پیام فارس

آخرين مطالب

گزارش «خبرجنوب» به مناسبت روز زمین پاک ، به نام زمین پارس اجتماعي

گزارش «خبرجنوب» به مناسبت روز زمین پاک ، به نام زمین پارس
  بزرگنمايي:

پیام فارس - زمین پاک موهبتی است که حفظ آن می تواند زندگی را برای ساکنان اش زیباتر کند. برای ساکنانی که وقتی هم از دنیا بروند باید زمین را به آیندگان تحویل بدهند و بعد بروند. اما وضعیت نامناسب فعلی زمین در کشور و از جمله فارس به نحوی است که زندگی را در آینده ای نه چندان دور برای آیندگان ما سخت می کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
مصرف بی رویه آب های زیرزمینی، بی توجهی به نوع کاشت و برداشت و هزاران هزار اشتباهی که سوءمدیریت ها به آن ها دامن زده، زنگ هشدار را برای زمین فارس به صدا درآورده است. اما رییس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز در این خصوص به «خبرجنوب» می گوید: اوضاع خوب نیست و شاید می بایست با منابع موجود در استان مهربانانه تر برخورد کنیم. دکتر سیدمحمدجعفر ناظم السادات تصریح می کند: بی انصافی است شرایطی را پیش آورده ایم که زمین در منطقه ای مانند فارس، برای آیندگان نه چندان دور مکانی که باید نباشد. این استاد تمام دانشگاه شیراز می گوید: استان فارس در بخش مرکزی ایران جا دارد و به نسبت در یک فاصله دور از دریاست، سرمایه های محیط زیستی آن بیشتر همان کوه های زاگرس هستند که ابرها را به بالا می فرستند و باعث بارش در سطح استان می شوند .
دکتر ناظم السادات تصریح می کند: ما برای اینکه محیط زیست پایداری داشته باشیم نیاز به این است که مصرف آب در سطح استان، با آورد آب از بارش هماهنگ و نزدیک به هم باشد. چرا که انتقال آب از جای دیگر و دریاها، به بخش های بزرگی از استان هم اقتصادی نیست و هم اینکه به محیط زیست خلیج فارس و دریای عمان آسیب زیادی می زند .
رییس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز می گوید: بنابراین ما باید برای زندگی و زنده ماندن در استان فارس باید گسترش کشاورزی، صنعت و جمعیت را بر پایه اندازه آب و بارش در هر منطقه تنظیم کنیم.
دکتر ناظم السادات اضافه می کند: اما شوربختانه این امر از سوی مدیران استان مورد توجه نیست؛ برای نمونه شهر شیراز به عنوان پایتخت استان، هر روز از گسترش فیزیکی بیشتری برخوردار است .
او تصریح می کند: بنده از شماری از مسئولین پرسیده ام آب مورد نیاز مردم این شهر در آینده از کجا تامین خواهد شد و در عین حال کم و بیش پاسخ قانع کننده ای شنیده ام و بنابر این برای داشتن یک زندگی پایدار در شهر شیراز بدون آب، آینده روشنی را نمی بینم.
