پیام فارس

آخرين مطالب

آیا ترکیه و اسرائیل در سوریه درگیر می‌شوند؟ سیاسی

آیا ترکیه و اسرائیل در سوریه درگیر می‌شوند؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تسنیم / متن پیش رو در تسنیم منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
رسانه‌های طرفدار حزب عدالت و توسعه وانمود می‌کنند سیاست‌های اردوغان، رژیم صهیونیستی را در موجی از نگرانی فرو برده اما شواهد عینی به شکلی جدی، نشان دهنده تنازع منافع نیست.
در روزهای گذشته، برخی از نشریات نزدیک به حزب عدالت و توسعه مدعی شدند که سیاست خارجی دولت اردوغان در منطقه، رژیم صهیونیستی را دچار نگرانی و وحشت کرده است. 
آنان حتی وانمود کردند که مهمترین اولویت فعلی ترکیه، باید رفع تهدیدات اسراییل باشد و مخالفین داخلی نیز هر چه زودتر باید این شرایط را درک کنند. 
ولی همه اینها در حالی است که نه دولت اردوغان و نه تیم احمد الشرع به عنوان دولت تحت حمایت آنکارا، واکنش خاصی به حملات و اقدامات اشغالگرانه صهیونیست‌ها نشان نداده‌اند. 
حالا سوال اینجاست: چرا رسانه های نزدیک به حزب حاکم ترکیه، تلاش می‌کنند نشان دهند که آمریکا و اسراییل به طور مشترک، در حال اقدام و توطئه چینی علیه آنکارا هستند؟ آن هم در شرایطی که هاکان فیدان وزیر امور خارجه از یک سو در تلاش است تا هر چه زودتر زمینه دعوت اردوغان به کاخ سفید را فراهم کند و از دیگر سو، در چند هفته گذشته، مقامات دولت ترکیه هیچگاه به شکل جدی و قاطعانه علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در سوریه، موضع‌گیری نکرده‌اند.

پیام فارس

مرور برخی از روزنامه‌های چاپ آنکارا نشان می‌دهد که در مقطع فعلی، بر اساس برخی مطالب منتشر شده در جراید صهیونیستی، این نشریات به دنبال آن هستند تا اولاً فشار جنبش اعتراض‌آمیز مخالفین اردوغان از روی دولت برداشته شود و دوم این که منتقدین اردوغان، در مورد اهداف او برای استقرار نیرو و احداث پایگاه در مناطق مختلف سوریه، بحث جدی پیش نکشند.
آیا واقعاً صهیونیست‌ها در مورد ترکیه نگرانند؟
انتشار چند مطلب کوتاه در پایگاه‌های خبری – تحلیل همچون تایم اسراییل، این فضا را برای روزنامه‌های حزب اردوغان فراهم کرد تا وانمود کنند که نوع سیاست خارجی دولت ترکیه، صهیونیست‌ها را نگران کرده است. 
تایم اسراییل در این مورد نوشته است: پس از فروپاشی رژیم بشار اسد، ترکیه موقعیت استراتژیک خود را در سوریه از طریق مجموعه‌ای از توافقات با دولت انتقالی جدید به رهبری احمد الشرع مستحکم کرد. ایجاد پایگاه‌های نظامی ترکیه در سوریه، گسترش دسترسی به حریم هوایی این کشور و مشارکت در آموزش ارتش جدید سوریه، محور این تحولات است. دولت انتقالی اکنون به دنبال ایجاد یک نظم سیاسی جدید است که با چالش‌های ادغام و اصلاحات نظامی مواجه است. نقش ترکیه در درگیری سوریه تشدید شده و خود را به عنوان یک عنصر مهم ثبات‌بخش و تامین‌کننده امنیت در ساختار حکومتی در حال توسعه این کشور قرار داده است.

