پیام فارس

آخرين مطالب

پنجمین سالگرد زنگ خطری که جهان را تکان داد علمي

پنجمین سالگرد زنگ خطری که جهان را تکان داد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / پنج سال پیش در چنین روزی (سه‌شنبه 11 مارس 2020)، سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد کووید-19 به یک بیماری همه‌گیر تبدیل شده است؛ لحظه‌ای که همه جهان سرانجام از این فاجعه‌ی در حال ظهور، مطلع شد.
سازمان جهانی بهداشت پنج هفته قبل از این تاریخ نیز بالاترین زنگ خطر خود را به صدا درآورده بود اما این هشدار مورد توجه قرار نگرفت.
در یک کنفرانس مطبوعاتی در 11 مارس 2020، «تدروس آدهانوم قبریسوس»، رئیس آژانس بهداشت سازمان ملل متحد در نهایت گفت که تشدید شیوع کووید می‌تواند به عنوان یک بیماری همه‌گیر تعریف شود.
تنها پس از آن بود که بسیاری از کشورها شدت وضعیت را درک کردند هرچند خیلی دیر وارد عمل شدند.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، این بیماری همه‌گیر که مشابه آن در طول یک قرن دیده نشده بود، جان میلیون‌ها نفر را گرفت، بسیاری از اقتصادهای جهانی را از بین برد و سیستم‌های بهداشتی را فلج کرد.
کووید 19 ناشی از کروناویروس که به‌ شکل عمومی به آن کرونا نیز می‌گویند، یک عفونت ویروسی است که بر اثر کروناویروس سندرم حاد تنفسی ایجاد می‌شود و عامل دنیاگیری چندیه سویه از ویروس کرونا در 2019 - 2020 است.
همه‌گیری کووید-19 ناشی از سندرم تنفسی حاد شدید کروناویروس 2 (SARS-CoV-2) با شیوع بیماری کووید-19 در ووهان چین در دسامبر 2019 آغاز شد. به زودی پس از آن، این بیماری به سایر مناطق آسیا و سپس در اوایل سال 2020 به سراسر جهان گسترش یافت. سازمان جهانی بهداشت در 30 ژانویه 2020 این شیوع را به عنوان یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی با اهمیت بین‌المللی (PHEIC) اعلام کرد و در 11 مارس آن را به عنوان یک همه‌گیری ارزیابی کرد.
سازمان جهانی بهداشت در 5 مه 2023 وضعیت اضطراری بهداشت عمومی برای کووید-19 را پایان داد. این بیماری همچنان در حال گردش است. با این حال تا سال 2024، کارشناسان مطمئن نبودند که آیا این بیماری هنوز یک همه‌گیری محسوب می‌شود یا خیر. همه‌گیری‌ها و پایان آنها به خوبی تعریف نشده‌اند و اینکه آیا یک همه‌گیری به پایان رسیده است یا نه، بسته به تعریفی که استفاده می‌شود متفاوت است. همچنین همه‌گیری کووید-19 به عنوان پنجمین همه‌گیری یا اپیدمی مرگبار در تاریخ رتبه‌بندی شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/935144/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله همشهری/ مهمل و پوچ

سرمقاله جام جم/ شرط اول شکل‌‌گیری مذاکرات ایران و آمریکا

سرمقاله شرق/ کابینه ناساز با امید ملت

خطر ابدی میکروپلاستیک‌ها

ویتامین D را صبح بخوریم یا شب؟

میوه‌های ضد یبوست را بشناسید

یک بیمار استرالیایی رکوردِ زنده‌ ماندن با قلب مصنوعی را زد

دندان‌ عقلم را بکشم؟

سوخت ماشین بدن

موافقت مجلس با اصلاح جداول بودجه 1404 کل کشور

ناراستار، روایتی از خلاقیت و امید به آینده بازی‌سازی ایران در گفت‌وگو با علی نظری

نرخ طلا و سکه گارد صعود به خود گرفتند

گودرزی: افزایش حقوق به میزان تورم تحقق یافتنی نیست

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور: تلاش می کنیم دستمزد کارگران متناسب با نرخ تورم باشد

رشد 6 هزار واحدی شاخص بورس

بیش از بانک سود کنید، با اطمینان بیشتر!

سخنگوی هیات رئیسه مجلس: احتمال افزایش حقوق کارگران بالای 30درصد زیاد است

عقاب، بوئینگ را در شیراز زمین‌گیر کرد

نجات فرد گرفتار در ارتفاعات پارک جنگلی لارستان

واگذاری 25 هکتار از ناحیه صنعتی خفر آغاز شد

تقویت فرهنگ اسلامی با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

سرمقاله ایران/ جنجال بر سر زبان مادری

«معاویه»ی لامنس!

سرمقاله کیهان/ رئیسی چرا خار چشمِ جریان تحریم و تحریف شد؟

با این مواد غذایی حنجره پیر می‌شود!

روزه گرفتن فرصتی برای اصلاح رفتارهای ناسالم تغذیه‌ای است

پیاده روی نجات بخش بازماندگان سرطان

حفظ تندرستی در ماه رمضان با تدابیر طب ایرانی

وزیر نفت: فعلا برنامه‌ای برای سهمیه بنزین نوروزی نداریم

آغاز حراج سکه‌های 86 از ساعت 12 امروز

اظهارات پورمحمدی از زمان واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی

توضیحات وزیر کار از قطع یارانه 100 هزار نفر در پایان اسفند ماه

نوری قزلجه: کالاهای مورد نیاز مردم برای عید تأمین است

پیام سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان به مناسبت سالروز 22 اسفند

لینک نظرسنجی برنامه‌های هفته بزرگداشت شهدا منتشر شد

برگزاری 150 برنامه قرآنی با محوریت «زندگی با آیه ها» در آباده فارس

گاردین: دولت آمریکا دیگر متحد ما نیست، مافیاست

دورخیز برای استیضاح دوم؟

سرمقاله آرمان ملی/ سناریوی جدید علیه ایران

کلاه آمریکایی بر سر اوکراین

سرمقاله اعتماد/ چگونه بنزین سیاستمدار شد؟

بی‌اخلاقی با میراث رئیسی

کَره، خطر مرگ زودهنگام را افزایش می‌دهد

چطور سلامت مردان بیشتر می شود؟

هر شکلاتی را نخورید

سه سناریوی دلار در سال آینده

سقف صدور کارت هدیه پنج میلیون تومان شد

فاکتور هزینه‌های شب عید؛ قیمت شیرینی و آجیل در بازار چقدر است؟

سال سخت آبی!

زی‌تازی با هویت جدید؛ تجربه خرید محصولات کودک و نوجوان را متحول کرده‌ایم