پیام فارس

آخرين مطالب

به خاطر چند دلار؛ ماجرای جاسوسان ایران در اسرائیل مقالات

به خاطر چند دلار؛ ماجرای جاسوسان ایران در اسرائیل
  بزرگنمايي:

پیام فارس - وطن امروز /متن پیش رو در وطن امروز منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
یوسی ملمان-اکونومیست| «یوسی ملمان» نویسنده و روزنامه‌نگار سرشناس اسرائیلی که با سازمان‌های اطلاعاتی اسرائیل نیز در ارتباط است، در مقاله‌ای تحلیلی که توسط پایگاه خبری «اکونومیست» منتشر شده، به طور ویژه به بحرانی که امنیت اسرائیل را تهدید می‌کند پرداخته است؛ «چرا بسیاری از یهودیان اسرائیل برای ایران جاسوسی می‌کنند؟» این سوالی است که ملمان سعی کرده با بررسی زندگی و اهداف 3 نفر از صهیونیست‌هایی که به جرم جاسوسی برای ایران در بازداشت به سر می‌برند، به آن پاسخ دهد. به زعم این کارشناس امنیتی صهیونیست، رد پای یک گزاره مشترک در پرونده افرادی که اقدام به جاسوسی کرده‌اند دیده می‌شود. اینکه برخلاف دهه‌ها و حتی سال‌های قبل، ساکنان سرزمین‌های اشغالی دیگر چندان تعصبی روی هویت یهودی-صهیونیستی خود ندارند و حاضرند به خاطر کسب چند دلار بیشتر، به آرمان صهیونیسم پشت کنند.
سیاستی که از سال 1948 به این سو توسط رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی دنبال شده، تقویت هویت یهودی، یکدست‌سازی و محدودسازی جامعه صهیونیستی در مقابل تهدیدات خارجی بوده است؛ موضوعی که در دهه‌های گذشته منجر به شکست تلاش نفوذ کشورهای عربی به سرزمین‌های اشغالی شده است. به همین خاطر نیز در سال‌های اخیر از جامعه رژیم صهیونیستی، به عنوان جامعه‌ای نفوذناپذیر یاد می‌شود اما به نظر می‌رسد این مایه مباهات اسرائیل، حالا جای خود را به بحرانی امنیتی داده است. تنها در چند ماه گذشته، نزدیک 40 نفر از ساکنان سرزمین‌های اشغالی به جرم جاسوسی برای ایران، توسط سازمان‌های امنیتی رژیم صهیونیستی از جمله شین‌بت بازداشت شده و برای‌شان پرونده تشکیل شده است. این فقط آماری است که رژیم صهیونیستی به صورت رسمی اعلام کرده و طبیعتا تعداد بیشتری از جاسوسان وجود دارند که یا هنوز شناسایی نشده‌اند یا اسرائیل تمایلی به صحبت درباره‌شان ندارد. در آخرین مورد، هشتم بهمن سال جاری رسانه‌های بین‌المللی به نقل از منابع عبری، از بازداشت 2 سرباز ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی به جرم جاسوسی برای ایران خبر دادند. به دنبال افزایش آمار پرونده‌های جاسوسی برای ایران، رژیم صهیونیستی مجبور به تاسیس «بند مخصوص متهمان به جاسوسی برای ایران» شده است. در همین رابطه نیز چندی پیش به رسانه‌های این رژیم اجازه داده شد از بند مخصوص «171» زندان اسرائیل که برای نگهداری بیش از 26 متهم به جاسوسی برای ایران استفاده می‌شود، گزارش تهیه کنند.