پیام فارس

یکی از اندیشکده‌های مرتبط با رژیم صهونیستی اعلام کرده که مذاکرات ترکیه با دولت انتقالی احمد الشرع، بر یک پیمان دفاعی مشترک متمرکز است. 
توافق پیشنهادی شامل ایجاد پایگاه‌های نظامی ترکیه در منطقه صحرای مرکزی (بادیه) با تاسیسات کلیدی در پالمیرا و پایگاه هوایی T4 است. آنکارا قصد دارد از این پایگاه‌ها برای عملیات نظامی، شامل دفاع هوایی و همزمان حمایت از آموزش نیروهای نظامی جدید دمشق استفاده کند. در ازای آن، ترکیه کنترل وسیع‌تری بر حریم هوایی سوریه خواهد داشت و می‌تواند کردهای سوریه را نیز مهار کند.
چرا تدمر برای ترکیه مهم است؟
برخی از رسانه‌های نزدیک به شبه نظامیان کُرد در شمال سوریه همچون هاوارنیوز، به این اشاره کرده‌اند که دولت ترکیه به هر بهانه‌ای، احداث پایگاه‌های نظامی متعدد در خاک سوریه را دنبال می کند.
وب سایت صهیونیستی والا نیز اعلام کرده که الشرع به منظور مقابله با تهدیدات صهیونیست‌ها در جنوب، دست به دامن ترکیه شده و می‌خواهد در تدمر یا پالمیرا، چند نقطه حساس به ارتش ترکیه سپرده شود. 
این پایگاه صهیونیستی نوشته است: آژانس‌های امنیتی اسرائیل هفته گذشته رایزنی‌های متعددی را برای گفتگو درباره تحولات سوریه انجام دادند. این منابع به ارتباطات سوریه و ترکیه در خصوص واگذاری مناطق نزدیک پالمیرا به ارتش ترکیه در ازای حمایت اقتصادی و نظامی از دمشق اشاره کردند. 
آنها تاکید کردند که تحرکات بالقوه ترکیه در پالمیرا در مرکز سوریه باعث نگرانی اسرائیل شده است. 
ظاهراً بر اساس اخبار کانال 12 عبری، برخی مشاوران نتانیاهو، با طرح ادعای احتمال حمله اسراییل به ترکیه، اهداف سیاسی و تبلیغاتی خاصی را دنبال می‌کنند. 
در همین حال جروزالم پست گزارش داده که «کمیته بررسی بودجه امنیتی و ایجاد نیرو» که به نام «کمیته ناگل» تحت ریاست یاکوف ناگل شناخته می‌شود، در گزارش ژانویه گذشته درباره خطرات اتحاد سوریه و ترکیه هشدار داده است. 
روزنامه آیدنلک چاپ آنکارا و متعلق به حزب کمونیستی وطن نیز از قول اندیشکده صهیونیستی مدعی شده که از دید نتانیاهو، اتحاد ترکیه با دولت جدید سوریه، یک تهدید امنیتی است که حتی از ایران نیز مهم‌تر است. 
اما این ادعاها در حالی مطرح شده که اولاً دولت اردوغان در برابر اقدامات اشغالگرانه صهیونیست‌ها علیه سوریه عملاً سکوت کرده و دوم این که خود تیم احمد الشرع نیز، در مورد حملات مداوم اسراییل به تاسیسات نظامی سوریه، آن قدر منفعلانه عمل کرده که گویی نه تنها مخالفتی در کار نیست، بلکه احتمالاً پای یک توافق نیم بند در میان است.
نشریه صهیونیستی تایمز اسراییل هم روی این موضوع تاکید کرده که ترکیه به دنبال ایجاد پایگاه‌های هوایی جدیدی در سوریه است و می‌خواهد این اقدامات را بدون سر و صدا پیش ببرد. 
گفته می‌شود که در دیدار ویژه بین ابراهیم کالن رییس سرویس اطلاعاتی میت ترکیه و احمد الشرع که خود را رییس جمهور سوریه نامیده، توافق اولیه‌ای صورت گرفته تا هر چه زودتر دو پایگاه هوایی ترکیه در بادیه احداث شود و در صورت لزوم، برای احداث پایگاه‌های دیگر نیز اقدام شود. 
اما ژنرال یاشار گولر وزیر دفاع ترکیه در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره موقعیت جغرافیایی پایگاه‌ها، یک پاسخ دیپلماتیک داده و گفته است: «به درخواست دوستان سوری و در جایی که نیاز داشته باشند، همراهی دفاعی لازم را انجام خواهیم داد».

پیام فارس

بازار
پایگاه تحلیلی اینترنتی ژئوپولیتیکال فیوچر نیز در یک گزارش مفصل، مدعی شده که احتمال تنش مستقیم بین ترکیه و رژیم صهیونیستی دور از انتظار نیست. 
در این گزارش که به اطلاعات دو تحلیلگر صهیونیست یعنی تل بیری و بواز شاپیرا استناد کرده، اشاره شده که اردوغان به طور رسمی از احمد الشرع خواسته تا ترتیبات حقوقی لازم داده شود و اراضی گسترده‌ای در تدمر یا پالمیرا به یک شرکت دولتی ترکیه فروخته شود و در مقابل، حمایت اقتصادی ترکیه از سوریه، افزایش پیدا کند. 
تلاش ترکیه برای در دست گرفتن کل روند بازسازی، تعمیرات و کنترل امنیتی فرودگاه دمشق، یک اقدام اولیه بوده و در فازهای بعدی، کنترل امنیتی فرودگاه حلب و احداث دو پایگاه هوایی در پالمیرا، زنجیره همکاری‌های دفاعی آنکارا – دمشق را توسعه خواهد داد. 
انتقال ادوات نظامی و تجهیزات عمرانی از ترکیه به 35 کیلومتری شمال حلب، نصب رادارها و تجهیزات دفاعی، همگی بدون سر و صدا و در شرایطی انجام شده که خبرنگاران نتوانسته‌اند در این مناطق، عکس و تصویری از تحرکات گروه های تحت امر پیمانکاران دفاعی ترکیه بگیرند.
در پایان باید گفت: بدون تردید دولت اردوغان به دنبال اقدامات مداخله گرانه در سوریه و افزایش میزان نفوذ اطلاعاتی و نظامی و وابسته کردن دولت سوریه به ترکیه است. اما سیاست‌های چند سال اخیر دولت اردوغان و چرخش‌های مداوم او و اشتیاق برای پویا نگه داشتن روابط با رژیم صهیونیستی، یک واقعیت انکارناپذیر است و طرح ادعای احتمال اصطکاک و تنش نظامی بین ترکیه و صهیونیست‌ها در خاک سوریه، شباهت و انطباق کاملی به یک بازی رسانه‌ای و تبلیغاتی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/939648/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برگزاری جشنواره بومی محلی در آباده

