پیام فارس

آخرين مطالب

سرمقاله سازندگی/ مردم‌سالاری پدافندی سیاسی

سرمقاله سازندگی/ مردم‌سالاری پدافندی
  بزرگنمايي:

پیام فارس - روزنامه سازندگی / «مردم‌سالاری پدافندی» عنوان یادداشت روز در روزنامه سازندگی به قلم محسن هاشمی‌رفسنجانی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
این روزها، صحبت از خطر حمله هوایی اسرائیل به مراکز هسته‌ای کشور است. البته این تهدید و خطر برای نخستین‌بار مطرح نشده است، دست‌کم در دو مقطع دیگر نیز در سال‌های 1383 و 1392 این تهدید به صورت جدی از سوی آمریکا و اسرائیل طرح شد. البته در سال‌های گذشته برخی چهره‌ها با اشاره به برخورداری ایران از پدافند موثر هوایی به‌خصوص سامانه‌های باور 373 و اس‌300 آسمان ایران را در برابر تهدیدات هوایی مقاوم معرفی می‌کردند اما به نظر می‌رسد با حملاتی که در شهریورماه گذشته از سوی جنگنده‌های اسرائیلی شد، این ابزار دفاعی شاید بازدارندگی کامل را در برابر تهدیدات هوایی نداشته باشد و به همین دلیل نگرانی نسبت به حمله اسرائیل وجود دارد. اما پرسش اینجاست مگر 20 سال قبل که کشور در معرض تهدیدات آمریکا و اسرائیل بود، ما سامانه پدافند عجیب‌وغریبی در کشور داشتیم که مانع حمله شود؟ پس چه چیزی مانع حمله به ایران شد؟
برای پاسخ به این سوال کافی است به شرایط آن روز کشور بازگردیم. در سال 1380 آقای خاتمی در انتخاباتی با 10 کاندیدا و تنوع سلایق با حدود 22 میلیون رای در انتخاباتی که 70 درصد واجدان شرایط شرکت کرده بودند مجدداً موفق به کسب بیش از نیمی از رای واجدان شرایط و 77 درصد شرکت‌کنندگان شد. این میزان مشارکت بسیار بالاتر از حد معمول کشورهای دموکراتیک غربی بود و بر عمق مردم‌سالاری در نظام جمهوری اسلامی تاکید می‌کرد. طبیعی است در آن شرایط اتهامات و ایران‌هراسی و تخریب‌ها نمی‌توانست در افکار عمومی جهان و حتی میان دولت‌های مستقل جهان، اثرگذاری جدی داشته باشد و مسیر را برای ایجاد اجماع جهانی علیه ایران محدود می‌کرد. بنابراین موثرترین و بازدارنده پدافند برای ما، مردم‌سالاری و مشارکت و حمایت مردمی از نظام است که موجب می‌شود تهدیدات علیه نظام به نتیجه نرسد. اکنون ما با شرایطی مواجه‌ایم که در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر، در دور اول بیش از 60 درصد و در دور دوم بیش از 50 درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند و آقای پزشکیان با رای حدود 26 درصد واجدان شرایط، یعنی حدود یک‌چهارم ایرانیان رئیس‌جمهور شده است و باز هم جریاناتی قدرتمند در کشور وجود دارند که همین رئیس‌جمهور حداقلی را برنمی‌تابند و در نمازهای جمعه، تجمعات و رسانه‌های عمومی و وابسته به نهادها به توهین و تخریب دولت می‌پردازند. این جریانات که خود را انقلابی می‌نامند و ما آنها را سوپرانقلابی می‌نامیم باید متوجه باشند که این‌گونه برخورد و دفع کردن بخش‌های بزرگی از جامعه از مشارکت در نظام به بهانه‌هایی نظیر موضع متفاوت آنان در حجاب، زندانیان سیاسی، فرهنگ، قومیت و فضای باز سیاسی موجب می‌شود که ریشه‌های درخت انقلاب، یکی پس از دیگر خشک شوند و اگر این جریانات کوچک‌ترین علاقه‌ای به ایران، انقلاب و اسلام دارند و از سوی جریان نفوذ و دشمنان کشور خط نمی‌گیرند، باید بدانند به فرمود امام خمینی و تاییدات رهبری، مهم‌ترین دلیل پایداری و تداوم انقلاب و نظام جمهوری اسلامی همین مردم هستند و اگر اعتماد عمومی و مشارکت مردم آسیب ببیند همان‌طور که در سال‌های اخیر دیده است، هیچ سلاح و پدافندی قادر به مقابله با تهدیدات نخواهد بود. اکنون که نظام با تهدیدات خارجی مواجه است باید از آخرین فرصت‌ها برای احیای مشارکت عمومی و حضور مردم در صحنه استفاده کنیم، قبل از آنکه دیر شود و ممنوعیت‌های بی‌دلیل و بی‌فایده‌ای نظیر فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، برخورد و زندانی کردن منتقدین، فضای بسته رسانه‌ای، یک‌سویه عمل کردن نهادهای عمومی نظیر رسانه ملی، تریبون‌های ائمه‌جمعه و نهادهای فرهنگی را رفع کنیم و فضا را برای بازگشت نشاط اجتماعی و امید به جامعه فراهم آوریم و مطمئن باشیم همان‌طور که این انقلاب متعلق به مردم و توسط مردم به پیروزی رسید اگر مسیر برای حضور مردم در اولین انتخابات پیش‌رو، یعنی انتخابات شوراها و شهر و روستا باز شود، همین مردم از کشورشان در برابر همه تهدیدات حفاظت و پاسداری خواهند کرد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/932441/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش چربی سوزی بدن با مصرف این مواد غذایی

