پیام فارس

آخرين مطالب

سوخت موجود است، اما فقط برای قاچاقچیان! اقتصادي

سوخت موجود است، اما فقط برای قاچاقچیان!
  بزرگنمايي:

پیام فارس - تجارت نیوز /رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت، اخیرا از قاچاق سالانه سه میلیارد لیتری سوخت به پاکستان خبر داد و عنوان کرد که این میزان قاچاق به هیچ عنوان کار مردم عادی نیست. حال باید پرسید که اگر قاچاق سازمان‌یافته سوخت توسط مردم عادی صورت نمی‌گیرد، پس چرا قوانین محدودکننده در حوزه سوخت تنها برای مردم عادی اجرا می‌شود؟
قاچاق 20 میلیون تا 25 میلیون لیتری سوخت، موضوعی است که هر هفته حداقل چندین خبر در مورد آن منتشر می‌شود. اخباری که از برخورد مسئولان با قاچاق‌چیان حکایت می‌کند. حال سوالی که مطرح می‌شود این است که اگر هر روز مقابله جدی با قاچاق‌چیان صورت می‌گیرد، پس چرا هم‌چنان روزانه 20 میلیون تا 25 میلیون لیتر سوخت از کشور قاچاق می‌شود؟
اخیرا رضا نواز، سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت، در یک نشست خبری که ویدیو آن در فضای مجازی منتشر شده با ارائه آمار میزان توزیع سوخت در استان‌های شرقی و همچنین اعلام آمار دولت پاکستان مبنی بر ورود سالانه سه میلیارد لیتر سوخت قاچاق به این کشور، توضیح داد: این میزان قاچاق سوخت به هیچ عنوان کار مردم عادی نیست. روزانه چند صد تریلی نفت‌کش جاده‌پیما از مرز شرقی ایران خارج می‌شود.
وی ادامه داد: قطعا کسانی که این میزان از قاچاق و انفال را از کشور خارج می‌کنند و بهره می‌برند، دوست ندارند هیچ اقدامی برای شناخت مصرف‌کننده واقعی و رسیدن یارانه سوخت به دست مردم، صورت گیرد. حتی با پالایشگاه‌سازی و تامین سوخت، این افراد بیشتر کار می‌کنند.