مواد غذایی که احتمال مرگ را افزایش می‌دهند

بودجه‌های دولتی را کم کنید!

تزریق سرمایه 3 میلیارد دلاری به نفت

5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی مرغوب است

ترمینال پروازهای خارجی فرودگاه شیراز به‌زودی تکمیل می‌شود

بخش دوم قانون بودجه 1404 ابلاغ شد

پروژه 1058 واحدی مسکن سازمانی مهر ولایت ارتش افتتاح شد

پروژه 1058 واحدی مهر ولایت ارتش افتتاح شد

برنامه سینماهای تهران، شیراز و مشهد امروز، سه‌شنبه 12 فروردین + ساعت اکران موسی کلیم الله

نائین مقصد کلوپ ملی و بین‌المللی کمپینگ و کاروانینگ ایران

خرید بزرگی که برای فینالیست شدن کافی نبود

دومین آیین فرهنگی پویش بنی‌آدم در شیراز برگزار شد

اماکن شاخص تاریخی فارس، فردا باز است

ارتش توهم اقتدار پوشالی آمریکای جنایتکار را به هم می‌زند

نظم جدید جهانی در راه است

6 عاملی که باعث یبوست می‌شوند

خواص شگفت انگیز مصرف آب آلو سیاه

بازگشت ساعت کاری ادارات به روال عادی از 16 فروردین

سبز و قرمز بورس تهران در سالی که گذشت

میزان مالیات نقل و انتقال ملک‌ اعلام شد

رصد و توسعه شبکه برق کشور برای مدیریت اوج بار 1404

فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان

خلاصه اخبار نیم روزی سه شنبه 12 فروردین

کلیپ شرکت فولاد غدیر نی ریز به مناسبت روز جمهوری اسلامی

مجموعه های حافظیه،سعدیه، تخت جمشید و پاسارگاد 13 فروردین تعطیل نیست

افزایش 31 درصدی بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی فارس

مجموعه‌های حافظیه، سعدیه، تخت جمشید و پاسارگاد 13 فروردین تعطیل نیست

زلزله سیاسی در فرانسه

این نوع فلفل خواص ضد سرطان دارد

عبور قیمت سکه از 102 میلیون تومان

راز آب زلال و شفاف استخر: تجهیزات تصفیه آب استخر ویلا

پنجره بسته 8 تیم در فوتبال ایران!

شگفتی‌ساز والیبال ایران: یک بازنده سربلند

فارس رکورددار مصرف بنزین در نوروز شد

12 عنوان شکایت و 8 پنجره بسته در فوتبال ایران

مکان‌های شاخص تاریخی فارس آماده میزبانی از مسافران در روز طبیعت است

4 علت مهم نفخ معده

تولید نفت آمریکا به کمترین میزان در 11 ماه گذشته رسید

پینگ‌پنگ‌بازان کره‌ای، حریف ملی‌پوشان ایران در فیدر اسلوونی

چهره ای متفاوت از ستاره محبوب کره ای در قاب امروز

توقیف 2 شناور حامل سوخت قاچاق در سواحل بوشهر

آغاز عملیات اجرایی تکمیلی ترمینال پروازهای خارجی فرودگاه شهید دستغیب شیراز

احتمال لغو بازی تشریفاتی والیبال ایران

سعادت واقعی، در پیروی از آموزه‌های اهل‌بیت(ع) نهفته است

توقیف 2 شناور حامل سوخت قاچاق در بوشهر

این استان رکورددار مصرف بنزین در نوروز شد

ارتش، پرده توهم اقتدار دشمنان را پاره می‌کند

کشف بیش از 2 هزار عدد لامپ خارجی قاچاق در استهبان

این مواد غذایی سالم خطرناک و سمی هستند!