جاسوسی که حامی نتانیاهو بود
ملمان مقاله خود را با پرداختن به مورد «مردخای مامان» یکی از 39 جاسوسی که توسط شین‌بت بازداشت شده‌اند آغاز می‌کند و به انگیزه‌های شخصی او به منظور جاسوسی برای ایران می‌پردازد. وی در مقاله تفصیلی خود، می‌نویسد: مردخای مامان، یک اسرائیلی است که به ناامیدی در زندگی عادت کرده بود و سرمایه‌گذاری‌های مختلفی که در تجارت انجام داده بود نیز شکست خورد بود. با این حال با آغاز سال 2024 میلادی، آشنایی با 2 شریک تجاری و البته یافتن یک معشوقه بلاروسی که وارد فرآیند تغییر دین به یهودی شده بود، نقطه مثبتی در زندگی مردخای به شمار می‌رفت». با چنین مقدمه‌ای از زندگی مردخای مامان، ملمان درباره چرایی جاسوسی او علیه اسرائیل می‌نویسد: «عاشق بودن می‌تواند افراد را وادار به انجام کار‌هایی کند که منطق را به چالش می‌کشد. درباره مامان، اشتیاق او برای راضی کردن معشوقه‌اش باعث شد او به اسرائیل خیانت کند».
در مواجهه با مساله جاسوسی و خیانت، نخستین دلیلی که به اذهان متبادر می‌شود، امکان وجود تعارض فرد جاسوس با دولت یا حاکمیت است اما این گزاره ذهنی در ارتباط با مردخای صدق نمی‌کند، بلکه برعکس، به روایت ملمان، او سال‌ها یک اسرائیل‌دوست مغرور بود که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را می‌ستود. چه آنکه در پست‌هایی که در فیسبوک منتشر می‌کرد، دیدگاه‌های شدید جناح راست و احساسات ضد عربی خود را ابراز می‌کرد. با این وجود، در کمال ناباوری خانواده و اطرافیانش، مردخای مامان به جاسوس سرسخت‌ترین دشمن اسرائیل یعنی ایران تبدیل شد.
نویسنده این مقاله با اشاره به اینکه مردخای یکی از جاسوس‌هایی بود که توسط شین‌بت شناسایی و بازداشت شد، به نقل از یکی از مقام‌های امنیتی اسرائیل تاکید می‌کند از پایان سال 2022 تا امروز، صدها صهیونیست اقدام به جاسوسی علیه رژیم صهیونیستی و به نفع ایران کرده‌اند. 
وجود جاسوس‌ها برای اسرائیل شرم‌آور است
طبق اعلام یوسی ملمان، این افراد که از طریق پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی یا در جریان جریان سفرهای خارجی به عنوان جاسوس جذب شده بودند، از خاستگاه‌های مختلفی بوده‌اند: یهودی، عرب، مذهبی و سکولار، پیر و جوان، زن و مرد.
یوسی ملمان در بخش دیگری از مقاله خود، تبدیل شدن اسرائیلی‌ها به عنوان جاسوس ایران را برای رژیم صهیونیستی که همواره به قدرت جاسوسی و انسجام داخلی خود بالیده، موضوعی «شرم‌آور» دانست. این کارشناس امنیتی صهیونیست با اشاره به این واقعیت می‌نویسد: «برخی‌ها افزایش آشکار تمایل اسرائیلی‌هایی را که مایل به خیانت به اسرائیل هستند، دلیلی بر وجود سرخوردگی و شکاف اجتماعی در اسرائیل می‌دانند. مقام‌های اسرائیلی نگران این موضوع هستند. یکی از مقام‌های شین‌بت به من گفت: ما باید دیگران را از همکاری با بدترین دشمنان خود منصرف کنیم».
تابوی خیانت به اسرائیل شکسته شده است
