پیام فارس

آخرين مطالب

پای AFC و FIFA رسما به انتخابات فدراسیون فوتبال باز شد مقالات

پای AFC و FIFA رسما به انتخابات فدراسیون فوتبال باز شد
  بزرگنمايي:

پیام فارس - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
علی کفاشیان: سراغ نهادهای بین‌المللی رفتم تا جلوی این بدعت را بگیرم

سعید سید‌الحسینی: چطور یک نفر با محکومیت کیفری تایید شده؟ لازم باشد تا CAS هم می‌رویم!
علی کفاشیان، رییس پیشین فدراسیون فوتبال و نامزد حذف شده انتخابات پیش رو به «اعتماد» گفت: دلایلی که برای ردصلاحیت من مطرح می‌شود، غیرقانونی است و ما برای احقاق حق‌مان به فیفا و ای‌اف‌سی نامه زدیم.
انتخابات فدراسیون فوتبال هر روز پیچیده‌تر می‌شود. در دو روز ابتدای هفته یکی از رسانه‌ها حکم محکومیت یکی از نامزدهای انتخابات در دادگاه تجدیدنظر را منتشر کرد که بازتاب بسیار زیادی در رسانه‌ها پیدا کرد و حتی صداوسیما هم به آن پرداخت و پرسید چطور یک نفر بر خلاف نص صریح اساسنامه تایید صلاحیت شده است؟ از آن طرف تکلیف ردصلاحیت دو نامزد جدی انتخابات یعنی علی کفاشیان و شهاب‌الدین عزیزی‌خادم هم هنوز مشخص نشده است. این دو نامزد در روزهای گذشته نامه‌های رسمی به دبیرکل فدراسیون ارسال و خواستار اعلام دلایل ردصلاحیت خود شدند که با پاسخی از سوی فدراسیون مواجه نشده است. بر همین اساس علی کفاشیان طبق قولی که داده بود اعتراض خود را نزد مراجع بالاتر یعنی ای‌اف‌سی و فیفا برد.
کفاشیان در این رابطه به «اعتماد» گفت: «ما می‌خواهیم حق‌مان را بگیریم و حق مشخص شود.» او ادامه داد: «ما پنج، شش روز پیش سوال کردیم از فدراسیون که شرایط به چه صورت است. ما گفتیم که حرفی نداریم و در نهایت تابع قانون هستیم. به ما بگویید علت ردصلاحیت من چه بوده؟ این دلایلی که شما آوردید، علتش نبوده است. منظور آیین‌نامه و اساسنامه است. اگر به کدهای فیفا اشاره می‌کنید خب آن کدها را به ما نشان بدهید. ولی هیچ جوابی ندادند. لذا ما روز گذشته برای فیفا و ای‌اف‌سی نامه زدیم که اینها جواب ما را نمی‌دهند. اگر واقعا مقررات این است سمعا و طاعتا! ما هم قبول داریم. اگر نیست هم مشخص کنید و انتخابات را به تعویق بیندازید و به آنها اعلام کنید.»
از کفاشیان سوال کردیم هیچ جوابی چه به صورت رسمی چه غیررسمی به شما داده نشد؟ ایشان پاسخ داد: «هیچ صحبتی نکردند! حتی غیررسمی! ما حتی گفتیم تلفنی یا به هر شکل دیگر به ما پاسخ بدهید و ما حرفی نداریم. ولی پاسخی نیامد. ولی ادله‌ای که به آنها استناد کرده بودند هم هیچ کدام‌شان قانونی نبود. یعنی آن چیزهایی که فدراسیون و کمیته‌های بدوی و استیناف انتخابات گفتند، نتوانستند استنادش را ارایه بدهند.»
در روزهای گذشته رسانه‌های نزدیک به تیم مستقر در فدراسیون چندین بار نوشتند که نامزدهای انتخابات نمی‌توانند به صورت مستقیم با فیفا و ای‌اف‌سی مکاتبه کنند و به همین دلیل نامه کفاشیان و عزیزی‌خادم راه به جایی نخواهد برد. کفاشیان در واکنش به این مساله توضیح داد: «چرا نمی‌توانیم مستقیما با فیفا و ای‌اف‌سی مکاتبه کنیم؟ اینکه مشکلی ندارد. ما هم می‌توانیم به دادگاه حکمیت ورزش CAS شکایت کنیم، هم به فیفا و ای‌اف‌سی. ولی وقتی خود فدراسیون کشورمان پاسخ ما را نمی‌دهد ما باید چه کار کنیم؟ فدراسیون جواب ما را بدهد ما حرفی نداریم. مثلا بگوید ما استعلام گرفتیم از فیفا و آنها این را گفتند. اما وقتی جواب ما را نمی‌دهند بالاخره ما باید پیگیری کنیم. فدراسیون فوتبال یک نهاد بالاسر دارد به هر حال.»