این اظهارات نشان از آن دارد که مسئولان کاملا می‌دانند که میزان قاچاق سوخت مطرح‌شده، توسط مردم عادی صورت نمی‌گیرد. اما همچنان بر اعمال محدودیت سوخت‌گیری برای مردم، برای جلوگیری از قاچاق اصرار می‌ورزند.
وضع قوانین محدودکننده سوخت‌گیری برای جلوگیری از قاچاق
مسئولان در مواجهه با بحران سوخت، به راهکارهایی برای اعمال محدودیت برای مردم عادی روی می‌آوردند تا بتوانند با محدودیت‌های اعمال‌شده، از میزان قاچاق بکاهند. از جمله این طرح‌ها می‌توان به محدودیت سوخت‌گیری در استان‌های مرزی و طرح‌هایی مانند باک پر اجرا کرد.
در برخی شهرهای مرزی استان سیستان و بلوچستان، مردم برای دریافت سوخت باید به شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی مراجعه کنند و مجوز دریافت کنند. یا حتی در برخی شهرها، طرحی به نام کُدینگ جایگاه‌ها در استان سیستان و بلوچستان اجرا شده که به مردم اجازه نمی‌دهد از هر جایگاهی سوخت‌گیری کنند.
این طرح‌ها منجر به ایجاد صف‌های طولانی در استان شده است. مردم باید ساعت‌های طولانی در صف‌های جایگاه‌ها بایستند تا بتوانند سوخت موردنیاز خود را دریافت کنند؛ موضوعی که مشکلات بسیاری برای مردم و البته کامیون‌داران به وجود آورده است.
از طرف دیگر، سهمیه سوخت بسیاری از اصناف مانند کشاورزان، صیادان و کامیون‌داران به بهانه مبارزه با قاچاق کاهش یافته است. این موضوع مشکلات متعددی برای معیشت مردم به وجود آورده و هیچ بهبودی در روند کاهش قاچاق حاصل نشده است.
در مورد کاهش سهمیه کامیون‌داران باید گفت که آن‌ها دیگر بدون ارائه بارنامه امکان سوخت‌گیری ندارند و میزان سوخت اختصاص‌یافته به آن‌ها، بر اساس مسافتی است که شرکت پخش فرآورده‌های نفتی تعیین می‌کند. این در حالی است که بسیاری از آن‌ها به این موضوع معترض هستند که وزارت نفت، مسافت را درست تعیین نمی‌کند و میزان سهمیه اختصاص‌یافته به آن‌ها کفاف مسیر را نمی‌دهد.
همچنین طرحی در برخی مرزهای کشور از جمله مرز بازرگان در جریان است که کامیون‌داران را ملزم می‌کند تا باک خود را با گازوئیل 55 هزار تومانی پر کنند. این طرح که دو سال پیش تنها برای کامیون‌داران ایرانی اجرا شده بود، از چندین ماه قبل برای کامیون‌داران ترکیه هم اجرا شد.
البته ترکیه هم در اقدامی متقابل معافیت مالیاتی برای کامیون‌داران ایرانی را لغو کرد. موضوعی که منجر به گرفتاری بیش از 1000 کامیون‌دار ایرانی در مرز بازرگان شد. در این زمینه باید گفت که طرح باک پر که برای کاهش قاچاق سوخت در دستور کار بود، تنها به درآمدزایی دولت و کاهش صادرات و واردات منجر شد.
چرا سیاست‌های مقابله با قاچاق تاکنون موفق نبودند؟
موضوعات مطرح‌شده تنها برخی از قوانینی است که دولت‌ها برای جلوگیری از قاچاق سامان دادند و تاکنون هیچ یک از این اقدامات، نه تنها موفق نبوده، بلکه منجر به ضرر و زیان مردم و البته اقتصاد کشور شده است.
باید گفت که مسئولان هدف خود را مردم عادی در نظر گرفته بودند، در حالی که با توجه به حجم قاچاق و اظهارات مسئولان، هدف نباید مردم عادی باشند. از این رو باید گفت که وقتی گروه هدف سیاست اشتباه تعیین شود، آن سیاست نمی‌تواند جلوی قاچاق را بگیرد.
این سیاست‌ها تنها وضع مردم مناطق مرزی را بدتر کرده است. مردمی که در مرزها زندگی می‌کنند و تاکنون با محدودیت‌های فراوانی مانند دسترسی به آب، برق و گاز روبه‌رو بودند، باید با کمبود سوخت نیز دست به گریبان باشند. چرا که دولت گمان کرده است که با اعمال محدودیت‌های سوخت‌گیری می‌تواند جلوی قاچاق 20 میلیون لیتری سوخت را بگیرد!
این موضوع که مسئولان هر دم بر سازمان‌یافته بودن قاچاق سوخت تاکید می‌کنند و باز هم گروه هدف قوانین محدودکننده خود را مردم عادی قرار می‌دهند، موضوعی جالب توجه است. اما باید گفت تا موقعی که گروه هدف از مردم عادی به سمت باندهای قاچاق سازمان‌یافته تغییر نکند و مبادی اصلی قاچاق معرفی نشود، همچنان بخش قابل توجهی از سوخت موردنیاز کشور به سمت دیگر کشورها روانه می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/904528/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عوارض مخرب ترور

کاتالیزور مذاکراتی ایران و امریکا

موازنه جدید

ناگهان ترور؛ گزارش میدانی «هم میهن» از حادثه دیروز

دارو کم است؟

روایت «نیویورک‏‏‌تایمز» از مذاکرات لحظه آخری «آتش‌بس غزه»

