پیام فارس

آخرين مطالب

خشونت علیه زنان چگونه کنترل می‌شود؟ مقالات

خشونت علیه زنان چگونه کنترل می‌شود؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
خشونت علیه زنان چگونه کنترل می‌شود؟

سیدمحمود علیزاده‌طباطبایی| لایحه جلوگیری از خشونت علیه زنان توسط قوه قضائیه بیش از 10 سال پیش به مجلس داده شد. این طولانی‌ترین لایحه‌ای است که در مجلس رسیدگی می‌شود. چند بار عنوان لایحه عوض شد. مجلس می‌خواست منکر بحث خشونت شود. این لایحه نه‌ تنها هنوز به صحن نرفته بلکه در کمیسیون هم نهایی نشده است. برخی‌ها تصور می‌کنند به فرهنگ مردسالاری برمی‌گردد که در کشور وجود دارد و نه ‌تنها در کشور بلکه در همه جای دنیا هم همین است. عده‌ای از خانم‌ها هم خودشان را باور نمی‌کنند. اکثر مدیران دولت و نظام سیاسی را از میان مردان انتخاب می‌کنند. مجلس دست مردم است و نیمی از مردم هم خانم‌ها هستند و خود خانم‌ها هم نماینده خانم انتخاب نمی‌کنند تا بتوانند از حقوق‌شان دفاع کنند.
واقعیت این است که فرهنگ خشونت در مردها وجود دارد و خانم‌ها هم به نحوی این را پذیرفتند؛ برای مثال برخی‌ها به خانم‌ها مطلقه یا ضعیفه می‌گویند. تا این فرهنگ اصلاح نشود با قانون نمی‌شود، جلوی خشونت را گرفت. من تحقیقات زیادی در رابطه با موادمخدر داشتم و دیدم مجازات اصلاً نمی‌تواند، اثر چندان موثری در پیشگیری از وقوع جرم داشته باشد. باید فرهنگ اصلاح شود و با اصلاح فرهنگ جلوی خشونت گرفته شود. در برخی از استان‌ها و شهرها خشونت خیلی شدید است؛ چون هنوز فرهنگ قومی قبیله‌ای و قدیمی حاکم است. در جاهایی که قدری فرهنگ رو به اصلاح و پیشرفت رفته، خشونت کمتر شده است. یک واقعیت دیگر این است که خانم‌ها هرچه با حقوق‌شان بیشتر آشنا می‌شوند، خشونت بیشتر می‌شود؛ چون مردها به دنبال این هستند که خانم مطیع باشد و همین که خانم تمرد کند و مطیع نباشد خشونت ایجاد می‌شود. به نظرم تنها راه‌حل قضیه که زمانبر هم هست، اصلاح فرهنگ و فعال شدن خانم‌ها و حضورشان در مجامعی مثل مجلس است. در مجلس تعداد خانم‌ها از درصد نماینده‌ها کمتر است؛ در صورتی که 50 درصد جمعیت خانم‌ها هستند. با اصلاح قانون نمی‌شود جلوی خشونت را گرفت و با اصلاح فرهنگ می‌شود این کار را کرد.
بیش از 10 سال است که این قانون در مجلس مانده و فرهنگ مردسالاری که وجود دارد، قانون را از محتوا خالی کرده و همین هم که از محتوا خالی کردند را نیز تصویب نمی‌کنند و حتی اگر تصویب شود، معلوم نیست شورای نگهبان تایید کند!‌ و به این دلیل می‌گویم با قانون نمی‌شود چیزی را اصلاح کرد.
اما در این بین دولت هم می‌تواند اقداماتی انجام دهد! دولت می‌تواند درخواست کند که سریع‌تر به لایحه رسیدگی شود؛ ولی مجلس الزامی ندارد که نظر دولت را عمل کند و اختیار مجلس با خودش است و بیشتر خانم‌هایی که در مجلس حضور دارند باید تلاش کنند. این لایحه را معاونت امور زنان در دولت روحانی تکمیل کرد و به مجلس فرستاد. باید خانم‌های مجلس و گروه‌های حامی حقوق زنان را فعال کرد. متاسفانه فضایی هم که ایجاد می‌کند به محض اینکه کسی از حقوق زنان دفاع می‌کند به فمینیست متهم می‌شود و این جو را در مجلس ایجاد کردند. باید خانم‌ها در مجلس بیشتر فعال شوند و این لایحه را تصویب کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/928473/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فوری / یارانه بهمن ماه این افراد واریز شد

احتمال تعطیلی ادارات اردبیل در روز شنبه 27 بهمن 1403 به دلیل ناترازی انرژی | آیا ادارات اردبیل شنبه 27 بهمن 1403 تعطیل است؟

پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز جمعه 26 بهمن از تلویزیون و پخش آنلاین

یارانه 400 هزار تومانی بهمن واریز شد

نرخ جدید سود بانکی اعلام شد

مسابقات دهه فجر تیر اندازی ویژه جوانان و نوجوانان

هافبک النصر بازی با پرسپولیس را از دست داد – آفتاب نو | اخبار ورزشی

کاروان تیم فوتبال النصر بدون کریستیانو رونالدو یکشنبه 28 بهمن وارد تهران می شوند

احتمال تعطیلی ادارات تهران در روز شنبه 27 بهمن 1403 به دلیل ناترازی انرژی | آیا ادارات تهران شنبه 27 بهمن 1403 تعطیل است؟

برگزاری جشن ولادت امام زمان در مسجد مرکز فقهی ائمه اطهار کابل

فرش ایران تحریم نیست و انتظار می‌رود به بازار بین‌المللی بازگردد

فوری/ یارانه بهمن ماه قابل برداشت شد

چراغ جشنواره موسیقی فجر با ساز هنرمندان قشقایی روشن شد

جمع بندی اخبار مهم در پنجشنبه 25 بهمن 1403 | خلاصه‌ای از مهم‌ترین رویدادهای شبانگاهی

هافبک النصر بازی با پرسپولیس را از دست داد

توقف گردشگران نمایشگاه بین المللی تهران در ایستگاه روزنامه «توریسم»

اژدهایی در اطراف سد تنگاب!

احتمال تعطیلی مدارس و ادارات شنبه 27 بهمن/ اسامی شهرها

مربیان تیم ملی در کنار نوجوانان ایران (عکس)

احتمال تعطیلی ادارات البرز در روز شنبه 27 بهمن 1403 به دلیل ناترازی انرژی | آیا ادارات کرج شنبه 27 بهمن 1403 تعطیل است؟

رهایی دو کودک از چنگال آدم‌رباها در فارس

عملیات تعریض بزرگراه آیت‌الله علوی/ توسعه عمرانی در راستای تداوم هوای پاک شیراز

افزایش چشمگیر قیمت محصول پرطرفدار ایران خودرو در بازار امروز (25 بهمن)

بهمن موتور قیمت جدید اعلام کرد و تا 16 درصد گذاشت روی نرخ های قبلی

زنگ خطر کمبود گروه‌های مختلف خون در فارس

هواشناسی خراسان رضوی هشدار زرد صادر کرد

واریز شدن یارانه بهمن ماه

تحویل 18.9 میلیارد لیتر سوخت مایع به نیروگاه‌ها بر اساس ارقام رسمی وزارت نیرو

پیش بینی بورس شنبه 27 بهمن ماه 1403 | بورس فردا طوفان به پا می کند؟

تصاویر/ ظهور رنگ و نقش فرش‌های دستباف در نمایشگاه بین‌المللی فارس

شهرداری‌ها پیشران گردشگری شهری هستند/ انعقاد تفاهم‌نامه طلایه‌داران گردشگری

تصاویر/ جلوه رنگ و نقش فرش‌های دستباف در نمایشگاه بین‌المللی فارس

یارانه جدید دولت واریز شد

واریز عیدی بازنشستگان همراه با شگفتانه نیمه شعبان / حساب بازنشستگان 7.000.000 تومان شارژ شد

اگه هوس یک غذای جدید کردی ولی نمیدونی چی میخوای ببین | طرز تهیه توپک سبزیجات کره‌ای +ویدئو

افزایش ظرفیت کانال‌های آب‌های سطحی و بهسازی معابر شهری

حضور طلایه‌داران گردشگری ایران در نمایشگاه گردشگری

واریز عیدی بازنشستگان همراه با یک سورپرایز

پیش بینی آب و هوا اردبیل فردا 26 بهمن ماه 1403 | پیش بینی هواشناسی اردبیل فردا جمعه 26 بهمن ماه 1403

فرود اضطراری هواپیما تهران در شیراز / مسافران در در فرودگاه سرگردان هستند

برنامه وزارت کار برای تقویت هلدینگ‌ها

شهرداری‌ها پیشران گردشگری شهری هستند

جایگاه اندیشه مهدویت در منابع اهل سنت

برنامه قطعی برق اهواز جمعه 26 بهمن + جدول مناطق

تحول دیجیتال امری ضروری برای توسعه بخش صنعت است

قیمت ساینا در بازار آزاد / این مدل 25 میلیون گران شد + جدول

بازار طلای آب‌شده پیشتاز در رشد+ فیلم

تنها راه خروج فوتبال ایران از بن‌بست

ایران با بلوف‌های ترامپ چه می‌کند؟

چرخش مصرف مواد مخدر از سنتی به صنعتی