پیام فارس

آخرين مطالب

علت زرد بودن زبان/ چطور می‌توان زردی زبان را درمان کرد؟ علمي

علت زرد بودن زبان/ چطور می‌توان زردی زبان را درمان کرد؟
  بزرگنمايي:

پیام فارس - خبرآنلاین /زبان یکی از قسمت‌های مهم بدن است که می‌تواند در مورد وضعیت سلامت افراد اطلاعات مختلفی به ما دهد. تغییر رنگ زبان و زرد شدن آن به دلایل مختلف ممکن است نگرانی‌هایی برای افراد ایجاد کند.
به گزارش خبرآنلاین؛ با توجه به اهمیت مسئله تصمیم گرفتیم در این مطلب به سراغ بررسی علت زرد بودن زبان بپردازیم و راهکارهای درمانی پیش‌رو را بررسی کنیم؛ پس تا انتها همراه ما بمانید.
چرا زبان زرد می‌شود؟
همشهری در خبری نوشت:همان‌طور که در ابتدای مطلب هم به آن اشاره کردیم، زبان می‌تواند به دلایل مختلف از مشکلات جزئی گرفته تا مسائل جدی‌تر زرد شود که در ادامه تعدادی از آن‌ها مورد بررسی قرار گرفته‌اند:
بهداشت نامناسب دهان و دندان
در صورتی که دندان‌های خود را به صورت مرتب مسواک نزنید، سلول‌های پوستی و باکتری‌ها روی برجستگی‌های آن جمع می‌شوند و با آزادسازی رنگدانه‌هایی مشخص رنگ زبان را به زرد تغییر می‌دهند. به منظور ممانعت از این وضعیت لازم است نکات و موارد زیر را در نظر بگیرید:
مصرف انواع شیرینی و شکلات را محدود کنید. روزی دو بار دندان‌های خود را مسواک بزنید. حداقل یک بار در طول روز به شیوه‌ای صحیح از نخ دندان استفاده کنید. به منظور اطمینان از سلامت دندان‌های خود در بازه‌های زمانی مختلف به دندانپزشکی مراجعه کنید. مصرف غذاها، نوشیدنی‌ها و داروهای خاص
گروهی از مواد غذایی حاوی ترکیباتی هستند که با چسبیدن به سطح زبان باعث تغییر رنگ آن می‌شوند؛ از طرفی دیگر داروهای خاص حاوی ترکیبات رنگی از قبیل آنتی‌ بیوتیک‌ ، نمک آهن، کلرهگزیدین، داروهای سرطان، ضدروان‌پریشی، دیابت، رقیق‌کننده خون و... هم احتمال زرد شدن زبان را افزایش می‌دهند.
بیماری‌های کبدی
زمانی که کبد نتواند به درستی محصولات زائد بیلی روبین را پردازش و دفع کند، بیماری زردی بروز می‌کند که در نتیجه آن پوست و سفیدی چشم‌ها به رنگ زرد در می‌آیند؛ با این حساب می‌توان گفت که بیماری‌های کبدی هم از مهم‌ترین علت زرد بودن زبان به شمار می‌روند. در این حالت بیلی روبین که نوعی رنگدانه زرد است در خون رها می‌شود و زردی ایجاد می‌کند.
استعمال دخانیات
دود سیگار و تنباکو ترکیبات و سمومی دارند که منجر به تغییر رنگ سلول‌ها می‌شوند؛ اما قضیه به همین جا ختم نمی‌شود، چرا که تنباکو سلول‌ها را به بزرگ شدن تحریک می‌کند و احتمال به دام انداختن ذرات و باکتری‌ها را هم افزایش می‌دهد.
مشکلات گوارشی
مشکلات گوارشی هم می‌توانند به صورت غیرمستقیم یا مستقیم منجر به تغییر در ترکیب بزاق و با فراهم کردن شرایط لازم برای رشد بیش از اندازه باکتری‌ها در دهان نهایتا منجر به زرد شدن زبان شوند. برای مثال در بیماری ریفلاکس معده اسیده معده به مری و دهان باز می‌گردد و با اسیدی کردن دهان رشد باکتری‌های مولد رنگدانه را افزایش می‌دهد.
علاوه‌براین عفونت‌های گوارشی حاصل از هلیکوباکتر پیلوری هم جدا از اثرات خود بر التهاب معده و مشکلات مرتبط با هضم، بوی بد دهان و تغییر رنگ آن را هم به همراه خواهند داشت.
خشکی دهان و کاهش تولید بزاق
بزاق نقش مهمی در پاک‌ کردن دهان از ذرات غذا، باکتری و سلول‌های مرده دارد؛ بنابراین کاهش میزان ترشح آن می‌تواند تجمع باکتری‌ها و تغییر رنگ در زبان را به همراه داشته باشد که به دلایل مختلفی به شرح زیر بروز می‌کند:
دیابت و ابتلا به بیماری‌های سیستمیک خاص؛ مشکلات غدد بزاقی؛ کمبود میزان مصرف آب و دهیدراته بودن بدن؛ تنفس از دهان به جای بینی؛ استفاده از داروهای خاص مثل آنتی‌هیستامین، دارو ضدافسردگی و...؛ در حقیقت زمانی که بزاق کمتر از حد معمول ترشح می‌شود باکتری‌های تولیدکننده سولفوردار بیش از اندازه رشد می‌کنند و زبان دچار تغییر رنگ یا اینکه لایه‌ای ضخیم به رنگ زرد یا قهوه‌ای روی آن ایجاد می‌شود.
