یک مقام بهداشتی فارس تاکید کرد: شهروندان از مصرف قارچ های وحشی بپرهیزند
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - «بهنام لشگرآرا» روز شنبه اظهار کرد: مصرف قارچ های سمی از جمله خطراتی است که در فصل بهار افراد را تهدید می کند که گاه می تواند مسمومیت های شدیدی را به همراه داشته باشد و کبد، کلیه و حتی مغز را از کار بیاندازد.
وی افزود: موارد مسمومیت شدید با قارچ های سمی در مواردی نیز می تواند جان فرد را تهدید کرده و خطر مرگ به همراه داشته باشد.
رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز تصریح کرد: از همین رو نیاز است در مورد مصرف قارچ ها، دقت نظر ویژه داشته باشیم، زیرا که امکان خوراکی بودن قارچ ها تنها در آزمایشگاه های ویژه وجود دارد و هیچ آزمایشی برای تشخیص خوراکی بودن قارچ از سوی افراد عادی وجود ندارد.
لشگرآرا ابراز کرد: مسمومیت با قارچ ابتدا در طی چهار تا 24 ساعت پس از مصرف با علایمی نظیر تهوع و استفراغ، اسهال و شکم درد و تعریق بروز می یابد و گاهی علایم دیگری مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری را نیز در پی دارد. مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب های مغزی، آسیب هایی است که در ادامه بروز می یابد.
وی عنوان کرد: در بیمارستان برای فرد مسموم شده با قارچ فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن فرد را کنترل می کنند، ممکن است برای تخلیه معده و روده از قارچ های باقیمانده به فرد مسموم مواد مسهل با یا بدون موادی که تهوع ایجاد می کنند، بدهند.
رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز تاکید کرد: ممکن است به فرد مسموم موادی خورانده شود که به سموم موجود در روده متصل شده و در دفع سریع تر مواد سمی و جلوگیری از جذب بیشتر آن ها به بدن، کمک کند. بستری بودن در بیمارستان، بیمار از نظر عوارض شدید مسمومیت با قارچ مانند تشنج، نارسایی کبد و کلیه مراقبت می شود.
لشگرآرا با اشاره به راهکارهای پیشگیری از مسمومیت با قارچ ها، تاکید کرد: باید از چیدن، خریدن و خوردن قارچ های روییده شده در طبیعت و کوه و دشت پرهیز کرد، باید تنها از قارچ های خوراکی پرورش یافته در کارخانه های معتبر استفاده شود.
وی ادامه داد: پختن، آبپز کردن یا کباب کردن قارچ های وحشی طبیعت، سم آنها را از بین نمی برد و تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ های وحشی، پرهیز از مصرف این قارچ ها است. سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.
رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شیراز اضافه کرد: قارچ های پرورش یافته در کارخانه را تنها تا دو روز بعد از چیده شدن باید مصرف کرد. به دلیل وجود حشرات و باکتری های بیماری زا، قارچ ها را قبل از مصرف باید به خوبی شست و به طور کامل پخت و سپس استفاده کرد.
قارچ ها انواع مختلفی دارد که بعضی از آنها خوراکی و برخی دیگر سمی است اما به گفته کارشناسان تشخیص آنها از روی ظاهر امکانپذیر نیست.
-
شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۳:۰۴
-
۶ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/941511/