«سلیم حجه»؛ اسیر فلسطینی با کلکسیونی از عملیاتهای ضد صهیونیستی
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام فارس - به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «سلیم محمد سعید حجه» اسیر و مقاوم فلسطینی در سال 1972 در روستای برقه از توابع شهر نابلس به دنیا آمد. او در جریان انتفاضه سنگ در سال 1987 به جنبش مقاومت اسلامی حماس پیوست و در اجرای چندین عملیات ضد صهیونیستی مشارکت داشت.
وی چندین بار از سوی رژیم صهیونیستی بازداشت شد که آخرین آنها در سال 2002 بود که به 16 بار حبس ابد و 30 سال زندان محکوم شد.
او با وجود بازداشت به تحصیلات خود ادامه داده و کتاب «درب الأشواک» در ارائه تجربههای مبارزاتی خود را منتشر کرد.

تحصیلات و مبارزات
حجه تحصیلات ابتدایی خود را در روستایش پشت سر گذاشت و بعد از به پایان رساندن تحصیلات راهنمایی به دانشکده شریعت اسلامی در دانشگاه ملی النجاح پیوست، اما به علت بازداشت مکرر توسط رژیم صهیونیستی در سال 1991 نتوانست تحصیلات دانشگاهی خود را تکمیل کند. البته او در زندان به تحصیلات خود ادامه داده و مدرک لیسانس تاریخ خود را از دانشگاه الاقصی دریافت کرد.

سلیم حجه در سال 1989 به حماس و شاخه نظامی آن پیوست و یک گروه نظامی را در جریان انتفاضه سنگ شکل داد که چندین عملیات مسلحانه علیه اشغالگران صهیونیستی انجام دادند. وی به همین علت در سال 1993 بازداشت شد و 6 ماه را در زندان گذراند. او یک سال بعد بار دیگر بازداشت شد و حکم 6 سال زندان برای او در نظر گرفته شد.
وی بلافاصله بعد از آزادی از زندان در احیای مجدد شاخه نظامی حماس در شهر نابلس و شمال کرانه باختری در جریان انتفاضه دوم فلسطین نقش داشت. او چندین گروه وابسته به گردانهای عزالدین قسام را که عملیات شهادت طلبانه انجام میدادند، در این منطقه تأسیس کرد. از جمله عملیات هایی که وی در آن ها مشارکت داشت، عملیات محولا در سال 2000 و عملیات حیفا در سال 2001 و عملیات تپه فرانسوی و «رستوران اسپارو» در قدس اشغالی در سال 2001 بود.
سرویس امنیتی تشکیلات خودگردان در ژانویه 2002 او را زندانی کرد و در نهایت به همراه دو تن دیگر از اسرای فلسطینی به اشغالگران صهیونیست تحویل داد. حجه 4 ماه در زندان رژیم صهیونیستی تحت شدیدترین بازجوییها قرار داشت و در نهایت رژیم صهیونیستی او را به 16 بار حبس ابد و 30 سال زندان محکوم کرد.
حجه در سال 2001 با أم عمر ازدواج کرد و تنها فرزند پسر آنها بعد از اینکه وی به اسارت نظامیان رژیم صهیونیستی درآمد، متولد شد و او نتوانست فرزندش را ببیند. او طی چندین سال متوالی از ملاقات با خانواده خود محروم بود و پدرش را در سال 2023 در حالی از دست داد که نتوانسته بود او را ببیند.

این اسیر فلسطینی در سال 2014 کتاب درب الأشواک را منتشر کرد که در آن از تجربه مبارزاتی خود و زندگینامه تعدادی از عناصر ارشد مقاومت و شهدا و اسرای فلسطینی از جمله محمد ابوهنود و عبدالله البرغوثی صحبت کرده است.
محتوای این کتاب از طریق تماس تلفنی بین او و یک فرد دیگر نگاشته شد که در سال 2009 از زندان اسرائیل آزاد شده بود. سلیم حجه قرار بود در عملیات تبادل وفاداری به آزادگان در سال 2011 آزاد شود، اما رژیم صهیونیستی در لحظات آخر با آزادی او مخالفت کرد.
بعد از عملیات طوفان الاقصی و امضای توافق آتش بس بین حماس و رژیم صهیونیستی در ژانویه 2025 سلیم حجه از زندان رژیم صهیونیستی آزاد شد، ولی نام او در لیست افرادی قرار داشت که باید به خارج از فلسطین اشغالی تبعید شوند.
کد خبر 6406000
-
دوشنبه ۱۱ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۹:۰۴
-
۹ بازديد
-

-
پیام فارس
لینک کوتاه:
https://www.payamefars.ir/Fa/News/940462/