ایمانی مطرح کرد: پیام ترورهای احتمالی اسرائیل

همه‌گیری خاموش نارسایی قلبی

منابع غذایی سرشار از آهن

انتقاد تسنیم از تصویب مجوز رجیستری آیفون‌های قاچاق

قیمت گذاری گاز پلکانی می‌شود؟

تحلیلی از علت بحران ارزی و نوسانات قیمت دلار در ایران

عضو موسسه تحقیقات دامی کشور: قیمت شیر الان 18 هزار تومان است، ولی از روستایی 10 هزار تومان می‌خرند

شیب افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز کند شد؛ نیم سکه ثابت ماند

آیا خرید ارز ترامپ توصیه می‌شود؟

با هزینه یک جلسه ماساژ یک ساعته، ماساژور تفنگی دائمی بگیرید

مدارس کدام شهرها فردا تعطیل شدند؟

اطلاعیه فوری استانداری تهران درباره تعطیلی مدارس

آخرین پیش بینی وضعیت آب و هوا کرمان فردا دوشنبه 1 بهمن ماه 1403 | هواشناسی کرمان طی 24 آینده

اکران مستند «توقیف» در خانه هنرمندان

آیا فردا دوشنبه تعطیل است؟

فوری؛ مدارس کدام استان‌ها فردا اول بهمن 1403 تعطیل است؟

فال قهوه روزانه

بازدید مدیرعامل بنیاد تعاون زندانیان از خبرگزاری مهر

مرحله دوم سود سهام عدالت در بهمن 1403 واریز می‌شود؟

آغاز انتقال اسرای فسطینی به زندان عوفر در سایه تدابیر امنیتی

شرایط جدید فروش نقد و اقساطی تیگارد X35

تعطیلی مدارس دوشنبه 1 بهمن 1403 | کدام مدارس استان ها فردا تعطیل شدند؟

مدارس کدام استان ها فردا دوشنبه 1 بهمن تعطیل است؟

اخبار پیش بینی وضعیت آب و هوا کرمانشاه فردا دوشنبه 1 بهمن ماه 1403 | هواشناسی کرمانشاه و قصرشیرین طی 24 آینده

تقویم فردا 1 بهمن 1403 / ساعات سعد و نحس و تقویم همسران دوشنبه 1 بهمن 1403

جدول خاموشی برق اصفهان دوشنبه یکم بهمن ماه 1403 + برنامه قطعی برق اصفهان

کاهش ساعات اداری و مدارس + تمدید تعطیلی پنجشنبه‌ها در استان مرکزی تا پایان بهمن ماه 1403

پیش بینی قیمت دلار فردا 1 بهمن 1403/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

طرح فروش کیا اسپورتیج 2024 بهمن 1403 + جدول و شرایط

معنای الهی مقاومت فلسطین

فال شمع امروز دوشنبه 1 بهمن 1403 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان

کمسیون های ماده 100 شهرداری شیراز تجمیع شود

کدام استان‌ها فردا تعطیلند؟

برگزیدگان نهمین کنگره شعر و داستان ایثار معرفی شدند

کد کتز امروز 30 دی و 1 بهمن: جواب تسک های جدید یوتیوب

کلید مینی گیم همستر کامبت امروز دوشنبه 1 بهمن ماه 1403

مزایای احداث نیروگاه خورشیدی برای کشاورزان فارس اعلام شد

حضور 15 هزار و 531 نفر در مراسم اعتکاف امسال در شیراز

کد تپ سواپفردا دوشنبه 1 بهمن + کد همه ویدیوهای TapSwap

ورزشگاه آزادی میزبان دیدار استقلال

آغاز انتقال اسرای فلسطینی به زندان عوفر در سایه تدابیر امنیتی

شارژ سهمیه بنزین بهمن‌ماه در کارت‌های سوخت

ادارات این استان تا پایان بهمن پنجشنبه‌ها تعطیل شد

داستان دزدی از بانک؛ «خائن‌کشی» اکران آنلاین می‌شود