پیام فارس

آخرين مطالب

وزیر کار: خیال کارگران راحت؛ مزد 1404 منطقه‌ای نمی‌شود اقتصادي

وزیر کار: خیال کارگران راحت؛ مزد 1404 منطقه‌ای نمی‌شود
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا / طبق گفته وزیر کار، زمینه تعیین دستمزد منطقه ای در کشور به دلیل نبود زیرساختهای آن وجود ندارد و در کشورهایی که دستمزدهای منطقه ای اجرا می شود، مهاجرت نیروی کار با نظارت شهرداری‌ها صورت می‌گیرد.
در قانون کار عنوان شده است که شورای عالی کار موظف است همه ساله میزان حداقل مزد کارگران را برای نقاط مختلف کشور یا صنایع مختلف و با توجه به معیارهای تورم و هزینه معیشت تعیین کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: تعیین دستمزد منطقه‌ای در کشور به دلیل نبود زیرساخت در شرایط فعلی غیرقابل اجراست. بر همین اساس چند سالی است که هنگام تشکیل جلسات مزد و آغاز مذاکرات تعیین حداقل مزد کارگران، موضوع منطقه ای شدن دستمزدها پیش کشیده می شود.در چندسال گذشته پیشنهاد مزد منطقه ای از سوی وزارت اقتصاد مطرح می شد و نمایندگان کارگری با آن مخالفت می کردند.دلیل مخالفت گروه کارگری با تعیین مزد منطقه ای، فراهم نبودن زیرساخت‌ها و شرایط اجرای چنین الگویی برای دستمزد است کما اینکه در بسیاری از کشورهای جهان ،مزد منطقه ای وجود دارد ولی فراتر از تعیین مزد حداقلی است و همه کشورها از الگوی مزد حداقلی تبعیت کرده و آن را حذف نکرده اند در حالی که در کشور ما بعضا این نگاه وجوددارد که با تعیین مزد منطقه ای، مزد حداقلی حذف شده و در نقاط مختلف کشور بسته به شرایط اقتصادی وهزینه های زندگی مزد کمتری تعیین و تصویب شود.
امسال نیز تا پیش از برگزاری جلسات رسمی دستمزد شورای عالی کار همچنان زمزمه های منطقه ای شدن مزد 1404 کارگران شنیده می شود اما احمد میدری - وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی حجت را بر همگان تمام و اعلام کرده است که تعیین دستمزد منطقه‌ای در کشور به دلیل نبود زیرساخت در شرایط فعلی غیرقابل اجراست.
به گفته وی زمینه اجرای دستمزد منطقه‌ای در کشور ما فراهم نیست و در کشورهایی که دستمزدهای منطقه‌ای دارند، مهاجرت نیروی کار تحت نظارت شهرداری‌ها صورت می‌گیرد در حالی که در کشور ما چنین چیزی وجود ندارد.
اجرای طرح مزد منطقه ای روی جابه جایی نیروی کار اثرگذار است و با منطقه ای شدن دستمزدها، افراد به امید دریافت حقوق بیشتر از روستاها و شهرها به کلان‌شهرها مهاجرت می‌کنند و موجب خالی شدن روستاها می‌شوند. وزیر کار یکی از برنامه‌های وزارت کار را تعیین دستمزد بر اساس صنف عنوان کرده و گفته: ماده 141 به ما این اختیار را داده است که بر حسب نوع مشاغل و اصناف دستمزد را تعیین کنیم و راهبرد ما حرکت به این سمت است که دستمزدها بر اساس صنوف تعیین شود زیرا گاهی حداقل‌هایی که در تهران وضع می‌کنیم برای یک صنف در یک استان دیگر ممکن است باعث رکود آن صنف شود، بر همین اساس تصمیم داریم با مشارکت استانداری و اتاق بازرگانی و نمایندگان تشکل‌های کارگری در هر استان حداقل یک صنف را به صورت مجزا تعیین دستمزد کنیم.
در همین راستا فتح الله بیات - رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی در گفت وگو با ایسنا معتقد است در خصوص تعیین مزد منطقه ای باید زیرساختها و چارچوبهای آن در ابتدای کار فراهم شود و اگر می خواهیم به این مسأله ورود کنیم، بحث صنایع مختلف هم ممکن است به میان آید و با این معضل مواجه شویم که چگونه مزد صنایع را تفکیک کنیم.
وی می گوید:یکی از دلایلی که باعث شده مزد منطقه‌ای اجرا نشود، صرفنظر از نبود زیرساخت‌های لازم بحث تفکیک مزد صنایع است بنابراین در شرایط فعلی بهتر است به این گونه مباحث حاشیه ای ورود نشود و به اصل موضوع دستمزد در قالب جلسات کارشناسی و پژوهشی پرداخته شود.
بیات تاکید دارد که اجرای طرح مزد منطقه ای روی جابه جایی نیروی کار اثرگذار است و با منطقه ای شدن دستمزدها، افراد به امید دریافت حقوق و دستمزد بیشتر از روستاها و شهرها به کلان‌شهرها مهاجرت می‌کنند و این موضوع موجب خالی شدن روستاها و رواج حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ می شود.
اما حمید حاج اسماعیلی - کارشناس حوزه کار در گفت وگو با ایسنا نظر دیگری در این زمینه ارائه می کند.
دستمزد منطقه‌ای یا صنفی یا کارگاهی مختص کشورهای توسعه یافته و کشورهایی است که دچار مشکل در پرداخت حداقل دستمزد نیستند. او معتقد است در خصوص اجرای مزد منطقه ای باید بتوانیم به لحاظ ساختاری اصلاحاتی را در بخشهای تقنینی و بانکی صورت دهیم و قوانینی که جلوی فعالیتهای اقتصادی را گرفته اصلاح کنیم ولی اصلاحات بانکی هنوز عملیاتی نشده و مهمتر از آن تورم در کشور کنترل نشده است.

