پیام فارس

آخرين مطالب

با عوارض شیمی درمانی آشنا شوید علمي

با عوارض شیمی درمانی آشنا شوید
  بزرگنمايي:

پیام فارس - مهر /بررسی شواهد جدید نشان می دهد که از هر 10 بیمار سرطانی که تحت شیمی درمانی قرار می گیرند، 4 نفر دچار درد شدید عصبی محیطی می شوند.
به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش دادند: «این بیماران ممکن است از دست دادن تعادل و هماهنگی، ضعف یا احساس بی حسی، گزگز ، سوزن سوزن شدن، یا سوزش را تجربه کنند.»
تیم تحقیق به سرپرستی دکتر « رایان دسوزا »، متخصص بیهوشی در کلینیک مایو در ایالت مین، نتیجه‌گیری کرد: «یافته‌های ما تأکید می‌کند که نوروپاتی محیطی ناشی از شیمی‌درمانی دردناک، یک چالش سلامت جهانی قابل توجه است که بیش از 40 درصد از مبتلایان به این بیماری را تحت تأثیر قرار می‌دهد.»
نتایج نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد داروهای شیمی درمانی مبتنی بر پلاتین یا تاکسان بیشترین خطر را برای درد عصبی دارند و به نظر می‌رسد بیماران سرطان ریه بالاترین میزان نوروپاتی را تجربه می‌کنند.
محققان می‌گویند داروهای شیمی درمانی سرطان را می کشند اما به سلول‌ها و بافت‌های سالم از جمله سلول‌های سیستم عصبی هم آسیب می‌رسانند.
نوروپاتی محیطی یک عارضه جانبی بالقوه شناخته شده شیمی درمانی است، اما این مطالعه اولین مطالعه‌ای است که میزان شیوع آن را در بین بیماران سرطانی تخمین می‌زند.
به گفته محققان، تصور می‌شود که این عارضه ناشی از آسیب داروی شیمی‌درمانی است که سیگنال‌های عصبی عادی را مختل می‌کند و منجر به درد مداوم می‌شود.
برای این مطالعه، محققان نتایج 77 مطالعه قبلی را که شامل نزدیک به 11000 شرکت‌کننده از 28 کشور بود، جمع‌آوری کردند.
داده‌ها نشان داد که بیش از 41 درصد از بیماران تحت درمان با شیمی درمانی دچار نوروپاتی محیطی دردناک و مداوم شدند که حداقل سه ماه طول کشید.
نتایج نشان می‌دهد که تقریباً 41 درصد از بیماران تحت درمان با شیمی‌درمانی مبتنی بر پلاتین دچار درد عصبی شده‌اند و همچنین کمی بیش از 38 درصد از بیماران تحت درمان با تاکسان‌ها دچار چنین دردهایی می‌شوند.
درد عصبی در بیماران مبتلا به سرطان ریه شایع‌تر بود و بیش از 62 درصد آن را تحت تأثیر قرار داد. این شرایط احتمالاً به این دلیل است که این بیماران اغلب به چرخه‌های متعدد و طولانی مدت شیمی درمانی نیاز دارند.
افرادی که برای سرطان تخمدان (32 درصد) و لنفوم (36 درصد) تحت درمان قرار گرفتند، کمترین عارضه عصبی را داشتند.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/923997/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله همشهری/ مهمل و پوچ

سرمقاله جام جم/ شرط اول شکل‌‌گیری مذاکرات ایران و آمریکا

سرمقاله شرق/ کابینه ناساز با امید ملت

خطر ابدی میکروپلاستیک‌ها

ویتامین D را صبح بخوریم یا شب؟

میوه‌های ضد یبوست را بشناسید

یک بیمار استرالیایی رکوردِ زنده‌ ماندن با قلب مصنوعی را زد

دندان‌ عقلم را بکشم؟

سوخت ماشین بدن

موافقت مجلس با اصلاح جداول بودجه 1404 کل کشور

ناراستار، روایتی از خلاقیت و امید به آینده بازی‌سازی ایران در گفت‌وگو با علی نظری

نرخ طلا و سکه گارد صعود به خود گرفتند

گودرزی: افزایش حقوق به میزان تورم تحقق یافتنی نیست

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور: تلاش می کنیم دستمزد کارگران متناسب با نرخ تورم باشد

رشد 6 هزار واحدی شاخص بورس

بیش از بانک سود کنید، با اطمینان بیشتر!

سخنگوی هیات رئیسه مجلس: احتمال افزایش حقوق کارگران بالای 30درصد زیاد است

عقاب، بوئینگ را در شیراز زمین‌گیر کرد

نجات فرد گرفتار در ارتفاعات پارک جنگلی لارستان

واگذاری 25 هکتار از ناحیه صنعتی خفر آغاز شد

تقویت فرهنگ اسلامی با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

سرمقاله ایران/ جنجال بر سر زبان مادری

«معاویه»ی لامنس!

سرمقاله کیهان/ رئیسی چرا خار چشمِ جریان تحریم و تحریف شد؟

با این مواد غذایی حنجره پیر می‌شود!

روزه گرفتن فرصتی برای اصلاح رفتارهای ناسالم تغذیه‌ای است

پیاده روی نجات بخش بازماندگان سرطان

حفظ تندرستی در ماه رمضان با تدابیر طب ایرانی

وزیر نفت: فعلا برنامه‌ای برای سهمیه بنزین نوروزی نداریم

آغاز حراج سکه‌های 86 از ساعت 12 امروز

اظهارات پورمحمدی از زمان واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی

توضیحات وزیر کار از قطع یارانه 100 هزار نفر در پایان اسفند ماه

نوری قزلجه: کالاهای مورد نیاز مردم برای عید تأمین است

پیام سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان به مناسبت سالروز 22 اسفند

لینک نظرسنجی برنامه‌های هفته بزرگداشت شهدا منتشر شد

برگزاری 150 برنامه قرآنی با محوریت «زندگی با آیه ها» در آباده فارس

گاردین: دولت آمریکا دیگر متحد ما نیست، مافیاست

دورخیز برای استیضاح دوم؟

سرمقاله آرمان ملی/ سناریوی جدید علیه ایران

کلاه آمریکایی بر سر اوکراین

سرمقاله اعتماد/ چگونه بنزین سیاستمدار شد؟

بی‌اخلاقی با میراث رئیسی

کَره، خطر مرگ زودهنگام را افزایش می‌دهد

چطور سلامت مردان بیشتر می شود؟

هر شکلاتی را نخورید

سه سناریوی دلار در سال آینده

سقف صدور کارت هدیه پنج میلیون تومان شد

فاکتور هزینه‌های شب عید؛ قیمت شیرینی و آجیل در بازار چقدر است؟

سال سخت آبی!

زی‌تازی با هویت جدید؛ تجربه خرید محصولات کودک و نوجوان را متحول کرده‌ایم