پزشکیان در نیویورک با هریس و ترامپ گفتگو کند
مقالات
بزرگنمايي:
پیام فارس - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حسن بهشتیپور، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفتوگو با سازندگی، در مجموع سفر رئیسجمهور به مجمع عمومی سازمان ملل را به 5وجه اصلی در public democracy تقسیم میکند. یک بخش مربوط به سخنرانی رئیسجمهور در مجمع عمومی است که مهمترینش این است که میتوان دیدگاه خود همچنین سیاست جمهوری اسلامی ایران را در مورد تحولات منطقهای و بینالمللی مستقیماً برای جهانیان تشریح کرد. این برای رئیسجمهور ایران بهترین فرصت است تا بتواند احیاناً طرحی ارائه داده یا اینکه سیاستهای ایران را برای افکار عمومی دنیا به درستی تبیین کند.
به گفته بهشتیپور، وجه دوم حضور رسانههاست. معمولاً در نیویورک در این دوره 3 ماهه مجمع عمومی سازمان ملل، خبرنگارهای بسیاری حضور پیدا خواهند کرد. لذا ایشان کنفرانس مطبوعاتی مهمی هم میتوانند آنجا برگزار کنند که معمولا رؤسایجمهور این کار را میکنند و باز این فرصتی برای آقای پزشکیان است. به هر حال اگرچه چالشی دوطرفه خواهد بود ولی اگر برنامهریزان رسانهای رئیسجمهور خوب کار کنند، فرصت بسیار مغتنمی است تا آقای پزشکیان بتواند سیاستهای دولتش و جمهوری اسلامی ایران را توضیح دهد. بهخصوص با توجه به تحولاتی که در منطقه خاورمیانه شاهد هستیم و عرصه بینالمللی مهمی که وجود دارد اما ازجمله اتهاماتی که درباره بحث اوکراین در مورد ایران میزنند، ایران باید آمادگی آن را داشته باشد تا بتواند در افکار عمومی دنیا تبیین کند.
این تحلیلگر سیاسی، سومین وجه را مصاحبههای اختصاصیای میداند که با رئیسجمهور انجام میشود. به دلیل اینکه این نخستین سفر آقای پزشکیان به آمریکاست و به تازگی هم رئیسجمهور ایران شده است حتماً برنامهریزیهایی برای برگزاری مصاحبههای اختصاصی با شبکههای معروف آمریکایی خواهد داشت تا بتواند روی مخاطبان آمریکایی تایرگذار باشد و با توجه به مخاطبان آمریکایی، سیاست ایران تبیین شود. زیرا اکنون بهترین زمان برای است که ما مقداری بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم. وی افزود: وجه چهارم نیز معمولاً ملاقاتهایی است که در عالیترین سطح با رؤسایجمهور، پادشاهها و نخستوزیرهایی که در مجمع عمومی حضور دارند، برگزار میشود که میدانید برای هر کدام از این سفرها باید پروتکلها و تشریفات زیادی داشته باشند. اما آنجا میتواند در نزدیکترین زمان ممکن با تعداد زیادی از رهبران دنیا نشست داشته و سیاستهای ایران را تبیین کند.
آخرین وجه نیز از نظر بهشتیپور، ملاقات با ایرانیهایی است که در دنیا یا شهرهای دیگر آمریکا فعال هستند. جذب و شناسایی این ایرانیها و تشویق و ترغیبشان برای اینکه به ایران بیایند و سرمایهگذاری کنند، میتواند بسیار مهم باشد. البته اگر ایشان بتواند واقعاً در این شرایط، فضایی ایجاد کند که مثلا ملاقاتی با کامالا هریس داشته باشد یا حتی با خود ترامپ نشستی داشته باشد، شاید بتوان گفت که نسبت به سفرهای قبلی ساختارشکنی شده است. در غیر این صورت همه مراسم مانند گذشته تکراری خواهد بود.
حسن بهشتیپور در ادامه این گفتوگو تاکید میکند که در ایران یکسری تابوهایی وجود دارد که چرا باید رئیسجمهور ایران با معاون رئیسجمهور آمریکا صحبت کند؟ درحالی که اتفاقاً اینطور نشستها اگر انجام شود، ما چیزی را از دست نمیدهیم بلکه فقط فضای جدیدی را ایجاد میکند. بهخصوص اکنون که اسرائیلیها با این جنایتهایی که دائماً در خاورمیانه انجام میدهند به دنبال این هستند که ایران را با آمریکا درگیر کنند. خب چنین ملاقاتهایی میتواند در راستای همان سیاستی باشد که گفته میشود، ایران به دنبال مدیریت تنشزدایی با آمریکاست. این لزوماً به معنای برقراری رابطه نیست زیرا میتواند در چارچوب مدیریت تنشزدایی در روابط ایران و آمریکا باشد. وی افزود: پزشکیان حتی میتواند با ترامپ نیز گفتوگو کند، یعنی در همه جنبهها میتوانیم فعال باشیم. درحالی که ممکن است پرسیده شود، هدف چیست؟ هدف همان مدیریت تنش در روابط ایران و آمریکاست و ممانعت از اجرای نقشهای که اسرائیلیها دارند زیرا دائما با انواع و اقسام تحرکات و تحریکات به دنبال ایجاد تنش در روابط ایران و آمریکا و حتی جنگ هستند.
هدا احمدی
-
يکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۸:۱۹:۰۳
-
۱۳ بازديد
-
-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/853972/