آرامگاه حافظ یکی از برترین بناهای آرامگاهی ، میزبان گردشگران نوروزی
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - آرامگاه حافظ که با بهره گیری از معماری نمادین، فضایی عرفانی را متناسب با شخصیت حافظ ایجاد کرده این روزها مقصد گردشگران بسیاری از نقاط مختلف کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس ، به گفته کارشناس معماری و مرمت آثار تاریخی، طراح و معمار آرامگاه حافظ با بهره گیری از معماری نمادین و با تلفیق کردن هندسه و معنا، فضایی عرفانی را متناسب با شخصیت حافظ ایجاد کرده است.
استاد بامداد میگوید: وجود یک ایوان با 20 ستون یکپارچه سنگ در وسط و فضای باغ در ضلع غربی آن و آرامگاه در ضلع شرقی ایوان، معماری سه بخشی را در آرامگاه حافظ نمایان کرده است.
به گفته وی، ایوان در معماری نماد گذار از دنیایی به دنیای دیگر است که طراح آرامگاه به خوبی با تعبیه ایوانی مرتفعتر از محوطه باغی و آرامگاهی توانسته معنای گذار از دنیای فانی به دنیای باقی را در معماری القا کند.
وی میافزاید: موقعیت مقبره حافظ نسبت به ایوان به خوبی توانسته روضه خلد برین حافظ را که در شعرش هم به آن اشاره کرده است، در معماری نشان دهد.
روضه خلد برین خلوت درویشان است
مایه محتشمی خدمت درویشان است
این مقبره که بخش درونیِ آرامگاه حافظ است با محیط دایرهای به نشانه رهایی و آزادی از دنیای فانی و با 8 ستون سنگی به نماد قرن هشتم هجری و گنبدی از جنس مس و مزین به کاشیکاری و اشعار حافظ، بر زیبایی این بخش آرامگاه افزوده است.
همچنین معمار با طراحی حجرهها و ایوانچهها در محوطه گرداگرد مقبره حافظ، مکانی برای استراحت و تفال زدن بازدید کنندگان تعبیه کرده است.
به گفته بامداد، معماری فعلی آرامگاه حافظ در زمان میرزا علی اصغر خان حکمت شیرازی و با طرحی از آندره گدار، معمار فرانسوی اجرا شده است.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
-
دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۹:۳۴
-
۱۱ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/940483/