پیام فارس

آخرين مطالب

استراتژی طرفداران سعید جلیلی؛ رقابت با نظام؟ مقالات

استراتژی طرفداران سعید جلیلی؛ رقابت با نظام؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - صبح نو /متن پیش رو در صبح نو منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
سعید جلیلی رفته رفته شبیه هوادارانش می شود. اگر او این روند را متوقف نکند موج رفتارهای اشتباه هوادارانش او را هم با خود خواهد برد. آیا او مقابل رفتارهای انحرافی برخی اطرافیانش موضع می گیرد؟

در مطلبی که در فردا نیوز منتشر شده، ابعاد کنش‌های سیاسی سعید جلیلی و طرفدارانش در ایام اخیر بررسی شده است که در ادامه می‌خوانید: «در چند روز گذشته طرفداران سعید جلیلی، نامزد شکست خورده انتخابات 15 تیر خاطره اصلاح‌طلبان رادیکال در میانه دهه 70 و دهه 80 را تکرار و ادعاهایی علیه چهره‌های نظام و حاکمیت بیان کردند و در ظاهر حمله به قالیباف به مرزبندی با برخی بخش‌های حاکمیت پرداختند.»
این جریان سیاسی که تا پیش از حادثه بالگرد دارای مرزبندی با دولت شهید رئیسی بود ‌و حتی به اذعان خود آن مرحوم، جلیلی حاضر به پذیرش پست و سمت در دولت سیزدهم نشده بود پس از شهادت ایشان، علم امتداد دولت رئیسی را به دست گرفت و با تحریف روابط جلیلی-رئیسی در فاصله 1400 تا 1403 که بخش مهمی از آن در موضوع احیای برجام قابل توضیح است، وارد کارزار انتخابات شد و از نامزد نشدن محمد مخبر نهایت استفاده را برد و با انتصاب منصوری به ریاست ستاد انتخاباتی در قامت نامزد امتداد شهید رئیسی قرار گرفت.
این جریان سیاسی اما پس از شکست در انتخابات که از سوی اکثر مراکز نظرسنجی پیش‌بینی شده بود، بدون اندکی مکث وارد انتخابات 1407 شد و جلیلی با بیم از دست رفتن آرای خود که می‌تواند ناشی از عدم مسئولیت اجرایی او در چهار سال آینده باشد به عرصه رقابت با دولت مستقر وارد شده و جلسه سایه رأی اعتماد برگزار کرد، با رؤسای ستادش جلسه گذاشت، به سفر استانی رفت تا موتور کمپینش خاموش نشود.
فراتر از رقابت سیاسی با دولت پزشکیان اما رفتارهای چهره‌های نزدیک به جلیلی در مدت اخیر خاطره رقابت اصلاح‌طلبان رادیکال با نظام سیاسی و حاکمیت را در دهه 70 و 80 زنده می‌کند. یکی از تلخ‌ترین این رفتارها به توئیت حسن روزی‌طلب باز می‌گردد که در اعتراض به دیدار ظفرقندی با نماینده رهبری در نهاد نمایندگی از واژه «پادگان اشرف» استفاده کرد که یک توهین غیرقابل باور محسوب می‌شود. روزی‌طلب از مدیران ارشد معاونت سیاسی صداوسیما است که از حامیان جلیلی محسوب می‌شود و مشخص نیست در ذهن او و همفکرانش چه می‌گذرد که چنین ادبیات خطرناکی را به کار می‌برد.
دیگر رفتار عصبی و اشتباه این طیف از سوی امیرحسین ثابتی در جریان رأی اعتماد صورت گرفت. او با ادبیات نامناسب و لحن اشتباه از عبارت «یک نفر» در توصیف رهبری سخن گفت و باب ادبیات مولوی و ارشادی را پشت تریبون مجلس باز کرد و منشأ مناقشه در فضای سیاسی کشور شد. ثابتی از نزدیک‌ترین چهره‌ها به سعید جلیلی است که او را در ثبت‌نام انتخاباتی همراهی کرد.
