پیام فارس

آخرين مطالب

گرما، آلودگی و بیماری؛ تغییر آب‌وهوا چگونه بر سلامت ما تأثیر می‌گذارد؟ سیاسی

گرما، آلودگی و بیماری؛ تغییر آب‌وهوا چگونه بر سلامت ما تأثیر می‌گذارد؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - ایسنا /رکوردشکنی گرما، بلایای طبیعی، آلودگی‌های زیست‌محیطی و گسترش بیماری‌های عفونی، همگی از پیامدهای مخاطره‌آمیز تغییرات آب‌وهوایی هستند و کارشناسان هشدار می‌دهند این وضعیت، تهدیدی گسترده و روزافزون برای سلامت انسان‌ها در سراسر جهان است.
آخرین دور از مذاکرات آب و هوایی سازمان ملل (کاپ29) امروز (دوشنبه) در حالی آغاز می‌شود که انتظار می‌رود امسال (2024) گرم ترین سال ثبت شده در تاریخ باشد.
مذاکرات کاپ29 در آذربایجان برگزار می‌شود و این در حالی است که جهان همچنان به انتشار سطوح فزاینده سوخت‌های فسیلی ادامه می‌دهد حتی در شرایطی که بسیاری از کشورها بر اثر سیل‌های ویرانگر، خشکسالی، امواج گرما و طوفان آسیب‌های بی‌سابقه و جبران‌ناپذیر دیده‌اند.
در همین حال، سازمان جهانی بهداشت (WHO) اخیرا هشدار داد: تغییرات آب و هوایی ما را بیمار می‌کند و اقدام فوری در این زمینه، یک موضوع حیاتی است.
در ادامه به نقل از نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، برخی از اثرات نامطلوبی که گرم شدن کره زمین بر سلامت ما خواهد گذاشت، آورده شده است.
گرمای شدید
ناظر آب و هوای اتحادیه اروپا اخیرا گفته است سال 2024 از سال گذشته پیشی خواهد گرفت و به گرم ترین سال ثبت شده در تاریخ تبدیل خواهد شد. همچنین انتظار می‌رود این اولین سالی باشد که بیش از 1.5 درجه سانتیگراد گرم‌تر از میانگین دوران پیش‌صنعتی 1850-1900 باشد.
طبق آخرین گزارش این گروه، از 15 روشی که تغییرات آب و هوایی بر سلامتی تأثیر می‌گذارد، اکنون 10 مورد به رکوردهای جدیدی رسیده‌اند.

پیام فارس


در این گزارش آمده است تعداد افراد بالای 65 سال که بر اثر گرما جان خود را از دست داده‌اند از دهه 1990 تا کنون 167 درصد افزایش یافته است که تنها یکی از بالاترین رکوردهای اخیر است.
گرمای شدید منجر به خطرات سلامتی متعددی مانند اختلالات کلیوی، سکته مغزی، پیامدهای نامطلوب بارداری، بیماری‌های قلبی عروقی و تنفسی، نارسایی اندام‌ها و در نهایت مرگ می‌شود.
«جنی میلر»، مدیر اجرایی اتحادیه جهانی آب و هوا و سلامت در این باره گفت: امسال بر تاثیرات رو به رشد گرم شدن آب و هوا بر سلامت، رفاه و حتی جان مردم تاکید می‌شود.
او به گرمای شدید هند که منجر به مرگ 700 نفر و بیش از 40 هزار مورد گرمازدگی شد، باران‌های شدید که باعث فروریختن یک سد در نیجریه شد و جان 320 نفر را گرفت و 48 ایالت از 50 ایالت آمریکا که خشکسالی را تجربه می‌کنند، اشاره کرد.
در همین حال، نیروهای امدادی در اسپانیا همچنان در حال انجام عملیات امدادی در مناطقی هستند که اخیرا گرفتار سیلی ویرانگر شده است، در حالی که بخش‌هایی از ایالات متحده و کوبا نیز پس از طوفان‌های اخیر تحت تاثیر قرار گرفتند.
همچنین انتظار می‌رود خشکسالی، سیل و دیگر بلایای آب و هوایی به محصولات زراعی جهانی خسارت بزنند و منجر به افزایش گرسنگی در بسیاری از مناطق شوند.

پیام فارس


آلودگی هوا
تقریباً همه - 99 درصد - از جمعیت جهان هوایی تنفس می‌کنند که فراتر از دستورالعمل‌های سازمان جهانی بهداشت برای آلودگی هوا است.
مشخص شده است که این آلودگی خطر ابتلا به بیماری‌های تنفسی، سکته‌های مغزی، بیماری‌های قلبی، سرطان ریه، دیابت و سایر مشکلات سلامتی را افزایش می‌دهد و تهدیدی است که با تنباکو مقایسه شده است.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، تقریباً هفت میلیون مرگ زودرس در سال با آلودگی هوا مرتبط است.
همین هفته گذشته، دومین شهر بزرگ پاکستان یعنی «لاهور»، آلودگی هوا را 40 برابر سطحی که سازمان جهانی بهداشت آن را قابل قبول ارزیابی کرده بود، ثبت کرد.
با این حال، گزارش Lancet Countdown نشان داد که مرگ و میر ناشی از آلودگی هوای ناشی از سوخت‌های فسیلی از سال 2016 تا 2021 تقریباً هفت درصد کاهش یافته است که عمدتاً به دلیل تلاش‌ها برای کاهش آلودگی ناشی از سوزاندن زغال سنگ است.
بیماری‌های عفونی
تغییر اقلیم به این معنی است که پشه‌ها، پرندگان و پستانداران فراتر از زیستگاه‌های قبلی خود پرسه می‌زنند و این وضعیت می‌تواند بیماری‌های عفونی را گسترش دهد.

