اسیر آزاده فلسطینی که به 18 بار حبس ابد محکوم شده بود، کیست؟
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «علی حسن عبدالله الرجبی» یکی از رزمندگان مقاومت وابسته به گردانهای عزالدین قسام است که در سال 1976 متولد شد. فعالیتهای ضد صهیونیستی او باعث شد حتی نتواند تحصیلات ابتدایی را به پایان برسد و به همین علت از مدرسه اخراج شد. او بلافاصله به گردانهای شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس پیوست و در چندین عملیات شهادت طلبانه مشارکت داشت.
نظامیان ارتش رژیم اسرائیل در نهایت در سال 2003 او را بازداشت و به 18 بار حبس ابد محکوم کردند. «علی الرجبی» در کودکی به علت درگیریهای روزانهای که با نظامیان صهیونیستی از طریق پرتاب سنگ و مولوتوف داشت از مدرسه اخراج شد. او در آن زمان تنها 14 سال سن داشت. وی دوران دبیرستان را در زندان پشت سر گذاشت و سپس در رشته روزنامه نگاری و رسانه در کارشناسی و کارشناسی ارشد فارغ التحصیل شد. او همچنین در دوران اسارت خود حافظ کل قرآن شده است.

زندگینامه
«علی الرجبی» در 19 فوریه سال 1976 در منطقه جبل جوهر در نزدیکی حرم حضرت ابراهیم (علیه السلام) در منطقه الخلیل متولد شد. او از یک خانواده مجاهد بود و پدر بزرگش در دوران قیمومیت انگلیس بر فلسطین 8 سال به زندان افتاده بود. محمد باجس برادرش نیز به اسارت رژیم صهیونیستی درآمده و حبس ابد به همراه 12 سال زندان گرفته است. اتهام او عضویت در گردانهای عزالدین قسام بود.
این خانواده در نزدیکی شهرک صهیونیستی کریات اربع سکونت داشتند و آنها تماس زیادی با شهرک نشینان و عناصر ارتش رژیم صهیونیستی داشتند و در سایه تجاوزهای مستمر آنها به فلسطینیها زندگی کرده بودند. این موضوع تأثیر عمیقی در شکل گیری روحیه مبارزاتی در علی داشت و شخصیت او را به عنوان یک فرد مبارز در برابر اشغالگری صهیونیستها شکل داد.
الرجبی در 21 سالگی ازدواج کرده و سه پسر دارد. پسر بزرگترش براء در زمان بازداشت او تنها سه سال سن داشت و بعد از او حسن و قسام متولد شدهاند. دختر بزرگش در دوران اسارت او ازدواج کرده و علی نتوانسته بود قبل از آزادی، نوه بزرگ خود را ببیند. این در حالی است که او در حال حاضر 7 نوه دارد. علی حتی نتوانست در ازدواج فرزندش و تشییع جنازه نزدیکان خانوادهاش شرکت کند.

سابقه رسمی مبارزات «علی الرجبی» به انتفاضه الاقصی در سال 2000 بازمی گردد. وی در این سالها در چندین عملیات شرکت کرده و مسئول برنامهریزی و اجرای چندین عملیات شهادت طلبانه بود که یکی از آنها عملیات «محمود القواسمه» بود که در سال 2003 در حیفا انجام شد.
رژیم صهیونیستی در 9 مارس 2003 الرجبی را بازداشت کرد. او یک ماه در زندان عسقلان در بدترین شرایط تحت بازجویی قرار گرفت و سپس برای بازجویی به زندان نفحه انتقال داده شد و در آنجا تحت شکنجه شدید قرار گرفت. در نتیجه این شکنجهها دچار خشکی ستون فقرات شد که باعث شده همواره درد شدیدی را در ناحیه کمر خود احساس میکند. چندین دندان او نیز زیر مشت و لگد بازجوهای صهیونیستی شکسته است.

محاکمه او در نتیجه این شکنجهها چندین بار به تعویق افتاد، اما در نهایت دادگاه عوفر او را به 18 بار حبس ابد محکوم کرد. سیستم قضائی رژیم صهیونیستی 31 اتهام برای او تراشیده بود که از جمله آنها عضویت در گردانهای عزالدین قسام، حمل سلاح، آماده کردن رزمندگان شهادت طلب و اعزام آنها به مناطق عملیاتی بود.
وی در نتیجه اهمال پزشکی رژیم صهیونیستی چندین بار در زندان دچار مشکلات پزشکی شد و چشم او نیز تحت عمل جراحی قرار گرفت. اداره امور اسرا و آزادگان فلسطین در گزارش خود در تاریخ 11 ژوئن 2023 اعلام کرد که الرجبی از درد شدید در ناحیه کمر رنج میبرد که در نتیجه آسیب دیدن ستون فقراتش ایجاد شده است.
الرجبی در نتیجه توافق آتش بس بین مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی که در 15 ژانویه 2025 به امضا رسید، از اسارت صهیونیستها آزاد شد.
کد خبر 6395671
-
دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۲۱:۱۱:۲۳
-
۹ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/940634/