مورد جدید رفتارهای این طیف به ادبیات زشت و هتاکانه مقداد خداداد برمی‌گردد که به بدترین نحو نسبت به چهره‌های نظامی و سرداران سپاه توهین می‌کند که به دلیل موهن بودن این ادبیات، امکان انتشار آن را نداریم. مقداد از نزدیکان جلیلی است که در ویدئویی که در عراق ضبط کرده، علاوه بر توهین‌های بی‌سابقه به قالیباف، با ادبیات زشتی نسبت به سردار قاآنی و سردار حاجی‌زاده سخن می‌گوید که بیشتر از هر چیز خطر بازتولید منش فرقه‌گونه انحرافی را یادآوری می‌کند.
در این میان اما سعید جلیلی رفته‌رفته شبیه حامیانش می‌شود و درحالی‌که هوادارانش او را نماد تقوای فردی و سیاسی می‌دانند؛ اما نه‌تنها در مقابل این حجم توهین‌های افراد نزدیک به خود به دیگران سکوت می‌کند که در ویدئوی کربلای خود نشان داد که شبیه حامیانش شده است. در این ویدئو او در مقابل نوجوانی که می‌گوید؛ «اگر قالیباف کنار می‌رفت، جلیلی پیروز می‌شد»، می‌خندد و سکوت می‌کند. این در حالی است که نه‌تنها خود او هیچ‌گاه در جلسات سخنی از انصراف قالیباف نگفته که افرادی چون رسایی در ستادش اعلام کردند که قالیباف نباید انصراف دهد و از مخالفان اجماع بودند. اکنون چه شده که از اجماع سخن می‌گویند؟ درعین‌حال سوال بزرگی که جلیلی باید به آن پاسخ دهد این است که چرا در دور دوم که کل جریان انقلاب از او حمایت کرد، در مشارکت 50 درصدی مقابل پزشکیان شکست خورد. جلیلی نه‌تنها به این سوال‌ها پاسخ نمی‌دهد که متأسفانه تبدیل به یکی از هواداران خود شده است.
جلیلی و حامیانش حق دارند در فضای سیاسی کشور فعال باشند، کار سیاسی کنند و دولت و مجلس را نقد کنند؛ اما استفاده از ادبیات «یک نفری»، «پادگان اشرف»، «توهین به سرداران» و دمیدن در اختلاف‌های جبهه انقلاب نه‌تنها حق آنان نیست، بلکه خطر تبدیل شدن به جریانی انحرافی و تکفیری را گوشزد می‌کند که دیگران را باطل و خود را حق می‌پندارند؛ منشی که بیشتر از هر چیز منش احمدی‌نژاد و عدالت‌خواهان افراطی را که بعدها از ولایت عبور کردند، یادآوری می‌کند.
اکنون وقت آن است که سعید جلیلی اجازه گسترش چنین خطایی را ندهد و مقابل انحراف‌ها بایستد، وگرنه راه زیادی میان آنچه حامیان او می پیمایند با سرنوشت احمدی‌نژادی‌ها وجود ندارد. چه‌بسا اگر به موقع وارد نشود، این موج خطرناک او را هم خواهد برد.
این روزها درحالی‌که بسیاری از اصلاح‌طلبان به دنبال بازگشت به نظام هستند و سعی دارند از طیف رادیکال و ساختارشکن فاصله بگیرند، سرعت زیاد راست رادیکال می‌تواند تبدیل به یک آسیب بزرگ برای فضای سیاسی کشور شود که جلیلی نمی‌تواند به‌عنوان مدعی میدان‌داری برخی طیف‌ها از مسئولیت خود عبور کند. جلیلی باید عبرت اصلاح‌طلبان رادیکال و احمدی‌نژادی‌ها را مقابل بگذارد و اجازه ندهد که حامیانش تبدیل به رقیب نظام شوند. در صورتی که جلیلی وارد چنین میدانی نشود، این وظیفه بقیه جبهه انقلاب است که این طیف را امر به معروف و نهی از منکر کنند و در صورت اثر نکردن، مرزبندی خود را با این طیف علنی و شفاف کنند. بسیاری از هواداران، این طیف دل در گروی انقلاب دارند و حتما با امثال خداداد تفاوت دارند و از این جهت جبهه انقلاب برای روشنگری این افراد وظیفه به گردن دارد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/845763/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برپایی نمایشگاه عملکرد دوساله صدا و سیما در هفته وحدت