این تحلیلگر حوزه امنیتی، بخش بعدی مقاله خود را به تحولات داخلی سرزمین‌های اشغالی اختصاص داده، در توضیح دلایل افزایش تمایل صهیونیست‌ها برای جاسوسی می‌نویسد: فساد در اسرائیل از زمان قدرت‌گیری نتانیاهو رشد کرده است. تلاش‌های نتانیاهو برای تضعیف دستگاه قضایی اسرائیل باعث ایجاد آشفتگی سیاسی و دوقطبی شدن اسرائیلی‌ها شده است. بحث بر سر آزادی اسرای اسرائیلی که از 7 اکتبر 2023 در دست حماس بودند، باعث تشدید شکاف‌ها در اسرائیل شده است.
ملمان همچنین به نقل از یک جامعه‌شناس صهیونیست اذعان می‌کند «جامعه اسرائیل به سمت یک وضعیت خطرناک انفجاری از درون پیش می‌رود» و در چنین شرایطی، صهیونیست‌ها بیش از هر زمان دیگری حاضر به تابوشکنی و خیانت به اسرائیل هستند.
شکاف در جامعه مهاجران اسرائیل
«عزیز نیسانوف» دومین جاسوسی است که یوسی ملمان به بررسی دلایل او برای جاسوسی علیه اسرائیل می‌پردازد. نویسنده با این مقدمه که رژیم صهیونیستی تشکیل شده از مهاجرانی است که از کشورهای دیگر به سرزمین‌های اشغالی نقل مکان کرده‌اند و در این میان، یهودیانی که از جمهوری آذربایجان به اراضی اشغالی مهاجرت کرده‌اند، به دلیل دست و پنجه نرم کردن با مشکلات متعدد، از جمله اینکه خود را در حاشیه می‌بینند، بیش از بقیه مستعد جاسوسی هستند، می‌نویسد: عزیز نیسانوف از جمله یهودی - آذربایجانی‌هایی بود که خود را در حاشیه می‌دید و به دلیل مشکلات مالی و احساس بیگانگی نسبت به جامعه اسرائیل، با کمال میل جاسوسی علیه رژیم صهیونیستی را پذیرفت.
به اذعان یوسی ملمان، نیسانوف و گروهش از نزدیک به 100 هدف استراتژیک و نظامی در سرزمین‌های اشغالی تصویربرداری کرده‌اند که مقر موساد و نیروهای نظامی در تل‌آویو نیز در میان این اهداف دیده می‌شود. نویسنده مقاله تاکید می‌کند گروه نیسانوف برای هر ماموریت بین 500 تا 1200 دلار دریافت می‌کردند و دستاوردهای جاسوسی آنها در حمله موشکی و پهپادی حزب‌الله لبنان به تاسیسات نظامی اسرائیل به کار آمد.
سومین جاسوس، از جامعه ارتدکس‌ها
سومین جاسوسی که پرونده‌اش به کمک شین‌بت زیر ذره‌بین یوسی ملمان رفته، «آشر بنیامین ویس» است که وابسته به جامعه تندروی صهیونیست‌های ارتدکس به شمار می‌رود. با توجه به همین نکته، ملمان تاکید می‌کند شکاف عمیقی در جامعه اسرائیل به وجود آمده است. به گزارش این تحلیلگر صهیونیست، بنیامین ویس پوسترهایی را در سطح شهر بنی براک آویزان کرده بود که نتانیاهو را با آدولف هیتلر مقایسه می‌کرد. ملمان همچنین مدعی می‌شود بنیامین ویس برای اقدامات ضداسرائیلی خود 25 هزار دلار دریافت کرده بود.
جایی که بقیه شکست خوردند، ایران موفق بود
یوسی ملمان در بخش پایانی مقاله خود، با تاکید روی این گزاره که مشکلات و ناتوانی‌های مالی ساکنان سرزمین‌های اشغالی را در معرض جاسوسی علیه اسرائیل قرار می‌دهد، اذعان می‌کند احتمالا در آینده جاسوسان بیشتری به فهرست 39 نفره که در ماه‌های اخیر بازداشت شده‌اند اضافه شوند. وی همچنین به این موضوع اشاره می‌کند که در شرایطی که دیگر دشمنان اسرائیل در جذب صهیونیست‌ها برای جاسوسی شکست خورده‌اند، ایران عملکردی موفق داشته است.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/932337/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ضعیف نیستیم