ارزبری نوین از ایران؛ سوءاستفاده از کارت های بازرگانی یک بار مصرف

بازار طلا در موقعیت جدید؛ شیوه خرید طلا از سوی مردم تغییر کرد

آربیتراژ؛ سکه دو روی بازارها

فدرالیسم و بحران بی‌دولتی

چای عطری، طبیعی یا مصنوعی؟/ تفاوت چای داخله و خارجه در چیست؟

آسیب‌های روانی؛ التهاب‌زاهایی که کمتر در موردش صحبت می‌شود

این علائم می‌تواند نشانه ابتلا به سرطان روده باشد

دستاورد بزرگ دانشمندان؛ شناسایی پرانرژی‌ترین نوترینو در عالم توسط تلسکوپی زیر دریا!

6 علامت کمبود مواد مغذی در بدن

پیش بینی قیمت طلا و سکه 4 اسفند 1403

راز شناسایی بیماری‌های پنهان قبل از اینکه دیر شود!

پیش بینی بورس شنبه 4 اسفند 1403

عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی کی پرداخت می‌شود؟

هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز

پیش بینی قیمت دلار 4 اسفند 1403

ویلاهای خالی بی‌گاز شدند

الاکلنگ بازی خودرو در شب عید

اولین جلسه میز تخصصی دیپلماسی فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد

ضعیف نیستیم

در عربستان چه خبر بود؟

اندرو هوبرمن: مصرف مداوم نوشیدنی انرژی‌زا برای مغز خطرناک است

پیدا و پنهان تبلیغات ایمپلنت 30 ثانیه‌ای چیست؟

شکر باز هم کمیاب شد

روایت تجارت نیوز از تاثیر معیشت ناپایدار و فقر در بروز آسیب های اجتماعی

خبر افزایش قیمت محصولات گروه سایپا صحت ندارد

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

هشدار درباره علائم چشمی مرتبط با بیماری‌های تیروئیدی

مکاتبه بورس با دادستان برای اعلام نظردرباره مجمع ایران‌خودرو

یک کارشناس بازار طلا: پایه پولی کشور باید تقویت شود؛ ارزپاشی راهکار درستی نیست

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

تأثیر شیردهی در کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد

بالای 40 ساله‌ها به این توصیه‌ها توجه کنند

ارسال گاز پارس‌ جنوبی به خط سراسری از 182 میلیارد مترمکعب گذشت

سیب زمینی 15 درصد ارزان شد

ابلاغ وام 650میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا به بانک‌ها

فروش جدید متری مسکن از سال آینده

تصادف مرگبار در محور خاوران-سروستان با 3 کشته و یک زخمی

نظارت بر قیمت کالای اساسی شدت یابد

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

نقش ویروس اپشتین-بار در بروز سرطان پس از پیوند کلیه

باورهای بهداشتی اشتباه؛ از ادرارکردن در حمام تا طولانی مسواک‌زدن!

خروج بیش از 3 همت پول حقیقی در هفته پرتلاطم بورس تهران

صادرات 15 میلیون دلاری چای ایرانی

سهم ملوانان و کولبران در بودجه غیب شد

سایه سنگین رکود بر سر بازار خودرو

کشتی آرای: پیش‌فروش سکه، حباب را ثابت نگه داشت

مبلغ یارانه در اسفند 1403 افزایش یافت

کالاهای آمریکایی روی دست فروشندگان ماند!