روایت رسانه اسرائیلی از منشاء پیجرهای بمب‌گذاری شده (زیرنویس فارسی)

روایت رسانه اسرائیلی از منشاء پیجرهای بمب‌گذاری شده

فرمانده انتظامی مرودشت: عامل تخریب پمپ بنزین در این شهرستان دستگیر شد

برگزاری برنامه‌های متنوع هفته وحدت در گناوه

شیعه انگلیسی و سنی آمریکایی مایه تفرقه امت اسلامی هستند

برنامه‌های بزرگداشت هفته دفاع مقدس در شهر کنارتخته

یک جوان اهل سنت مشاور وزیر ارتباطات شد؛ «نیک‌محمد بلوچ‌زهی» کیست؟

مسلمانان باید از گروه‌های تندرو دوری کنند

کوه رحمت را خوردند!

ارومیه میزبان سومین جشن مهر سینمای ایران است

وبسایت نزدیک به جلیلی: عملکرد دولت پزشکیان شبیه رفتار آمریکا در اوایل دهه 2000 میلادی است

چرا اسرائیل اکنون حمله تروریستی علیه لبنان را انجام داد؟

از ملا نصرالدین تا نبویان؛ دروغ اولی خنده‌دار بود و دومی فلاکت‌بار

تابش نماینده اردکان در ادوار مجلس: از دولت حمایت می‌کنم ولی مسئولیت نمی‌پذیریم

افتتاح مدرسه 12 کلاسه در شیراز

انتقال آب از خلیج‌فارس 8 برابر بیشتر از دریای خزر است

دفاع مقدس مصداق عینی و عملی وحدت شیعه و اهل سنت است

آیت‌الله‌العظمی بهجت یکی از اعاظم علمی و بزرگان عرفانی و سالکان طریق الهی روزگار بود

روزنامه اصولگرا: چرا استخدام واژگان رئیس‌جمهور مهم است؟

تکانه‌های سخت در سیاست اسرائیل

عصبانیت اصولگرایان از پزشکیان

همه برای جنگ در منطقه آماده می شوند

حمله اصولگراها به «پزشکیان» با اسم رمز فتنه و اغتشاش

عوامل اصلی ایجاد دیسک گردن

جشن هفته وحدت در جنوب فارس

جشن مهر سینما در چهارمحال وبختیاری؛ از تحقق وعده‌های سینمایی تا بزرگداشت جهانبخش زمانی

یک جوان اهل سنت مشاور وزیر ارتباطات شد/ «نیک‌محمد بلوچ‌زهی» کیست؟

اسپوتنیک: اوکراین به‌دنبال استفاده از تسلیحات ناتو برای حمله به خطوط راه‌آهن در کورسک بود

برگزاری پویش مهربانی در جهرم

ارائه آثار هنری هنرمندان شیرازی در چهارمین گذر هنر نبوی

تصادف در جاده استهبان به شیراز 3 فوتی و 7 مصدوم بر جا گذاشت

بهترین راه تشخیص ریفلاکس ادراری در کودکان

اهمیت کنترل وزن از دوران کودکی

یبوست در کودکان را جدی بگیرید!

عوارض وجود تول در بدن

بهترین راهکار پیشگیری از سرطان آندومتر

نمایش عملی روش تول گیری

همه چیز درباره عفونت ادراری

فرار مالیاتی به چه رقمی رسید؟

خرید قسطی کیف نوت بوک و کوله پشتی با تخفیف ویژه

حراج پاییزی شمش طلا از اول مهر

دلیل گرانی طلا چه بود؟

برگزاری مسابقات رباتیک مسیریاب در شهرستان آباده

وضعیت درختان تخت‌جمشید خوب است

تعمیر یا تغییر؟ پزشکیان اشتباه کابینه را در انتصابات مدیران تکرار نکند

روایت «الجزیره» از هفت‌هفتگی دولت مسعود پزشکیان

بهترین روش تشخیص نوع سردرد

اهل سنت و شیعه به یک میزان به اهل بیت (ع) ارادت دارند

شب‌های پرستاره در جوار شهدای شاهچراغ(ع)/ روایتگری حاج حسین یکتا برای شیرازی‌ها