پیام فارس

آخرين مطالب

مردم قید شست‌وشوی فرش را هم زدند؛ دلایل کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها اعلام شد اقتصادي

مردم قید شست‌وشوی فرش را هم زدند؛ دلایل کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها اعلام شد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اقتصاد آنلاین / رئیس اتحادیه صنف قالیشویان بیان کرد: شرایط اقتصادی مردم و همچنین تقارن ایام پایانی سال با ماه رمضان، باعث کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها شده است.
حجت محمدی کمسرخ، رئیس اتحادیه صنف قالیشویان بیان کرد: وضعیت مراجعه به قالیشویی‌ها در سال جاری نسبت به سال گذشته تغییر کرده و تعداد مراجعه‌کنندگان کمتر شده است. شرایط اقتصادی مردم و همچنین تقارن ایام پایانی سال با ماه رمضان، باعث کاهش مراجعه به قالیشویی‌ها شده است.
بازار
کاهش 20 درصدی مراجعه به قالیشویی‌ها
به گفته وی، میزان سفارش‌ها کاهش داشته که می‌توان حدود 10 تا 20 درصد کاهش را تخمین زد.
محمدی کمسرخ افزود: به طور کلی معمولا در ایام ماه مبارک رمضان قالیشویی‌ها فعالیتی ندارند و یا قبل از آن حجم سفارش‌ها کاهش پیدا می‌کند. 
ماه رمضان هم در حجم سفارش‌ها تأثیر گذاشته و هم باعث تغییر در تقویم شست‌وشوی فرش‌ها شده است. برخی از افراد بعد از ماه رمضان اقدام به شست‌وشوی فرش می‌کنند، درحالی‌که برخی دیگر زودتر از موعد اسفندماه و قبل از آغاز ماه رمضان این کار را انجام می‌دهند.
هزینه شست‌وشوی فرش دستباف و ماشینی چقدر است؟
وی در مورد افزایش نرخ شست‌و‌شوی فرش در قالیشویی‌ها گفت: معمولاً هر سال نرخ‌های جدید اعلام می‌شود و نسبت به سال گذشته افزایش قیمت داشته ایم. هزینه شست‌وشوی هر متر فرش ماشینی حدود 70 هزار تومان است و در مورد فرش دستباف با توجه به تفاوت متریال و کیفیت، قیمت شست‌وشوی فرش دستباف از حدود متری 80 هزار تومان شروع و تا 200 هزار تومان متغیر است.
رئیس اتحادیه صنف قالیشویان درخصوص معیار تشخیص قالیشویی‌های مجاز و معتبر نیز گفت: با مراجعه به سایت اتحادیه قالیشویان تهران امکان استعلام قالیشویی‌های مجاز، مشاهده نرخ‌نامه و نیز ثبت شکایت وجود دارد.
وی درخصوص شست‌وشوی فرش در منازل نیز گفت: شست‌وشوی خانگی فرش خیلی کم شده است، این کار علاوه بر مصرف زیاد آب، به فرش نیز آسیب می‌زند و فرش آنطور که باید تمیز هم نمی‌شود. همچنین، آبی که مردم برای شست‌وشو استفاده می‌کنند، آب شرب است و در شرایط کم‌آبی، استفاده از آن برای شستن فرش منطقی نیست.
شست‌وشوی فرش بدون استفاده از آب؟!
محمدی کمسرخ درخصوص نارضایتی برخی مشتریان از قالیشویی‌ها و این که گفته می‌شود فرش بدون استفاده از آب، شسته می‌شود نیز گفت: طبق استانداردها، 90 درصد فرش‌ها آبکشی می‌شوند. برخی دستگاه‌های ویژه وجود دارند که میزان آب مصرفی را به حداقل می‌رسانند، اما این که فرش بدون آب شسته شود، امکان‌پذیر نیست.
شست‌وشوی فرش دیگر جایی در سبد هزینه‌های خانوار ندارد
وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد که شست‌وشوی فرش دیگر در سبد هزینه‌های خانوار مانند گذشته جایگاه ثابتی ندارد. در گذشته، مشتریان فرش‌های خود را سالی دو بار به قالیشویی می‌سپردند، اما حالا به دلیل مشکلات اقتصادی، این میزان به سالی یک‌بار یا حتی هر دو سال یک‌بار کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: همچنین اگر خانواده‌ای چندین فرش در منزل داشته باشد، معمولاً فقط فرشی را که بیشتر در معرض استفاده و آلودگی است را برای شست‌وشو انتخاب می‌کند. بنابراین، علاوه بر کاهش تعداد مشتریان، متراژ فرش‌هایی که هر خانواده برای شست‌وشو می‌فرستد نیز کاهش یافته است. اگر در گذشته میانگین متراژ شست‌وشوی فرش هر خانواده 20 تا 25 متر بود، اکنون این میزان به حدود 12 متر کاهش پیدا کرده است.
محمدی کمسرخ در پایان گفت: در مجموع بازار قالیشویی‌ها وضعیت خوبی ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/936925/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