پیام فارس


دنگی، چیکونگونیا، زیکا، ویروس نیل غربی و مالاریا همگی بیماری‌هایی هستند که از طریق پشه‌ها منتقل می‌شوند و می‌توانند در جهانی گرم‌تر، گسترش یابند.
به گفته کارشناسان، تغییرات آب و هوایی از دو طریق بر سلامت افراد تأثیر می گذارد:
با تغییر در شدت یا فراوانی مشکلات سلامتی که افراد در حال حاضر با آن مواجه هستند با ایجاد مشکلات بهداشتی جدید یا پیش‌بینی نشده در افراد طوفان و سیل باعث ایجاد آب راکد می‌شود که محلی مناسبی برای تکثیر پشه‌هاست و همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های منتقله از طریق آب مانند وبا، حصبه و اسهال را افزایش می‌دهد.
بحران آب و هوا، نابرابری جهانی در حوزه بهداشت را تشدید خواهد کرد و آسیب پذیرترین جوامع بدون شک از این وضعیت بیشترین لطمه را خواهند خورد.
مناطقی مانند آفریقا و جنوب آسیا به دلیل منابع محدود مانند زیرساخت‌ها و تجهیزات پزشکی ضروری به ویژه در برابر تأثیرات تغییرات آب و هوایی، آسیب‌پذیر خواهند بود.
تغییرات اقلیمی می‌تواند با ایجاد دگرگونی در فراوانی یا شدت حوادث شدید آب و هوایی و انتشار آفات و بیماری‌های خاص، بر سلامت و رفاه افراد تأثیر چشمگیر بگذارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/876290/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله دنیای اقتصاد/ ما و آمریکای غیرلیبرال

سرمقاله هم میهن/ درهم‌تنیدگی مسائل ایران

«مرده‌شور»؛ حمله «کیهان» به روزنامه شرق بر سر مذاکره با ترامپ

سرمقاله آرمان امروز/ ضرورت بازنگری دیپلماتیک

درمان جوش‌های هورمونی با رژیم غذایی مناسب

دورریز پرتقال و هزاران خواص

خواص جو دوسر برای دیابتی‌ها

برآورد اوپک از تقاضای نفتی تحلیل رفت

بزرگ‌ترین پروژه بازآفرینی شهری بهمن ماه در تهران افتتاح می‌شود

منفعت‌طلبی فرانسه از جنگ ایران و عراق

پیش بینی وضعیت جوی دریایی و دمایی استان هرمزگان

مناسبت روز/ چهارشنبه، 23 آبان

معرفی پایگاه خبری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به عنوان «رسانه برتر» در رویداد کیش اینوکس 2024

پویش اهدای نسخ خطی و کتب نفیس به کتابخانه ملی فارس آغاز شد

سرمقاله خراسان/ فراموشی تئاتر کودک در عصر تبلت‌ها

خستگیِ شغلی، کنترل احساسات را دشوار می‌کند

شرایط ذخیره‌ خون بندناف در سازمان انتقال خون/چگونگی اهدای سلول‌های بنیادی خونساز در بزرگسالان

اینترنت پرسرعت چاقتان می‌کند!

منابع غذایی حاوی کلاژن

مثل نُقل و نبات آنتی بیوتیک می خوریم؛ خودکشی ناآگاهانه!

عوامل ایجاد کننده کیست تخمدان

توسعه فیبرنوری در ایران با یک شرط

خبر ویژه وزیر کار برای بازنشستگان تأمین اجتماعی

عضویت رایگان دانش‌آموزان عضوتشکل ها در کتابخانه سازمان دانش‌آموزی فارس

بایدها و نبایدهای مصرف مکمل‌های پوستی

خودرو جتور x90؛ تازه واردی لوکس از گروه بهمن

نگرانی کشور‌های عربی خلیج‌فارس از درگیر شدن ایران و آمریکا

خصوصی سازی گروه بهمن، تجربه ای موفق برای ساماندهی دو خودروساز دولتی

جمع‌آوری زکات خرما در شهرستان حاجی‌آباد

قیمت خودرو دیگنیتی امروز چهارشنبه 23 آبان 1403+جدول قیمت خودروهای بهمن موتور امروز 23 آبان 1403

فاطمیه مشخصه و هویت ماست+ فیلم

تأمین اعتبار پروژه راه‌آهن شیراز- بوشهر تسریع شود

جمهوری اسلامی در سایه قرآن و تأسی به سیره معصومین مدافع مظلومین عالم است

عاملیت مسئولان مدرسه در خودکشی دانش آموز کازرونی منتفی است

عمان ردای میانجی پوشید؛‌ فرش قرمز سلطان نشین برای آشتی ایران، عربستان، بحرین و مصر

درگیری مسلحانه قاچاقچیان با پلیس داراب/ کشف بیش از 400 کیلوگرم تریاک

به قدرت رسیدن مجدد ترامپ چه پیامی برای ایران دارد؟

هشدارهای جدی درباره کاهش کیفیت زندگی ایرانی‌ها

آیا خلیج فارس برای طوفان دوم ترامپ آماده است؟

رسانه‌های اسرائیل: نتانیاهو زیرزمین‌نشین شده است

ترامپ پیش‌بینی‌ناپذیر

چگونه ترامپ، جهان را به هم می‌ریزد؟

بداقبال و بداقبال‌تر

روش تشخیص کیست تخمدان

تأثیر غلظت خون در بروز سکته مغزی

تأثیر سرما در ایجاد خشکی پوست

چرا مردان بیشتر خودکشی می‌کنند؟

جهش 40 درصدی سهام تسلا با پیروزی ترامپ

پیش بینی قیمت دلار 23 آبان 1403

رابطه ترامپ با اقتصاد ایران