عفونت‌های باکتریایی
دهان حاوی صدها نوع باکتری گوناگون است که در شرایط خاصی مثل ضعف سیستم ایمنی، رعایت نکردن بهداشت و خشکی دهان بیش از اندازه رشد و مشکلات مختلفی را ایجاد می‌کنند. در این حالت ترکیبات رنگی و لایه‌ای زرد رنگ روی زبان ایجاد می‌شود و در عین حال التهاب، تورم و بوی بد دهان هم وضعیت را تشدید می‌کند.
عوارض زردی زبان
حال که از علت زرد بودن زبان مطلع شدید بهتر است به عوارض حاصل از آن هم نگاهی بیندازید. حقیقت این است که زردی زبان به تنهایی مشکل جدی محسوب نمی‌شود اما گاهی اوقات با علائم دیگری همراه است که می‌توانند برای شما دردسرساز شوند:
بوی بد دهان: در اثر افزایش جمعیت باکتری‌ها دهان و کاهش بزاق، بوی بد دهان بروز می‌کند که شدید و مداوم بودن آن می‌تواند نشان‌دهنده عفونت دهانی یا مشکلات گوارشی مختلف باشد. احساس خشکی و چسبندگی در دهان: با کم شدن میزان تولید بزاق در دهان احساس خشکی یا چسبندگی خواهید کرد و ذرات غذا و باکتری‌های مختلف هم به زبان می‌چسبند. مشاهده رنگ‌های دیگر روی زبان: گاهی اوقات زردی همراه با رنگ‌های دیگر مثل سفیدی (نشانه عفونت قارچی)، قهوه‌ای یا سیاه (بهداشت نامناسب یا مصرف سیگار) و قرمزی شدید (کمبود ویتامین‌ها و بیماری‌های خاص) بروز می‌کند. درد و التهاب زبان: در برخی از موارد در اثر عفونت‌های باکتریایی یا قارچی و دیگر مشکلات گوارشی در کنار زرد شدن، زبان دچار التهاب و درد هم می‌شود. احساس طعم ناخوشایند در زبان: تغییر در ترکیب بزاق و رشد بیش از اندازه باکتری‌ها منجر به احساس طعم تلخی یا فلز در دهان می‌شود که در صورت ادامه‌دار بودن باید حتما سلامت بدن خود را از نظر وجود مشکلات گوارشی یا کبدی بررسی کنید.
چطور می‌توان زردی زبان را درمان کرد؟
همان‌طور که ملاحظه کردید در بیشتر موارد زردی زبان به سبب مشکلات قابل کنترلی مانند بهداشت نامناسب دهان و دندان اتفاق می‌افتد؛ بنابراین با رعایت نکات بهداشتی و تغییر در سبک زندگی می‌توان این مشکل را برطرف کرد. برای این منظور کافی است پیروی از نکات و موارد زیر را در نظر داشته باشید:
به منظور ممانعت از تجمع باکتری‌ها و سلول‌های مرده، دهان خود را تمیز نگه دارید. حداقل دو بار در طول روز با استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. برای حذف ذرات غذایی بین دندان‌ها از نخ دندان استفاده کنید. با استفاده از دهان‌شویه آنتی‌باکتریال جمعیت میکروبی دهان خود را کاهش دهید. به میزان کافی در طی روز آب بنوشید و به این شکل به شست‌وشو طبیعی دهان و جلوگیری از رشد باکتری‌ها کمک کنید. از مصرف بیش از اندازه کافئین بپرهیزید؛ چرا که منجر به کم‌آبی بدن خواهد شد. مصرف چای پررنگ، نوشیدنی‌های رنگی، غذاهای سرخ شده و شیرینی‌ها را به حداقل برسانید. مشکلات گوارشی خود را درمان کنید. مصرف سیگار و الکل را کنار بگذارید و به جای آن به سراغ نوشیدنی‌های سالم بروید. با مصرف میوه و سبزیجات تازه به تمیز شدن دهان خود کمک کنید. جویدن آدامس‌های بدون قند به منظور تحریک تولید بزاق توصیه می‌شود. سخن پایانی
مطالعه این مطلب اطلاعات جامعی را در مورد علت زرد بودن زبان در اختیار شما قرار می‌دهد. در بیشتر موارد می‌توان این مشکل را با رعایت توصیه‌های بهداشتی درمان کرد، اما اگر مدت‌های طولانی است که درگیر آن هستید و علائم جدی‌تر دیگری از قبیل زردی چشم، ضعف و کاهش وزن را هم تجربه کرده‌اید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا وضعیت سلامت شما را از نزدیک بررسی کند و توصیه‌های لازم را به منظور بهبود وضعیت و شرایط در اختیارتان قرار دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/948785/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام مشترک نماینده ولی فقیه در گلستان و استاندار در محکومیت اقدام تفرقه افکنانه