صدای آمریکا به دستور ترامپ خاموش شد

بازار شلوغ شب عید

سرمقاله آرمان ملی/ منافع ملی و سلیقه سیاسی

وی‌او‌ای آی

سرمقاله اعتماد/ سه شرط تحقق عدالت

مدیریت تنش از کانال مذاکره

هشدار درباره استفاده از موهای مصنوعی

به دنبال علت ریزش موی زنان

آخرین وضعیت بازار رمزارزها در جهان

حقوق اسفند بازنشستگان واریز شد

فاصله دستمزد با سبد معیشت 13 میلیون تومان شد

طرح ویژه اطعام ماه مبارک رمضان سال1403 / آشپزخانه اقتصادی ضیافت

تذکر به میدری برای مابه‌التفاوت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان

تشکیل کمیته‌ای برای تعیین قیمت بلیت هواپیما

امام حسن مجتبی (ع)، کریم اهل‌بیت و سرور جوانان بهشت

همایش بین المللی هلال نوروزی در نگین بافت تاریخی شیراز

حکمتیان: نصب درب جدید حرم امامین عسکریین (ع) همزمان با ولادت کریم اهل‌البیت (ع)

8 موزه استان بوشهر در ایام تعطیلات نوروز فعالیت می‌کنند

عملکرد 1403 شهرداری شیراز با هیچ سالی قابل مقایسه نیست

پایان کابوس‌وار: بدتر از این نمی‌شد!

فعال کردن واحد سرمایه گذاری و جذب سرمایه گذار در کازرون

ویرانی مقبره زنی که شیراز را از حمله مغول نجات داد

به بازیکنانم گفتم حتما باید سه بر صفر ببریم!

اقدام غیرقانونی مالک باشگاه استقلال دردسر ساز شد

پدیده تیم ملی ایران در گفتگو با مهر: برای این دعوت لحظه شماری می کردم

اینفوگرافی/ توصیه‌های طلایی برای افزایش کیفیت خواب

فرهنگ ایثار و شهادت اثر تربیت پذیری در باورهای اجتماعی مردم دارد

مرکز ملی هنر و رسانه بنیاد شهید و امور ایثارگران ایجاد خواهد شد

توسعه زیرساخت های ورزشی بانوان در سال جدید

کیهان نوشت: عملیات فریب جدید برای تصویب لوایح خسارت بار FATF

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مقصران همیشگی

سرمقاله هم میهن/ خبر خوب، ولی...

آزادی مدیر تلگرام پس از 7 ماه و با واگذاری اطلاعات کاربران

شاه کلید رفع مشکلات گوارشی

لکه‌های پوستی بارداری؛ چرا و چگونه پیشگیری کنیم؟

گارد طلای جهانی افزایشی ماند

حق مسکن 900 هزار تومانی پول اجاره یک متر خانه هم نیست

سود سهام عدالت واریز شد

از بورس کالا تا تهاتر قیر؛ وقتی نفت برای پروژه‌های دولتی قربانی می‌شود

سرپرست جدید دانشگاه علمی کاربردی فارس منصوب شد

فرمانده انتظامی فارس درباره حاشیه‌های تجمع قشقایی‌ها مقابل استانداری چه گفت؟

تولیت آستان: حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) نماد هنر دینی است

رویداد《من نوه‌ی شهیدم》باهدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار شد

کشورهای حوزه نوروز، در تخت جمشید گرد هم می‌آیند

لزوم تدبیر ملی برای کاهش آمار اعدام

سرمقاله خراسان/ سالِ تصمیم‌های سخت اما اجتناب ناپذیر!

آیا بادام به کالری‌سوزی بدن کمک می‌کند؟

دستمزد؛ کمتر از سبد معیشت، بالاتر از خط فقر

میزان مصرف سوخت بنزین 21 درصد افزایش یافت

اسرائیل آماده ادامه مذاکرات آتش‌بس در غزه است