو با تاکید بر نیاز بیش از پیش دانشگاه به انسجام و همبستگی بین اساتید و اعضای هیئت علمی، این انسجام و هویت جمعی را سرمایه اجتماعی دانشگاه خواند که حاصل زحمات سالیان متمادی بزرگان است وحفظ و حراست از آن را ضروری دانست.
محمد مؤذنی، رئیس سابق دانشگاه شیراز نیز در این مراسم گزارشی از عملکرد دوران تصدی خود ارائه داد و با اشاره به دستاوردهای علمی، پژوهشی و فرهنگی دانشگاه در سالهای اخیر، بر اهمیت تداوم مسیر توسعه و پیشرفت دانشگاه تأکید کرد.
به گزارش ایسنا، مراسم تکریم و معارفه سرپرست جدید دانشگاه شیراز امروز، یکم اردیبهشت با حضور احمد رضا خضری، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مدیر کل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت عتف در مجتمع فرهنگی، رفاهی این دانشگاه برگزارشد. در این مراسم از زحمات محمد مؤذنی تقدیر و علیرضا افشاریفر به عنوان سرپرست جدید دانشگاه شیراز معارفه شد.
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۳:۰۶
-
۸ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/947394/