سرشناسترین اسیر زن فلسطینی که آزاد شد؛بانویی از جنس مقاومت
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - خالده جرار، از رهبران جبهه مردمی برای آزادی فلسطین و بانویی از جنس مقاومت ضد اشغالگری که مناصب ملی مهمی داشت و سالهای زیادی را در زندانهای رژیم اشغالگر گذرانده و رنج بسیاری متحمل شد، امروز در معامله طوفان آزادگان، به آغوش مردم فلسطین برگشت. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بعد از پیروزی مقاومت در تحمیل خواستههای خود به دشمن صهیونیستی برای آتش بس و تبادل اسرا در اولین مرحله از این معامله، 90 اسیر فلسطینی آزاد شدند که نام «خالده جرار» معروفترین اسیر زن فلسطینی هم در میان آزاد شدگان دیده میشود.
خالده جرار کیست؟
خالده جرار که در دوران اسارت خود به اسیر سیاسی شماره 1 فلسطینی معروف بود، از رهبران فلسطینی به شمار میرود که در 9 فوریه سال 1963 در شهر نابلس در کرانه باختری به دنیا آمد. او همسر «غسان جرار» تاجر بزرگ فلسطینی است که سابقه طولانی بازداشت اداری و تبعید توسط صهیونیستها را دارد.
خالده جرار دو دختر به نامهای «یافا» و «سهی» داشت که سهی در جولای 2021 و در حالی که مادرش در اسارت بود و صهیونیستها اجازه آخرین خداحافظی را هم به آنها ندادند، درگذشت.
خالده جرار دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته علوم سیاسی از دانشگاه برزیت فلسطین است و از مناصب مهم او میتوان به عضویت در دفتر سیاسی جبهه مردمی برای آزادی فلسطین، معاونت در شورای قانونگذاری فلسطین و مسئول پرونده اسرا در شورای قانونگذاری فلسطین اشاره کرد.
او همچنین به عنوان عضو کمیته عالی ملی فلسطین برای پیگیری پرونده پیوستن فلسطین به دیوان کیفری بینالمللی، مدیر موسسه وجدان برای حمایت از اسرا و حقوق بشر از سال 1944 تا 2006 منصوب شده بود.
بانویی از جنس مقاومت
همه اتهامات وارده به خالد جرار توسط رژیم صهیونیستی مربوط به فعالیتهای سیاسی او و وابستگی وی به جبهه مردمی برای آزادی فلسطین است. مشارکت در جشنوارههای حمایت از اسرا و دیدار با اسرای آزاد شده، یکی دیگر از اتهاماتی بود که صهیونیستها به موجب آن، خالده جرار را بازداشت کردند.
رژیم صهیونیستی در سال 1998 با صدور حکم حبس خانگی علیه خالده جرار او را ممنوع الخروج کرد و اجازه خروج وی از اراضی اشغالی فلسطین را نمیداد. نیروهای اشغالگر در 2 آوریل 2015 خالده جرار را از خانه او در رام الله بازداشت کردند. ابتدا خودروهای نظامی ارتش اشغالگر خانه خالده جرار را تحت محاصره درآورده و سپس نظامیان صهیونیست به منزل او حمله و وسایل شخصیاش را مصادره کردند و خالده جرار را با خود بردند.
اختصاصی| اجتماع خانواده اسرای فلسطینی مقابل زندان عوفرجزئیات آزادی اسرای عضو گروههای مبارز فلسطینی در مرحله اولرژه پیروزمندانه قسام؛سیلی محکم مقاومت به نتانیاهو در قلب غزه خالده جرار در جریان بازجویی با سکوت و امتناع از خوردن و آشامیدن، از دادن هرگونه اطلاعات به اشغالگران خودداری کرد و به همین دلیل صهیونیستها او را به زندان هشارون بردند. دادگاه خالده جرار برای چندین جلسه طی یک دوره چند ماهه به تعویق افتاد و دادگاه نظامی در زندان عوفر رژیم صهیونیستی در دسامبر 2015 حکم حبس خالده جرار به مدت 15 ماه را صادر کرد و سپس او در 3 ژوئن 2016 آزاد شد.
خالده جرار در طول اسارت خود به دلیل اهمال کاری عامدانه پزشکی و شکنجه، دچار انفارکتوس مغزی شد؛ زیرا جریان خون به مغزش نمیرسید و کمبود خون کافی برای سلولهای مغز موجب شد تا مغز او نتواند اکسیژن و مواد مغذی حیاتی جذب کند.
در تابستان سال 2017 نیروهای اشغالگر صهیونیستی بار دیگر خالده جرار را بازداشت و در سال 2018 اسارت او را تمدید کردند و سپس در فوریه 2019 آزاد شد. اما آزادی خالده جرار در این سال زیاد طول نکشید و در اواخر اکتبر 2019 صهیونیستها مجدد او را بازداشت کرده و جلسات محاکمه وی به مدت یک سال و چهار ماه طول کشید تا اینکه در اول مارس 2021 حکم خالده جرار صادر شد.
خالده جرار؛ از شکنجه در سلول تا آزادی در معامله طوفان آزادگان
زمانی که خالده جرار در اسارت بود، دختر او سهی درگذشت و صهیونیستها حتی اجازه مشارکت وی در مراسم تشییع پیکر دخترش را ندادند و دوماه بعد از فوت دخترش آزاد شد و سر مزار او رفت. در اواخر سال 2021 خالده جرار از زندان دشمن صهیونیستی آزاد شد، اما مجدداً اشغالگران در 26 دسامبر 2023 او را بازداشت کرده و به همراه دیگر اسرای زن فلسطینی به زندان دامون بردند.
سپس صهیونیستها خالده جرار را به سلول انفرادی در زندان «نوی ترتزیا» منتقل کردند و این بانوی آزاده فلسطینی در یک سلول کوچک که شبیه کوره بود برای مدتی نامعلوم حبس شد. طبق آنچه که وکیل خالده جرار گزارش داد، هیچگونه هوا و اکسیژنی در این سلول وجود نداشت و این در حالی است که خالده جرار از بیماری مغزی رنج میبرد.
در 17 ژانویه 2025 یعنی دو روز بعد از اعلام آتش بس در نوار غزه رسانههای صهیونیستی اعلام کردند که نام خالده جرار هم در میان اسرای فلسطینی که قرار است در معامله تبادل اسرا با حماس آزاد شوند، قرار دارد.
در ساعات نخست بامداد امروز خالده جرار هم در کنار 89 اسیر فلسطینی دیگر در چارچوب معامله تبادل اسرا که حماس آن را طوفان آزادگان نامیده است، آزاد شد و در میان استقبال گرم مردم فلسطین به خانه خود رفت. مقایسه عکسهای این بانوی آزاده فلسطینی از چند سال گذشته تاکنون نشان میدهد که تا چه اندازه در زندانهای اشغالگران تحت فشار و شکنجه قرار داشته و به اندازه سالهای بسیار طولانی پیر شده است.
انتهای پیام/
-
دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۲:۰۷
-
۶ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/905524/