مورد بعدی که رسانه‌های نزدیک به رییس فعلی فدراسیون مطرح می‌کنند، این است که گزینه‌ای به اسم «تعویق انتخابات» در قوانین و اساسنامه پیش‌بینی نشده، بنابراین اقدام کفاشیان بی‌نتیجه خواهد بود. رییس پیشین فدراسیون فوتبال در این رابطه گفت: «در قوانین قید نشده ولی اگر فیفا ببیند حق کسی را خورده‌اند، می‌تواند بگوید عقب بیندازید. خود ای‌اف‌سی ناظر می‌فرستد برای انتخابات. وقتی ببینند حقی ناحق شده، می‌گوید عقب بیندازید تا اینها تکلیفشان مشخص شود. اما اگر همان اول بگوید که نه، تصمیم کمیته‌های انتخابات درست بوده ما هم می‌گوییم چشم. اعتراض ما هم منتفی است ولی در ادامه و در سال‌های بعد همین داستان خواهد بود. یعنی این بدعتی است که باقی خواهد ماند. اما اگر بگویند این تصمیمات درست نبوده به فدراسیون خواهند گفت که عقب بیندازید تا مساله حل شود.»
از کفاشیان سوال کردیم آیا نگران نیست بابت نامه‌نگاری با نهادهای بین‌المللی از سوی برخی جریان‌ها یا رسانه‌ها تحت فشار قرار بگیرد؟ او پاسخ داد: «ما سوال کردیم مقررات این هست یا نه؟ چه کسی می‌خواهد ما را تحت فشار بگذارد؟ بیایند جواب بدهند این هست یا نه. جایی هم نگفتند سوال نپرسید. حتی در قوانین و اساسنامه آمده که اگر ما با فدراسیون به نتیجه نرسیدیم به CAS شکایت کنیم. این در خود اساسنامه است. ما می‌خواهیم از بالایی‌ها بپرسیم که این روند درست است یا نه؟ اگر درست است ما برویم دنبال کارمان. اگر درست نیست رسیدگی کنید و اگر نمی‌کنید برویم سراغ مراجع دیگر. آیا این منطقی نیست؟ من برای آیندگان این کار را می‌کنم که این بدعت نشود.»
دیگر نامزد انتخابات که کیس مشابه علی کفاشیان دارد و همان‌طور که گفته شد در چند روز گذشته نامه رسمی خطاب به دبیرکل فدراسیون فوتبال ارسال کرده تا دلایل ردصلاحیت خود را بداند، شهاب‌الدین عزیزی‌خادم است.
سعید سیدالحسینی، رییس ستاد این نامزد و رییس کمیته پزشکی فدراسیون فوتبال در گفت‌وگو با ا«عتماد» در پاسخ به این سوال که آیا شما از فدراسیون پاسخی دریافت کردید یا خیر، گفت: «نه، متاسفانه هنوز جوابی ندادند. برنامه ما هم همین است که دادخواستی از جانب ما تنظیم شود و برای ای‌اف‌سی و فیفا ارسال شود مبنی بر اینکه دلایل عدم حضور آقای عزیزی‌خادم را فدراسیون فوتبال و کمیته استیناف انتخابات اعلام نکردند، چون حق کاندیدا هست که بداند علت عدم حضورش چیست. حالا ما اسمش را ردصلاحیت نمی‌گذاریم، چون تا جایی که اطلاع داریم در مورد سیستم‌هایی که نظارت می‌کردند و باید در صلاحیت‌ها ورود پیدا می‌کردند، مشکلی وجود نداشته است. فقط همان بحث مساله کمیته اخلاق هست که در مورد آن هم مدت محرومیت هم آقای عزیزی‌خادم و هم آقای کفاشیان تمام شده بوده. بنابراین اگر ادله‌ خاصی وجود دارد باید به دوستان اعلام شود و این حق برای هر دو نفر محفوظ است که بخواهند سراغ مراجع بالاتر بروند.»