در عربستان چه خبر بود؟

اندرو هوبرمن: مصرف مداوم نوشیدنی انرژی‌زا برای مغز خطرناک است

پیدا و پنهان تبلیغات ایمپلنت 30 ثانیه‌ای چیست؟

شکر باز هم کمیاب شد

روایت تجارت نیوز از تاثیر معیشت ناپایدار و فقر در بروز آسیب های اجتماعی

خبر افزایش قیمت محصولات گروه سایپا صحت ندارد

گاردین: چرا «هنر معامله» ترامپ روی ایران جواب نمی‌دهد؟

هشدار درباره علائم چشمی مرتبط با بیماری‌های تیروئیدی

مکاتبه بورس با دادستان برای اعلام نظردرباره مجمع ایران‌خودرو

یک کارشناس بازار طلا: پایه پولی کشور باید تقویت شود؛ ارزپاشی راهکار درستی نیست

بازدید مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان از بنیاد شهرستان رامیان

کاخ سفید استراتژی اوباما را تکرار خواهد کرد؟

تأثیر شیردهی در کاهش خطر سندروم مرگ ناگهانی نوزاد

بالای 40 ساله‌ها به این توصیه‌ها توجه کنند

ارسال گاز پارس‌ جنوبی به خط سراسری از 182 میلیارد مترمکعب گذشت

سیب زمینی 15 درصد ارزان شد

ابلاغ وام 650میلیون تومانی نهضت ملی مسکن فردا به بانک‌ها

فروش جدید متری مسکن از سال آینده

تصادف مرگبار در محور خاوران-سروستان با 3 کشته و یک زخمی

نظارت بر قیمت کالای اساسی شدت یابد

روایت رسانه فرانسوی از «تنهایی زلنسکی»

نقش ویروس اپشتین-بار در بروز سرطان پس از پیوند کلیه

باورهای بهداشتی اشتباه؛ از ادرارکردن در حمام تا طولانی مسواک‌زدن!

خروج بیش از 3 همت پول حقیقی در هفته پرتلاطم بورس تهران

صادرات 15 میلیون دلاری چای ایرانی

سهم ملوانان و کولبران در بودجه غیب شد

سایه سنگین رکود بر سر بازار خودرو

کشتی آرای: پیش‌فروش سکه، حباب را ثابت نگه داشت

مبلغ یارانه در اسفند 1403 افزایش یافت

کالاهای آمریکایی روی دست فروشندگان ماند!

وزیر ورزش: امیدواریم در ورزشگاه پارس شاهد برگزاری اولین بازی فجرسپاسی باشیم

تصادف مرگبار در جاده خاوران به سروستان با 3 کشته و یک زخمی

اسامی محصولات آرایشی غیرمجاز اعلام شد

واگذاری بیش از 10 هزار هکتار زمین برای احداث نیروگاه خورشیدی

سهم تسهیلات کلان در بانک‌های خصوصی و دولتی

یارانه دارو و شیرخشک پرداخت شد

متوسط دستمزد در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی چقدر است؟

مدیرعامل بانک مسکن: وام 650 میلیونی ساخت مسکن هنوز ابلاغ نشده است

مشکلات 2 ورزشگاه بزرگ شیراز از طریق مولدسازی برطرف می‌شود

واشنگتن-مسکو-پکن؛ آیا نیکسون معکوس در پیش است؟

شایع‌ترین علت بروز سیاتیک

کاهش 40 درصدی قدرت خرید کارگران

ارائه آموزش‌های مهارت آموزی به بیش از 1 میلیون سرباز

احیای بیش از 60 واحد راکد تولیدی و صنعتی در استان تهران

2500 جایگاه سوخت جوابگوی تمامی خودرو‌های دوگانه‌سوز هستند

افزایش استقبال مودیان مالیاتی از سامانه مودیان

طلای جهانی برای هشتمین هفته متوالی صعودی ماند

پاسخگو نبودن وزیر ورزش و جوانان به خبرنگاران شیرازی

تحلیلگر اسرائیلی: ترامپ از نجات سیاسی نتانیاهو چه منفعتی می‌برد؟