بدعهدی دولت در پتروشیمی گلستان/ تعهداتی که عملی نشد!
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - تلاش دولت سیزدهم و دستگاه قضایی که منجر به باز شدن گرههای کور پتروشیمی گلستان شده بود، پای هلدینگ خلیج فارس را هم به این پروژه باز کرد اما بیعملی دولت نسبت به تعهداتی که در این پروژه مطرح شده، سبب شده تا امیدواری مردم نسبت به آن باردیگر رنگ ببازد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، پتروشیمی به عنوان نخستین تجربه صنعتی شدن استان گلستان، تجربهای تلخ است؛ 17 سال بلاتکلیفی سرمایههای حدود 98 هزار سهامدار این پروژه سبب شد تا در سفر چند سال قبل رئیس قوه قضائیه به استان گلستان به عنوان پرونده کثیرالشاکی به صورت ویژه مورد بررسی قرار بگیرد.
پس از آن با تفویض اختیاری که به استان داده شد موضوعات حقوقی این پروژه که سالها حل نشده باقی مانده بود، یکی یکی رفع شد. دولت سیزدهم نیز به موازات دستگاه قضایی با تمام توان پای کار پتروشیمی گلستان حاضر شد تا بارقههای امید در دل مردم این استان زنده شود. رئیس جمهور شهید حتی پای هلدینگ خلیج فارس را به این پروژه باز کرد اما با تغییر و تحولاتی که در کشور در پی شهادت آیت الله رئیسی ایجاد شد، این پروژه بار دیگر به محاق رفت!
سهامداران پتروشیمی گلستان که بدعهدیها و بیعملیهای دولتهای گذشته به ویژه دولت یازدهم و دوازدهم از یادشان نرفته است حالا بیشتر از هر زمان دیگری نگران سرمایههای خود هستند.

در روزهای اخیر نیز برخی حرف و حدیثها نسبت به کناررفتن هلدینگ خلیج فارس از این پروژه مهم مطرح شده که نگرانیها درباره این پروژه را دوچندان کرده است. هرچند یزدانی کاشانی، مدیرعامل پتروشیمی گلستان در گفتوگو با برخی رسانهها این موضوع را تکذیب کرده اما نسبت به بدعهدی دولتیها نیز گلایه کرده است.
او با اشاره به برخی از تعهدات دولت در این پروژه گفته است تأمین گاز مجتمع در 11 ماه و تخفیف خوراک از شروط اولیه این هلدینگ برای مشارکت در این پروژه بوده است که هنوز از سوی دولت ابلاغ و اجرا نشده و مکاتباتی هم با استاندر گلستان در این باره انجام شده است.
مدیرعامل پتروشیمی گلستان معتقد است با توجه به محقق نشدن شرایطی که در تفاهم نامه هلدینگ خلیج فارس با استانداری گلستان، این شرایط بر توجیه اقتصادی پروژه اثر گذاشته است ضمن آنکه تأمین مالی پروژه از صندوق توسعه انجام نشده است.
حیدر آسیابی که با دستور ویژه رئیس قوه گرههای حقوقی پروژه را باز کرده در دیدار شب گذشتهاش با بخشی از مردم گرگان با اشاره به سرنوشت سالها بلاتکلیفی پروژه پتروشیمی گلستان گفت: تعیین تکلیف پرونده پتروشیمی صرفا با اعمال مجازات کیفری نسبت به هیئتمدیره متخلف، سادهترین کار بود. اما دادگستری استان گلستان با اخذ اختیارات ویژه از رئیس قوه قضاییه، مسیر سخت و دشوار احیای پروژه را انتخاب و موانع حقوقی آن را برطرف کرد، چون معتقد بودیم این پروژه میتواند سبب تحول اقتصادی استان شود.

رئیس کل دادگستری گلستان افزود: با بررسی دقیق حقوقی و پیگیریهای مستمر، پتروشیمی گلستان به یکی از توانمندترین مجموعههای کشور یعنی هلدینگ خلیج فارس واگذار شد؛ مجموعهای که هم از نظر مالی و هم فنی توان اجرای این پروژه را دارد. این مجموعه اکنون تعهد حقوقی دارد و نمیتواند از ادامه مسیر شانه خالی کند. دادگستری وظیفه حقوقی خود را انجام داده و اکنون نوبت اجرای تعهدات است که این مسئله باید با پیگیری مسئولان استانی و نمایندگان مجلس دنبال شود.
او یادآور شد: پیش از ورود خلیج فارس، سرمایه نقدی پتروشیمی استان، تنها 47 میلیارد تومان بود. اما اکنون با افزایش سرمایه و تزریق 500 میلیارد تومان، این پروژه سرمایه نقدی آن حدود 550 میلیارد تومان شده است و میتواند زمینه اشتغال بیش از 6 هزار نفر را فراهم کند.
رئیس مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره گفته هلدینگ خلیج فارس مجموعه اقتصادی توانمندی است اما شروطی که دولت برای احیای این پروژه متعهد شده است را باید هرچه زودتر اجرایی کند.
رمضانعلی سنگدوینی گفته که از وزارت نفت و اقتصاد پیگیر انجام تعهدات بخش دولتی است اما انتظار دارد که مسئولان استان نیز برای کمک به اجرایی شدن این پروژه اهتمام داشته باشند.
انتهای پیام/
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۱:۵۲
-
۷ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/947327/