سیدالحسینی در ادامه با اشاره به انتشار اسناد محکومیت کیفری یکی از نامزدهای تایید صلاحیت شده، گفت: «بند 39 اساسنامه خیلی مشخص و دقیق آمده توضیح داده در مورد شرایط کسانی که می‌توانند برای پست ریاست فدراسیون کاندیدا شوند. مسائل عمومی نظیر تابعیت ایران و ساکن کشور بودن و مدیریت ورزشی داشتن سر جایش. علاوه بر اینها بحث محکومیت کیفری را هم در موردش توضیح داده است. در بند 4 ماده 39 توضیح داده که اگر کسی محکومیت کیفری داشته باشد، نمی‌تواند بیاید در انتخابات فدراسیون برای پست ریاست کاندیدا شود. تا جایی که ما می‌دانیم آقایان عزیزی‌خادم و کفاشیان هیچ کدام محکومیت کیفری ندارند و تنها همان مساله کمیته اخلاق هست. باز تا جایی که مطلع هستیم بعضی از دوستان محکومیت کیفری دارند. در آن بند اساسنامه هم توضیح ندادند که آن محکومیت کیفری باید به چه شکلی باشد. این تفسیری هست که دوستان می‌کنند. در مورد محرومیت توسط کمیته اخلاق که اصلا هیچ بند و ماده‌ای در اساسنامه نیست مبنی بر اینکه اگر کسی محرومیت کمیته اخلاق داشت، نتواند در انتخابات شرکت کند.»
رییس پیشین هیات فوتبال استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: «به نظر می‌آید این تفسیرها، تفسیرهای خاص است و آنهایی که حقوقی و بی‌طرف هستند، متوجه موضوع هستند. من نمی‌دانم چرا آنهایی که آمدند در تدوین اساسنامه که در سال 1399 به تصویب رسید، شرکت کردند، سکوت اختیار کردند؟ بعضی‌هایشان در فدراسیون فوتبال هستند و خیلی راحت می‌توانند بیایند، توضیح بدهند این مساله را، اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.»
از رییس ستاد عزیزی‌خادم پرسیدیم آیا شما هم همانند کفاشیان خواستار تعویق انتخابات هستید یا لغو آن؟ ایشان پاسخ داد: «بر اساس دیتاهای موجود این ای‌اف‌سی و فیفا هستند که نهایتا می‌توانند تصمیم بگیرند. کسی درخواست‌های غیرمعقول ندارد. صحبت ما در چارچوب‌های قانونی است و فصل‌الخطابی که الان در فدراسیون وجود دارد به نام اساسنامه. ما می‌گوییم به بندها و مواد اساسنامه متاسفانه وقعی ننهادند و نیامدند آن مواد را رعایت کنند. حالا آن فیفا و ای‌اف‌سی است که می‌آید تصمیمش را می‌گیرد که چه کاری باید بکند. آقای کفاشیان رسما اعلام کردند، می‌خواهند انتخابات را تعلیق کنند. ممکن است این اتفاق بیفتد ممکن هم هست نیفتد. اما راه‌های قانونی باز است.»
او در مورد اینکه امکان رفتن به دادگاه حکمیت ورزش یا همان CAS هم وجود دارد، گفت: «ما هیچ راهی را نمی‌بندیم. منتظر می‌مانیم ببینیم چه جوابی خواهیم گرفت. ما پله‌پله و گام ‌به گام روی مسائل قانونی و پتانسیلی که الان وجود دارد، جلو می‌رویم. هم آقای عزیزی‌خادم و هم آقای کفاشیان قدم به قدم جلو خواهند رفت. اگر فدراسیون جواب ندهد که به آقای کفاشیان جواب نداده و به آقای عزیزی‌خادم هم ممکن است جواب ندهد، این به ای‌اف‌سی و فیفا می‌رود. بعد از آن دوستان همفکری می‌کنند که چه اقدامی صورت بگیرد. تصمیم فردی کسی نخواهد گرفت و برای مراحل بعدی که می‌تواند دادگاه حکمیت ورزش باشد، تصمیم‌گیری خواهد شد. ولی تا آخر قرار است که برویم جلو.»