دکتر ناظم السادات می گوید: این شهر در آینده ای نه چندان دور، نمی تواند با آب های انتقال یافته از سد درودزن یا منطقه سپیدان، زندگی دل انگیزی را به ساکنان اش پیشکش نماید. این استاد تمام دانشگاه شیراز اضافه می کند: پیش از هر خیابان کشی و یا توسعه فیزیکی شهر مسئولین در شهرداری، شرکت آب منطقه ای، آبفا و محیط زیست باید روشن نمایند که آب پایدار برای گذران زندگی مردم، از کجا و برای چند سال و به چه اندازه فراهم شده است و یا می شود.
او تصریح می کند: در شهرهایی مانند ارسنجان که آب شور زیرزمینی در حال پیشرفت است، شهرسازی و ساخت آپارتمان ها رو به افزایش است؛ روشن نیست که مردم از چه منبع آب پایداری باید بهره مند گردند و البته در دیگر شهرستان های استان نیز کم و بیش با چنین پدیده هایی روبرو هستیم، بطوریکه گسترش کشاورزی، صنعت و شهرها بر پایه ارزیابی کارشناسانه آب و محیط زیست استوار نیست و 10 سال دیگر با بی آبی روبرو می شویم.
رییس مرکز پژوهش های علوم جوی و اقیانوسی دانشگاه شیراز می گوید: چنین رفتارهایی زمین پاک را با آسیب های بسیار بزرگی روبرو می سازد؛ تبدیل زمین های منابع طبیعی به برج های ساختمانی و افت سطح آب زیرزمینی و خشک شدن جنگل ها، شور شدن زمین های کشاورزی و بحران کمبود خاک حاصلخیز از جمله این آسیب هاست .
دکتر ناظم السادات ضمن تاکید بر آسیب های جبران ناپذیری که به زمین زده شده عنوان می کند: با این شیوه بهره برداری از آب و انتقال نمک آب های زیرزمینی به سطح خاک، بسیاری از دشت های آباد کنونی به زمین های غیر قابل کشت در استان تبدیل خواهند شد. این استاد تمام دانشگاه شیراز در خصوص راهکارهای توقف و یا کنترل این وضعیت به " خبرجنوب" می گوید: ممکن است راه سخت باشد، اما نباید در جا زد و برای پیشگیری از این وضعیت کاری نکرد، بلکه باید فکری به حال این قضیه کرد و دلسوزان در هر منطقه و ناحیه ای از کشور و فارس وارد میدان شوند و راه های پایداری زندگی و داشتن زمین پاک را به یکدیگر بیاموزند. دکتر ناظم السادات اضافه می کند: معتقدم نیاز است که تمرکز قدرت از یک جا کم شود و به مردم واگذار شود.
بطوریکه گروه های محلی بتوانند برای همان منطقه و محل تصمیم بگیرند و در بهسازی آن مشارکت کنند. او می گوید: بسیاری از توصیه هایی که از مرکز در زمینه آب و محیط زیست می شود، در راستای پایداری کشور و محیط زیست نیست، چون در قانون اختیارات مردم در حفظ و نگهداری منابع آب بیشتر به وزارت نیرو واگذار شد و در طی این قانون صاحبان قنات و حقابه داران رودخانه ها و چشمه ها، از میدان بیرون رفتند.
دکتر ناظم السادات عنوان می کند: در این خصوص پراونه های چاه یکی پس از دیگری در امتداد قنات در پای چشمه، و حتی در وسط رودخانه ها داده شد، تا ذخیره آبی کشور از چند صد متری خاک بیرون آورده شود و بیشتر آن تبخیر و به فضا رود. این استاد تمام دانشگاه شیراز، حفر چاه کف رودخانه در مناطق مختلف از جمله سیوند فارس را نامطلوب و باعث ویرانی زمین می داند که برای بی توجهی های ادامه دار باید فکری شود.

لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/947764/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راه اندازی دو رشته جدید دکتری تخصصی در دانشگاه پیام نور شیراز

گسترش همکاری‌های فارس و چین در زمینه های اقتصادی و گردشگری

سرمقاله شرق/ شیطان در جزئیات است

سرمقاله اطلاعات/ ایران و دشمنانش

دلیل خواب زیاد در فصل بهار چیست؟

روشی برای ضعیف نشدن حافظه در بهار

آیا تعویض مفصل باعث کوتاه شدن پا می‌شود؟

تاجگردون: برنامه هفتم برعکس برنامه ششم صاحب دارد

تکلیف واردات بنزین سوپر مشخص شد

سازمان تعزیرات خطاب به دولت: تکلیف قیمت نان را مشخص کنید

قالیباف: برنامه هفتم مهم‌ترین و تنهاترین سند قانونی کشور برای 5 سال آینده است

سود بیشتر از بانک؛ با ضمانت بانک... (گواهی سرمایه‌گذاری 40 درصدی)

لایحه دوفوریتی دولت برای کاهش 9 درصدی مالیات کالاهای اساسی

قیمت عمده میوه و صیفی‌جات

وزیر نفت: آمادۀ مذاکره با بخش خصوصی دربارۀ انواع قراردادها هستیم

بازدید استاندار گیلان از خبرگزاری مهر

حضور پررنگ اسکواش‌بازان یزدی در شیراز جونیور 1404

جزییات مذاکرات هسته ای کشورهای خلیج فارس با چین

روزنامه جام جم: رویکرد کشورهای حاشیه خلیج‌فارس در مورد مذاکرات ایران و آمریکا نسبت به دوره برجام تغییر کرده است/ کشورهای عربی آگاه هستند که شکست مذاکرات می‌تواند به تشدید تنش‌ها منجر شود

هلدینگ خلیج فارس یکی از تاثیرگذارترین بنگاه‌های اقتصادی کشور است / رویکرد تندروها به کشور آسیب زده است

1021 بار تکریم علما در کردستان/شوقم از روز اول بیشتر است

آغاز فصل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌های پوزه‌عقابی در سواحل خلیج فارس + فیلم

پاکسازی سواحل خلیج فارس در بندرعباس

«هانی کرده» اسیر شد؛ استقلال گرفتار

ورود دیوان محاسبات به ماجرای بندر شهید رجایی/دستگاه های نظارتی پاسخگو باشید

صدای معلولان خاش باشید / کمبود مراکز کاردرمانی

نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تقویت محور مقاومت و وحدت میان مسلمانان

تراژدی تلخ برای دو سرنشین خودرو سمند در اتوبان خلیج فارس

آنچه امروز در مسقط و رم در حال وقوع است، صحنه‌هایی از تجلی عزت ایران است

فیلم|1021 بار تکریم نماینده ولی‌فقیه از علمای استان کردستان

آغاز برداشت سیب‌زمینی در حاجی‌آباد با پیش‌بینی تولید 19 هزار تنی

خانه منسوب به سعدی همچنان استوار و در حال صیانت

غافلگیری شیرازی ها از باران بهاری

بیمه دی خدمات گسترده‌ای به خانواده‌های شهدا و ایثارگران ارائه کرده است

بازسازی سینماهای قدیمی شیراز در دستور کار حوزه هنری فارس

در انجام امور دهیاری ها قانون ملاک عمل است

ظرفیت های گردشگری سپیدان وارد چرخه تولید ارزش افزوده شود

حمایت حداکثری از تعاونی‌های دهیاری‌ها در راستای توسعه روستایی

استقبال کتابخانه‌های عمومی فارس از هفته بزرگداشت سعدی

گسترش همکاری‌های فارس و چیندر زمینه های اقتصادی و گردشگری

سرمقاله همشهری/ تقلیل عدالت اجتماعی به مصلحت‌های‌کوتاه‌مدت

سرمقاله جام جم/ سپاه‌؛ مولود انقلاب،حافظ جمهوریت

مراقبت از کبد، ساده و ارزان است

راهکاری برای نرم کردن گلو و سینه برای جلوگیری از خس خس کردن

صادرات لبنیات 43 درصد افزایش یافت

پورمحمدی: 150 میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفت و گاز آماده کرده‌ایم

انتقاد ذوالنوری به عدم کاهش قیمت‌ها با وجود کاهش قیمت ارز

رئیس کمیسیون اقتصادی: مشکل برنامه هفتم عدم صیانت از اصول است

تداوم ریزش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار به کانال 81 هزار تومان بازگشت

صرفه‌جویی بیش از یک‌هزار مگاوات برق با تغییر ساعت رسمی