این کارشناس حوزه کار می گوید: دستمزد منطقه‌ای یا صنفی یا کارگاهی مختص کشورهای توسعه یافته است و بیشتر در کشورهای توسعه یافته مطرح است نه در کشورهایی که دچار مشکل در پرداخت حداقل دستمزد هستند و هنوز با پرداخت کف دستمزد مشکل دارند لذا برای تعریف دستمزد منطقه ای باید مقدمات اجرای آن فراهم شود.
از نگاه کارشناسان اجرای مزد منطقه ای نیازمند آمادگی استانها و صنوف است و بدون فراهم کردن ابزار لازم، امکان چندگانگی دستمزد در کشور وجود ندارد.در حال حاضر دارای ثبات و شرایط طبیعی در حوزه اقتصاد کشور نیستیم و این مساله اصلی‌ترین عامل برای ورود به مقوله مزد منطقه‌ای است.ضمن آنکه باید اصلاحاتی در ماده 41 قانون کار صورت گیرد و مهم تر از آن بخش خصوصی قوی در کشور شکل بگیرد.
تا زمانی که زیرساختهای اساسی برای ورود به دستمزد منطقه‌ای مهیا نباشد و بخش خصوصی جدی و قوی در کشور شکل نگیرد و ثبات اقتصای به وجود نیاید، به نظر می رسد که مطرح کردن موضوع مزد منطقه‌ای در فرایند تعیین دستمزد، فاقد توجیه و بدون نتیجه خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/933205/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غذاهایی که به سلامت کودک آسیب می‌زنند

نوشیدنی‌های مضر برای دندان‌ها

ماست را با این مواد غذایی نخورید

افزایش غیرمنطقی قیمت برنج؛ وزیر کشاورزی از برخورد تعزیراتی خبر داد

رشد 3 هزار واحدی شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته

نماینده مجلس: دولت قیمت کالاهای اساسی را کنترل کند؛ پرداخت کالابرگ منتی بر سر مردم نباشد

معاون علمی رئیس‌جمهور: هواپیمای ساخت ایران در راه است؛ بومی‌سازی کامل الزامی نیست

مجوز صادرات مرغ ایران صادر شد

ساخت‌وساز 4 هزار طرح صنعتی در شهرک‌های صنعتی فارس

اعمال محدودیت ترافیکی در بلوار باهنر شیراز؛ مسدودی 12 ساعته

تاثیر شگفت‌انگیز قارچ‌ها در مقابله با آنفلونزای شدید

راهنمایی‌های ضروری برای نگهداری شیر مادر

نماینده مجلس: باید خرید و فروش دلار جرم شود و جلوی کیلو کیلو طلا خریدن مردم گرفته شود

توضیحات وزیر جهاد درباره قیمت سیب‌زمینی

صعود یکدست قیمت ها در بازار سکه و طلا؛ دلار کانال 93 هزار تومانی را پس گرفت

سرمایه گذاری، حتی بالاتر از سود بانکی!

خبر خوش معاون رئیس جمهور برای روستاییان

اعمال محدودیت‌های ترافیکی در شیراز

ساخت و ساز 4 هزار طرح صنعتی در شهرک‌های صنعتی فارس

تشییع پیکر مطهر شهید دوران دفاع مقدس در اشکنان

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام، ادیان و مذاهب وارد شیراز شد

شیراز میزبان مرحله استانی هفدهمین دوره مسابقات قرآنی «مدهامّتان»

عملیات هوایی در دوردست

ارزیابی «هم‌میهن» از میانجی‌گری احتمالی روسیه

تماشای تلفن همراه نزدیک بین تان می کند

چطور سرماخوردگی را کنترل کنیم؟

اما و اگرهای سرخ کن های بدون روغن

آموزش فعال کردن چند واتساپ در یک گوشی

کنگره صنایع غذایی مِنا 2025؛ گردهمایی رهبران صنعت غذا

روزمرگی مدیران عامل اصلی محقق نشدن شعار سال در فارس

سرمقاله خراسان/ پیام های تاسف بار پیامک تامین اجتماعی!

مطالبه نمایندگان ملت، تغییر ریل اقتصادی دولت

پوتین چه در سر دارد؟

کیهان به «هم‌میهن»: دلقک آمریکا شدن چه عیب و عبرتی داره؟!

آیا قهوه برای پوست ضرر دارد؟

نبات دوای هر دردی است؟

دومین روز از پیش فروش بلیت قطار‌های نوروزی آغاز شد

جزییات جدید درباره افزایش سن بازنشستگی؛ چه افرادی در 35 سالگی بازنشسته می شوند؟

تامین مرغ مورد نیاز عید و ماه رمضان

مناسبت روز/ چهارشنبه، 8 اسفندماه

اینفوگرافی/ اولویت‌های تربیت اسلامی کودک به بهانه روز امور تربیتی و تربیت اسلامی

تجلیل از مدیرعامل ایثارگر بانک ملت

مخابره پیام برجامی در باغ ملی

دو کلمه حرف حساب درباره استیضاح!

راز جوانی مغز؛ مصرف یک ماده معدنی معجزه‌آسا

هشدار یک پزشک انگلیسی درباره سیگار الکترونیکی

توصیه‌هایی برای سلامت قلب و عروق

جزییات تازه از هزاران کانتینرخالی بلاتکلیف در گمرک شهید رجایی

تسنیم: جزئیات اولیه تخلف صادرات مفتول مس و بداظهاری در گمرکات شمالی

جزئیاتی از برنامه خاموشی فلرها در دولت چهاردهم