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/932340/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضعیف نیستیم

در عربستان چه خبر بود؟

اندرو هوبرمن: مصرف مداوم نوشیدنی انرژی‌زا برای مغز خطرناک است

پیدا و پنهان تبلیغات ایمپلنت 30 ثانیه‌ای چیست؟

شکر باز هم کمیاب شد

روایت تجارت نیوز از تاثیر معیشت ناپایدار و فقر در بروز آسیب های اجتماعی

خبر افزایش قیمت محصولات گروه سایپا صحت ندارد

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

هشدار درباره علائم چشمی مرتبط با بیماری‌های تیروئیدی

مکاتبه بورس با دادستان برای اعلام نظردرباره مجمع ایران‌خودرو

یک کارشناس بازار طلا: پایه پولی کشور باید تقویت شود؛ ارزپاشی راهکار درستی نیست

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

تأثیر شیردهی در کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد

بالای 40 ساله‌ها به این توصیه‌ها توجه کنند

ارسال گاز پارس‌ جنوبی به خط سراسری از 182 میلیارد مترمکعب گذشت

سیب زمینی 15 درصد ارزان شد

ابلاغ وام 650میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا به بانک‌ها

فروش جدید متری مسکن از سال آینده

تصادف مرگبار در محور خاوران-سروستان با 3 کشته و یک زخمی

نظارت بر قیمت کالای اساسی شدت یابد

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

نقش ویروس اپشتین-بار در بروز سرطان پس از پیوند کلیه

باورهای بهداشتی اشتباه؛ از ادرارکردن در حمام تا طولانی مسواک‌زدن!

خروج بیش از 3 همت پول حقیقی در هفته پرتلاطم بورس تهران

صادرات 15 میلیون دلاری چای ایرانی

سهم ملوانان و کولبران در بودجه غیب شد

سایه سنگین رکود بر سر بازار خودرو

کشتی آرای: پیش‌فروش سکه، حباب را ثابت نگه داشت

مبلغ یارانه در اسفند 1403 افزایش یافت

کالاهای آمریکایی روی دست فروشندگان ماند!

وزیر ورزش: امیدواریم در ورزشگاه پارس شاهد برگزاری اولین بازی فجرسپاسی باشیم

تصادف مرگبار در جاده خاوران به سروستان با 3 کشته و یک زخمی

اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز اعلام شد

واگذاری بیش از 10 هزار هکتار زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی

سهم تسهیلات کلان در بانک‌های خصوصی و دولتی

یارانه دارو و شیرخشک پرداخت شد

متوسط دستمزد در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی چقدر است؟

مدیرعامل بانک مسکن: وام 650 میلیونی ساخت مسکن هنوز ابلاغ نشده است

مشکلات 2 ورزشگاه بزرگ شیراز از طریق مولدسازی برطرف می‌شود

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟

شایع‌ترین علت بروز سیاتیک

کاهش 40 درصدی قدرت خرید کارگران

ارائه آموزش‌های مهارت آموزی به بیش از 1 میلیون سرباز

احیای بیش از 60 واحد راکد تولیدی و صنعتی در استان تهران

2500 جایگاه سوخت جوابگوی تمامی خودرو‌های دوگانه‌سوز هستند

افزایش استقبال مودیان مالیاتی از سامانه مودیان

طلای جهانی برای هشتمین هفته متوالی صعودی ماند

پاسخگو نبودن وزیر ورزش و جوانان به خبرنگاران شیرازی

تحلیلگر اسرائیلی: ترامپ از نجات سیاسی نتانیاهو چه منفعتی می‌برد؟