وحدت اهل‌سنت و تشیع باید حفظ شود

بازجویی از 4 بازداشتی پرونده توهین به اهل سنت در شبکه یک + فیلم

مسلمانان در اصول مشترک با یکدیگر متحد هستند

بهبود روابط امریکا و ایران در دوران ترامپ؟

روایت «فارن پالیسی» از پشت پرده شکست آمریکا در یمن

قیمت لوبیاچیتی سر به فلک کشید

ثبت نام طرح چکاپ رایگان سلامتی در منزل !

تحلیل رسانه آمریکایی از گفته‌های روبیو درباره غنی‌سازی ایران

رای عجیب مجلس علیه منافع ملی

شبه جزیره هند در آستانه جنگ بزرگ؟

اقدامات پیشگیرانه مهمترین اصل درمان ناباروری است

بهترین روش مصرف شامپو برای حفظ سلامتی مو

کاهش ابتلا به سرطان با مصرف این مغز خوشمزه

بیت کوین در آستانه شکوفایی

مذاکرات جدی ایران و روسیه در حوزه گاز و انرژی

گزارش اختصاصی از استادیوم پارس شیراز

وحدت اسلامی سرمایه‌ای برای ملت ایران است

اقدامات نابخردانه موجب رنجش عمیق قلوب مسلمانان می شود

برنامه محفل، نماد وحدت و یکدلی مسلمانان + فیلم

رئیس شورای عالی کانون‌های بازنشستگی کشوری فارس : رقم متناسب سازی حقوق در بعضی از دستگاه‌های دولتی ناچیز بوده است

آغاز برداشت چغندر قند در جنوب فارس

اتفاق تاریخی؛ ایران هم در انتخاب پاپ جدید نماینده دارد

صدا و سیما رسانه ملی نیست

اعتراض رجانیوز: چرا توافق‌نامه ایران و روسیه معطل مانده است؟

3 عادت مفید برای سلامت چشم

علت زرد بودن زبان/ چطور می‌توان زردی زبان را درمان کرد؟

پنج عامل شایع بروز بیماری قلبی که طول عمر را کاهش می‌دهند

روایت آماری از سرنوشت شغلی دهه هشتادی‌ها

لوبیا چیتی نیم میلیونی شد

برنامه تولید نفت ایران برای 8 ماه آینده مشخص شد

تقلب در بازار برنج؛ پاکستانی‌ به جای ایرانی در سفره‌ها!

آیین سمنو پزان در اجتماع بزرگ عزاداران امام صادق (ع)

آخرین روزهای لطفعلی‌خان زند

نماینده ولی فقیه دراستان و استاندار آذربایجان غربی توهین به مقدسات اهل سنت را محکوم کردند

بیانیه فراکسیون اهل سنت مجلس در پی اقدامات تفرقه افکنانه

عملکرد ضعیف استان فارس در ووشو قهرمانی رده‌های کشور

جشنواره استانی شاهنامه خوانی در خنج

کند شدن روند پیری با مصرف روزانه امگا 3

آغاز حفاری پنجمین حلقه چاه درون‌میدانی پارس جنوبی

سایه سنگین برجام روی بورس تهران

جایی میان خشت و آینه؛ روایت معماری ایرانی در «نَقل و نُقل» + فیلم

رئیس صندوق باز نشستگی کشوری در شیراز: تا پایان اردیبهشت ماه تمامی کسورات بازنشستگان پرداخت می‌شود

از جلسه هفتگی اخلاق تا محفل انس با قرآن کریم در مدرسه علمیه خواهران غدیریه شیراز

امام صادق(ع) نقش بی‌بدیلی در نهادینه‌سازی معارف اهل بیت(ع) دارد

آیا سوسیال‌دموکرات‌ها می‌توانند یخ دیپلماسی اروپا با ایران را بشکنند؟

یک توصیه مهم برای تغذیه کودکان

رفع بوی بد دهان با مصرف این دمنوش گیاهی

خرید خودروهای خارجی هیبریدی برای دستگاه‌های دولتی آزاد شد

بازدهی بازارها هفته اول اردیبهشت 1404